חדש ! חדש!

אביגל ג

New member
אני מתארת לעצמי שכן...

יענקל'ה לוי = פחות ריקודי עם לא יזיק
לא..........

דורית - הציניות באה מדאגה

לריקודי עם שלנו. כל שנות עבודתי חיפשתי דרכים למשוך את האנשים לריקודים שלנו, לטפח ריקודי עדות שונות , של עם ישראל, ליצב תרבות ישראלית שלנו, כנגד המתחרים: ריקודים סלונים , שורות, דיסקו וכדומה. והנה את מפרסמת קורס למדריכים , בריקודים סלונים. כאילו פתרנו את כל הבעיות שלנו - רק זה חסר לנו. נחמד שמשלבים ריקודי שורות וסלונים בריקודי עם , כחלק חריג אבל להתחיל להפיצם בעוצמה ובשיטה, כמו אולפן למדריכים ???????? אנחנו חותכים את הענף עליו אנו יושבים. מכאן נובעת הציניות שלי. טוב מעשה - במחשבה תחילה. יענקלה לוי

יענקלה, אני לא מכירה

את הענף מספיק לעומק. אבל אני יכולה להרגיע אותך שמבחינתי- אין תחרות, אין, פשוט אין לסלונים שום סיכוי ליד ריקודי עם... איך בכלל אפשר להשוות פסדובלה עם הורה בן? או טנגו עצבני לעומת זוז מצד לצד? (רק הסלסה מהווה קצת תחרות, אבל לא רציני...) בקיצור, מבינה את דאגתך,אבל חושבת שככל שיותר אנשים ירקדו, ולא חשוב מה, גם יחשפו יותר לריקודי עם. עובדה- אם בעלי לא היה מתחיל לרקוד איתי סלסה לפני כשנתיים, לדעתי לא היה שום סיכוי שהוא היה בא איתי היום לריקודי עם! (והוא בא כמו ענק!!!)

חדשה - מברך אתכם מכל הלב

מוטב שהרוקדים סלונים וסלסה יהנו כגבולותיהם. לא צריכים ליצור , אמצעים להצלחתם. קורס מדריכים - הוא אמצעי משוכלל, להרחבת כוחם. לולא אולפן המדריכים לריקודי עם , לא היינו מגיעים להשגים שלנו. מי היה מכיר את המדריכים הטובים שיש לנו היום? האם עלינו לעזור לרוקדים סלונים לגדול עד למימדים שלנו בריקודי עם? טעות חמורה. יענקלה לוי

25 דורית

New member
ולדעתי...

אני חושבת שככל שלומדים יותר יודעים יותר. מי שאוהב ריקודי עם לא יחליפם לעולם! ריקודי העם משלבים בתוכם סגנונות שונים ובתור אחת שרוקדת גם זוגות נוסטלגיה לא יזיק להעמיק את הלימוד בטנגו ווולס זה יכול רק להועיל. אז הסר דאגה מלבך הכל למען ריקודי העם!!!

../images/Emo204.gif ינקל'ה, הזמנים השתנו...

בזמנך, ריקודים סלוניים היו האנטיתיזה של הפשטות העממית ואיפיינו בעיקר את המעמד הבורגני המאוס... הזמנים השתנו ויחד איתם חל שינוי גם בתפיסה שלנו לגבי המיצוב המעמדי וסמליו. ריקודי העם כבר מזמן אינם אחד ממאפייניו של העם הפשוט, והמערכת הכלכלית/חברתית שלנו כבר מזמן אינה אותה מערכת שיוויונית אליה כיוונו מקימי המדינה - וכך גם הריקודים הסלוניים כבר מזמן אינם האנטיתיזה של ריקודי העם, אלא חלק מהווי שלם של אהבת הריקוד לכשלעצמו. אז צינויות ובדיחות הדעת טובים ומשעשעים המה... אבל להצמיד אותן לאידיאולוגיה חברתית.... לא הייתי ממהרת

פרפר צהוב - דירי באלק

לעולם אל תכניסי אליך הביתה , בחורה צעירה ויפה, שתשכון ליד בעלך. עם הזמן תגלי שהכנסת פצצת זמן ואיזהו חכם - הרואה את הנולד. יענקלה לוי

../images/Emo204.gif ינקלה - תמהני עליך...

שאתה, מכולם, תשווה את הריקודים הסלוניים לבחורה צעירה ויפה במיטת הבעל, ביחס לריקודי העם...
האם ריקודי העם בעיניך היא האשה הבלה והמשומשת...
האם אתה באמת ובתמים מאמין שהריקודים הסלוניים מאפילים על ריקודי העם
מי שאוהב ריקודי עם ימשיך לאהוב אותם. האופציה של לימוד הריקודים הסלוניים קיימת זה מכבר, ולא הפריעה כהוא זה למגמה המתגברת של הרוקדים בהרקדות "שלנו". הייתי אומרת שאתה גורם בדבריך אלו עוול לטרנד של "ריקודי העם", ומפחית מערכם.... ואני בטוחה שלא לכך כיוונת....

hadas74

New member
דווקא הריקודים הסלונים עלולים

להבריח את רוב הרוקדים מאשר לקרב להרקדות.

eranm11

New member
ריקודים סלונים

חבל שלא רוקדים סלונים וביחוד ולס וקצט רומבה

ספיקטו

New member
תוכל למסור יותר פרטים?

מי מלמד? ימים? שעות? והאם בין לבין רוקדים ריקודי עם ? נשמע מעניין.

ינקלה לדעתי זה נחמד שמשלבים מדי

פעם ריקודים סלונים בריקודי עם, לא נראה לי שזה יכול לפגוע כהוא זה בריקודי עם

שושנה - מסכים למונח "לשלב"

גם אני רוקד סלונים, דיסקו , ועוד. רק כליפתן וקינוח. לא מנה עיקרית. עיקר כשרוני וכוחי מכוון לטיפוח ריקודי עם ולא לסיגנון אחר. כאשר ביום חמישי - חצי מרוקדי האונברסיטה ינהרו למדריך, בוגר אולפן המדריכים, שבחסות סימינר הקיבוצים - לריקודים סלונים , תחשבי אחרת. יענקלה לוי

כמובן שלא לזה התכוונתי, גם לא צריך

ללמד ריקודים סלונים ברקודי עם , בשביל זה יש חוגים לריקודים סלונים, אלא רק לרקוד פה ושם כמה ריקודים.

../images/Emo204.gif אם ביום חמישי...

חצי מהרוקדים באוניברסיטה ינהרו לריקודים סלוניים - אולי סופסוף ניתן יהיה לרקוד שם ריקודי עם בלי לדרוך על אף אחד...

למעלה