יומי

Deep1

New member
גישה מוזרה

היית מוכנה שהחמוס שלך יעבור התעללות מזעזעת ויירצח כדי שמישהו יאכל אותו? אם לא, במה זה שונה מבע"ח אחרים שעוברים בדיוק דברים דומים, והם יצורים תמימים ונהדרים לא פחות? כשאת משלמת כסף על בשר, את שותפה לרצח והתעללות. את (ושאר אוכלי הבשר) אחראיים ביחד על המשך קיומה של תעסוקה שהיא שיא הזוועה. אני לא מבין איך אפשר לאהוב בע"ח, וגם להיות שותף לשואה שנעשית להם.

skarlet ohara

New member
רבותי, תפסיקו לחיות

הדיאודורנטים שחלקכם משתמשים בהם, פוגעים באוזון ושותפים לאפקט החממה בכדור הארץ, (שיביא להמסתם של קרחונים שיציפו את היבשות וימשיכו להיות לנו סופות וצונאמי חביבים למניהם). כך גם המכוניות והאוטובוסים שאתם נוסעים בהם, שפולטים גזים שרעילים לאדם, לבעלי חיים, לעצים ולאוזון. ואם כבר בעצים עסקינן, מליוני עצים נכרתים בשנה כדי שיהיה לכם דפים ומחברות לכתוב בהן,ורהיטים להניח עליהם את המחשבים שלכם ואת מה לא בעצם.. העצים שנכרתים בגללכם פוגעים בשמורות טבע, בבתיהם של בעלי החיים שאנחהו כל כך אוהבים, וכן, גם באוזון (מה יש לי ממנו היום???) הבתים שלכם, כמו הבית שלי, כמו הקרווילות בניצנים וכו', פוגעים בסביבה הטבעית של בעלי החיים בהם, איילים, שועלים וגרבילים שאותם ראיתי, ואחרים שעדיין לא יצא לי לראות, ואולי גם לא ייצא לי לראות אם נמשיך לבנות על הטבע שלנו. אני מקווה שהנקודה שלי ברורה- אנחנו גורמים נזק, פסיבי ואקטיבי, לבני האדם, לבעלי החיים ולכדור הארץ. בשר הוא לא מותרות, הוא חשוב לקיומנו, אנחנו תמיד יכולים לחזור לצוד את מזוננו ולא לפטם אותו בשיטות אכזריות, אנחנו תמיד מוזמנים להשתמש באבקות פרחים במקום בדיאודורנטיים שקטלניים לסביבה, אנחנו תמיד יכולים ללכת ברגל ולא לנסוע באוטובוסים. אנחנו יכולים גם להפוך לתת זן של אדם, או לחזור למגורינו הקדומים על העצים. בברכה, אני.

Deep1

New member
יש הבדל

בין פגיעה לאוזון (ואני לא מזלזל) לבין השואה שעושים לבע"ח בתעשייה הזאת, ואין מה להשוות בין עצים לבין יצורים חיים ומרגישים. בשר לא נחוץ לבני אדם בכלל, ויש הבדל בין דברים בלתי נמנעים ולא מכוונים (בניית בית) לבין כליאה מכוונת של יצורים תמימים בתוך כלובים שהם לא יכולים לזוז בהם, הצמאה, הזרקה, פיטום, עד לשחיטתם האכזרית. את יכולה להמשיך לעצום עיניים ולהיות לקוחה של רוצחים שכירים (כשאת אוכלת בשר). הנימוקים שלך ממש לא משכנעים. כנראה פשוט נוח לך לעבוד על עצמך במקום לוותר על ההנאות הקטנות שלך - וזאת בדיוק מהותה של אנוכיות. אם אני הייתי אוכל בשר, לא הייתי יכול להסתכל לחמוס, ולא לאף חיה אחרת בעיניים.

skarlet ohara

New member
לא מסכימה איתך בעליל

במקסימום אני מוכנה ללכת ולקנות בשר מאנשים פרטיים שמגדלים ורוצחים בעלי חיים רק לאכילה, ללא פיטום והזרקה של חומרים, כלומר, שחייהם של הסטייקים שלי יהיו מאושרים כמה שיותר, עד השחיטה. אני לא בעד עגלי חלב ואני לא בעד פיטום אווזים. אלוהים (בו אני מאמינה, מה איתך?) נתן לנו את האישור לאכול בשר, ואני מתעקשת לשמור על הזכות הזאת שלנו. בניית בית הוא לא בלתי נמנע, אתה יכול לגור באוהל, אתה יכול להיות נווד. ייתכן שכמות בעלי החיים שאנחנו מצילים את הוולדות שלהם בשבי היא גדולה מכמות בעלי החיים האלו בטבע. ייתכן שהמון הריונות של כבשים ופרות נידונו לכישלון טבעי, והאדם והמודרניזציה מאפשרת לסייע להם ללדת כמו שצריך. ואני לא מבינה איך אתה יכול להסתכל לחמוס שלך בעיניים, כשהוא עצמו, אוכל בשר, שאתה מספק לו. או שמא שכחת שחמוס הוא טורף ושהמזון שלו הוא גם כן בעלי חיים שנרצחו?

