ספרות

m shavit

New member
הקיץ של אביה...

מישהו יודע איפה אפשר למצוא חומר (ביקורות או כתבות) על הסרט או הספר?

kamosh

New member
הנה חומר...

נלקח מאתר עבודות: הקיץ של אביה/ גילה אלמגור חלק 1: תמצות העלילה: הספר "הקיץ של אביה" מספר על ילדה בגיל 10, שאמה פרטיזנית לשעבר. אמה באה לקחת אותה מהמוסד לבלות עמה את הקיץ, לאחר שהחלימה חלקית ממחלתה הנפשית. בספר מסופר על חוויותיה של אביה בקיץ ההוא, על חגיגת יום ההולדת שלה, על ניסיונותיה לדלות מידע על אביה שנפטר ועל חוויות שונות ומשונות. חלק 2: ביקורת על קטע מהספר: יום אחד אביה חילקה את חבילות הכבסים בין בתי השכנים. בדרכה הביתה ראתה את הילדות של השכונה לבושות בגדי חג. כשהן נכנסו לביתה של מיה, הבינה שהן הולכות אליה להצטרף אל שיעור הנגינה. היא עלתה אל ביתה של מיה, וצלצלה בדלת. אביה גורשה באכזריות בגלל שלא הייתה לבושה יפה, ולכן רצה הביתה ובקשה מאמה שתלביש גם אותה בגדי חג. היא סירבה בטענה שהבגדים נקיים, ואביה העיקשת שבה לדפוק ולבעוט בדלתה של מיה, כדי שתכניס אותה. כועסת, מושפלת ורותחת מזעם יצאה החוצה אל המדרכה והחלה לצעוק בקולי קולות, קללות וגידופים על מיה. מיה וילדות השכונה וצאו אל המרפסת עם דלי, ושפכו את כל תוכנו על אביה הכועסת, מושפלת ועכשיו גם היא נהייתה רטובה. הילדות צחקו ומחאו כפיים. הן התגרו בה ואפילו זרקו עליה גושי עפר קטנים. אביה הרימה אבן גדולה והשליכה אותה למעלה. לפתע נשמעה צעקה איומה ומיד אחריה צרור צעקות נוספות: "דם! דם! יורד למיה דם!" לדעתי ניתן היה למנוע את המקרה הזה. מיה אברהמסון, הילדה שגרמה לאביה לקנא בה כל כך, פגעה בה מאוד כאשר טרקה את הדלת בפניה, רק משום המראה החיצוני שלה. מיה, שמצבה הכלכלי טוב יותר משל אביה, הרשתה לעצמה להיות סנובית ורעה כלפיה, עד כדי כך שכמעט אפשר לשמוע את קולה השחצני והמעורר כעס בוקע מתוך הספר. לדעתי, מיה אשמה באסון הזה כמו אביה, ואם לא יותר. הילדות, שהוסיפו להשפלה גם אחרי שאביה עמדה למטה רטובה וחסרת אונים, זרקו עליה גרגרי עפר. אפשר גם לומר מצד שני, שאביה אשמה בכל מפני שהיא זו שהתחילה את המריבה. ייתכן גם שאביה הייתה צריכה לספוג את העלבונות ולא להגיב, אבל עולה השאלה בניגוד למשפט זה, "כמה אדם מסוגל לספוג?" הקיץ של אביה/גילה אלמגור 1.בשנה ההיא באה אמא של אביה רק פעם אחת בחנוכה והביאה הרבה ממתקים אביה שחקה בתפקיד ראשי בתור אנטיוכוס והצחיקה את הקהל. לאחר מכן חלתה שוב ולא כתבה ואז יום אחד בטו-בשבט כשאביה חזרה קיבלה מכתב מאמ שלה וישר קראה אותו ולאחר מכן התחילה לכתוב לאמא שלה מכתבים רבים. כשהגיעה החופש הגדול הודיעו שתהיה מסיבת סיום גדולה ועל אביה הוטל התפקיד הראשי-ההלך.ואז בבוקר היום הגדול חילקו תלבושות ורק אביה קיבלה מעיל בלוי, סמרטוט לראש ומקל הליכה של סבא.בצהריים באו האורחים ואביה לא יצאה אל השער כדי לקבל את האורחים. בשיר הפתיחה אמא של אביה הגיעה, כשהגיעה תורה של אביה לשיר בבגדי ההלך היא לא הצליחה לשיר וגרמה לעצמה ולאמא שלה בושה. אמא שלה חיבקה אותה ושמה לב לכינים ומיד התרגזה ואספה את חפציה של אביה ועזבה את המוסד. לאחר שאביה ואמה הגיעו לביתם אמא של אביה הורתה לאביה לשבת על הכסא ואז שטפה את ראשה בנפט וקצצה את כל השער שלה. אמא של אביה הייתה מגהצת ומתקנת לשכנים את הכביסה לפרנסתה ואביה הייתה עוזרת