שרשור הריבות הגדול של פורום מתכונים

orlu

New member
יש לי רעיון בשבילך למניעת העיקור

לירכוש ריבות מוכנות

אפשר לעקר במיקרו תכנסי את הצנצנת למיקרו לכמה

שניות וזה מעוקר. ולדעתי אפשר גם בלי עיקור העיקור טוב למי שצריך את הריבהלהרבה זמן

Bavmorda

New member
ואם לא, אז לכמה זמן תספיק הריבה לשמור

על הטריות שלה במקרר ? כשאימי הייתה מכינה ריבות היא הייתה מוזגת שעווה חמה על הריבה בצנצנת לפני הפקק.
השיטה הזו מוכרת כאן למישו ?

Kaysa

New member
הבוקר שאחרי...

הריבה שלי יצאה ממש, ממש, ממש ממש ממש סמיכה! הפכתי את הצנצנת, קמתי בבוקר ורוב הריבה עדיין בתחתית, כלומר-למעלה! הוספתי מיץ מלימון שלם לקראת סוף הבישול, אבל אולי צריך עוד אחד? או שניים? או שבעה? יש סיכוי להקים את הגוש הזה לתחיה? :(

Kaysa

New member
אבל הבנתי שמים וריבה הם לא שילוב מוצלח...

טעיתי?

Netel

New member
ככה סבתא לימדה אותי

לחתוך את הפרי גדול ולשים בסיר רחב,מעליו לשפוך את הסוכר,אני מעדיפה ביחס של אחד על אחד. מכסה את הסיר ומשאירה ללילה. בבוקר מדליקה על אש בנונית עד לרתיחה קלה ואז מעבירה לאש הכי קטנה. מידי פעם מערבבת,בודקת אם מוכן-צלוחית בפריזר ואז לצקת עליה מעט מהריבה,עם נעצרת הטיפה-זה מוכן אני אוהבת לגוון עם יין (אדום או לבן בהתאם לפרי) ותבלינים שונים (ג'ינג'ר,קנמון,כוסברה,הל)

silvey

New member
מתכון - ריבת מישמיש של צִביה

נורא קל להכין ואי אפשר להשוות את הטעם לריבה קנויה. נסו ותיהנו... המצרכים: 1 ק"ג מישמשים בשלים 2 כוסות סוכר - 400 ג' 1 ת"ע גרנד עם קליפה וליבה אופן ההכנה: * מגלענים מישמשים, מניחים בסיר רחב. * שופכים מעל את הסוכר ומניחים לעמוד כל הלילה ולהפריש נוזלים. * מחממים על האש, מוסיפים את תפוח העץ כשהוא חתוך ל4-5 חלקים כולל הליבה כשבתוכה הגלעינים (תחליף טבעי לפקטין) * נותנים להתבשל על אש לא חזקה מידי (כדי שלא יישרף) עד שהריבה מסמיכה * עורכים את מבחן הצלוחית הקרה, מניחים טיפת ריבה, מעבירים אצבע דרכה ואם הריבה לא מתאחדת מחדש זה סימן שהיא מוכנה. * יוצקים לכלים סטריליים ומאפסנים במקרר.

silvey

New member
מתכון - ריבת שסק של צִביה

לשסק עונה קצרצרה אבל טעם נהדר! כדאי להכין ריבה ולהתלקק גם אחרי העונה... ותודה לנירה ש. שבגללה הוספתי למתכון שלי את הלימון הדקדק... המצרכים: 800 גרם שסק נטו ללא קליפה וגרעינים (מוכן מבערך קילו ורבע פרי) 2 כוסות סוכר לבן - 400 גרם 1 לימון טרי בינוני חתוך לפרוסות דקדקות-קליפה ותוכן ללא חרצנים - 150 גרם 1 מקל קנמון טרי (קינמון גרוס טרי) 1 שקית סוכר ונילין - 10 גרם 1 תפוח עץ גראנד חתוך ל: 4-5 פלחים + הליבה עם החרצנים בתוכה (במקום פקטין) - 200 גרם אופן ההכנה: * מגלענים שסק טרי ומורידים קליפה. * מניחים בסיר רחב וזורים את הסוכר מעל. * מניחים לעמוד כל הלילה כדי שהפרי יספוג את הסוכר. * מבשלים תוך כדי הוספת הלימון, הקינמון, סוכר הונילין ות"ע. לא לשכוח על האש כי זה נחרך במהירות ללא השגחה! מנסיוני... * אחרי כ-40 דקות הריבה מסמיכה. עורכים את מבחן הצלוחית הקרה כדי לדעת אם היא מוכנה סופית. * מכניסים את הריבה לצנצנות מעוקרות כדי שיישמר כמה שיותר זמן. - אפשר להמיר את סוכר הוניל בתמצית וניל.

