Jazz Singer

New member
כל הכבוד לך שפעלת

אני ממש גאה בך!! אני מאד מקווה שזה יפתר בקרוב ואם לא, את תמיד מוזמנת לבוא לכאן. יש אנשים דוחים בעולם!!!

chenchi

New member
ואוו...אני ממש המומה!

אני מקווה שבעל הבית יעמוד לצידך, ואז יהיה יותר קל להעיף אותו ולא תצטרכי לדאוג. אולי הוא יבין בעצמו (השותף) שהוא הכניס את עצמו לסיטואציה שבה אי אפשר לחיות איתו ויעבור לבד. אני בעבר שקלתי להתלונן במשטרה על גניבה שהשותפים שלי חיו לי מהאוכל והדברים, אבל זה נראה לי צעד קיצוני- במקרה שלך, טוב מאוד שהיית קיצונית! הכי חשוב זה לא לתת לזה לקלקל לך את המבחנים- אפילו אם זה אומר ללמוד מחוץ לבית (בספריה, בבית קפה, או אצל ההורים)
מחבקת מרחוק ודואגת- צ'נצ'. נ.ב.- יש לו כינוי? אני בזמנו כיניתי את השותפים הטפילים שלי קריוס ובקטוס...

הכינוי שלו...

אין לו ממש כינוי, אם כי מתי שהשותפה ואני נאלצנו לשטוף את המטבח פעם נוספת (עוד דבר שהוא לא עושה אף פעם שטענה ש"אני לא משתמש במטבח" - והוא אכן לא משתמש במטבח, רק מטנף אותו וגונב דברים שנמצאים בו), בגלל סוכר שהוא פיזר על השיש והרצפה - סיפרתי על זה כאן, וחששנו שיגיעו ג'וקים, השותפה אמרה לי שגם ככה "יש לנו את הג'וק הכי גדול ומטריד שיכול להיות בתוך הדירה. אבל לצערנו בעוד שג'וק אפשר למחוץ עם נעל או לרסס, ממנו אי אפשר להיפטר בכזאת קלות. ובעוד שג'וק בעיקר מגעיל, הבחור הזה לא רק מגעיל אלא גם מאוד מאוד מזיק.

tenen

New member
לצערנו בישראל לא ניתן להעיף בכח...

זה נגד החוק... ובטח ובטח שיש חוזה... החוק בישראל מאוד מפגר בנושא הזה בעקבות סוציאליסטיות יתר של מי שחוקק אותו.. אתם יודעים שאם מישהו פולש לדירה ומצליח לגור בה (לא זוכר עם חודשיים או שבועיים) אז המשטרה גם לא יכולה לפנות אותו בלי צו בית משפט? מה שקורה שהחוק גורם לבעלי דירות להיזהר מאוד, אחרי חודשיים אם לא משלמים להם הם אוכלים הרבה חרא כי לפנות בכח הם עצמם לא יכולים כי זאת תקיפה, המשטרה לא עושה כלום בלי צו בית משפט, ועד שבית המשפט נותן החלטה.. בהנחה שהוא נותן אותה ולא שולח אותך לגישור שכמובן הצד המשכיר מבקש כדי לגרור עוד כמה חודשים בלי תשלום... מטרת החוק הייתה טובה, שבעלי דירות לא ישר יזרקו מהבית משפחות שלא יכלו לשלם שבוע... בפועל מסכנים בעלי הדירות, המשפחה לא יכולה לשלם אבל מה הם אשמים? הם לא לשכת הסעד... ושוב, בעל הדירה שלך יכול לרצות להעיף אותו, אבל בכח זה לא חוקי ובאופן יפה זה צו בית משפט שלא בטוח שינתן כל כך בקלות, אבל מה, אולי תבדקי אפשרות להוציא נגדו צו הרחקה, ואם הצו אומר שהוא חייב לשמור 100 מטר מהדירה וממך, אז במקומך הייתי בודק את האופציה הזאת :) למרות שלדעתי כדאי לך לפנות לעורך דין שידאג לתלונה במשטרה ולצו הרחקה.. יותר יעיל יותר מהיר...