לה. יום אחד אביה הלכה להחזיר לגב' אברהמסון (אחת מהלקוחות) את הכביסה. כאשר התקרבה לבית שמעה צלילי פסנתר וקוותה שהצלילים באים מהדירה של גב' אברהמסון, ואכן הצלילים בקעו מהדירה שלה, גב' אברהמסון פתחה את הדלת ואמרה שתשלם מחר, אביה התעקשה כדי לשמוע עוד מוסיקה. גב' אברהמסון הפריעה ולקחה את התיק מהחדר,ואז אביה שאלה אם אפשר להישאר? ולאחר מכן הלכה בחזרה לביתה. יום אחד במכולת של אולטרמן נתקלו אביה ואמה בשכן החדש הוא היה לבוש חליפה מהודרת והביט באמא של אביה. לאחר זמן מה אמא של אביה ומר גנץ הפכו לידידים.יום אחד חילקה אביה את הכבסים בין השכנים וראתה את הילדות לבושות בחגיגיות ביום חול ולא הבינה מדוע עד שראתה אותם נבלעות בגרם מדרגות של גב' אברהמסון. אביה הלכה לדירתם של מיה וגב' אברהמסון וביקשה להשתתף אך מיה אמרה לה ללכת ללבוש משהו יפה יותר, אמא של אביה אמרה שזה בסדר ואז שוב מיה אמרה לה ללכת ללבוש משהו יפה וכך הלאה עד שאביה התרגזה נעמדה מול ביתה של מיה וקראה לה החוצה אביה קללה אותה ולכן מיה שפכה עליה דלי מים אביה התקופפה כדי שלא יפגעו בה עם גושי עפר הרימה אבן וזרקה אותה למעלה ואז שמעה צעקה והילדים אמרו נוזל לה דם מהעייניים אביה ברחה והסתתרה עד מאוחר בלילה. למחרת קטפה אביה פרחים והלכה לבה"ח כדי לפגוש את מיה אך האחיות לא הרשו לה אך העבירו את הפרחים וכך יום אחר יום עד שבוקר אחד נגשה אליה אחת האחיות שהכירה אותה ואמרה לה:"בואי, ילדה. אני אכניס אותך לרגע. ניתחו אותה אתמול.היא תהיה בסדר". וכך נרקמה בין שניהם ידידות נפלאה וכל יום הייתה באה אביה לבקר את מיה. לאחר מס' שבועות אמרה אמא של אביה לאביה שיש לה בשבוע הבא יום-הולדת. אמא של אביה הכינה הכל אבל אף אחד לא בא ולכן הוציאה את השולחן החוצה וכך הגיעו חמש ילדים שני פעוטות ושלושה מבוגרים סביב השולחן, לאחר אותו יום החליטה אביה בסתר ליבה שאינה רוצה יותר ימי הולדת. יום אחד כאשר אביה עמדה לצאת לבית-החולים כדי לפגוש את מיה הופיעה גברת אברהמסון ואמרה לה שתפסיק להיפגש עם מיה בשעות הבוקר. ולאחר מס' שבועות נוספים נעצרה מונית מול הבית המשותף בקצה הרחוב ומתוכה יצאו מיה ואימה. -1- כשבוע לפני סוף החופש הגדול עמדה משאית תובלה מול ביתו של מר גנץ השכנים אמרו שהם מהגרים לאוסטרליה. כאשר מר גנץ ראה את אביה הוא החליט להיפרד מאמה וחזר במהירות שהלך. בערב אביה שאלה את אמה אם לא כדאי לרשום אותה למוסד ואמה שאלה אותה אם היא לא רוצה להישאר איתה, אביה הייתה מופתעת ושמחה. ואכן אמה של אביה רשמה אותה לבית הספר במושב וקנתה לה תיק חדש. הימים נעשו קצרים וקרירים יותר ואמא של אביה התחילה להשתנות ואביה ידעה שבקרוב יגיע היום שיקחו אותה מאמה, ההתמוטטות הגדולה באה ביום שבת כאשר גב' כהן שאלה את אמא של אביה למה היא לא הולכת עם אביה לים ואמא שלה התעצבנה מזה, היא החלה לצעוק מה זה עניינם של אחרים מה היא עושה והשתוללה עד שאביה קראה לרופא שהזריק לה זריקת הרדמה והאמבולנס לקח אותה. מאוחר יותר פנו השכנים אל אביה ושאלו אותה אם היא רוצה משהו אך היא לא ענתה וחיכתה לדודתה עד שמיה שכנעה אותה לפתוח לה את הדלת ולדבר איתה מיה הטחילה לדבר ואביה רק הסתכלה בצלקת שעשתה למיהומיה אמרה שזה ייעלם ולאחר מכן ביקשה ממיה שתלך. אביה ודודתה הלכו יחד כדי לרשום את אביה למוסד ומאז אמא של אביה לא באה לביקור אפילו פעם אחת.

