שרשור הריבות הגדול של פורום מתכונים

בתקווה שהשאלה הזאת תמימה,

אני אענה לך שקורה שנשלח 3 פעמים בטעות, תוכלי לשים לב לכך במרווחי הזמן.

מאקי

New member
ואני בזכות נירה רוסו... עברתי לסיר לחץ

לא האמנתי כמה זה מדהים. קל נוח...

מאקי

New member
נשבעת לך שעה כתבתי.... ונעלם.... טוב נראה אם

אספיק אז אחכ.... מבטיחה

מאקי

New member
ריבה בסיר לחץ- בית היוצר של נירה רוסו

לפני כמה זמן נירה רוסו החליטה לעשות כתבה על סירי לחץ... מהיותה נירה רוסו הרי שהחליטה לעשות תחקיר ואף להתנסות בעבודה עם הסירים... מהיותי עקב עיסוקי יבואן סירים ובינהם סירי לחץ של קון ריקון השוויצרים נוצר החיבור.... (הם דרך אגב דורגו נומרו אונו.. תודה).... ואז באחד מימי שישי פתחתי את העיתון ובמדורה היו הסירים ושבוע אחרי זה בכתבה ששמה צאו מהלחץ... היה השוס.... ריבה בסיר לחץ... התקשרתי להודות ותוך כדי שיחה הבעתי פקפוק בעניין שלוותר על האוסמישן של סבתא שלי.. הקדרה של WAN ?????????? והיא בבטחון אמרה.. הנה חבר טלפוני .. נסי וספרי.. וכך היה ריבת אפרסקים – נירה רוסו ידיעות אחרונות בטכניקת סיר הלחץ מבשלים את הפרי רק 2 דקות כדי שיתרכך. ואז מעניקים עוד בישול קצרצר עם סוכר חשוב: שהריבה לא תתפוס יותר מרבע תכולת הסיר החומרים: קילו אפרסקים נקטרינות מנגו או כל פרי אחר שבא לכם שטופים מגולענים וחתוכים ל 6 350 גרם סוכר 4 כפות וודקה או אמרטו או גין או ברנדי אפשרות: 2 כפות תערובת מסאלה או מעט מי וורדים או מעט תמצית שקדים או חופן צימוקים כהים ההכנה: 1. שמים בסיר לחץ את האפרסקים עם ברנדי + רבע כוס מים סוגרים מחממים על להבה בינונית וכשנוצר לחץ מורידים מהאש. 2. כשהלחץ מתפוגג פותחים מוסיפים את הסוכר בוחשים סוגרים מביאים ללחץ מבשלים 5 דקות על אש נמוכה (חשוב) 3. מותירים סגור מניחים ללחץ להתפוגג מסירים את מכסה... אם המרקחת נוזלית מניחים ללא מכסה על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה אחת תוך כדי בחישה תכופה והשגחה מפני גלישה. מניחים להצטנן. מילה שלי... (מאקי).. לא האמנתי.. ניסיתי... כבר עשיתי ריבות של גויאבה תותית בטכניקה... כמובן אפרסקים וכמובן תאנים... והשבוע אם יתן לי הזמן אולי תותים... נסו ותהנו מומלץ

מ צ ד ה

New member
תודה לך מאקי! מקווה שהבתני נכון את ההוראות.

מחכה למחירי תותים שפויים יותר

יעל י

New member
???ריבה דלת קלוריות - איך???

אני מאד רוצה ריבה ביתית אולם חייבת ללא סוכר או עם כמה שפחות סוכר. היחס של 1 ק"ג פרי מול 800-1 ק"ג סוכר הוא מאד משמין-לא יכולה להרשות לעצמי. אשמח לרעיונות,מתכונים ועצות. תודה.

Rebeccan

New member
רק אם שומרים את הריבה במקרר

ואם רוצים לשמר ורוצים ריבה יותר ריבתית - צריך להתשמש בפקטין ואז אין משמעות לכמות הסוכר תפקיד הסוכר בריבה כפול - 1. שימור הירק / הפרי - גם הכמות וגם האפשרות לקרישה 2. מתיקות - אם מחליפים סוכר, אפשר להשתמש בדיאטיפ למשל אבל ...... קרישה- פקטין - זה יש בפירות הדר, בתפוחים וכו' - אבל יש גם אבקה שאפשר להוסיף

tamidb

New member
נסיתי בעבר להכין ריבה מאפרסמון

בזמן הבישול הטעם הבוסרי הזה שיש לאפרסמון הפך מאד דומיננטי וכך זרקתי לפח 2 קילו ריבה בצבע מ ה מ ם. האם מישהו ניסה והצליח אולי הפרי לא היה בשל מספיק?

tamidb

New member
ועוד שאלה ריבת חצילים

אך ,למה, כמה? הוראות מדויקות ככל האפשר תודה

tamidb

New member
כשהייתי ילדה אמי היתה מכינה ריבת ענבים

מענבים עם חרצנים. הינו מוציאים את החרצנים ענב ענב עם מחט של רקמה. אבל התוצאה היתה שווה כל השקעה הענבים הגדולים היו טעימים כמו סוכריות.

Rebeccan

New member
כנסי לשרשור שקישרתי

בהודעה של "עונת הריבות..." ושם יש מתכונים גם לריבת ענבים וגם ריבת חצילונים. אם לא טעים, אני משלבת את הריבה והפירות בעוגה

פל

New member
אני מכינה ריבה עם תחליפים ממתיקים - כמו סוכר

או דיאטיפ. הצלחתי לשמר את הריבה כשלושה חודשים במזווה אבל אחר עיקור רציני של הצנצנות שהורתחו והריבה הוכנסה מיד רותחת פנימה לסגור במכסה אטום להניח את הצנצנת הפוכה על המכסה למספר שעות עד שמצטנן. ככה הכנתי ריבת משמש, ריבת שסק, ריבת שזיפים וריבת תפוחים שיצאה הכי פחות מוצלחת. מתכוונת להכין ריבת תפוז סיני שקטפתי אתמול. אם מכינים כמות קטנה אין מניעה להחזיק פשוט במקרר. פשוט להחליף את הסוכר ( או חלקו ) בכמות שווה של ממתיק ולהוסיף פקטין, למעוך את הפרי ולהקפיד על עיקור נכון.

Bavmorda

New member
../images/Emo4.gif מה עושה מי ששונא לעקר צנצנות ?

אני אוהבת ריבות, ופעם טעמתי ריבת עגבניות (שרי?) מד-הי-מה,,,,, אבל הקטע של נקיון הצנצנות מרתיע אותי.... B.

Bavmorda

New member
מה הקשר ?

יש לי יאם של צנצנות בבית.... הבעיה היא העיקור, לא האיתור
.

Rebeccan

New member
חדשות לא צריך לדאוג ל -

"נקיון הצנצנות" ועיקור במים רותחים זה לא כזה סיפור אבל מילא .......... רק לא צריך לתקוף

tamidb

New member
נקיון במדיח והוצאת הצנצנות

כשהן עוד חמות אבל יבשות עושה את העבודה

Bavmorda

New member
../images/Emo13.gif לא תקפתי רבקה,

פשוט אין קשר, זה הכל. ואם יש צנצנת חדשה לא משומשת אני בטוח אשטוף אותה לפני שאני אכניס אליה לא משנה מה.
איך אפשר לא לשטוף?!

למעלה