אתה מדבר על חוק הגנת הדייר 1972

והרבה חוזים, כולל כל אלו שהייתי חתומה עליהם, מציינים במפורש: "שכירות לא מוגנת" - כתנאי יסודי להסכם לא יחול על החוזה או על המושכר חוק הגנת הדייר , נוסח משולב, 1972.

tenen

New member
עדיין לא עוזר לה,

כי עדיין הבעל בית לא יכול לפנות בעצמו כי זאת תקיפה המשטרה עדיין לא יכולה לפנות בלי צו בית משפט כי היא המשטרה היא לא גוף שקורא את החוזה ומחליט מי צודק אלא בית משפט עושה את זה ובית משפט זה תהליך לא מהיר כל כך למעט מקרי אלימות ששם משתדלים יותר אבל עדיין המערכת לא מושלמת ובכל אופן האבסורד בחוק זה שאדם שפלש לדירה בלי לחתום על חוזה אי אפשר לפנות :) מן הסתם הוא לא חתם על כלום אז גם לא על הסעיף הזה :)

פינוי לא חייב להיות תקיפה

הם תמיד יכולים להחליף את המנעול כשהשותף לא בבית ולהשאיר את כל הדברים שלו מחוץ לדלת, לדוגמה. ושינסה לתבוע. אם הוא באמת עשה כזה נזק כמו שמתואר, אין לו קייס.

tenen

New member
הוא לא צריך קייס...

הוא הולך למשטרה ומגיש תלונה על תקיפה ויפה מאוד יקבלו אותה ובצדק זה כמו שאני ועוד שישה אנשים נעמוד סביבך במעגל ולא ניתן לך לעבור אז גם תגיד שאין קייס על תקיפה כי סך הכל נעמדנו במעגל ואתה זה שרצה להידחף? הרי זאת התחכמות והמשטרה ובית המשפט לא מטומטמים :) דרך אגב אתה יודע שאם אתה תופס פורץ בבית אסור לך להרביץ לו כי תואשם בתקיפה? אז אם הדבר נכון בנוגע לפורץ אז הוא עוד יותר נכון לאדם שהוא לא פורץ ובמקרה הגרוע מפר חוזה וגם אז אתה לא הוצאה לפועל ואין לך סמכות לזרוק אותו בכח...

אני שולח לך ../images/Emo24.gif וירטואלי ענקי

מאמי, אל תתביישי לפנות אם את צריכה משהו
תהיי חזקה ותזכרי שכולנו (גם אם רק וירטואליים) לצידך ומוכנים לתמוך בך
יהיה טוב!

kkarinn

New member
קראתי את כל השרשור...

תעדכני אותנו מה קורה... אני מקווה שהכל יסתדר מהר.

