Platinum Hit S01E05

LeAnnDylan

Well-known member
../images/Emo44.gifPlatinum Hit S01E05../images/Emo44.gif

אני יודעת שבערך שני אנשים צופים בזה אבל כי בא לי לדבר לעצמי בזמן שאני צופה הנה שרשור
חוץ מזה שאם אתם לא רואים, למה אתם מחכים? זה שווה את הזמן שלכם. מבטיחה!

LeAnnDylan

Well-known member
דעתי על הפרק

השופט האורח היום הוא הסולן של וואן ריפובליק, ריאן טדר. האתגר הוא לכתוב שיר אהבה. ג'ול אומרת שהמנצח באתגר הפעם יזכה ביתרון רציני בשלב הקבוצות. כרגיל 30 דקות להשלים את הפזמון. ניק- ראשון. כרגיל שיר קצבי וקליט. האמת לא נפלתי מהרגליים. מליסה- אקוסטי לייד באק כזה. לכמה שניות שהיא שרה זה היה נחמד. לשיר שלם לא נראה לי. ג'קי- נשמע כמו שאר הפזמונים שלה. לא רע. בריאן- נשמע מעולה. סקוטי- לא התלהבתי יותר מידי. סונייה- תמיד קשה לה יותר לשכנע אותי כיוון שהיא שרה אקפאלה בניגוד לאחרים שתמיד מנגנים. אבל הפעם הצלחתי לחבב את השיר שלה. וגם את הרעיון שמאחוריו. ג'ס- עם כל ההקדמה שעשו לזה ציפיתי למשהו מלהיב והצטערתי לשמוע משהו בנאלי ומשעמם. ג'וני- הוא מסובך לי מידי. תביא משהו קליל שימכור. הטופ 3 שלי הם בריאן, סונייה וניק. ג'ול וריאן בוחרים את הטופ 3 שלהם:
מקום שלישי- ג'ס.
מקום שני- ניק.
מקום ראשון- סונייה. באסה שבריאן לא ממשיך את הפזמון שלו. סונייה שמנצחת באתגר זוכה להרכיב את הקבוצה שלה בשלמותה ולא רק זה אלא גם בוחרת עבור שני הזוכים האחרים את הקבוצות שלהם. סונייה שזוכה באתגר בוחרת לקבוצה שלה את סקוטי ובריאן (כמובן) לקבוצה של ניק היא בוחרת את ג'קי וג'וני ולקבוצה של ג'ס היא בוחרת את מליסה והביצועים: הקבוצה של סונייה, בריאן וסקוטי עולה ראשונה. שרים את השיר בצורת דואט בין סונייה וסקוטי. הבתים נשמעים לי חלשים. את הפזמון אהבתי אבל לא עפתי עליו. פייר מקבוצה כזו חזקה ציפיתי ליותר. הקבוצה של ניק, ג'וני וג'קי עולים לבמה. השיר שלהם קצת יותר קליט. היה איזה verse שם שלא הכי אהבתי אבל בגדול השיר הזה מוצלח יותר מבחינה מלודית מהשיר של הקבוצה של סונייה. הקבוצה של ג'ס ומליסה סוגרות עם שיר אהבה לג'וני. השיר מתחיל בצורה שקטה ויפה ואז הפזמון מתחיל בצורה אגרסיבית מידי וחותך ישר לחלק קיצבי יותר שבעיניי הרס קצת את היופי בבית. ג'ול מוסיפה אקשן להחלטות ואומרת שאחד מחברי הקבוצה המנצחת יקבל חסינות בשבוע הבא ולא יוכלו להדיח אותו. השופטים בוחרים בקבוצות של ניק וסונייה כקבוצות עם שני השירים המובלים מה שאומר שאו ג'ס או מליסה יודחו (כמובן שמליסה תודח כיוון שג'ס כתבה את כל השיר לבד אבל נגיע לזה אח"כ וודאי.) מתוך שתי הקבוצות המנצחות השופטים בוחרים בקבוצה של סונייה, סקוטי ובריאן כקבוצה המנצחת. מתוכם סונייה קיבלה את החסינות. דבר שאגב יכול להיות ממש מסוכן אם בשבוע הבא היא תהיה בקבוצה עם עוד אדם אחד בלבד כי אז לא משנה מי זה הוא בטוח יודח><" כדאי לה מאוד שהיא תיקח את ג'קי איתה
השופטים צולבים את מליסה וג'ס. מליסה עונה לקארה עם כזו חוצפה שהשאירה את קארה ספיצ'לס
פרייסליס
בכלל כל הסאשן הזה עם השופטים אחרי שהם גילו שהיא לא עשתה כלום הם עפו עליה והיא זרקה תשובות עצבניות של בי"ס יסודי
סאשן ההדחה הכי מוצלח ביי פאר
וכמובן שבסופו מליסה מודחת. ודירוג המתמודדים האהובים עליי אחרי הפרק הזה 7. ג'קי 6. ג'וני 5. סונייה 4. בריאן 3. סקוטי 2. ג'ס 1. ניק

