שינייד אוקונור פורשת../images/Emo70.gif
אני אישית חושבת שזה עצוב, זמרת מעולה חזקה, שרה מהלב, כותבת מהלב, מוזיקה חודרת. לכל אוהבי שינייד (על כל חסרונותיה) היא תחסר, לי היא תחסר מעט. (אבל תמיד יש את המוזיקה שהיא כבר עשתה וזה ישאר לעד) כתבה: " בהודעה בפורום של אתר האינטרנט שלה, הצהירה שינד אוקונור: "החל מיולי 2003, אפרוש מעסקי המוסיקה כדי לעסוק במקצוע אחר." דובר של חברת התקליטים בו חתומה שינד בארה"ב מסר כי ההודעה אמיתית. הודעה זו מגיעה לאחר שהזמרת ביטלה לאחרונה השתתפות בסיבוב בהופעות האירופאי של מאסיב אטאק בשל תשישות. לאחרונה מושמע קולה של שינד ברדיו באינטנסיביות בשל שיתופי פעולה עם אמנים שונים: בשיר 1000 Mirrors עם Asian Dub Foundation, ב-3 שירים באלבום האחרון של מאסיב אטאק, כולל בלהיט Special Cases ובלהיט הדאנס Tears From The Moon של Conjure One. שינד גם השתתפה באלבומו האחרון של מובי, 18. לפני הפרישה, שינד תמלא כמה התחייבויות קודמות: הקלטת קטע לאלבום מחווה לדולי פרטון וקטע לאלבום של האקורדיוניסטית האירית שרון שאנון. עוד תשחרר הזמרת ביולי DVD בשם Goodnight, Thank You. You've Been a Lovely Audience, הכולל הופעה וסרט דקומנטרי. במהלך הקריירה של הזמרת השנויה במחלוקת, היא שיחררה 7 אלבומים ו-EP אחד, החל מ- The Lion & the Cobra ב-1987. אלבומה השני, I Do Not Want What I Haven't Got, זכה להצלחה עצומה ואף הגיע אל המקום הראשון במצעד המכירות האמריקאי. כששיחררה את אלבומה האירי האחרון Sean Nos Nua, שינד הצהירה כי היא מתכננת אלבום קאנטרי, אלבום גוספל, אלבום אופרה ואפילו אלבום לילדים. עכשיו, היא כותבת בהודעה שלה: "אני לא רוצה להיות 'מפורסמת' ורוצה לחיות חיים 'נורמלים'. אני מקוה שאנשים יתנו לי את הפרטיות שלי." שינד מוסיפה למעריציה: "אני מבקשת באהבה, הניחו לי ותנו לי לחיות את חיי הפרטיים. אני שמחה ששירי עזרו לכם אז עזרו גם לי לקבל את מה שטוב עבורי". ביוני 2000, הצהירה שינד כי היא לסבית ולאחר כמה שבועות חזרה בה. אולי גם הפעם, ההודעה הזו מוקדמת מדי. "