ספרות

DRT171

New member
חומר לבחינה בספרות - דן פגיס

שלום לכם. אני אמור ללמוד לבחינת המתכונת בבית ספרי את השיר של דן פגיס - "כתוב בעיפרון בקרון החתום" מאיפה אני יכול למצוא חומר באינרטנט על השיר הזה???? בתודה מראש, DRT171

111שיר

New member
ספרות- מחר מגן, בבקשה תענו../images/Emo26.gif

1. כמה זמן הבגרות בספרות? 2. אילו שאלות יכולים לשאול על סיפור ללא כתובת? 3. אילו נושאים יכולים להופיע בשאלה על הרומן? (כדמויות- אנלוגיה, אירועים...יש לי על החטא ועונשו, אז מניעים לרצח, התיאוריה שלו והאם היא מתנפצת..) חייבת רעיונות תודה לכל מי שיענה

tuty14

New member
חיים נחמן ביאליק--עזרה דחופההה

יש לי עבודה להגיש למחר בספרות וברוב טמטומי התחלתי היום רק... אני צריכה עזרה דחופה אני צריכה מישהו או מישהי שיודעים לכתוב מה הרקע המרכזי של שירים.. יש לי 6 שירים של ביאליק שאני צריכה לכתוב מהו הרקע המרכזי של השיר מישהו יכול לעזור לי?? אם יש מישהו שכן אז שיגיד לי ואני אגיד לו ת'שיר תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה מראש אוהבת תותי

bhnadav

New member
1 ../images/Emo26.gif

אם איתרתי את הבחינה הנכונה בספרות באתר משרד החינוך (יצאתי מנקודת הנחה שמדובר ב-2 יחידות החובה), אז זה שעתיים ושלושת-רבעי (12:30 עד 15:15, חישבתי נכון
).

tuty14

New member
תודה רבה רבה רבה רבה

אני צריכה לכתוב רעיון מרכזי על שיר שהוא כתב על עמו...בחרתי בבירכת עם אבל אם את/ה מכיר/ה שיר אחר שביאליק כתב על עמו שאת/ה יכול/ה לכתוב רעיון מרכזי אני אשמח שתכתב/י לי פה.. בִּרְכַּת עָם תֶּחֱזַקְנָה יְדֵי כָל-אַחֵינוּ הַמְחוֹנְנִים עַפְרוֹת אַרְצֵנוּ בַּאֲשֶׁר הֵם שָׁם; אַל יִפֹּל רוּחֲכֶם – עַלִּיזִים, מִתְרוֹנְנִים בֹּאוּ שְׁכֶם אֶחָד לְעֶזְרַת הָעָם! הֵן סוֹפְרִים אֲנַחְנוּ אֶת-נוֹדְכֶם וְחוֹבְבִים נִטְפֵי הַדְּמָעוֹת וְזֵעַת הָאָף, הַיּוֹרְדִים כַּטַּל לְיִשְׂרָאֵל וּמְשׁוֹבְבִים נַפְשׁוֹ הַנִּלְאָה, הַשּׂוּמָה בַכָּף. וּלְעוֹלְמֵי עַד תִּקְדַּשׁ כָּל-דִּמְעָה שֶׁצָּלֲלָה דֶּרֶךְ אֲדֹנָי – כְּחֵלֶב וָדָם. אִם-לֹא אֶת-הַטְּפָחוֹת – רַק מַסַּד יְסַדְתֶּם – רַב-לָכֶם, אַחַי, עֲמַלְכֶם לֹא-שָׁוְא! הַבָּאִים – וּבְנִיתֶם וְטַחְתֶּם וְשַׂדְתֶּם, עַתָּה רַב-לָנוּ אִם נָטוּי הַקָּו. גּוֹי קַו-קָו אֲנָחְנוּ! מִקַו לָקָו קוֹמְמוּ שִׁמֲמוֹת עוֹלָם וּבְנוּ בִנְיַן-עַד! יֶשׁ-יוֹם – וּמִיָּם עַד-יָם יֵצְאוּ יִשְׁתּוֹמְמוּ לִרְאוֹת מַה-פָּעַל קְטֹן גּוֹיִם, עַם נָד. וְלָמָה, הַמְפַגְּרִים, פַּעֲמֵיכֶם כֹּה בוֹשְׁשׁוּ? הַעֶבֶד יִשְׂרָאֵל, הַאִם בְּנֵי מֵרוֹז? הוֹי, כֹּחוֹת נִפְרָדִים, הִתְלַקְּטוּ, הִתְקוֹשְׁשׁוּ! עִבְדוּ שְׁכֶם אֶחָד בְּחַיִל וָעֹז! אַל-תֹּאמְרוּ: קָטֹנּוּ – הֲטֶרֶם תִּתְבּוֹנְנוּ פְּנֵי אֲבִיר יַעֲקֹב הַהוֹלְכִים בַּקְּרָב; מִימֵי זְרֻבָּבֶל יָדֵינוּ לֹא-כוֹנְנוּ מִפְעַל אַדִּירִים כָּמֹהוּ וָרָב. מִי בַז לְיוֹם קְטַנּוֹת? הַבּוּז לַמִּתְלוֹצְצִים! מַלְּטוּ אֶת-עַמְּכֶם וְאִתִּים עֲשׂוּ – עַד-נִשְׁמַע מֵרָאשֵׁי הֶהָרִים מִתְפּוֹצְצִים קוֹלוֹת אֲדֹנָי הַקֹּרְאִים: עֲלוּ!

tuty14

New member
הצלחת??

