מתמטיקה-יום רביעי

Wonka

New member
וקטורים

שלום אני מחפשת תרגילים על חומר התחלתי של וקטורים (שאלון 007)... אוכל למצוא תרגילים כלשהם באינטרנט??

עדין ר

New member
...

אם אני לא טועה, הכוונה לכתיבה של מספר בתור מספר בין 1 ל-10 כפול חזקה של 10. למשל, את המספר מליון כותבים בצורה מדעית
1*10^6​
(^ זו חזקה) ואת המספר 3500 כותבים
3.5*10^3​

MyGod7

New member
ממ כן

אמרו לי באמת משהו כזה,אבל איך אני עושה את זה? מה התרגיל בכל העניין ואיך אני מגיעה לתשובה?

עדין ר

New member
...

זה לא כ"כ מסובך. קחי את המספר שנתנו לך ותרשמי אותו מספר רק עם נקודה עשרונית אחרי הספרה הראשונה, ואז תכפילי ב-10 בחזקת כמה מקומות שצריך להזיז את הנקודה העשרונית כדי לקבל את המספר המקורי. דוגמא: 65757 נכתוב 6.5757 הזזנו את הנקודה העשרונית 4 מקומות, ולכן נקבל
6.5757 * 10^4​
דוגמא נוספת: 0.00756 נכתוב 7.56 הזזנו את הנקודה העשרונית 3 מקומות ימינה , ולכן נקבל
7.56 * 10^(-3)​
(המינוס זה בגלל שהזזנו ימינה)

crazy bitch17

New member
help!

מעגל: הראה שהישר הוא קוטר המעגל?-זה מופיע בהרבה שאלות ואיך בעצם אני יכולה להוכיח שהישר הוא הקוטר? 2.מעגל שמרכזו בנקודה 6,3 משיק לציר הy מה המשוואה שלו..בעיקרון אני יודעת את המשוואה אבל אני לא יודעת מה הרדיוס... מקבילית: נותנים לי 2 משוואות של הישרים AB ו AD וגם את הנקודות של האמצע של המקבילית..איך אני אמורה בעזרת זה למצוא את הקודקודים של המקבילית? טנקס...

עדין ר

New member
...

אפשר להוכיח שישר הוא קוטר של מעגל אם הוא עובר במרכז המעגל. למשל, עבור המעגל
(x-2)^2 + (y-4)^2 = 16​
שמרכזו הוא הנקודה (2,4), הישר
y = 2x​
הוא קוטר של המעגל כי הנקודה (2,4) נמצאת עליו אבל הישר
y = 2x + 2​
אינו קוטר, כי הנקודה (2,4) אינה נמצאת עליו. הרדיוס של מעגל שמרכזו בנקודה (6,3) ומשיק לציר y הוא למעשה המרחק של הנקודה מהישר x=0, שהוא 3. על מנת למצוא את הקודקודים של המקבילית, את יכולה למצוא את נקודת החיתוך של הישרים AB ו-AD שהיא למעשה הנקודה A. כעת, מכיוון שנתונה לך נקודת החיתוך של האלכסונים (אני מניח שזאת הכוונה ב"נקודת האמצע של המקבילית") את יכולה למצוא את הנקודה C, ע"י זה שתמצאי נקודה C שעבורה אמצע הקטע AC הוא הנקודה הנתונה. עכשיו, שיפוע הישר CD שווה לשיפוע AB (כי זו מקבילית), ולכן את יכולה למצוא את משוואת CD, ואז את נקודת החיתוך של CD ו-AD שזו הנקודה D. באופן דומה, שיפוע הישר BC שווה לשיפוע AD, ולכן את יכולה למצוא את משוואת BC, ואז את נקודת החיתוך של BC ו-AB שזו נקודה B. מקווה שכל זה מובן. אולי אם תציירי זה יעזור...

enigma88

New member
תיקון ל2: מרחק הנק' מישר X=0 הוא 6

רדיוס של מעגל המשיק לציר y הוא ערך X של נק' המרכז....

SnowKing

New member
מתחנן לעזרה ../images/Emo10.gif

יש לי מגן עוד כמה ימים ואני לא מבין לחלוטין את הנושא של "הסתברות בחיי היום יום" (עם הטבלה..). יש למישהו מכם אולי קישור להסברים על הנושא הזה? חיפשתי שעות בגוגל ולא מצאתי..

Bulzeye

New member
אנליטית...

1. שניים משלושת קודקודיו של משולש ABC הם: A(1,2 ו B(-7,8 נק' המפגש של שלושת התיכונים במשולש היא M(-1\3, 4\2\3 מצא את שיעורי נק המפגש של שלושת האנכים האמצעים של המשולש, מצא את רדיוס המעגל החוסם ואת משוואת המעגל החוסם 2. נתון מעגל: x^2+y^2-6x-2y+5=0 מצא את משוואת המעגל המשיק למעגל הנתון בנק A(4,3 והעובר בנק B(10,5 ב. מצא את משוואת המשיק המשותף לשני המעגלים בנק A 3. הגרף של הפרבולה Y^2=2px עובר דרך נק (2-,1) הגרף של המעגל x^2-10x+y^2=k. עובר דרך נק' (7,2sqrt3) מצא את p,K הוכח כי המעגל והפרבולה משיקים זה לזה ומצא את משוואת המשיקים המשותפים בנק ההשקה 4. נתונה היפרבולה העוברת דרך נק (4,4sqrt2) ישר y=-2x מהווה איסמפטוטה להיפרבולה זו. א. מצא את משוואת ההיפרבולה ב. מהו המקום הגיאומטרי של אמצעי כל הקטעים המחברים את ראשית הצירים עם נקודות על ההיפרבולה הנתונה

למעלה