Platinum Hit S01E05

is00

New member
לגבי הכתיבה בקבוצה...

בסדר זה מקובל בתעשייה, אבל עדיין נשאלת שאלה אחת... עד כמה זרים כותבי השירים אחד לשני בקבוצות האלה? כאן עיקר הבעיה שלי בחלק הזה - הכותבים הם יותר מדי זרים אחד לשני. אבל שוב, זה אני ואין לי באמת מושג בעניין הזה. לגבי כתיבה לז'אנרים שונים... אני לא אומר שכל כותב צריך לכתוב לז'אנר אחד, אבל לדעתי הוא גם לא צריך להתפזר על יותר מדי ז'אנרים ומהפרקים שראיתי, נראה שזאת הדרך שהתוכנית הזאת הולכת בה - התפזרות יתר ליותר מדי ז'אנרים. יש גבול ל..."לצאת מהאיזור הנוח שלך" איך אומרת הקלישאה המפורסמת... "אם זה עובד אל תתקן זה." אגב, ראיתי גם את פרק 3 ו... חבל לי על קארן. דווקא חיבבתי אותה, ואגב אחרי 3 פרקים נראה שתמיד מי שניצח בחלק הראשון של המשימה - הפזמון, ומונה לראש קבוצה אף פעם לא נופה . אני תוהה אם זה הולך להמשיך ככה, כי אם כן... זה כנראה אומר שזה אחד מהחוקים הלא כתובים של התוכנית.

LeAnnDylan

Well-known member
ברור שבסופו של דבר

כל אחד מהם ידבוק בז'אנר שלו ובשלוחות שקרובות אליו ולא יעשה שינוי של 180 מעלות ממה שהוא מכיר וטוב בו, אבל בשביל התוכנית ובשביל הענין והדרמה הם כן צריכים לצאת מהנעלים הנוחות שלהם. זו הפואנטה של תוכניות הריאלטי האלה. הרי מה זה שונה מאיידול והשבועות עם הנושאים הכפויים בהם כל זמר צריך לסגל עצמו לז'אנר שונה? סאשני הכתיבה לרוב עם אנשים מוכרים לכותבים אבל לא תמיד. בכל אופן חוץ מהפרק הראשון בו הם ניגשו למשימות "על עיוור" בשאר הפרקים הם כבר ידעו מול מי הם עומדים ומי הכי "יתרום" להם במשימה הספציפית של אותו השבוע אז אני לא בטוחה שהם כאלה זרים אחד לשני. לגביי קארן גם אני הצטערתי עליה בהתחלה אבל אחרי שצפיתי שוב בפרקים הבנתי שהתרומה שלה לקבוצות שהייתה בהן לא הייתה גדולה ובהשוואה לאחרים, היו בעיניי רק עוד שני מתמודדים שהיו צריכים לעוף לפניה אבל כל השלושה הם באופן משמעותי פחות מוצלחים מהאחרים בעיניי ככה שלא הכי כאב לי שהיא הודחה. ובקשר לזוכה באתגר. לדעתי זה לאו דווקא חוק אלא יותר ענין עובדתי. הרי תמיד השופטים מחפשים מי תרם הכי פחות לשיר. לרוב, זה שכתב את ההוק, יודע פחות או יותר איך הוא רוצה שהשיר ישמע ולכן הוא האחראי העיקרי לרוב השיר. אז השופטים לרוב צריכים להחליט האם תרומה גדולה לכשלון השיר עדיפה על אי תרומה בכלל. וכשיש מתמודדים שלא תרמו כלל לשיר או כאלה שטוענים במעמד הדחה שהם לא אהבו את השיר אבל לא אמרו שום דבר בזמן הסאשן, לשופטים קל יותר להדיח אותם, ובעיני, בצדק. כי כמו שג'ול נוהגת להגיד מידי פרק - כתיבת שירים זה היט או מיס ולפסס מידי פעם וללמוד מזה, זה עדיף על לא להשתתף כלל.

is00

New member
בדיוק.

