סקר חדש

rubber duck

New member
../images/Emo42.gif סקר חדש ../images/Emo42.gif

והפעם כמה דלעתכם צריך לשלם עבור שעת הדרכת הטסה תהיו הודנים ואובייקטיביים גם המדריכים וגם החניכים יאללה להצביע
שרון

leef

New member
שעורי טיסה

רק לשם ידיעה קורס טיסה מלא כולל עיוני 9 שעות ,60 דקות כל אחת לצרכן 450 ש"ח כולל מע"מ . סוף קורס מסתיים בטיסה עצמאית , בממוצע הקורס כולל שיעור עיוני ומעשי . וכמובן מבחנים מעשיים הקורס נערך בתחביב צפוני כרמיאל , ע"י מדריכים מנוסים מאוד מינימום 12 שנות וותק בתחום . הצלחה עד היום עומדת על 100% פרשו מהתחום 0% אחוזי התרסקויות במסלול 5 שבתות רצוף עומד היום על 1 התרסקוית מתוך 68 טיסנים טסים שעברו את הקורס . בזמן פעילות מסודרת במסלול בפיקוח מנהל מסלול לידעתכם ,

את האמת...

תלוי מאוד מי המדריך... כמה נסיון יש לו וכו´.. למשל אני לא אשלם 100 ש"ח למדריך עם 5 שנות נסיון אני אשלם לו אולי 50 ש"ח.. לעומת זאת מדריך עם 20-25 שנות נסיון אני אשלם 100 ש"ח כי אני יודע שאני אקבל תמורה... בקיצור...זה סקר מאוד בעייתי...

rubber duck

New member
לפי מה שאתה אומר הרי שרק הוותק קובע

וכאן אני חולק עליך מדריך הטסה טוב הוא מדריך שיש לו גישה אל החניך שידע לתת לו את הכלים להתמודד עם מצבים שונים בטיסה שילמד אותו מהר ויביא אותו למצב בוא יש לחניך מספיק ביטחון מחד אך לא עודך מאידך שרון

hifly

New member
הרבה דברים קובעים מי מדריך טוב יותר

וותק בטיסנאות וותק בהדרכה גישה של המדריך לחניכים שיטות הדרכה חניכים נוחים יותר או בעלי ידים שמאליות..שמותחים את סבלנותו של המדריך עד קצה גבול היכולת ---------------------------------------- אמיר

הרוב...

לדעתי מי שרוצה מדריך הטסה טוב הולך לפי הוותק והגישה... אני לא מכיר אף אחד שהלך למדריך שמטיס שנה ושילם לו 100 ש"ח לשיעור... הרי הוותק גם קובע את הרמה והוותק והניסיון זה דבר הקובע בתחום הרי אחד עם ניסיון של 20 שנה לא יעשה טעות של מישהו שמטיס שנה...

leef

New member
ליתר דיוק וחיזוק דעתו של

בריטמן הצעיר המדריך הצעיר הינו בעל וותק של 12 שנה המבוגר בעל וותק של 26 שנה

Flash5

New member
שיקחו כמו 40 דקות של שיעור נהיגה.

ואם כולם ייקחו בערך אותו דבר + - אז לטובים עם הוותק וכו´ יהיו יותר חניכים והאחרים פשוט יאלצו להשתפר ו\או להוכיח את עצמם.

jeblesh

New member
ההבדלים ביין מורה לנהיגה למדריך

1: המורה לנהיגה שילם המון כסף בישויל הרישיון ללימוד נהיגה 2: מורה הנהיגה משלם אחוז לא קתן למדינה ואני לא מדבר רק על מיסים 3: מורה לנהיגה מחזיק את הרחב עלב אתה שובר את המנועה והקלא´ץ ביגלל חוסר הניסיון שלך וגם משלם על הדלק אחשב אתה עדיין חושב שאפשר להשבות? 1:מדריך תיסנים לא צריך שום רישיון בישויל זה לפי מה שאני יודעה 2:אני רק מקבה שהמדריחים מחזיקים בביטוח מתעים שמחסה את התעויות של החניך ולקבות זה כול מה שהחניך יכול... 3: הדבר היחידי לזחותו של מדריך התיסנים הו זה שלהתיס קלי תעופה כולשהו קצת הרבה יותר מסובח למרות שיש הרבה יותר מכום לתעויות...

