סקר חדש

rubber duck

New member
ניר לפי מה שאתה אומר

אני אמור להיות מדריך הטסה מעולה
ואני לא אני אמנם מטיס וותיק אבל ממש לא מתאים להדרכת הטסה למעט דברים מאד ספציפיים כמו לימוד אירובטיקה וכו....... אבל מדריך הטסה אני ממש גרוע אז מה אם אני מטיס כבר 16 שנים ולעומת זאת יש לי מדריכים שמטיסים 3 ו 4 שנים והם ברמה מאד גבוהה הכל עיניין של התאמה להדרכה שרון

אמרתי..

אמרתי שהוותק קובע אם המדריך הוא מדריך טוב או לא...במידה והוא יכול להיות מדריך... יכול להיות בן אדם שמטיס חודש הוא יכול להיות מדריך מצויין אבל הוא לא יודע להטיס... לעומת זאת יכול להיות בן אדם עם וותק של 20 שנה שלא יכול להיות מדריך...

blaumark

New member
למה אתה פוסל מבלי לשמוע

גם על הרצל חלקו אנשים תשמע איך תנסה ואז תגיד לא יצליח מארק

dekel ziv

New member
תגובה לסקר

לדעתי לא יותר מ- 25 ש"ח אנמק: 1.גם ככה לא ניתן להרוויח הרבה כסף ככה, זאת לא תהיה הפרנסה העיקרית של אף אחד 2.יחסית לבן אדם שאוהב את מה שהוא עושה, לא הייתי שוחט במחירים (מה שמביא אותי לסעיף הבא...) 3.כמה כסף לדעתכם בו אדם משקיע בטיסן ראשון עד שהוא עולה לאויר?... עכשיו תוסיפו לזה מחיר של (מינימום) 3-4 שיעורים...(אני בטוח שבכל מקרה זה יהיה הרבה כסף).. 4.צריך לעודד אנשים להגיע לרמת הטסה(בסוף עוד נקים מפלגה...)

cocpit2002

New member
הדרכה....

שלום רבותי המתדיינים . הדרכה לדעתי זה דבר אחראי למדי בכדי שאנשים ידונו בו בקלות ראש. כדי להיות מדריך לטיסנים לא די בוותק הטסה וגם מיומנות אישית לא מספיקה.להיות מדריך דרוש חוש אחריות גדול במיוחד.המחיר לשעור הטסה נקבע לפי היצע וביקוש ונכון להיום אין לזה שום קשר לנסיון או וותק של טיסנאי. התחום הזה פרוץ ופרטיזני לפעמים עד כדי סכנה.אין גוף ואין אדם בארץ ואני לא שמעתי שיש גם בעולם שיכול או מורשה להסמיך מדריכים להטסת טיסנים ולהערכתי גם לא יכול לקום דבר כזה. מי יקבע מי רשאי להסמיך? דבר שני , אי אפשר למסד דבר כזה כי משתמע מכך שהמדריך המוסמך צריך לנהל חשבון של עסק ולתת חשבוניות מס. אני רוצה לראות את האדם הראשון עושה זאת. מצד שני להדריך הטסה דורש מהמדריך להיות בריכוז הרבה יותר גדול מהטסה רגילה שבה הוא מטיס את רוב הטיסה לפי אינסקטינטים. בהדרכה אין את אותו הכיף של הטסה, לעומת זאת יש אחריות ענקית כלפי החניך ובמיוחד כלפי הקהל בסביבה, מה שראיתי שאין אצל כמה מדריכים שנתקלתי בהם במשך תקופת הטיסנאות שלי.היסג של מדריך לא נקבע בכמה זמן הצליח ללמד טיסנאי לנחות, כי כל אדם והקצב שלו, אלא אם הצליח ללמד את אותו החניך את כל תורת ההטסה להטיס בבטחה ובביטחון עם טיסן אחד ללא ריסוקים שטותיים. ותקנו אותי אם אני טועה.בברכה: גדעון