בסופו של דבר הכותבים יידבקו בז'אנרים שלהם, ובגלל זה לדעתי ההתפזרות הזאת לא עושה כלום בשבילם, , אלא היא רק כלי ל"ייצור דרמה" מיותרת לתוכנית לעיתים, שבכנות, ממה שראיתי, גם ככה לא באמת קיימת במהלך התוכנית. הדרמהע היחידה שראיתי שם עד כה היא ההדחות. בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי, מה שאני לא אוהב בתוכנית זה את... "הכפייה" של ז'אנרים מסויימים על הכותבים. "הכפייה" הזאת לטעמי, בעיקר הורסת את הסיכויים לכותבים טובים להגיע רחוק בתוכנית. ואת זה אני לא אוהב.

LeAnnDylan

Well-known member
קודם כל ייצור דרמה זה מה שהסדרה בנויה עליו

כל המלחמות בין הכותבים בזמן הכתיבה זה מה שמביא לכל הקנוניות והתלחששויות מאחורי גבם של מתמודדים מסויימים. אני אישית לא חובבת דרמות בתוכניות מסוג זה אבל כאן בניגוד לאיידול למשל, שכל דבר נמרח שעות בשביל דרמה. כאן, אני מרגישה שיש דרמה במינון סביר. זה לא משתלט על כל הפרק, אבל זה קיים. לגביי הז'אנרים, אני חושבת שאתה מתקשה להבין נקודה מסוימת, כותבי שירים יש מלא. לכל חברת תקליטים יש כמה ב"סטנד ביי". כשחברת תקליטים מחתימה אמן חדש ונכנסת איתו לאולפן כדי להקליט אלבום. גם אם הוא עסק במוזיקה שנים ומסוגל לכתוב שירים בעצמו, תמיד תראה באלבומים שלו בקרדיטים, שמות של אנשים אחרים השותפים לכתיבה. זה לא אומר שהם ישבו כולם בצוותא סביב שולחן עגול וכתבו שורה שורה לפי הסדר, ממש לא. יכול מאוד להיות שהאמן שהקליט את האלבום כתב את כל השירים שלו בעצמו והכותבים האחרים רק עברו על השירים וראו אם יש משהו שהם יכולים לשנות, לשפר או להוסיף. יכול מאוד להיות גם, שזה אפילו לא כלל את האמן המקליט באותו הסאשן. בכל אופן כך או כך, ברגע שאתה עובד אצל חברת תקליטים בתור כותב שירים אסור לך בשום אופן להגביל את עצמך. אם חברת התקליטים תחתים היום עוד ג'סטין ביבר וונאבי או עוד זמרת סטייל אדל ותבקש ממך לכתוב לו שירים לשניהם ואתה תגיד שאתה לא כותב בסגנון הזה אתה תעוף משם בטיל. אתה צריך שנים של ניסיון והמון המון אמנים שונים ומגוונים בקורות החיים שלך כדי "למכור" את השירים שלך למי שאתה רוצה, ולעבוד בשביל עצמך ללא גב של חברת תקליטים. ויש מעט מאוד כותבי שירים שיכולים להרשות לעצמם לכתוב בעצמם ללא שיתוף ובלי חבל מקשר אל חברת תקליטים. אני לא אומרת שכותב שירים צריך לכתוב שירי פופ ואופרה באותה נשימה (אם כי משום מה בבריטניה הם חושבים שאפשר להפוך כוכבי פופ לזמרי אופרה בקלות ויש אפילו תוכנית כזו) אבל אם ניקח את דיאן וורן לדוגמה אז היא כתבה שירים לאמנים כמו בריטני ספירס, אירוסמית' וסלין דיון. בגדול אין יותר מידי קשר בין האמנים אבל עצם זה שהיא לא הגבילה את עצמה לז'אנר אחד היא הבטיחה את מקומה ככותבת שירים טובה שכל אמן ישמח אם היא תכתוב לו שיר (בייחוד בשל העובדה שכל שיר שהיא כותבת נכנס למקום הראשון במצעדים אליו הוא שייך). המתמודדים בסדרה הם רק בתחילת דרכם. הם יכתבו עוד המון שירים שרובם לא יראו אור לעולם אבל בחמש-עשר השנים הקרובות, בהנחה והם יעבדו עבור חברת תקליטים כלשהי, הם תמיד יכתבו בשיתוף עם עוד מישהו והם תמיד יצטרכו להתאים את עצמם למה שפופולארי באותו רגע או במצעדים או בחברת התקליטים. אם יש אמן כמו בלסינג שכל מה שהוא מסוגל לכתוב מתמקד בסגנון ורבע, שימצא לעצמו חברת תקליטים שזה המוקד שלה. יש אלפי חברות תקליטים שמתמחות ומחתימות רק אמנים מז'אנר מסוים. אבל לא לכולן הוא יתקבל ולא בכולן הוא ימצא עבודה (מהבחינה הזו שאף אמן לא ירצה לקחת את השירים שלו) לכן הם לומדים בתוכנית משהו חשוב שכן ישמש אותם בעתיד. אולי לא יצא להם לעולם לכתוב שני שירים כל כך שונים זה מזה מבחינת ז'אנרים אבל לפחות יהיה להם את הכלים להתמודד עם סיטואציה כזו, אם וכאשר תקרה. או כמו שאומרים בצה"ל: קשה באימונים קל בקרב. זוהי דעתי בכל אופן.