LeAnnDylan

Well-known member
בשטויות בעיקר../images/Emo3.gif

סתם אממ. הפרסים בתוכניות האלה כולם זהים. סכום כספי אאל"ט על סך 100,000$ וחוזה שקר כלשהו או במילותיה של ג'ול: Publishing deal with Sony/ATV and BMI Song Writers of the writhing camp A record deal with RCA JIVE and 100,000$ ובמילים אחרות. סוף סוף מישהו יתייחס לשירים שהם כותבים.

LeAnnDylan

Well-known member
כרגע אף אחד לא באמת מקבל את השירים

הם כותבים כדי להתנסות ובשביל התחרות. אם יוצא להם שיר ממש טוב שאחד מהשופטים (שאחד מהם הוא גם אחד הבכירים ב-JIVE אאל"ט) חושב שהוא יכול להתאים לאמן אחר אני מניחה שבטח הם יעבירו את השיר הלאה אבל כרגע לא זו המטרה. הזוכה אני מאמינה יזכה לכתוב שירים לאמנים אחרים כמו גם לעצמו. אם הם יהיו מעוניינים להקליט אלבום בעצמם סביר להניח שהם ישירו את השירים שלהם אבל אני בטוחה שכחלק מהענין הם גם כותבים שירים לאנשים אחרים וחברות התקליטים/אמרגנים/מפיקים יחליטו אם השירים מתאימים לאמנים קיימים שלהם או לאמנים חדשים שזה עתה החתימו.

X יו יו S

New member
התכונתי לחלק מפרס לזוכה

לא למה שכרגע הם כותבים כי הצלחה שלהם בכלל תלוי במי יקבל את שירים אלו

is00

New member
אולי אם הייתי חי בארה"ב הייתי מנסה.

פשוט הייתרון של "הקול" על הנ"ל הוא שמאוד קל לאתר את התוכנית דרך יוטיוב ויותר מזה... בפורום של כריסטינה אגילרה פה, הם נותנים קישור לצפייה בתוכנית, כמה שעות אחרי שהשידור שלה מסתיים בארה"ב.

LeAnnDylan

Well-known member
אם זה מה שיגרום לך לצפות אני אתן לך לינק../images/Emo6.gif

למצוא לינקים לתוכניות האלה זה הדבר הכי פשוט בעולם. פשוט מכניסים לגוגל את שם התוכנית מספר הפרק וצורת הצפיה המועדפת עליך. זה אפילו לא חייב להיות משפט תחבירי תקין

is00

New member
תודה לך, נבדוק את זה בהזדמנות.

למרות שאני לא ממש אוהב את "הצפייה הישירה". זה יכול לקחת שעות , שלא ממש יש לי כדי להיטען עד הסוף ולצפות בזה ב...שלווה, נקרא לזה.
בכל מקרה, אם תהיה לזה עונה שנייה יהיה מעניין לראות שם את שרי אוקלי, שהיתה חלק מהקבוצה של כריסטינה השנה ב" THE VOICE".

LeAnnDylan

Well-known member
זה לא אומר כלום

גם סקוטי וגם ניק כתבו שירים שאמנים מפורסמים שרו והגיעו למקומות ראשונים במצעדים. (ככה לפחות הם טוענים) זה שמישהו כתב שיר שהגיע למקום ראשון לא הופך את חיו לקלים יותר לטווח הארוך.

לא חושבת.. אבל אולי לא הבנתי נכון

סקוטי עובד עם גורדן לא ככותב... משהו בהפקה לדעתצי וניק לא זכור לי שהוא אמר דבר כזה, אבל מצב שפספסתי, אבל שרי הרבה מעליהם, אין מצב שנראה אותה בתוכנית לדעתי וחבל

LeAnnDylan

Well-known member
אם אתה מעדיף דרכים פחות חוקיות לצפיה

אפשר לסדר גם כאלה פשוט לא על גבי הפורום כי אסור. אשמח לשלוח לך במסרים את תהיה מעונין.

is00

New member
חס וחלילה.

בגלל זה הזכרתי את יוטיוב, בהודעה שלי. גם שם זה לא ממש חוקי, אבל זה לא שאני מוריד את זה או מעלה את זה לשם או מדיח מישהו לעשות את זה במקומי. וגם זה הרבה יותר מהיר, בד"כ.