קודם כל - תודה לכולכם ../images/Emo24.gif

סיפרתי להורים שלי הבוקר על מה שקרה, וישר אמא שלי אמרה ש"בטח בפורומים שלך יהיו כאלו שיוכלו ליעץ לך", ועניתי לה שאלמלא אותם חברים מהפורומים (ואלמלא השותפה שלי כמובן), לא הייתי שורדת את הלילה בלי להתמוטט... דיברנו שתינו עם בעל הבית, שהזדעזע מכל הסיפור אבל... כמו שtenen ציין, הוא הבהיר לנו שמבחינתו הוא ישמח מאוד אם הבחור יסכים לעזוב, אבל אם הוא לא יסכים (סביר להניח שיחליט לעשות לנו שוב דווקא), אין יותר מדי מה לעשות. אמרנו לו שבמקרה הזה שתינו עוזבות. הוא הציע שנדבר עם אמא שלו - מה שהשותפה עשתה והתברר מהר מאוד ממי הוא קיבל את החינוך הזוועתי. האמא לא הסכימה להקשיב לה, טענה שהיא מתערבת במשהו שהוא לא עניינה ושבעל הבית סתם מתנכל לבן התמים שלה. עוד שעה בערך אני אתקשר לבעל הבית שוב ואודיע לו סופית - אם עד מחר בערב הבחור לא עוזב סופית, שתינו אורזות ועוזבות. היא כבר ברחה להתחבא אצל קרובי משפחה, ואני לצערי גיליתי שיש לי עוד תגבור לקראת המבחנים מחר בבוקר, ככה שהתכנון שלי לנסוע להורים ולהישאר שם כל הסופ"ש כבר לא יצא לפועל. אני מתכוונת להישאר נעולה בחדר כל הלילה, וכבר הכנסתי לחדר שלי את המיקרוגל והקומקום ועוד כמה דברי ערך מהמטבח. השותפה שלי עשתה אותו הדבר עם הדברים שלה. אבל האוכל במקרר עדיין נשאר... אגב, בנוסף להשכמה היצירתית שעשה לה, הוא לקח איתו את המפתח של המקלחת המשותפת שלהם - מה שאומר שעכשיו הדלת של המקלחת לא נסגרת והיא לא יכולה להתקלח. סיכמתי איתה שתתקלח אצלי כשתהיה בדירה ואני אתן לה מפתח לחדר שלי. במלחמה הזאת אנחנו ביחד. אני אתחיל להסתכל בכל מקרה בהומלס. יש לי תחושה ממש לא טובה, שהבחור הולך לקבל בתור פרס דירה שלמה לעצמו, ומי שהכי ידפק זה בעל הבית שישאר עם הדייר הכי גרוע שלו שהורס את הדירה ומאבד שתי דיירות טובות ומשלמות (אם אנחנו עוזבות אנחנו מייד מבטלות את הצ'קים של יתרת התקופה). אז זהו בינתיים, אני אנסה ללכת לישון - להשלים את שעות השינה שהפסדתי בלילה הלבן... ושוב תודה על שהייתם ושאתם עדיין איתי. השותפה שלי, שלא גולשת באינטרנט, נדהמה לגלות כמה קירבה אפשר ליצור בקהילה וירטואלית, בעוד שאנשים שחיים באותה דירה מתנהגים ככה.

get well

New member
אני ממש בהלם מכל השירשור הזה

הגעתי לפורום במקרה וקראתי את כל ההודעות שלך ואני פשוט מזדעזעת. איך היחסים שלכם התדרדרו למצב כזה? בכל מקרה בקשר לתלונה במשטרה יזמנו אותו לחקירה ויפחידו אותו אני יודעת כי יש לי ניסיון בעניין הזה של איומים.. שיהיה לך המון בהצלחה מאמי
תעדכני

tenen

New member
חס וחלילה - אל תעשי את זה!

לבטל צ'ק זאת עבירה פלילית בהנחה שלא גנבו לך אותו אלא סתם לא בא לך לשלם... את יכולה לבקש אותו בחזרה מבעל הבית, אם יסרב את יכולה לפנות לבית משפט שיחזיר את הכסף כי עקב האלימות את לא יכולה להישאר בדירה, אבל אסור לך לבטל את הצ'קים האלו ובטח שלא בלי אישורו של בעל הבית ומכיוון שכך כבר עדיף לך לבקש את הצ'קים בחזרה ואז לא תגיעו למצב של הוא אומר הפוך ממך בבית משפט... אבל זאת עבירה פלילית לבטל צ'ק... מציע לך שלא לעשות זאת ובטח שלא בלי ייעוץ מעורך דין שיגיד לך בדיוק אותו דבר..

נראה את בעל הבית תובע אותי

אנחנו הודענו לנו שאם הבחור לא עוזב אנחנו מפרות חוזה כי אנחנו לא מוכנות לחיות בדירה האווירה של פחד. מוצדק לכל הדיעות. אני רוצה לראות שופט שלא יגלה הבנה למקרה של הפרת חוזה וביטול תנאי התשלום אחרי ששתי השותפות הגישו תלונה במשטרה נגד השותף שמוכר כבעייתי, ובעל הבית לא פינה אותו. אגב, התייעצתי עם מכר עו"ד.

tenen

New member
לא קשור אחד לשני

ביטול צ'ק הוא עבירה פלילית בכל אופן, אם את לא רוצה לשלם אז אם הוא יפדה את הצ'ק לכי לבית משפט ותתבעי את הכסף, אבל אם קודם תבטלי אותו אז גם תבצעי עבירה פלילית, גם הפרת חוזה, וגם שבעל הדירה ילך לבית משפט יהיה לו הרבה יותר קל פשוט כי ביצעת עבירה פלילית... האם המכר עו"ד יסכים לייצג אותך בבית משפט? הוא מומחה למה? לא כל עורך דין מתעסק בהכל... רק תיזהרי עם זה.. כלומר דרך בית משפט בנסיבות שלך תצליחי לא לשלם אבל אם תבטלי את הצ'ק את דופקת את עצמך בסופו של דבר...

גם אבא שלי התייעץ עם עו"ד

ובתור עובד בנק בכיר אני מניחה שעו"ד שהוא עובד איתם מתמחים התחום. לרדוף אחרי בעל הבית ולתבוע את הצ'ק כשמדובר במקרה עם קייס לגיטימי, זה לא לעניין. ברור שקודם נודיע לבעל הבית שאין מצב שאנחנו משלמות אם אנחנו נאלצות לעזוב, ולפי הייעוץ שקיבלתי החוק כאן הוא לא חד משמעי ואם נידרש להגיע למשפט - סביר מאוד שהוא יתחשב בכך שמדובר בשתי סטודנטיות צעירות שנאלצו לברוח מהדירה בגלל תנאים בלתי אפשריים (שאגב מהווים סוג של הפרת החוזה ע"י בעל הבית).

tenen

New member
שיהיה בהצלחה :)

ולמען הסר ספק אני אומר את זה בשיא הרצינות ולא בציניות וכל דברי לא נועדו לעצבן אותך אלא רק לעזור ומתנצל על הציניות בהודעות האחרונות בנושא :) בנוסף מצאתי לך קישור מאתר שנראה רציני והכתוב שם תואם את הידע שלי. http://www.wisebuy.co.il/article.asp?pgId=312&catId=4&productID=0 כל טוב ובהצלחה בדירה הבאה. מתוך סקרנות מכיוון ששתיכן עוזבות את הדירה באותו זמן ואת יודעת שהיא שותפה טובה אז תמשיכי איתה בתור שותפה במקום אחר?

התנאים השתנו

והיות שמדובר בתנאים לגיטמיים - בדגש על תחושת ביטחון בדירה, אז הצדק בידינו, ואת זה אמרו גם העו"ד שאני התייעצתי איתו וגם זה שאבא שלי התייעץ איתו. החוק לא חד משמעי כאן ומתייחסים לכל עניין לגופו. בקשר לשותפה - אני כבר קבעתי עם חברה שלי שעוברים לגור ביחד והיא כבר החליטה שהיא עוברת לגור לבד, עוד לפני הסיפור הזה... אבל אם זה לא היה ככה בהחלט הייתי מציעה לה שנחפש עכשיו דירה ביחד.

kkarinn

New member
נו, מה ההתפתחות האחרונה?

מה בעל הבית אמר? אני מקווה שהשותף הזבל שלך יעוף, ושתוכלי לגור בבית שלך בלי פחד, ואיך שנוח לך (כמו שבית אמור להיות...)

עדכון אחרון

דיברתי עכשיו עם בעל הבית, שאמר שדיבר עם השותף (נס בפני עצמו, בדרך כלל הוא מתחמק מטלפונים של בעל הבית), וקבע שמחר הם יפגשו וידברו על האפשרות שהוא יעזוב. עכשיו נותר רק לחכות, לראות עם השותף בכלל יופיע לפגישה (הוא כבר הבריז בעבר לבעל הבית מפגישות שנועדו לדון בענייני הדירה+תשלומי חשבונות), ומה יהיו תוצאות הפגישה באם תתקיים. בכל מקרה, ביקשתי מבעל הבית שיתקשר לשתינו מייד לאחר הפגישה, ואם הוא לא יופיע/לר יסכים לעזוב, שתינו עוזבות. היא נאלצת להישאר בדירה לסופ"ש (עובדת בסופ"ש), ואני אורזת מה שאני יכולה ונוסעת להורים, ובמידה ומחר התשובה תהיה "הוא לא הגיע/ הוא לא מוכן לעזוב", אני באה בשבת עם כמה רכבים ועוזרים ואורזת הכל.

למעלה