is00

New member
אני אבהיר את עצמי...

דבר ראשון לטעמי אין כמעט שום דרמה(לפחות לא משהו ממש דרמטי) במהלך התוכנית הזאת חוץ מהחלק של ההדחה ו...אולי החלק של החלוקה לקבוצות. אני מסכים, שפה ושם רואים משהו שכנראה אמור להיות סוג של דרמה במהלך סשני הכתיבה, בעיקר כשמבטלים רעיונות של כותבים אחרים בקבוצה, בלי להניד עפעף(טוב לפחות לא ממה שרואים בעריכה) או שלמישהו מהכותבים פתאום יש איזה התמוטטות עצבים. אבל, לדעתי, החלק של "הדרמות" האלה הוא כמעט ולא קיים בתוכנית. אה ו... "התאהבות" בין משתתפים היא לא דרמה, לטעמי! שנית... אני לא אומר שכותב שירים לא צריך לכתוב ליותר מז'אנר אחד, אני רק אומר שלרוב כותבי שירים לא ייתפזרו על יותר משניים או שלושה ז'אנרים בסופו של דבר, וגם אין להם סיבה לכך לטעמי. לכן ההתפזרות לכל הכיוונים שיש בתוכנית, לטעמי היא יותר מזיקה לכותבים בתוכנית ממועילה להם. מעבר לזה... אני בטוח שאת יודעת הרבה יותר ממני על עולם המוזיקה, אז חבל לי סתם להתווכח על דברים שאני לא מבין.

|נדחפת לדיון|

אם אתה לא רואה את שאר הפרק מלבד ההדחה כניסיון ליצור דרמה- כיף לך. אותי ממש מטרידים כל העריכות המציקות האלה של הייצור דרמה בכל מחיר. בכל סאשן כתיבה יהיו אלפי מריבות ואי הסכמות בין הכותבים וזה לגיטימי וברגע שיבחרו להראות רק את זה מתוך 12 שעות של כתיבה משותפת ברור שמתמודד מסוים יראה יותר עוין מחברו. בקשר לכתיבת השירים; חברת שלי גרה בניו יורק ועובדת עם חברת תקליטים מסוימת בתור כותבת שירים. היא התחילה לעבוד שם לפניי כשנה וחצי וממה שהיא מספרת, כבר בראיון עבודה הראשון שלה ביקשו ממנה להציג שירים שכתבה בשלושה ז'אנרים שונים. כשזו הדרישה ההתחלתית לפניי הראיון עבודה עצמו אני חושבת שזה די בטוח לומר שהם בהחלט יצטרכו להתמחות בהרבה יותר מז'אנר אחד. נכון שלעיתים הז'אנרים חופפים ורוק מתערבב עם פופ ופופ מתערבב עם דאנס אבל בגדול הם צריכים להיות מסוגלים לכתוב שירים לכל אמן החל מפופ, רוק, קאנטרי, ראפ, אר אנ בי, ג'אז, פולק ודאנס. אלה הדרישות העיקריות לפחות בשתי חברות תקליטים שאני יודעת עליהן. הכתיבה אגב, ממה שחברה שלי מספרת, היא תמיד בקבוצות למרות שהרבה פעמים היא כותבת בבית לבד ואז מעבירה במייל לכותב אחר (הרבה פעמים היא כלל לא מכירה את הכותב השני) שמוסיף את החלקים שלו ואז שולח במייל לכותב הראשי או האמן כדי שיעברו בפעם האחרונה על השיר ויראו במה הם משתמשים.