silvey

New member
מתכון - ריבת שזיפים ביתית של צִביה

כל כך קל להכין וממש אי אפשר להשוות בטעם לריבה קנויה... נסו ותיהנו. המצרכים: 1500 גרם שזיף אדום מגולען וחתוך כמה שפחות 400 גרם סוכר לבן 200 גרם סוכר חום 1 ת"ע גרנד עם קליפה 3-4 פרוסות דקיקות של לימון עם הקליפה 2-3 קליפות קינמון, לפי הטעם (או לחילופין אבקת קינמון) אופן ההכנה: * שמים את פלחי השזיף בסיר * שופכים מעל את הסוכר ומניחים כל הלילה בטמפרטורת החדר * כשהסוכר נמס והשזיפים הגירו נוזלים, שמים על אש בינונית עד שרותח. * בינתיים, חותכים את תפוח העץ לפלחים, כולל החלק של ליבת התפוח ומכניסים לסיר ביחד עם הלימון והקינמון. * מנמיכים את הלהבה ומבשלים, תוך השגחה מתמדת, עד שהנוזלים מתאדים, הריבה מסמיכה ומוכנה. זה לוקח בערך כשעה. * עורכים את מבחן הצלוחית: על צלוחית קרה שופכים מעט מהריבה, מעבירים אצבע ויוצרים שביל. אם הריבה לא מתאחדת שוב, סימן שהיא מוכנה. * לתוך צנצנות מעוקרות שופכים את הריבה

silvey

New member
מתכון - מעדן ריבת תות שדה של צִביה

זהו באמת מעדן, על לחם, על קרקר, על מצה, או סתם עם כפית.... המצרכים: 1 קילו תותים טריים שטופים 2 כוסות סוכר (אפשר כוס סוכר וכוס כמו סוכר),כ-400 CC. הכנה מקדימה: לשים בקערה את התותים, לשפוך עליהם את הסוכר ולהניח בצד לכל הלילה. עד 24 שעות. אופן ההכנה: * לשים את התותים,הסוכר והנוזלים בסיר. * לחתוך ליבה של 2-3 תפוחי עץ + הקליפות. (מהתפוחים אפיתי עוגת תפוחי-עץ בחושה וכשרה לפסח: קלי קלות וכמובן עומדת בתקן "הרזיה שפויה"). * לשים בשקית גזה בתוך הסיר. במקום פקטין. * להרתיח את התותים, להקטין אש לבינונית (שכל הזמן יהיה בעבוע מורגש), ולבשל תוך בחישה מתמדת כ-15 דקות בלבד! לא יותר מ-20 דקות... * להוסיף מיץ מחצי לימון. * לעשות את "מבחן טיפת הריבה על צלחת קרה" - מטפטפים טיפת ריבה על צלחת נקיה ומחכים שהיא תתקרר. מעבירים אצבע לאורך הטיפה. אם השביל שנוצר נשאר ללא שינוי - הריבה מוכנה. אם השביל קורס והריבה מכסה אותו, סימן שהיא נוזלית מידי וצריך להמשיך ולבשל את הריבה. * להכניס את הריבה, בעודה חמה אבל כבר לא רותחת, לצנצנות מעוקרות. * לסגור היטב.

silvey

New member
מתכון - ריבת גזר גמדי של צִביה

את החשק להכין את הריבה קיבלתי מאפי, חברתי הטובה והאנרגטית שהכינה אותו מזמן. אז השתמשתי במתכון שלה כבסיס אבל עם שידרוגים של הפחתת כמות הסוכר, כי אני לא אוהבת מתוק מאוד ולא חושבת שצריך, תמיד, אותה כמות פרי וסוכר, וכן תבלינים נוספים וגם הוספתי את תפוחי העץ. המצרכים: 1 חבילת גזר גמדי ננסי קפוא (800 גרם) 2 כוסות סוכר - אני שמתי מתוכם 1/2 כוס סוכר חום/דמררה (400 גרם) 2 כפות ברנדי/קוניאק רגיל (אפי הוסיפה 3 כפות ברנדי תפוזים) (30 גרם) 1/2 כוס מיץ תפוזים (100 מ"ל) 1/4 כוס מיץ לימון טרי (50 מ"ל) 3 מקלות קינמון או 1 כפית מחוקה קנמון טחון 4 מסמרי צפורן 2 תפוחי עץ עם קליפה וגרעינים חתוכים לרבעים + הליבה (400 גרם) כמה פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי, לא הרבה אופן ההכנה: * שמים בסיר את הגזר וכל המרכיבים, למעט חלק ממיץ הלימון, ונותנים לטעמים להתמזג לפחות שעה. * מבשלים בבישול איטי ותחת השגחה מתמדת כשעה וחצי עד שעתיים. * לקראת סוף הבישול שופכים את שארית מיץ הלימון ומערבבים. * הריבה לא צריכה לצאת ממש סמיכה אלא קצת נוזלית. * לשים בצנצנת מעוקרת.

silvey

New member
ריבת אפרסקים ביתית של צביה

קחו את המתכון לריבת שזיפים, מישמיש או תות . שנו את הפרי לאפרסקים ויש לכם ריבת אפרסקים...

