ב-

איזה דברים מועילים למשל?..

בס"ד תראה, כשאומרים "טלויזיה" מן הסתם זה כלי, וברור שהוא יכול לשמש לטובה ולרעה, אבל באופן כללי משודרים בו ממש לרוב דברים רעים, ולמה לנו להביא על עצמינו נסיונות? אפשר שהמכשיר יהיה בבית, אבל יש אנשים למשל שמתכנתים את הטלויזיה שיהיה אפשר לראות בה רק וידיאו, ככה אתה באמת רואה רק מה שאתה בוחר לראות..

תראה...

בס"ד הכי הורגים אותי אלו החרדים שאומרים לזרוק את הטלויזיה מהבית אבל הם בעצמם צופים כל מוצ"ש בשידורי הרב עובדיה בלווין... אז הנה שימוש שהוא מצווה. או למשל ערוץ הופ, אחי הקטן יכול לשבת הרבה זמן מולו להעסיק את עצמו ולא לשגע אותנו יותר מידיי...

תראה???????????

בס"ד אני בשוק!! דבר ראשון - אני בת. קוראים לי נטלי... ודבר שני... אמממ השאלה אם הדברים המועילים שיש בטלויזיה שווים את הדברים המזיקים.... אגב בקשר לחרדים, שמעתי באחד הערוצים שלהם, שהם אומרים לאנשים שאין להם טלויזיה, לא לקנות טלויזיה בשביל הלווין.. זה רק מי שכבר יש לו - אז שלפחות יצפה בדברים טובים. ככה אני שמעתי בכל אופן.

לא שמתי לב, סליחה...

בס"ד כל אחד צריך לעשות את השיקול שלו אם הוא משתמש במכשיר לדברים מועילים או מזיקים...

אל חי

New member
יש לי ../images/Emo44.gif בבית אבל בלי כבלים

וגם אני נגד זה... צריך בטלויזיה רק ווידאו לסרטים...חוצמזה כלום
בטלויזיה יש הרבה שטויות שממש לא מתאימות לדתיים
(המורדים...)

אני יעשה את זה במקומו

כעקרון יש מחלוקת בגמרא (אחת ה"בבות" אם אני לא טועה בבא קמא) אם שתיקה כהודאה או לא

אל חי

New member
טלויזיה יכולה להיות דבר שלילי או

חיובי זה הכל תלוי בבן אדם...

האומנם?

הטלויזיה בפני עצמה יכולה להיות כלי משחית, האם זה יהיה נכון להגיד שזה תלוי רק בנאדם? נכון שאם הוא חזק אז הוא לא יתפתה, אבל עוד לא פגשתי בנאדם שמתמכר לטלויזיה מרצון. אני בד"כ מכירה אנשים שנסחפים אחרי שנים שלא הסכימו לעצמם להתמכר וגם זה מתחיל מסדרה אחת שחייבים לראות כל פרק בה, וממשיך לעוד סדרות ומכאן הכל פתוח וסלול לעבר השלילה.

שרוך

New member
../images/Emo44.gifיש לי ../images/Emo44.gif

בס"ד הי לכולם מה קורה מה איתכם? ככה אני בבית הספר עכשו ( בבית שלי המשחב עושה בעיות) כככה לדיון הרציני אני בעזרת ה' ישים טלויזיה בביתי !! כי זה לא חוכמה לברוך ה' החיים שלנו מהמציאות!! למה לא לנסות להתמודד איתה!! כי אני חושב שזה כלי חשוב לידע כללי !!! ובבית שלי כיום ברוך ה' יש יס בכל חדר ויש דיוידי ווידאו למרות שאני לא משתשמש בו!! אני לא מכור אבל אני אוהב לראות את ערוץ תכלת לעומת זאת אני מכור לאיסי!! שיהיה לכם המשך יום נעים!! לא תראו אותי בזמן הקרוב פה לצערי כי המחשב שלי עושה בעיות! שרוך

איילת כ

New member
אם יש מציאות לא טובה

אז צריך להתרחק ממנה, לדוג' קיימת מציאות של אלימות אז זה לא אומר שאני צריכה להתקרב אליה ולהיות שותפה לזה, אלא להפך צריך להתרחק מזה. ועובדה שיש הרבה אנשים שחיים בלי טלוזיה והם חיים טוב מאוד, לאו דווקא חרדים....

tamarhp

New member
מסכימה.