Mikey Weiss

New member
אוי, אל תעשי לי את זה עכשיו. אני מה זה צריכה

להתרכז בעבודה השבוע. אין לי זמן להשלים סדרות שאני אמורה לראות ואיכשהו עוד לא ראיתי.

LeAnnDylan

Well-known member
באמת חיכיתי שתצופי ../images/Emo69.gif

אני מרגישה כמו מעריץ איימי ויינהאוס שצפה בה עולה לבמה שיכורה ומאבדת עצמה לדעת. חיזרי לעצמך

Mikey Weiss

New member
אני מנסה, רק שלא היה לי כוח לא לאמריקן איידול

ולא ל The Voice ולהלן היעלמותי הממושכת. אבל זה נראה מגניב לאללה. אני אשלים בסופ"ש, בתקווה שאני אצליח בימים הקרובים להתגבר על הפרויקט הדבילי הזה.

LeAnnDylan

Well-known member
כנ"ל

לא רק שהיא האהובה עליי מבחינת שופטים ומתמודדים. הפורמט שלה גם הוא הכי נחמד ומרענן בעיניי.

לא יצא לי להיכנס לפה עד עכשיו

אבל יצא לי לראות את הפרק כבר כל כך הרבה פעמים היום... כי ההדחה כל כך מצחיקה אותי... אין לה בושה, אחרי איך שהיא דיברה אם היו משאירים אותה הייתי ממש בשוק. לא מצאתי שום סיבה שמליסה היתה בתוכנית עד עכשיו חוץ מזה שהיה לה מזל להיות בקבוצות שלא עלו להדחה, כי היא באמת לא תרמה כלום באף קבוצה עד עכשיו, ברוך שפטרנו, עכשיו התוכנית מתחילה... מפרק לפרק אגב אני מתחילה לאהוב את סוניה יותר ויותר

אה ולהמשיך את דילן-הדירוג שלי.חחח

הדירוג שלי לגמרי השתנה: 7 ו6 :בראין/סקוטי 5. ג'וני 4. ניק 3. ג'ס 2 ו1.ג'קי/סוניה

LeAnnDylan

Well-known member
בריאן וסקוטי אחרונים../images/Emo2.gif

הם ג מוכשרים וגם לא ממש מעצבנים כמו השאר
מה גרם לך לשנוא אותם כל כך
או שזה רק ברירת מחדל?

לגמרי ברירת מחדל

אני ממש אוהבת את כולם עכשיו, היחידה שלא אהבתי במי שנשאר היתה מליסה. את השאר אני פשוט אוהבת קצת יותר. היה לי גם קשה כבר לדרג אותם עכשיו, סוניה קודם היתה לקראת הסוף ועברה אצלי להתחלה, כי אני ממש מתחילה לאהוב אותה ואת הכישרון שלה אחרי שדי לא סבלתי אותה בפרק הראשון = סינדרום היילי...

LeAnnDylan

Well-known member
אני דווקא אוהבת את המאש אפ הזה

הן נשמעות ממש טוב יחד

LeAnnDylan

Well-known member
האמת שראיתי את הקטעים האלה

אחרי שג'ס (מהפורום) כתבה כאן איפשהו שהיא נתקלה בג'ס (של התוכנית) דרך הקליפים של ג'קי ביוטיוב.

למעלה