marco23

New member
../images/Emo42.gif בצהריי השבת עם מרקו ../images/Emo22.gif ../images/Emo70.gif

צהריים טובים לכל חברי הפורום! שבו בנוח, תתרווחו לכם ותפעילו את התאים האפורים... כי אנחנו כבר מתחילים. מיד יעלו הפינות בזו אחר זו.

marco23

New member
../images/Emo41.gif פנינתו של מר טריווי-קו ../images/Emo22.gif ../images/Emo35.gif

שלום לכל.. כל.. כל.. כל.. חברי הפורום! לכל חברי הפורום החדשים ולכל מי שהספיק כבר לשכוח, הנה תזכורת: המטרה: לענות על כל השאלות ולפצח את הטריוויה, סה"כ הניקוד האפשרי הוא 10. שהוא ה-100%. לפי בקשתכם, הניקוד יינתן בסוף, יחד עם הפתרון, כדי שלא להפריע למי שרוצה לפתור בכוחות עצמו.
כלל ברזל: אין לרשום תשובות בכותרת (גם לא תשובות של אחרים), אלא בגוף ההודעה בלבד !
הפעם בחרתי שאלות אמריקאיות, חסר למי שמתלונן. ואוי למי שלא עונה על לפחות 50% מהשאלות. הפעם אין הארכת זמן, כך שגם אם לא תענו על כל השאלות, הפתרון יינתן תוך 48 שעות מרגע זה.
_______________________________________________________ והנושא להפעם הוא: "ידע כללי" 1. איזו מחלה זכתה לכינוי "המגפה השחורה" ? א) צרעת ב) דבר ג) אבעבועות שחורות 2. מה שמו של מכשיר עתיק למדידות אסטרונומיות ולניווט בים ? א) קטלב ב) קרטוגרף ג) אצטרולב 3. מי כתב את היצירה "הקומדיה האלוהית" ? א) דנטה ב) אייסכילוס ג) פטרארקה 4. מי המציא את הברומטר ? א) ניוטון ב) טוריצ´לי ג) לבנהוק 5. דגלה של איזו מדינה נקרא הטריקולור ? א) בלגיה ב) שוויץ ג) צרפת 6. איזה מן יצור הוא הובי ? א) ציפור ב) אנטילופה ג) חתול בר 7. ג´בל אל טאריק היה השם הקודם של : א) גיברלטר ב) כרתים ג) חרטום 8. פודזול הוא סוג של : א) אדריכלות ב) טלסקופ ג) אדמה 9. ספלאולוגיה היא חקר : א) מערות ב)סימני לידה ג) מבנה המשפט 10. מה שמו של ארגון המדינות הצפון-אטלנטי להתגוננות הדדית ? א) אופ"ק ב) נאט"ו ג) נאס"א ___________________________________________________ אז יאללה להזיז ת´תחת... מי כאן מפריע לכם לענות על השאלות ? גם הסיבוב הזה יהיה קצר בעשר שניות. אנחנו מתחילים, מי כאן החוליה החלשה ?
מוכנים? למקומות... היכון... צא!!! _______________________________________________________ בהצלחה לכולם... שלכם באהבה,

תשובות:

3.אבעבועות שחורות 3.אצטרולב 1.דנטה 2.טוריצ´לי 3.צרפת 3.חתול בר 1.ג´יברלטר 3.אדמה 1.מערות 2.נאט"ו

החוליה החלשה שלום

אנחנו עד כדי כך גרועים שצריך לעשות לנו אמריקאי? בושה וחרפה! 1. אבעבועות שחורות(ג) 2. אצטרולב(ג) 3. דנטה(א) 4. טוריצ´לי(ב) 5. צרפת(ג) 6. ציפור(א) 7. גיברלטר(א) 8. אדמה(ג) 9. אההה... אני לא יודע. באמת שלא! 10. נאט"ו(ב)

לירונר

New member
אני החולה החלשה...

1. אבעבועות שחורות 2. אצטרולב 3. אייסכלוס 4.
5. שוויץ 6. חתול בר 7.
8.
9. סימני לידה? 10. נאט"ו

הווו אני אוהבת אמריקאי

ככה אפשר לנחש! 1) אבעבועות שחורות 2) אצטרולב 3) דנטה 4) טוריצ´ילי 5) צרפת (?) 6) ציפור 7) ג´יברלטר 8) אדמה 9) מערות 10) נאט"ו

אחת שתיים ניסיון...

מאחר שהפעם זה חידון אמריקאי אני לא יכול לבוא בתירוץ שלא היה לי זמן
אז הנה אני מנסה : 1) אני חושב שמדובר בדבר - ב´ 2) לא יודע - ב´ קרטוגרף 3) יכול להיות שמדובר בדנטה ? (א´) אגב, מי הוא היה בכלל ? 4) יכול להיות שזה טוריצ´לי - ב´ 5) זהו הרי דגלה של צרפת כחול לבן אדום - ג´ 6) אני לא יודע, אנטילופה ? (ב´) 7) אני מנחש (שוב) שזה כרתים - ב´ 8) מעולם לא שמעתי את המילה הזאת... אדריכלות? א´ 9) אמממ.... מבנה המשפט? ג´ 10) את זה אני יודע
נאט"ו North Atlantic Trity Organization - ב´

pink it

New member
דנטה זה אחד שרשם כל מיני

יצירות.. דיברו אליו מלא בשבעה חטאים (שזה סרט מהמם! אויש.. בראד´לה
) קיצר, הוא רשם את "שבעת השלבים" להגיע למשהו.. משהו עם חטא, או ההגעה לגיהנום.. לא זוכר בדיוק.. לא זוכר מתי הוא חי.. אני יכול לבדוק אם אתה ממש ממש רוצה

למעלה