לא לכל מציאות צריך להיחשף, אם היא לא רלוונטית לגבנו. דבר נוסף - המציאות שהטלוויזיה משדרת - האם זו המציאות האמיתית? האם בכל בית נורמלי ורגיל האבא מנהל רומן עם אשתו השניה של הבוס שלו והאשה מתאהבת במוכר הפלאפל שממול, והילדה בורחת מהבית ומגלה שהאבא של החבר שלה הוא בעצם הבן דוד השני של האמא החורגת שלה?! זו המציאות??

אני לא מסכימה עם המשפט הבא:

"כי זה לא חוכמה לברוך ה' החיים שלנו מהמציאות" אז קודם כל, לפי ההתחלה והסוף, אני מבינה שכתוב פה שזה לא חוכמה להרוח מהמציאות. צדקתי? דבר שני, אני לא חושבת שזה לברוח מהמציאות! יש לך את הבחירה שלך לקנות משהו או לא לקנות. לפני שאתה קונה את אותה הקופסא המדוברת
אתה מודע לכך (אמור להיות מודע...) שאתה הולך להתמכר, והולך לראות גם דברים לא צנועים, ולהגרר בלי לשים לב לתרבות המערב. לברוח מהמציאות זה בכלל דבר אחר, כמו למשל לא ללמוד למבחן ולהאמין שתקבל 100 (תודה לתמר על הרעיון, שעה אני מחפשת דוגמא...). לא לקנות טלוויזיה שעולה הון תועפות רק בשביל להתגבר (או שלא?!) על דברים שלא מתאימים לרוחנו!!!!!

שרוך..

בס"ד את העניין של לברוח מהמציאות אנשים תמיד אומרים, לא יודעת בדיוק למה.. אבל אני חושבת שדווקא לענות ככה זה לברוח מהמציאות (זה לא אישי, זה בכללי..) קבל דוגמא - בנאדם הולך למקום שיש בו מלא אנשים חולים במחלה מדבקת, למה הוא הולך לשם? כדי לתת לגוף שלו להתמודד ולהתגבר.. היית עושה את זה? לא, נכון? למה? כי למה שתסכן את הגוף שלך סתם ככה באיזו מחלה שאפשר להמנע ממנה, נכון? אז למה לא אכפת לך להעמיד את הנשמה בנסיון כזה?? למה את הגוף לא ואת הנשמה כן?! דבר שני, אפילו חכמים שמו לנו סייגים שבעצם הם לא היו הלכה בתורה, אך פסקו אותם בכל זאת כדי שלא לבוא לידי עברה. הם בורחים מהמציאות?! לא! הם שומרים עלינו שלא נחטא! למשל העניין שאסור לקרא בשבת לאור נר, כדי לא להגיע למצב שנכבה אותו, אז לא! נקרא בכוונה ליד הנר כדי להתמודד?!?! מה הרעיון פה?! מן הסתם אנחנו נהנים לשבת מול הטלויזיה, להרגיש בעניינים ולדעת על מה החברים מדברים אחר כך בכיתה.. וגם כי זה נחמד לי לשבת ולראות סתם דברים, אני מניחה שאנשים לא משתעממים מול הטלויזיה.. הם פשוט מבזבזים את הזמן בלי לשים לב... יש אנשים שאומרים שלהאמין באלוקים זו בריחה מהמציאות, באמת, מי זה שבורח?...

למעלה