Flash5

New member
בקיצור אמרת ש...

בקיצור אמרת ש...למורה נהיגה יש הרבה יותר הוצאות והוא עדיין לוקח פחות כסף ממדריך טיסנים...

איך בוחרים מדריך??? - לפי הוותק?

שלום רב,עד לפני שנתיים וחצי לא ראיתי בחיים אין נראה טיסן ואחרי כשנה ועשרה חודשים התחלתי ללמד להטיס טיסנים. בתחילה לימדתי את שני הילדים שלי (7,9)כדי לראות איך זה להדריך ואחר כך הדרכתי כמה חברה בחינם וחודשיים לאחר מכן התחלתי להדריך בתשלום. מאז סיימו אצלי כמה עשרות בודדות של חניכים ללמוד להיות טיסנאים. לאף אחד מהם לא התרסק הטיסן במהלך הלימוד וכולם למדו להמריא ולנחות במסלול צר ברוחב של 6 מטר בלבד (במודיעין). לעומת זאת אני מכיר מספר מדריכים שחלקם גם בעלי חנויות ואפילו מטיסי מזלטים שהוותק שלהם בטיסנאות רב מאוד אבל אפשר לומר שהם מתמחים בלרסק טיסנים ללקוחות שלהם (חוסר מיומנות, זלזול, בכוונה???). אני מכיר גם מטיס מעולה שהוא מן השורה הראשונה של הטיסנאים אבל בהדרכה מתרסקים אצלו מידי פעם טיסנים (חפיפניק). ******* השיטה הפשוטה והנכונה לבחור מדריך היא לבקש המלצות בחניכים בוגרים ולשאול בשטח ההטסה את החברה מה דעתם על המדריך המיועד. והדברים שיש לשאול את הממליצים הם בן השאר: בכמה שיעורים גמרת ללמוד. האם המדריך מורח את הזמן כדי להעביר הרבה שיעורים. האם הוא מספיק מיומן להציל את הטיסן שלך מהתרסקות. האם הוא מקפיד על תקינות הטיסן. האם הוא מעלה לאויר טיסן שלא תקין במאה אחוז. האם, כמה ולמה היו אצלו התרסקויות של טיסני חניכים. האם הוא מגיע בזמן להדרכה האם הוא מתרכז רק בחניך או שהוא עוסק במשימות נוספות בזמן ההדרכה. איך הוא בנחיתות חירום מה היה מצב הטיסן בסיום ההדרכות (האם הוא נפגע במהלך ההדרכות) ודבר אחד חשוב שכולם ידעו - לעולם אבל לעולם החניך לא אשם בריסוק הטיסן, זה תמיד יהיה המדריך. בברכה אבי ורטהיימר

blaumark

New member
בחירת מדריך ומיסוד ההדרכה

לגבי ותק יש לנושא משמעות אבל לא בצורה משמעותית הדבר החשוב זה רמת ההטסה יכולת טובה ומהירה להכשיר חניך להיות עצמאי היכולת לאבחן כשירות טיסן על הקרקע וכמובן היכולת לבצע טסט פלייט ושינויים להביא את הטיסן לאופטימלי אני מדגיש מדריך טוב שמכבד את עצמו לא יקח פחות מ 100 ש"ח לדוגמא אחד המדריכים לקח מחניך 50 ש"ח עבור שיעור אבל בשיעור הראשון איבד לחניך את הטיסן וברוב חוצפתו גם לקח לו 50 ש"ח ומצד שני אני הכשרתי לפני שבועיים חניך להמריא ולנחות בשעתיים עכשיו השאלה מה עדיף מדריך טוב ב 100 או מדריך לא טוב ב 50 אתם תחליטו לנושא השני מיסוד ההדרכות כבר הרבה זמן שרון ואני מנסים לקבוע סטנדרט ומבחן שיכשיר מדריכים אשר יקנה להם תעודת מדריך הטסה אשר ידרוש מבחן ועלות כספית קטנה עבור התעודה לדעתי זה הדרך לישר קו אשמח לתגובות בברכה מארק בלאו Jet Club

