שיר ליום

../images/Emo44.gifשיר ליום

בסוף של יום
מילים ולחן: רמי פורטיס וברי סחרוף
רצועה מס' 8 מתוך אלבומם האחרון של פורטיסחרוף "על המשמרת".
השיר הוא אחד משלושת השירים באלבום בו לברי יש סולו לבד (גם פנתר שחור ומועדון החולמים על צדק), זאת בניגוד לשניים באלבום הקודם ואחד באלבום שלפניו.
השיר מוק במקום השמיני במצעד הפזמונים של גלגל"צ לשנת תשס"ו, על אף שהוא בכלל לא יצא כסינגל, ההימנון "כמה שאני אוהב אותך" תפס את כולם כנראה.
ניתוח השיר
השאלות:
דרגו את השיר מאחד עד חמש
מה המשפט האהוב עליכם בשיר?
מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה?
אירוע מיוחד שמתקשר לשיר?
שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום?
מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה?
אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם?
למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו?
איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק?
אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם?

1Reebok

New member
וול...

השאלות: דרגו את השיר מאחד עד חמש
וחצי
מה המשפט האהוב עליכם בשיר? שני המשפטים הלפני אחרונים בכל בית.. "בחוץ סופה שואגת, אבל בבית שקט" "בחוץ שוקעת ארץ, ואת לא ממהרת" מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? יש מצב שבהופעה בניצנים, אני לא זוכר. הביצוע הראשון שאני זוכר הוא כשהם חיממו את תיסלם
אירוע מיוחד שמתקשר לשיר? ההופעה של תיסלם!! הו וואו, איזה ערב מושלם!!! שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? יותר אהבתי את הביצוע בהופעה.. לא משהו שאני יכול להצביע עליו. מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה? אהמ, אם אני ניגנתי אותו זה נחשב? כי אם כן, זה אתמול
אבל מהאתר של ברי שמעתי לפני שבוע.. אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? תכל'ס, את ההופעה של תיסלם.. ובערך כל שיר של הצמד שהכרתי שם. למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? יהיה נחמד לשמוע את יזהר אשדות מבצע את השיר.. או את איגי דיין. מתאים לכל הקטע הדכאוני שלו. איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק? אנאערף
לא שמעתי את שאר הדיסק. אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? בחיי שכששמעתי אותו בפעם הראשונה הייתי בטוח שזה שיר מאוד וותיק. אז הוא בטוח מזכיר לי איזשהו שיר - אני רק לא בטוח איזה

אני

דרגו את השיר מאחד עד חמש: 4 מה המשפט האהוב עליכם בשיר? "אני כאן להשאר", כמה שהוא מרטיט מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? בשמיעה הראשונה שלי של על המשמרת משהו מיוחד שקשור בשיר: סתם מצחיק אותי איך גלגל"צ מצנזרים את החלקים הלא מיינסטרימים (בפעם הבאה שאתם שומעים את השיר בתחנה, שימו לב שהוא לא נפתח מההתחלה אלא אחרי שמסתיים קטע הבומפים בהתחלה והגיטרות מתחילות לנגן) מה השלב הבא? להשתיק את הגניחות של פורטיס? שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? אותו דבר לדעתי מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה?השבוע אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? תמונה כזו של דירה בשקיעה בעצלתיים למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? אני אחשוב על זה איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק? טוב מאוד, מתעסקים באותו נושא, מה גם הוא ממוקם טוב בסדר השירים אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? כלום, זה משהו שונה יחסית. אבל זה יפה. אני לא אוהב את הדרך שבה ברי שר את השיר, את הכמ'שאני אוהב אותך, והרעיון של לדחוס את השיר הזה משפט בתוך משפט, אם הוא היה מבוצע אחרת זה ללא ספק היה השיר הכי טוב בדיסק

איי בא לי!!../images/Emo194.gif

דרגו את השיר מאחד עד חמש
4 מה המשפט האהוב עליכם בשיר?
"על המסך נופלות 72 בתולות מהשמים"
מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה?
בדיסק^.^ אירוע מיוחד שמתקשר לשיר?
לא =\ שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום?
בהופעה הוא יפה !ומצחיק במיוחד עם כל הקטע של הגניחות
אבל אנייותר אוהבת את הגירסא בדיסק מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה?
באמ פי של חברה שלי
שהייתי בשוק שיש לה את השיר הזה
אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם?
אהבה... למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו?
פיטר רוט.. נו באמת! איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק?
מתחבר טוב! אחד השירים הטובים בדיסק אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם?
החיים שממול...

Drorrrrrr

New member
ממ

השאלות: דרגו את השיר מאחד עד חמש
4. מה המשפט האהוב עליכם בשיר
"בחוץ שוקעת ארץ" מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה
שבוע לפני שהאלבום יצא. אירוע מיוחד שמתקשר לשיר
אמא שלי שרה עם הרדיו
. שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום
שמעתי בהופעה, הביצוע של האלבום יותר מלא- עם החצוצרות וכו'. מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה
היום בבוקר. אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם
לא יודע. למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו
יגאל בשן. איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק
נחמד בהחלט. אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם
לא מזכיר.

למעלה