איך בוחרים מדריך??? - לפי הוותק?
שלום רב,עד לפני שנתיים וחצי לא ראיתי בחיים אין נראה טיסן ואחרי כשנה ועשרה חודשים התחלתי ללמד להטיס טיסנים. בתחילה לימדתי את שני הילדים שלי (7,9)כדי לראות איך זה להדריך ואחר כך הדרכתי כמה חברה בחינם וחודשיים לאחר מכן התחלתי להדריך בתשלום. מאז סיימו אצלי כמה עשרות בודדות של חניכים ללמוד להיות טיסנאים. לאף אחד מהם לא התרסק הטיסן במהלך הלימוד וכולם למדו להמריא ולנחות במסלול צר ברוחב של 6 מטר בלבד (במודיעין). לעומת זאת אני מכיר מספר מדריכים שחלקם גם בעלי חנויות ואפילו מטיסי מזלטים שהוותק שלהם בטיסנאות רב מאוד אבל אפשר לומר שהם מתמחים בלרסק טיסנים ללקוחות שלהם (חוסר מיומנות, זלזול, בכוונה???). אני מכיר גם מטיס מעולה שהוא מן השורה הראשונה של הטיסנאים אבל בהדרכה מתרסקים אצלו מידי פעם טיסנים (חפיפניק). ******* השיטה הפשוטה והנכונה לבחור מדריך היא לבקש המלצות בחניכים בוגרים ולשאול בשטח ההטסה את החברה מה דעתם על המדריך המיועד. והדברים שיש לשאול את הממליצים הם בן השאר: בכמה שיעורים גמרת ללמוד. האם המדריך מורח את הזמן כדי להעביר הרבה שיעורים. האם הוא מספיק מיומן להציל את הטיסן שלך מהתרסקות. האם הוא מקפיד על תקינות הטיסן. האם הוא מעלה לאויר טיסן שלא תקין במאה אחוז. האם, כמה ולמה היו אצלו התרסקויות של טיסני חניכים. האם הוא מגיע בזמן להדרכה האם הוא מתרכז רק בחניך או שהוא עוסק במשימות נוספות בזמן ההדרכה. איך הוא בנחיתות חירום מה היה מצב הטיסן בסיום ההדרכות (האם הוא נפגע במהלך ההדרכות) ודבר אחד חשוב שכולם ידעו - לעולם אבל לעולם החניך לא אשם בריסוק הטיסן, זה תמיד יהיה המדריך. בברכה אבי ורטהיימר