LeAnnDylan

Well-known member
הו טוב. שיהיה

לא אכריח אותך לצפות אם מדובר בדרכים שאינן נוחות לך. בכל אופן רק בשביל הרקורד, אני ממש ממליצה לנסות לפחות פרק אחד לפני שמוותרים.

is00

New member
המעקב מתחיל.

אז ראיתי את 2 הפרקים הראשונים, בינתיים ו... הראשון היה מרענן מבחינת הנושא שלו, אבל מבחינת התחרות עצמה לטעמי יש בתוכנית הזאת כמה בעיות שמגבילות אותה. בראש ובראשונה לטעמי זה כל עניין הקבוצות. יש מעט מאוד כותבי שירים שממש עובדים בצוותים עם אנשים זרים לגמרי. למיטב ידיעתי, כתיבת שיר זה משהו שנעשה בין הכותב לעצמו. מקסימום עם שותף או בן זוג(או להקה), אבל מה אני יודע... לגבי הפרק ה-2... מצטער אם הם חושבים שאפשר להחשיב מוזיקת מועדונים ודאנס כמוזיקה לחיפוש של כותב השירים הבא, אז אין לי בכלל מה להגיד על זה. מוזיקה מסוג זה נועדה ל-DJ-ים ולא לאמנים שרוצים לכתוב מוזיקת מיינסטרים, שממה שהבנתי לזה בעצם נועדה התוכנית. מבחינתי, אני מעדיף לשכוח שבכלל ראיתי את הפרק הזה. בכל מקרה, כרגע אין לי שום פייבוריט, אבל אני ממש לא אוהב את ניק כבן אדם... אני לא יודע מה המצב, אחרי הפרק ה-5, אבל אני מוכן להתערב שהוא ינופה לפני ה- TOP3. מעבר לנ"ל... לטעמי זאת תוכנית שחייבת להיות מלווה בכתוביות, לפחות במהלך תהליך הכתיבה עצמו של השירים על ידי הקבוצות. ולא רק זה... אולי כדאי שהיא גם תציג את המילים של השיר עצמו, באיזו שלב, לפני שהמתחרים ממש מתחילים לבצע את השירים, אלא אם יש את 2 הנ"ל(ואני לא מתכוון רק לכתוביות, מדי פעם)

LeAnnDylan

Well-known member
לגביי הכתיבה בקבוצות- ממש לא.

סאשנים של כתיבה זה דבר ממש מפורסם וכל הכותבים הגדולים היום כותבים בדר"כ יחד עם אנשים אחרים (לא תמיד, זה נכון. אבל לרוב) נכון שישנם אמנים רבים שכותבים לעצמם את השירים ולא נעזרים באנשים אחרים אבל בדר"כ הכותבים המפורסמים, אלה שכותבים עבור אמנים אחרים, כותבים לרוב בקבוצות. וזה כולל את ג'ול וקארה דיואגוורדי שהיו בלא מעט סאשני כתיבה. וזה כמובן כולל את כותבת השירים האהובה עליי כרגע (אחרי דיאן וורן האלוהית) - הילרי לינדזי
לגביי הפרק השני. בעיניי המטרה הייתה פחות כתיבה של שיר מועדונים ויותר בקטע של לנער את המתמודדים קצת מהמשבצת שהם תקועים עליה. כל מתמודד שם נעול על הז'אנר שלו ובפרק 5 (בלי לגלות לך יותר מידי ספוילרים) אחד השופטים הפנה אצבע כלפי אחד המתמודדים ואמר לו מה שהיו צריכים להגיד לו בפרק הראשון "אתה טוב והשיר לר רע אבל אני לא רואה את עצמי 'מוכר' את השיר הזה לשום אמן מלבד ג'ון מאייר" כותב שירים שרוצה לעבוד בתעשייה ולהצליח בה, לא יכול להגביל את השירים שלו לסגנון אחד או אמן אחד. הוא בחיים לא ישיג עבודה ככה. אני חושבת שמה שקארה אמרה לבלסינג באותו הפרק בהדחה שלו זה נכון "אל תגיד זה לא הז'אנר שלי, לא הסגנון שלי, אני לא משתתף. תהפוך את זה לסגנון שלך!" כתיבת שירים זה משהו אוניברסלי. הלחן פחות חשוב ואם השיר טוב הוא יעבוד בכמעט כל סגנון בעיניי. לגביי הכתוביות אני לא הרגשתי צורך בהן בזמן הסאשן כתיבה עצמו אבל אני חושבת שבאמת יהיה נחמד לראות את המילים של השירים עצמן לפניי שהשופטים מעבירים עליהן ביקורות. או אפילו אחרי באתר או משהו. בעצם, נשמע לי הגיוני שהם יופיעו באתר
אלך לבדוק.

למעלה