Deep1

New member
אלוהים

איזה אישור הוא נתן לך בדיוק? יש לך את הטופס? אני מאמין באלוהים (לאו דוקא של היהדות), אבל דוקא בגלל זה אני חושב שאין לנו שום זכות לקחת חיים של יצור אחר או להתעלל. אם אני הייתי בורא יצורים, היתה לי זכות להחליט מה יהיה גורלם, אבל בגלל שאני בעצמי לא יודע מדוע נבראתי, האם זה הגיוני להתעלל או ליטול חיים מיצורים רק בגלל היותי חכם יותר? האם את בעד לעשות ניסויים על תינוקות? גם הם פחות חכמים, אז אפשר להשתמש בהם כרצוננו. מצחיקה אותי הדיעה הרווחת שפיטום אווזים או עגלי חלב זה אכזרי, אך תעשיית הבשר, הביצים והחלב לא. את מוזמנת לקרוא באנונימוס ולראות שהאכזריות היא אותה אכזריות. ברמות כאלה של זוועה, זה כבר לא משנה. האם בשואה זה באמת היה משנה אם זרקו יהודים לבור או שנתנו להם להיחנק בתאי גזים? בן אדם לא יכול להימנע כל חייו מלהרוג בע"ח בטעות, כי יש גם יצורים מאד קטנים, אבל בן אדם יכול לעשות את המקסימום שלא לפגוע. בפועל, הוא מתעלל בבע"ח בצורה הכי נוראית שאפשר בשביל הנאותיו הפרטיות. החשיבה הזאת של "הכל או לא כלום" היא גם טמינת הראש בחול. בפעם הבאה שאת אוכלת שניצל, אולי כדאי שתיזכרי בתרנוגלת העצובה, החולה, שלא יכולה לזוז, ולא לנשום, שלוקחים ממנה את הילדים, ואת אחראית לזה, גם אם את מתכחשת לזה. אדם ממוצע אחראי להתעללות ורצח של כ-4000 בע"ח בחייו. אולי אם תחשבי על זה, ירד לך האסימון. כי כרגע רמת האטימות שלך היא חסרת גבולות. לגביי - לי עדיין אין חמוס (אני שוקל), והייתי מן הסתם בודק גם את נושא התזונה שלו.

skarlet ohara

New member
אז תבדוק חמוס, חתול, כלב

או שתאמץ אוגר וזהו. אגב, גם החזקה של בעל חיים להנאתך האישית היא סוג של אנוכיות ובנוגע לאלוהים והאישור שלו- (ואל תזלזל כי באמת קמתי הרגע ופתחתי תנ"ך בשביל זה!) בראשית ב פסוק כט: "ויאמר אלוהים הנה נתתי לכם את כל עשב זרע זרע אשר על פני הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי עץ זרע זרע לכם יהיה לאכלה" פה מדברים רק על הצמחים. אבל, לאחר תיבת נוח חל שינוי: בראשית ט פסוק ג: " כל רמש אשר הוא חי לכם יהיה לאכלה כירק עשב נתתי לכם את כל" רמש הכוונה היא בעלי חיים, לפי פרשנויות חכמינו.... וזאת למה? מאחר ונוח הציל את בעלי החיים, כל בעלי החיים חבים לו את חייהם מאז ועד עולם. זו רק הוכחה מהתנ"ך, ואתה יכול מצדי לשפוך פה את התזה שלך על אלוהים, על התנ"ך ועל הפרשנויות. איכשהו, לא נראה לי שזה ישנה לי. (וממילא אתה כבר טוען שאני אנוכית ואטומה). הומור שחורניקים היו אומרים "אנחנו מתחשבים בחיות, אנחנו אוכלים בשר מחיה אחת שלמה, אנחנו לא אוכלים מעורב ירושלמי...."