leef

New member
איך מודדים מדריך

מדריך טוב הוא אדם שידע ללמד את החומר העיוני לפני המעשי מדריך טוב הוא מדריך שלא מרסק שום טיסן של חניך כתוצעה מטעות מטיס . מדריך טוב הוא זה שיודע איך להעביר את ההדרכה ומוצא דרכים משונות לפתור בעיות שכל חניך נתקל בהם : כל חניך הוא משהו אחר . מדריך טוב הוא זה שהטיסנאות אצלו בדם מגיל ילדות ומה שחשוב לו שהחניך יצליח . מדריך טוב הוא מדריך שמצליח להביא ילדים שהובחנו כסובלים בבעיות מוטוריות להטיס כמו כל אחד . מדריך טוב הוא זה שיודע לדאוג לסדר במסלול ההטסה . מדריך טוב הוא זה שיודע להטיס גם במוד 1 וגם במוד 2 מדריך טוב שיודע להטיס ביום אחד סוגים שונים של טיסנים ולהנחית את כולם ללא פגע . מדריך טוב הוא זה שיודע לעודד את החניך כשהוא טוב ולהסביר לו בבירור כשהוא שוגה . מדריך טוב הוא זה שנותן את כל כולו ללימוד ולא לכסף ושתלמידיו מתייחסים אליו כאבא והולכים אחריו . אכשיו תוכלו להחליט מהוא מיהו מדריך טוב וכמה הוא שווה גם בתשלום .

jeblesh

New member
סתם בישויל להצהיר

מדריך??? למה צריך מדריך? או חנות תיסנים :)? (זות לא המלצה ביכלל פשות סיפור אמיתי...) יום אחד ניחנס לי ג´וק רוש (זה היה ליפנה חודשיים ככה) אני רוצה להתיס תיסן!!! גלשתי לי באינטרנט ומהר מהר מאצתי את פליי היי הורדתי סימולתור (mfs) וסיחקתי קצת אים הג´וייסתיק היתרגלתי לקיבונים ולתפיסה וכול זה ירדתי למרתף ומצתי מה שחיפסתי באגי על שלת שהיתחרתי איתה בגיל 11 ככה :) ילה מפרקים סרוואים ומנועה הבתריה הלחה לפח :) מצאתי דיקת שנירעה לי במצב טוב וחזרתי לאינטרנט בחיפוס אחר תורניות לטיסן חשמלי מצתי משהו נחמד שיתעים חזרתי למרתף וילע עובדים:) 4 ארבים אחריי זה היה לי שלד הלחתי לחנות תיסנים דיברתי אים המוחר הו היה מעוד נחמד וביקש שאני יקפוץ אים השלד כמובן קפצתי יומיים אחריי אים השלד הו עיקם פרצוף ואמר שחבל לבזבז תזמן והמליץ לי בחולזות לסים על זה מנועה וליזרוק לאביר אני איש עקשן חזרתי הביתה וחשבתי בניתי הכול מחדש מי דיקת צפצפה מיליתי אותו בקצף שמישתמשים לקירות לא שוקל כלום וחיזק את המודל בצורה רצינית וילה חיברתי סרבואים מנועה כול זה לקח 4 שבועות ואחשב אני חיפסתי שבועה שלם מחרתה בישויל להחין מתעם למנועה בישויל לחבר מדחף... סוף סוף יש לי תיסן :) הלחתי לסדה וזרקתי אותו עגב השליתה רק במעזנות ובזנב היה חסר ערוץ בשלת וברסיבר למיצרעת.... תסת פליית שלי ושל התיסן אברה בהצלחה :) לצערי בפעם ה 4 שהיתסתי אותו הו היתרסק ביגלל שילוב לא טוב של רוח שמישתנה כול שניה ומנועה שבקושי משאיר את הטיסן באביר :) בקיצור אפשר בלי מדריך ואים לא היתי מיתקמצן על מנועה אז היה אפשר בלי מדריך ובלי ריסוקים :)

הסמכת מדריכים - זה כבר קיים, אבל...