אני רק צריכה שתגידי לי מה הבנת מהשיר...מה המסר את הרעיון המרכזי אני כבר אכתוב בצורה יפה לעבודה... תודה

sacrament

New member
מה זאת אומרת כתב על עמו?

על היהודים או איפה שהוא נולד?? יש שיר שהוא כתב על הפרעות- נקרא "על השחיטה" http://benyehuda.org/bialik/bia061.html

tuty14

New member
על עמו= על היהודים...

אוקיי תקראי...אני צריכה לבחור מהנושאים הבאים שיר אחד ולכתוב מה הרעיון המרכזי: 1. שירי אהבה 2. שירי טבע 3. שירי בית מדרש 4. על עצמו 5. על עמו (על היהודים) בנוסף לזה אני צריכה לבחור מכל הנושאים הנ"ל 2 שירים ורק לצטט אותם אז זה לא בעיה.. http://benyehuda.org/bialik/ את השירים אני מחפשת באתר הנ"ל..אני לא מצליחה להבין את הרעיון המרכזי באף שיר שאני נכנסת אליו..אני לא מצליחה להתרכז..מה שהראש שלי עושה זה רק מנסה להלחין את השירים שביאליק כתב....חחחחח מי שיכול לעזור לי ולכתוב לי רעיון מרכזי לא משנה של איזה שיר שביאליק כתב אני אשמח מאודדדד עד השמיים...זה מאוד דחוף תודה רבה רבה רבה מראש תותי

sacrament

New member
על השחיטה הכי קל

כנסי למאמרי הפורום->ספרות->ביאליק: על השחיטה יש שם רקע לשיר וכל מה שתצטרכי

tuty14

New member
תודה רבה..פורום מצויין..נכנסתי לשם

נכנסתי למאמרי הפורום וזה עזר לי כמעט לכל העבודה...פורום מצויין.. רוצה לציין שלא העתקתי.. אלא קראתי כל מיני סיכומים וסיכמתי בעצמי!! בחלק של השירים של ביאליק נשאר לי רק לכתוב רשימה של השירים בנושאים הבאים: 1. שירי אהבה---> שמתי ברשימה את: הכניסני תחת כנפף, איך. וחסר לי שיר אחד..(אם אתם יכולים לעזור לי ולכתוב לי שם של שיר אהבה אחד) 2. שירי טבע----> ברשימה: צנח לו זלזל, גבעולי אשתקד,(אני צריכה עוד שיר טבע אם מישהו יודע שם של שיר טבע בבקשה שיכתוב) 3. שירי בית מדרש----> על סף בית המדרש, לבדי,(חסר לי שיר אחד אשמח לשם אחד של שיר) 4. על עצמו---> לא זכיתי באור מין ההפקר, חוזה לך ברח, (אשמח לעוד שם של שיר שכתב המשורר על עצמו) http://benyehuda.org/bialik/ האתר הנ"ל זה אתר עם כל השירים והסיפורים של ביאליק.. תודה מראש לעונים...תותי

tuty14

New member
תודה רבה את נהדרת..קראת סיפור שלו?

קראת סיפור של ביאליק במקרה ואת יכולה לספר לי על מה מסופר?

sacrament

New member
../images/Emo9.gifקראתי

אבל הוא ארוך...ואין לי כוח לכתוב, יש לי דברים לעשות חפשי תקציר של "מאוחרי הגדר" או "החצוצרה שהתייבשה"

קצת תוספות

לשירי אהבה אפשר להוסיף את "בשל תפוח" שהלחין ושר שלמה ארצי. לשירי טבע - חבל לא להכניס את "זוהר" לשירי בית המדרש אפשר גם: "ואם ישאל המלאך" ובוודאי את "לפני ארון הספרים" על עצמו אפשר וכדאי להוסיף את: "אחרי מותי" לגבי סיפורים - קשה מאוד לתקצר את ביאליק. הסיפורים שהומלצו לך הכי קלים, יחסית, כדאי לבחור אחד ולקרוא ברצינות.

111שיר

New member
אההה יפה:)

ועכשיו 25% מזה, ואז להוסיף, כלומר כמה הארכת זמן.

למעלה