The Reuty

New member
החמוס הוא טורף

זו בדיוק הנקודה, ואת לא. האדם הוא אוכל כל, תקראי את ההודעה הקודמת שלי ותראי. "הסטייקים שלך" הם בעלי חיים, פרות שחיות ומרגישות. ועם כל הכבוד לאלוהים שלך(זה לא נאמר בזלזול) הוא נתן אישורים להמון דברים שלא אמורים להיות הוא נתן אישור לאברהם לרצוח את הבן שלו, את יודעת. זה אומר שתרצחי את הבן שלך??? חוצמזה שיש חוק צער בעלי חיים בתורה(אני לא יודעת אפיה זה כתוב אבל יש כזה חוק. את זו שמאמינה בתורה, ואת אמורה לדעת את זה..). אי אפשר לרצוח בעלי חיים ולהגיד "אלוהים נתן לנו אישור" לבעלי החיים יש זכות בסיסית והיא לחיות. מי את שתקחי מהם את הזכות הזו??? ואגב, כשהבאתי לך את הקישורים, לא ניסיתי להפוך אותך לצמחונית, ניסיתי להראות לך ש"אבל יש גבול" הוא לא בדיוק מה שחשבת מהסיבה הפשוטה, שכל בעלי החיים עוברים מה שעגלי החלב עוברים, אולי לא בכזה חוזק אבל הם עוברים הרעבה. לדוגמאת התרנגולות שעוברות הרעבה וחיות בחושך כדי שיוכלו להמשיך להטיל 20 ביצים ביום, כשהן בכלל אמורות להטיל 20 ביצים בשנה.

skarlet ohara

New member
קודם כל

אלוהים לא בדיוק נתן לאברהם אישור לרצוח את הבן שלו (לא יודעת איזו גירסא של התנ"ך את קראת אבל הרצח נמנע, על ידי אלוהים) דבר שני, חוק צער בעלי חיים בתנ"ך הוא החוק "אל תשחית", מה שגם אומר שאם אתה כבר שוחט בע"ח, אתה חייב להשתמש בכל התוצרים שלו ולא לקחת את הבשר ולזרוק את הפרווה וכו'. דבר שלישי, השחיטה היהודית הכשרה היא מהפחות מתעללות. רק שעכשיו אף אחד לא שם על התנ"ך.... ואני מציבה לעצמי את הגבולות... והם עוברים פה ושם, לא בארץ הצמחונות כנראה.

The Reuty

New member
"השחיטה היהודית הכשרה היא מהפחות

מתעללות"
השחיטה היהודית זו השחיטה הכי מתעללת שקיימת!!! את יודעת שכאשר חותכים את העורק הראשי, לא מתים במקום!?? כןכן!! מדממים למוות באיטיות רבה! אה כן, ומרגישים כל דבר תוך כדי! את ההרגשה של הסכין החדה נכנסת באיטיות יותר עמוק לעור וחותכת את הצוואר לאט לאט.. את העורק הראשי נפתח ואת השפריץ דם, כן! מרגישים את זה!!! השחיטה היהודית היא השחיטה הכי מתעללת שקיימת, ואם לא, אז היא בין הכי מתעללות שקיימות. השחיטה הלא כשרה, פחות מתעללת מהסיבה שלפני שחותכים להם את הצוואר, מהממים אותם עם שוק חשמל בתוך מים וככה הם מאבדים(כביכול) את ההכרה. זה לא תמיד קורה שהם מאבדים את ההכרה, אבל לדעתם ככה הם פחות סובלים. אלוהים כן נתן לו ואז "בטעות" עבר שם גדי - שאותו הוא רצח. שיהיה לא באה להתווכח על זה. נתן לא נתן - הוא היה אמור לרצוח את הילד שלו, כדי להעלות אותו לאלוהים. החוק הוא לא "אל תשחיט" החוק הוא צער בעלי חיים. שאומר שהחיה צריכה לעבור מינימום סבל.

The Reuty

New member
תרשי לי לצחוק

אה.. זה היה טוב. בשר זה לא מותרות? עמית חמודה שלי, בשר זה מותרות. את אוכלת בשר רק בגלל הטעם. בשר אינו חיוני לגופנו. האדם הוא אוכל כל, זאת אומרת שהוא יכול לחיות ללא בשר. בדיוק כמו שאני חיה בשלוש שנים האחרונות, ובדיוק כמו שאיילת חיה בשלוש שנים האחרונות, ובדיוק כמו שנדב חי (אני לא יודעת כמה זמן) ובדיוק כמו שמיכל חיה(לא יודעת כמה זמן). האדם לא חייב לאכול בשר כדי לשרוד. האדם כן חייב לאכול נכון (תזונה נכונה ומאוזנת) בשביל לחיות. כמה דברים את עושה בחיים שלך שהם "בריאים" בשבילך? את אוכלת ג'אנק פוד? כן? למה? את יודעת הרי שזה לא בריא.. זה פשוט תירוץ עלוב ומגעיל מצדך להגיד בשביל להמשיך לרצוח חיות להנאתך. וכן - זה להנאתך! תכנסי לאתר שהבאתי לך בקישור האחרון ותראי שזה הנאה נטו. לא הכרח. אני לא מאשימה אותך, חלילה, את גודלת לחשוב ככה. את גודלת לחשוב שחיות זה אוכל, שבעלי חיים קיים בשביל שהאדם אוכל אותם. שזה בסדר להתעלל בהם עד יומם האחרון ואז לאכול אותם, וללבוש את העור שלהם. ככה חונכת. בגלל זה כל כך קשה לך להבין שזה לא נכון, כי זה מה שאת יודעת. תכנסי לאתר ההוא וגם לאנונימוס, ותראי כמה החינוך היה מוטעה. ובקשר לאוזון, ולזה שהאדם כל הזמן פוגע.. זה לא מצדיק את זה שאת ממשיכה לפגוע בבעלי חיים. כןף אז האדם פוגע באוזון עם כל המפעלים שהוא מייצר, עם הדיאודורנטים שהוא מייצר ועם המכוניות שהוא נוסע בהם, זה עדיין לא מצדיק את העובדה, שאת רוצחת בעלי חיים בשביל שלך יהיה מה לאכול. עם הקידמה של היום, את לא צריכה בכלל לאכול בשר. יש כל כך הרבה "תחליפים"(וזה במרכאות כי לא צריך תחליף לבשר מהסיבה הפשוטה שלא צריך לאכול בשר. תחליפים הכוונה שלי במה שה"בשר" נותן לגופנו מבחינת ויטמינים), יותר טעימים, יותר בריאים והרבה יותר מוסריים. תנסי לגשת לזה בגישה חיובית, כמו שאמרת - גישה שלילית לא מובילה לשום מקום.

skarlet ohara

New member
אני לא אוכלת צמחים כבר כמה שנים

טובות. פשוט לא מסוגלת. התחליפים לבשר דוחים בעיניי. אני לא רואה את עצמי עושה שינוי של 180 מעלות כרגע או בכלל. התפריט שלי, רובו ככולו מבוסס על בשר. וזה הכל. אבל אני ארד עכשיו מהנושא מתוך כבוד אליכם, ומתוך דאגה לקיבתכם הרגישה, שלא תקבלו בחילה מדברי חלילה, ואני אומרת את זה ברצינות גמורה. שנהיה כולנו בריאים! (ד"א, לא אכלתי ג'אנק פוד טונה של זמן- יש לך 7 ש"ח להלוות לי לפיצה?) בידידות, עמית.

The Reuty

New member
לא אכלת ירקות?

ואת דואגת לבריאות שלך? שבשר זה חיוני לגוף? אל תתפלאי עם עוד מס' שנים את תשבי מול קרדיולוג והוא יגיד לך שהכולסטרול שלך בשמים. טעמת את התחליפי בשר? מה טעמת? איזה תחליפים? וירקות זה הדבר הכי טעים שיש
|מזילה ריר| כנראה לא בישלו לך אותם נכון. אניוואי. את כן אוכלת ג'אנק פוד, אם אני לא טועה ראיתי אותך אוכלת במפגש טוסט, ולידעתך טוסט זה ג'אנק פוד, לא משנה אם הכנת בבית/קנית זה ג'אנק.

skarlet ohara

New member
טוב שלא הגזמנו!!!

אין רע בפרוסת לחם עם גבינה צהובה ושני זיתים! זה ממש מגוחך. וירקות- בעעעע השם ירחם אני לא בוכה כשאני מכניסה צמח לפה, אני מרגישה בעונש. בגלל זה הפסקתי לפני שנים. ברררררררר

The Reuty

New member
לא מגזימה..

טוסט זה ג'אנק פוד. זה שהכנת אותו בבית לא אומר שהוא לא ג'אנק. גם בורקס אפשר להכין בבית, וזה ג'אנק. את מרגישה בעונש כי את אוכלת צמחים? לא הבנתי מה כתבת.

skarlet ohara

New member
זהו, איבדתי שם כמה אותיות

מה שהתכוונתי להגיד זה שאני לא מסוגלת לאכול צמחים כי זה גורם לי להרגשה ממש רעה אחר כך של כאבי ראש ובחילה- וזה התחיל כמשהו פסיכולוגי שנדבק במשהו פיזי. כלומר, החלטתי מזמן שצמחים זה איכסה, ועכשיו אני לא מסוגלת לאכול מזה בסבבה, ישר אני מרגישה לא טוב.... מוסי אוכל את המלפפונים במקומי... שנה שעברה אמא שלי ניסתה לשכנע אותי לאכול גמבה וזה היה סיוט. נכון נשמע מצחיק?

למעלה