היי, למעשה בקלוב התעופה קיים מושג שנקרא הסמכת מדריכים רק שאף אחד לא מכיר את העובדה הזו וקלוב התעופה לא משווק את העניין ולא מעדכן את התכנים של מערך הסמכת מדריכים וכרגיל חבל. אמנם לא מדובר בהסמכה של גוף ממשלתי אבל גם אם יקום מישהו שמוכר כטיסנאי מנוסה שיבנה מערך הסמכת מדרכים, יעביר מדריכים הסמכה ויתן להם כביכול "רשיון מדריך מוסמך" זה יכול לשמש את הטיסנאי החדש בהתלבטויותיו. למשל אם אני רוצה ללמוד להטיס ומתחיל לחפש מדריך ויאמר לי כי יש גוף שמסמיך מדריכים, אני חושב שאעדיף מדריך מוסמך מאשר אחד שאין לי כל דרך להעריך את יכולתו. ואולי אתן כמה רעיונות איך אפשר לקדם את העניין. אני מניח שבצבא ובתעשיה אוירית יש מדריכים שמלמדים את החיילים והלקוחות שקונים מזלטים להטיס טיסנים לפני שהם עוברים ללמוד להטיס מזל"ט. אני גם מניח שמי שהוסמך שם כמדריך, עבר קורס להכשרת מדריכי הטסה. אי לכך, דרוש מישהו שיש לו קשרים במקומות אלה וישיג את החומר של הקורס כדי שחומר זה ישמש כבסיס לקורס הכשרת מדריכי הטסה אזרחיים. מעבר לכך, אם חומר זה יועבר לקלוב התעופה שישתמש בחומר זה כדי להעביר את ההכשרות והמבחנים וינפיק תעודת מדריך זה יכול להיות מעניין. (דרך אגב, זה לא אומר שאני מאמין בקלוב התעופה - אני באופן אישי הפסקתי את חברותי בו - אבל אולי יהיו אחרים שינסו בכל זאת) לעניות דעתי, בוגר של קורס כזה עשוי להיות מדריך מועדף על המעוניין ללמוד להטיס. מה דעתכם ? בברכה אבי ורטהיימר

cocpit2002

New member
מדריכים...

אבי שלום. יש הרבה טעם בדברים שלך אך גם הסתייגויות, אין גוף אזרחי שיסמיך מדריך ויכול גם לפקח עליו על אופן הדרכה והתנהגות. מדריך שיקבל הסמכה כזו אלול "להרגיש" בשמיים ולהרשות לעצמו להתנהג ביהירות וזלזול ואין לאף אחד שניים לעצור בעדו. לדעתי יש פתרון אחד, יקומו עוד מועדונים כמו בראשון ויהיו מדריכים מקומיים שיורשו להדריך במקום זה בלבד ע"י הנהלת המועדון שגם תפקח עליו. מי שירצה ללמוד להטיס כדאי יהיה לו להיות חבר באותו המועדון , לפחות לתקופת החניכות שלו, וכך ירויחו כל הצדדים. מה דעתך? גדעון

leef

New member
מה עם הדרכת בטיחות

רבותי להדריך הטסה זה לא רק להמריא ולנחות יש עוד המון דברים כמו : לבדוק תדרים לפני פתיחת רדיו כמו לדעת לנחות משני כיוונים כמו לדעת לא לעמוד על המסלול ולסכן את עצמך כשאתה מטיס לדעת לא להטיס מעל אנשים וכד´ להבין את תוואי הקרקע ואת כל סוגי זרימות האויר במסלול וסביבו ומה שהכי חשוב להבין שזה יכול להיות מסוכן שלכם אריה .פ

dekel ziv

New member
עברתי קורס של קלוב התעופה

והקשר בינו לבין רדיו מנוע הוא מקרי בהחלט... בקלוב התעופה לא מעוניינים ברדיו מנוע זאת מחלקה מיותרת מבחינתם... וצריך לשנות זאת, השאלה היא איך...(למישהו יש הצעות?)

jeblesh

New member
טוב אז ככה

זה לא מיקצועה שמצריך רישיון או משהו דומה מבחינת הממשלה כול אחד יכול לקחת תתיסן שלו ולהמרי מי החצר האחורית שלו מעניין מה יקרה שאנשים באמת יתחילו לאסות קעיילה דברים :) בקיצור הסמחה למדריך מיותרת לפי דעתי גם ככה אי אפשר ללמד משהו כזה בכורס המדינה בקושי היצליחה לימצו תוחנית למורה נהיגה לרחב וגם זה לא ממש הולך לה ... אז מה דעתחם להוסיף לאחד האתרים בנוסה רשימת מדריחים שחניחים שלהם יוחלו לתת להם ציון וכול מי שאיהיה לו ספק לגבה המדריך שלו יוחל להיקנס לאתר וליקרו חוות דעת על אותו מדריך... זה נירעה לי יותר נורמלי מאשר לאסות מיבחנים וכו.....