ליליוש

New member
ספרות--עוד שניה אני חותכת ורידים...

כבר שבוע שאני טוחנת את החומר הזה כבר נמאס לי...יום שלישי יש לי מתכונת בספרות ואני מרגישה שאני לא יודעת כלום למרות שלמדתי כל כך הרבה... עכשיו לפני שאני חותכת איזה וריד...למישהו יש סיכום על הרקע החברתי תרבותי של הרומן "סיפור פשוט" ואם למישהו יש אז גם סיכום קצר על השיר "ספר למוד החשבון" של יהודה עמיחי..אני מאוד אשמח... תודה רבה לכם!

111שיר

New member
שיר בספרות

מישהו יודע היכן אוכל למצוא את השיר : "לכל איש ואיש" (לא זוכרת משורר)? גם את הטקסט עצמו וגם את הפרשנות. אפשר רק את הטקסט. מחפשת בנרות... תודה!

ספרות..

בפרק של הסיפור הקצר יש 4 סוגים של סיפורים נכון?(מתורגם,עגנון,מחצית ראשונה של המאה ה-20 ומחצית שנייה). עכשיו מכל תקופה כזאת למדנו 2 שירים ברצוני לדעת מה יותר קל ללמוד-אני אשמח לקבל עצות וכל מה שיש לכם לומר. מתורגם-כינורו של רוטשילד/מועקה. עגנון-האדונית והרוכל/הרופא וגרושתו. מחצית ראשונה של המאה ה-20(פה למדנו רק אחד)-העיוורת. מחצית שנייה של המאה ה-20-תחרות שחייה/תפוחים מן המדבר. תודה :)

kamosh

New member
היי ../images/Emo13.gif

אם את רוצה אני יכולה להביא לך מלא חומר על האדונית והרוכל הרופא וגרושתו העיוורת

111שיר

New member
לדעתי הכי קל תפוחים מן המדבר

אע"פ שאינני מכירה את העיוורת, כינורו של רוטשילד, מועקה ותחרות תחייה. רופא וגרושתו והאדונית והרוכל, קצת ארוך, אבל כמעט תמיד מבקשים או עגנון או סיפור אחר, וכדאי שתדעי לפחות אחד של עגנון, אע"פ שאת לא יודעת איזו שאלה תהיה לך. כדאי לדעת 3 לפחות של עגנון (אולי תלמדי מדירה לדירה? הוא די קצר וידידותי לסביבה :))

111שיר

New member
? זה לא ירד, היה לי את זה במגן

ירד רק סיפור אחד מסיפורים מתורגמים לבחירת התלמיד

onix 17

New member
שלום יש לי שאלה

לאיזה טקגוריה משתייך המחזה ביקור הגב' הזקנה? והאם צריך ללמוד לבגרות את מדירה לדירה, האדונית והרוכל ועל חודוד של תער מי שמכיר? עוד משהו.. יש לי שבוע הבא מתכונת ושמתי לב לפי המיקוד שהרבה מאוד ממה שלמדנו ירד.. כל שירי ביאליק שלמדנו ירדו, ושירת ימי הבניים גם כה ירדו... מה עושים במצב כזה?

רוני61

New member
לאוניקס- קטגוריה או ג'אנר?

ביקור הגברת הזקנה זו דרמה כמובן , מדובר במחזה אבסורד. עדיף ללמוד מדירה לדירה ולא את האדונית והרוכל, המפקחת לספרות רוצה להוציא את האדונית והרוכל מתכנית הלימודים ולא!!! מעריכה מורות שמלמדות את זה, די כבר עם הסיפור הזה. בניגוד לשנה שעברה מדירה חדירה לא חובה השנה כלומר שאלת החובה תהיה על סיפור אחר אבל אפשר יהיה לענות על מדירה לדירה בשאלה הנוספת.

111שיר

New member
הבנתי שאת מורה לספרות, אני צודקת?

האם את מכירה את השיר "לכל איש ואיש"? ואם כן, מהי הפרשנות המקובלת לו, אם את יודעת? תודה רבה:)

111שיר

New member
חשבתי שזה שיר מוכר...

לא, זה בפירוש "לכל איש ואיש". תודה בכל מקרה :)

שאלה..

בסיכום שלי של השיר "על השחיטה" במבנה של השיר רשום: "ארבעה בתים שווים באורכם ובסוג החריזה: א,ב,ב,א,ג_ג" יש למישהו מושג מה זה אומר? תודה

למעלה