אמש בערוץ 1

../images/Emo44.gif אמש בערוץ 1

ראינו במבט כתבה על מסעדות ערביות המגישות לאחרונה אוכל ערבי מסורתי. בי, משום מה, זה עורר נוסטלגיה לתרבות עברית מלפני שנים. ארוחה שיש בה עקובית הגלגל , וחוביזה, ועוד עשבי הארץ, אלה בדיוק הדברים שנרמזו לנו בטיולים , בצבא, בתנועת הנוער, ולא ידענו להכין. ובעצם, זו תרבות עברית שרשית שעברה בין דורות ליושבי הארץ השונים. עכשיו תורנו לטעום אותה.

את תאכלי עקובית וחובייזה

ואני, אסתפק בסטק. הייתי בשנה שעברה באיזו מסעדה שהגידה מרק עקובית... לו הייתי סוס , אולי גם הייתי נהנה מזה.

אבותינו לא אכלו

עגבניות, פלפל חריף או פלפל בכלל, תפוחי אדמה, אורז, ועוד כמה דברים שראיתי במסעדות ערביות (כולל קרם בוואריה).

יכול להיות

אם הם הכירו את הצמחים סביבם, וידעו מה רעיל ומה ראוי למאכל, יכלו להכין את עלי הגפן בצורה אחרת. למשל, להוסיף לתבשיל קדרה, אם עשו משהו כזה. סביר שכן.

גנגי

New member
אני נוהגת לרפד בעלי גפן

כל מיני סירים לפני שאני מבשלת בהם. זה נותן טעם נפלא לתבשילי בשר או תבשילי ירקות, וכמובן לאורז.

יוסי ר1

Active member
אבותינו הכורדים אכלו אורז כבר

בתקופת המשנה. בדוק. אז מן הסתם גם עלי גפן ממולאים.

יוסי ר1

Active member
וודאי וודאי, ועישנו שם סיגרי הואנה!

"וַיַּרְא, פִּינְחָס בֶּן-אֶלְעָזָר בֶּן-אַהֲרֹן הַכֹּהֵןוַיָּקָם מִתּוֹךְ הָעֵדָה וַיִּקַּח רֹמַח בְּיָדוֹ. ח וַיָּבֹא אַחַר אִישׁ-יִשְׂרָאֵל אֶל-הַקֻּבָּה וַיִּדְקֹר אֶת-שְׁנֵיהֶם אֵת אִישׁ יִשְׂרָאֵל וְאֶת-הָאִשָּׁה אֶל-קֳבָתָהּ וַתֵּעָצַר, הַמַּגֵּפָה מֵעַל , בְּנֵי יִשְׂרָאֵל" (במדבר כה) תבשיל נאה בישלו לנו זימרי וכזבי באותה קובה.

גנגי

New member
הוא דקר אותם בסיגר?!

אז לא רק קלינטון מצא שימושים מעניינים לחפץ הזה...

יוסי ר1

Active member
הוא דקר אותם בדיוק בסיגר!

המדרש מספר שנעשה לו נס לפנחס, ובדקירה אחת הוא דקר את שניהם בזכרותם ובנקבותם, בהוא הניף את שניהם בקצה הרומח והוציא אותם משופדים לעיני הקהל, כדי שלא ילעיזו עליו שסתם רצח נשיא בישראל. "ויקח רומח בידו. נטל שינו של ברזל והניחו בחיקו והתחיל מסתמך על העץ, שנתירא מפני שבטו שהקיפו אותו. כיון שהגיע אצלם, אמרו ליה, למה באת. אמר להם, אף אני באתי לעשות צרכי. הניחוהו ונכנס. שאלמלא זו, לא הניחוהו. ויבא אחר איש ישראל אל הקבה וידקור את שניהם, זה על גב זה לתוך טומאת שניהם, שלא יהו ישראל אומרים, לא היתה שם טומאה, [וקנא לשמו של הקדוש ברוך הוא. ונעשו לו שנים עשר נסים. ואלו הן, הנס הראשון, דרכן לפרוש זה מזה, והדביקן המלאך. הנס השני, סתם המלאך פיהם שלא יזעקו. הנס השלישי, שכיון כנגד הקובה, כדי שתהא זכרותו נראה בתוך הקובה שלה. מפני שהיו אומרים, אף הוא נכנס ועשה צרכיו. הרביעי, האריך הברזל, כדי שידקור את שניהם. החמישי, נתן כח בזרועו להגביה את שניהם. הששי, היה כח בעץ לסבול את שניהם. השביעי, לא נשמטו מן הרומח, אלא עמדו במקומן. השמיני, הגביהן המלאך בראש הרומח כדרכן, להראות קלונן. התשיעי, לא הטיפו דם, כדי שלא יטמא פנחס. העשירי, שמר הקדוש ברוך הוא רוחם שלא ימותו. האחד עשר, הגביה המלאך את משקוף הבית, כדי שיצאו שניהם תלויים לעיני הכל. השנים עשר, עמדו כל בני שבטו לפגוע בו, ירד מלאך ונגף אותם לפניו]. כשראה פנחס שמבקש הקדוש ברוך הוא לכלותן, חבטן בקרקע ועמד והתפלל סלקו, הדא הוא דכתיב, ויעמד פנחס ויפלל וגו' "(מדרש תנחומא סימן כ'א)

גנגי

New member
חת'כת סיפור מצמרר...

ובחתימה שלך עוד כתוב שהכי חשוב זה להביא לקיום המעשה...

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gif

אבל המשך החתימה שלי הוא על שאין טוב לגוף משתיקה. אז הוא השתיק אותם, פנחס. ווידא שהם גופות.

רק אחרי

שהמלאך עשה להם נס, ושמר אותם בחיים עד לאותו רגע
מעניין, אגב, ששמירתם של שני אנשים בחיים, בעודם משופדים, תופסת רק את המקום ה- 10 ברשימת הניסים.

יוסי ר1

Active member
תשמעי, אילו היית צופה במחזה מעיין

זה, דבר ראשון היית בודקת להם דופק , או משתוממת על אותם תשעת פלאי תבל הנזכרים לעיל?

למעלה