hifly

New member
אל תתחיל עם קלוב התעופה

אחרת הפורום יגעש וירעש שלושה ימים רצופים.אנו מתירים לדבר על הקלוב ולקלל רק פעמים בחודש.ועוד לא הגיע הזמן של זה. סתם., עכשיו ברצינות הבעיה של הקלוב וטיסנאי הרדיו מוכרת לכולם ודנו בזה בערך 40 פעם בשנה האחרונה בכל פורום טיסנים באינטרנט.והמסקנה שהגענו היא שהוחלט לא להחליט מה עושים בענין הקלוב. הצעה אחת אומרת להקים גוף עצמאי חדש.והצעה שניה אומרת להרשם לקלוב בהמונינו ולנסות לשנות מבפנים.הבעיה שאף אחד לא מוכן להרשם לקלוב כי הקלוב לא מתעניין יותר מידי בטיסנאי הרדיו,וזוהי בעצם בעית הביצה והתרנגולת. מקווה שהבנת את ההסבר . בברכה אמיר

dekel ziv

New member
להקים ארגון חדש זה קשה ולא יעיל

לכן, תעשו מה שאני עושה: תצטרפו לקלוב התעופה, תקבלו ביטוח (ועוד כמה דברים קטנים ולא מעניינים כמו הנחות בתחרויות...) ותפציצו את קלוב התעופה במכתבים... (את זה האמת לא ניסיתי...) ואז אולי יקרה משהו...

לימוד הדרכה

שני מוסדות חשובים במדינה עוסקים בהכשרת מדריבי טיסנאות. קלוב לתעופה כפי שמציין אבי , וגדנ"ע אויר. היחוד לשניהם שהקורסים מיועדים להכשרת מדריכים לאותם טיסנאים שעברו שלבים יסודיים וראשונים ומספר רב מאד של שעות טיסה והשתלמויות, מעשיות ודידקטיות, הנה גם הטכניון משבץ בקיץ קורסים מקצועיים לחניכי הקלוב לתעופה. אין לי שום ספק שמדריך כזה שאכן בידיו יש אישורי קורסים שעבר,נבחן עליהם, יהיה אמין, מנוסה עם הזמן, ובעל אותן תכונות הדרושות כל כך לכל טיסנאי ובפרט למדריך טיסנאות, בניה והטסה.וזה בדיוק מה שאני גם אומר כל הזמן לחברים - אל תזלזלו בקלוב לתעופה. ברור כי יש ביננו טינאים רבים שממש נולדו עם החוש הזה לטיסנים ומהר מאד ניתן לגלותם בשטח. דני.

blaumark

New member
לפי מה שאתה טוען

אפילו ראש הממשלה לא מסוגל להיות מדריך מארק

ברבורים ברבורים ו...?

אף אחד לא אמר כמה לדעתו צריכה לעלות שעת הדרכה לדעתי בין 50-100 ש"ח בהתאם לניסיון וטיב המדריך.

מהו חומר עיוני?.

אין לי מושג מהו חומר עיוני... לפני ההטסה הראשונה אבא שלי הסביר לי סטיק שמאלי זה מנוע וכיוון וסטיק ימני זה גובה ומאזנות... העלתי את הטיסן לאויר ובאויר הוא הסביר לי שכאשר מסתובבים גם נותנים גובה ועוד מיני דברים שצריך לדעת... זהו החומר העיוני היחידי שצריך לדעת כל השאר לדעתי לומדים לבד חוץ מכמובן דברים בסיסיים שצריך לדעת ולהסביר(אם טועים)...

hifly

New member
הי ניר

נכון אתה צודק לו חייבים לדעת חומר עיוני,אבל גם לא חיבים ללמוד בבית הספר הסטוריה,וגאוגרפיה,ממילא נישכח את זה...נכון. תמיד כדאי קצת לדעת מעבר לסטיקים,קצת אוירודינמיקה בסיסית,קצת חומר על מנועים כללי,שנדע איך הוא עובד. החומר העיוני בסך הכל נותן לנו רקע על איך הדברים עובדים,ואז קל לנו יותר להבין למה מקורים דברים,ולמה המנוע לא עובד כמו שצריך,ולמה הטיסן מתנהג פתאום כמו שהוא מתנהג,ואז יהיה לך קל יותר למצוא פתרונות לכל דבר. אמיר

למעלה