אסף ו

New member
מבחן מדריכים

אין ספק שאין לזה עתיד וזה ממש לא יתפוס בתור "תקן" אולי זה יהווה כמו תעודת הערכה וכך למדריך יהיה יותר קל להשיג חניכים אבל זה לא יכול ולא כדאי שזה יתפוס בתור תקן. וזה בגלל שאז יתחילו פה הבלגאנים והמחירים יהיו בשמיים כל אחד שיקבל את התעודה הזאת יתפוס תחת ויקח מחירים מטורפים וכל זאת בהצדקת הכביכול תעודה

hifly

New member
זה נחמד אבל מי יבחן ויתן את התעודה?

אולי קלוב התעופה????מנהל התעופה האזרחית,משרד התחבורה,או טיסן חיפה??.

blaumark

New member
ההסמכה תבוא מ...

הרעיון העקרוני הוא שהגוף המרכז את ענף הטיסנאות בארץ אם מדובר בקלוב או באירגון שיחליף אותו העיקר שיהיה גוף אחד ראשי שיטפל בכל הנושאים וגם במדריכים בברכה מארקבלאו Jet Club

blaumark

New member
למה אתה כזה פסימי

כמו שיהיה רמת מדריכים אחידה יהיה גם מחיר אחיד כדי שלא יהיה "תפיסת תחת" אבל זה מבטיח רמת מדריכים בברכה מארק Jet Club

hifly

New member
אם יהיה גוף כזה אז אין בעיה.

צריך אולי חקבוע גם מחירון אחיד.אבל תמיד יהיו מדריכים שיגבו יותר,אבל אם יש להם קלינטים שרוצים ללמוד אצלם במחיר גבוה יותר,אז גם אין בעיה. אמיר

Matan G

New member
לפי דעתי זה רעיון טוב..

אנ´לא מדבר על כל החורים שבהם אנו מטיסים כיום אלא על המנחתים המסודרים שיקומו בעתיד (מקווה מאוד שבעתיד הקרוב..), שם תיהיה אפשרות לפקח על כל המדריכים ולקבוע כללים וחוקים בעניין ובכך למנוע עוגמת נפש לחניך כתוצאה ממדריך גרוע או "שחיטה" במחיר. לפי דעתי אי אפשר לקחת סתם מישהו שידריך בזול. צריך לקחת מישהוא עם רפיוטיישן ועם הרבה אחריות, אפשר גם לשאול השטח ההטסה מי מומלץ בתור מדריך. אגב, לפי דעתי שווה לשלם את ה 90-100 ש"ח למדריך טוב באמת וללמוד הטסה נכונה (הרבה אנשים שראיתי בשטח לא יודעים לעשות הקפות נורמליות כתוצאה מזה נוצר בלאגן וכל אחד עושה "מה בראש שלו"). בברכה, מתן

רמת ההטסה תלויה...

רמת ההטסה תלויה בעיקר בוותק אם לא רק בו... בקשר לתעודת הדרכה...! זה ממש שטויות, איך תקבעו מי יכול להדריך ומי לא? אם הוא יכול להנחית ולהמריא? אתם תצמידו לו מישהו לשעה ותראו מה הוא עשה איתו? אי אפשר לתת למישהו תעודת הדרכה, זה לא מעשי, כמו שהיה לפני כמה הודעות..זה לא מורה נהיגה!

למעלה