OMEREVI

New member
חייבת דחוף מתכון לריבת תפוזים

וואוו , השרשור הזה בא לי בדיוק בזמן , מקווה שיענו לי עוד היום כי בעלי בטיול וחוזר מחר ואני רוצה להפתיע אותו עם ריבת תפוזים שהוא מבקש כבר המוון זמן. אף פעם לא הכנתי ריבה , ואני צריכה הכוונה מהפרט הכי שולי , בבקשה תודה מראש

פנינה ט

New member
ריבת מישמשים

מתכון: ריבת משמשים רכיבים: 1 ק"ג משמשים 1 ק"ג סוכר מיץ מלימון שלם אופן הכנה: אופן הכנה: לחצות את המשמשים ולשמור את הגרעינים. לשים את הפרי בסיר גדול בשכבות עם הסוכר. לסחוט את מיץ הלימון על המשמשים והסוכר. לכסות את הסיר ולשמור לילה במקרר. לבשל על אש נמוכה עד להמסת כל הסוכר, כרבע שעה. להגביר את האש ולהביא לרתיחה. לבשל ברתיחה חזקה כחצי שעה עד שהמשמשים צלולים והבועות שקופות. לבדוק את קרישת הריבה (לטפטף בכף מעט מהריבה על צלחת יבשה וקרה. להמתין להתקררות ולוודא שהריבה הגיעה לסמיכות הרצויה) ולכבות את האש. להמתין כמה דקות ולהסיר את הקצף מעל פני הריבה. ליצוק לצנצנות מעוקרות ויבשות ולסגור את המכסים בעוד הריבה חמה. לאחסן במקום חשוך ויבש. הערות: המלצה: לפצח כ-10 מהגרעינים (גוגואים). לחלוט את הגרעינים הפנימיים כמה דקות במים רותחיןם ולהסיר את הקליפה החומה. לצרור את הגרעינים המקולפים בפיסת גזה אוורירית ולקשור בחוט אל ידית הסיר כשהגרעינים מתבשלים בתוך הריבה. להוציא לקראת תום הבישול. הגרעינים עוזרים לקרישה טובה ומוסיפים לריבה טעם איכותי. הערות: מקור המתכון: סמדר פורום אוכל ואלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פנינה ט

New member
ריבת תות או קונפיטורת תות

מתכון: ריבת תותים רכיבים: על כל קג תות 700 גר סוכר אופן הכנה: לחתוך את התותים לחצי להוסיף את הסוכר ולהשרות רצוי לילה. לבשל את הריבה על להבה נמוכה, לערבב מדי פעם עד לסמיכות. אין לי כל כך זמנים לבדוק לאחר שעה אם יש קרישה של הריבה, לבדוק ע"י העברת אצבע על הכף שבה עורבבה הריבה ,אם הרווח שנוצר מהעברת האצבע לא נסגר הריבה מוכנה,ולהיפך אם נסגר עדיין לא מוכן להמשיך לבשל ולבדוק מדי 10 דקות. הערות: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פנינה ט

New member
ריבת לימון ולואיזה (או רק לימון איך שבא)

מתכון: ריבת לימון עם לואיזה רכיבים: החומרים: לימונים סוכר לואיזה אופן הכנה: חותכים את קצוות הלימונים. חותכים כל לימון לארבעה לאורך. חותכים כל פרוסה ארוכה של לימון לפלחים דקיקים. שמים את כל הפלחים בסיר כבד. הפטנט של יעל לדעת כמה סוכר צריך להוסיף ללא שימוש במשקל: שופכים סוכר על הלימונים ומנערים את הסיר מעט עד שהסוכר נעלם בין הלימונים. אז מוסיפים סוכר בכמות מספקת שתכסה את הפרי. מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מתחילה להיות צמיגה ואז מתחילים את מופע העפת הצלחת מהפריזר לריבה (במילים אחרות, מקררים צלחת בפריזר ובודקים את טיפת ריבה הופכת צמיגה עליה - חוזרים על הפעולה עד שהטיפה הופכת אכן לצמיגה או עד שמתעייפים -מה שבא קודם). דוחפים כף עץ עד לתחתית הסיר ומערבבים את הריבה, כך גורמים לגרעינים (שלא הוצאנו קודם) לצוף למעלה ובשלווה מוציאים את מרביתם.לא נלחמים עם כולם כי ברור שתמיד יהיו סרבנים שישארו בפנים ויצוצו בין השיניים. מוסיפים לואיזה לפי הטעם. מערבבים מעט כדי לחלק את הלואיזה באופן שווה. מוזגים לצנצנות וסוגרים בעוד הריבה חמה. טעים! הערות: מקור המתכון: יעל YNET הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה