MoOsHoN17

New member
באמרה הזאת שלך

אמתת חרפה על מאבק בן יותר מ200 שנה על זכויות האדם הבסיסיות ביותר

*superstar*

New member
כל העניין של מאסר עולם בבידוד

זאת הפרה של זכויות אדם.. אז? זה מונע ממישהו לשים אותו שם? לא נראה לי.

הוא הפר זכות בסיסית

הזכות לחיים. הוא רצח בן אדם. ראש ממשלה. אהובי רבין ז"ל. הוא עדיין בן אדם, שהפר את הזכות הבסיסית ביותר של בן אדם אחר. יש לו זכות להקים חיים חדשים? לא בזמן שהוא בבית כלא, במאסר עולם. איזה מין חיים יהיו לילד? חיים מלאים בהסטה מצד אמא (המעריצה מס' 1 של יגאל עמיר) וכל המעריצות הדוסות הטיפשות שיש לו. חיים בלי אבא נורמלי, אבא רוצח שנמצא בבית סוהר. כשהוא לקח את הזכות הבסיסית הזאת- לקח את החיים של יצחק רבין, אני חושבת שכמו שזכויות אחרות נלקחו מיגאל עמיר (הזכות לחופש, מן הסתם) גם זכות של נישואין צריכה להילקח ממנו. חבל שאין רשיון להולדת ילדים. כי לבנאדם כזה אסור לתת רשות להמשיך את זרעו.

MoOsHoN17

New member
לא מתקבל על הדעת

הבן אדם רצח, זה נכון לכן הוא נשפט במשפט צדק, וקיבל גזר דין על פי רשויות הצדק, שהסמכות היחידה שלהם היא לשלול את חירותו של אדם (שהיא הזכות הבסיסית ביותר) לקצוב לה תקופת זמן, ותו לא. לרשויות החוק שלנו ובפרט בתי המשפט אין שום זכות לגזול את זכותו של אדם להינשא, להוליד ילדים וכו..כל עוד הדבר אינו מסכן את בטחון הציבור ונוגד את עקרונות הצדק והחוק כמובן (כמו למשל נישואיי ביגמיה). זכותו של יגאל אמיר להתחתן ומחובתנו כחברה נאורה לא למנוע ממנו את הזכות הזו בקשר לצאצאיו (אם יהיו) אם הרשויות הסוציאליות ימצאו לנכון שהילדים אינם מקבלים יחס "טוב" וראוי ,הם כמובן יטופלו...הטיעון הזה שאין לאפשר להם להוליד ילדים עקב מצבו "המיוחד" של האב, היא ראייה צרה ואף נבזית, אותו דבר יכלת לבוא לומר שאת לא מאשרת לעניים מרודים להוליד ילדים כי אז סביר להניח שגם צאצאיים יסבלו מהעוני ומאורח חיים דל...

Nimst

New member
אני נאלצת להסכים..

נמנעתי מלהגיב באריכות, אבל אם כבר אמרת בדיוק את מה שרציתי להגיד - אז אני לפחות אביע תמיכה.

ילדים עניים זה לא כמו ילדים של רוצח

שלבטח "יזכו" בהסטה ימנית קיצונית מהרגע שיוולדו. מסכנים הילדים, גם להם יהיה כתם של "אבא רצח את רה"מ", כמו אמו ה*פיפ* שגרה בעירי הנחמדה. אבל סבבה, אין חוק נגד זה, וזו זכות להתחתן ולהוליד ילדים, אני לא אחראית לזה, מן הסתם, ולא תהיה לי התערבות בעניין, זה רק יוסיף עוד אנשים שנמאס לי מהם לעולם. :/ או שהילד יצא נורמלי איכשהו. מי יודע. איך הם יעשו את ה"התייחדות" הזאת, זה יהיה מעניין.

קשתונה

New member
בגלל זה אמרתי....

צריך להוציא אותו מהמדינה הזאת בתור מדינה דמוקרטית שמאמינה שאין מקום לרצח פוליטי במדינה הזאת...

MoOsHoN17

New member
הוא עדיין בן אדם

אל תשכחו את זה אם כל השינאה והבוז כלפיו, אל לנו לשכוח זאת

heaven is here

New member
בושה

רוצח ראש הממשלה, עוד נותנים לו "מתנה"- את החיים ועכשיו גם זכות להתחתן?! -מחליטה לא להגיב-

Ez sLeeP

New member
רק אני שמתי לב למשהו מוזר?

|כנראה שלא| יגאל עמיר עבר איזשהוא תהליך של דה-הומניזציה. וזה ברור ולגיטימי, שאדם שביצע מעשה כרצח, יחווה התייחסות כלפיו כאל יצור נלוז נטול אנושיות. אבל רוצחים אחרים קיבלו את הלגיטימציה בחיי אישות לאחר כליאתם מאחר סוגר ובריח, מדוע שמקרה זה יחרג מן הכלל? אנחנו שואפים להיות חברה שיוויונית (שימו לב - שואפים, ולא אכן חברה שיוויונית) ובכל זאת, אנחנו נוטים להפקרות שכזו. משום שהוא רצח את רה"מ, זה הופך אותו לסופר-רוצח? אם הבטלן מעבר לפינה היה נרצח ע"י אדם, לא הייתי רואה בכך כחומרה פחותה. ובכל זאת, אנחנו חוטאים בַהאדרה ובַהעצמה הזו בדרך קבע. מדוע מחבל הוא אשם יותר מרוצח סדרתי, או אדם השייך לעולם הפשע? משום שהוא מנסה לצאת ידי חובה בצידוק דתי חסר-ביסוס? ייתכן. ייתכן וזה קרוב מידיי לבית. אם כבר בהבעות דיעה פוליטיות עסקינן, ואני מניח שאני לא יכול למגר את התופעה הזוועתית הזו מעל דפי הפורום, גם אני בר-דיעה, בר-אינטלקט, ולא ממש שמאלני (אם יש התוהים לאור הכתוב מעלה) - ועד שלא יחוקק חוק על-פיו אדם אשר ביצע רצח עשה מעשה לא-אנושי, ולכן שלל מעצמו את זכויות האדם הבסיסיות - לא יוכל להתחתן, אין אנו יכולים לעשות הפרטה סובייקטיבית כזו. אגב, עוד שאלה לדיון - אם רוצח נחשב כאדם פחות, או לא אדם כלל (ואין לי דוגמא אחרת, כי כל אנלוגיה לאורגניזם חי אחר תהא בבחינת השמצת האורגניזם) - מה מונע מאיתנו להעביר חוק של עונש מוות לרוצח? הרי הוא שלל מעצמו את זכויות האדם הבסיסיות שלו בעת ביצוע האקט. לילה טוב לכולם.

miki barrr

New member
זה בדיוק מה שאני אמרתי...

שצריך לחוקק חוק שמתיר עונש מאסר עולם..למרות שאני לא מייחלת לו את זה,כי מגיע לו למות בודד וערירי...בטח ובטח בלי צאצאים לעולם הזה,שהוא בין אלו שהפכו אותו לאיך שהוא נראה.

Ez sLeeP

New member
יש משהו במילה ערירי שהופך את

קיבתי על פיה. אם אפשר להוציא את המילה הזו מחוץ לחוק, יחד עם "כריך" ו"דארלינג" (כי יש אנשים שפשוט לא יודעים להשתמש במילה הזו כהלכה), אני אהיה המאושר באדם. אני מניח שהתכוונת 'עונש מוות' ולא 'עונש מאסר עולם', כי עונש 'מאסר עולם', ע"פ הגדרותיה הלקויות של מדינת ישראל, כבר תקף לגביו. אם כן, אני מניח שאני מסכים בכלליות.

miki barrr

New member
סליחה..עונש מוות..

עד כמה שזה נוראי ומבחיל.... <אני עדיין מושפעת מאתמול...אוז...זה היה כואב...מי שרואה מבין..> מה רע במילה ערירי?!

Nimst

New member
כל מדינה מחליטה כמה זכויות

ואיזה זכויות לשלול מפושעים, ומאיזה פושעים (למשל במדינות בארה"ב שבהן יש עונש מוות הוא חל רק לגבי מקרי רצח אכזריים במיוחד). נכון לעכשיו אין במדינת ישראל עונש מוות, והזכות היחידה שאני יכולה לחשוב עליה שנשללת מאסירים היא חופש התנועה - לא החופש להנשא, להוליד ילדים, או הזכות לחיים, לביטחון או לאושר. כך שעד כמה שזה אולי לא מוצא חן בעיננו שרוצח כזה מתועב יזכה להתחתן, העובדה היא שזה לא חוקי למנוע את זה ממנו. וד"א, נדב - מה זה "לא ממש שמאלני"?

Ez sLeeP

New member
זוני פריבלגיה שאני שומר לעצמי.

לא להסגיר את נטיותיי הפוליטיות בשלב זה.

למעלה