חצי גמר הערב

juspan

New member
איפשהו בטלוויזיה בזמן האחרון יחסית הזכירו

אותה הרבה. הספקתי לשכוח. לא נראה לי שזה ריאליטי, אבל אולי. זוכר?

אין לי מושג.... אבל זו מילה ארמית , הלוואי

ואני אתמודד בתוכנית ריאליטי ותהיה לי שאלה מכרעת כזו ואני אדע

שמחה שעמנואל עלה, ואליהב כמובן :)

שניהם לדעתי באותה רמה, אליהב טיפה יותר אבל הוא נוטה לגרנדיוזות במנה שלו שלפעמים מסיתה את תשומת הלב מהטעם, ואילו עמנואל נקי ומקצועי במנות שלו אבי... שוב, כמו כולם כאן כמעט- לא מובן לי מה הוא עושה שם.להגיש לשופטים קוביות כבד אווז מטוגנות ברוטב כולשהו שמנוני - ממש לא מנה של חצי גמר. וביכלל, איך אפשר להרוס כבד אווז? ומרק? אני שמתי לב שעמנואל טרח, רץ, בישל, ואילו אבי עמד רגוע מול הסיר שלו ומידי פעם נתן איזה ערבוב. לא משנה איך ימכרו לי את זה, זה סופגנייה מטוגנת, יש מאכל הודי כזה בדיוק שנקרא כדורי גולאב, אני מניחה שלכל עדה יש מאכל דומה, לא הבנתי מה השוס הגדול. אז היה טעים, היה נפלא, אבל איפה המורכבות במנה? איפה הצירתיות? איפה מורכבות של טעם? לייתר המנות הייתה מורכבות בטעמים, כמו המנה של אליהב שכפי שחיים אמר, היה בה תיבול נכון, מתיקות עדינה, חומרים רבים שמתמזגים בתיבול עדין, וגם העיצוב. במנה של שי היה הבדל בין מרקמים, פריך וקרמי (לא מסכימה בגרוש עם דעתו של רושפלד, נראה כאילו "חיפשו" מה לומר שלילי) בקיצור הדאגה שלי שווקא אבי ייקח את הגמר, דווקא בגלל שהשניים האחרים מבשלים כ"כ מעולה. מה גם שממש נראה כאילו צוות השופטים הם היחצנים שלו- "אם זה לא מנת גמר אז מה כן". כאילו, ה-לו? אובייקטיביות, משהו? ממש לא מרוצה, ואני עדיין לא התגברתי על זה שאבי נשאר ואילו גילי (המצויינת!!) הודחה...

גילי נכון לאותו פרק הודחה ובצדק...

המנה שהיא הכינה נראתה פשוט נורא. תקראו לזה אשמת הקופסא או לא יודעת מה, אבל זה היה מזעזע. אגב, הגולאב ג'מון לא דומה בכלום לעוגיות יויו... ואני מאוד אוהבת את שניהם (בכלל יש לי קטע עם דברים עגולים). בגדול, צורת הכדור היא לא הצורה האופיינית לעוגיות יויו. כשראתי שאבי מחבר את העוגיות עם קרם שקדים, אמרתי לחברות בעבודה "איך אף אחד לא חשב על זה לפני???" וההגשה עשתה לי חשק לצלול עם כל הפרצוף לתוך הקערה הזו. התחושה הייתה קשה יותר לראות את זה בזמן העבודה בלי שיש לי אפילו מה לנשנש

peporain

New member
אם למישהו היה ספק

אז עכשיו כבר אין.... אז לפני הכל - כל הכבוד לעמנואל. אכן הטובים לטייס. ניצח במרתון מיוחד במינו עם מנות יציתיות וטובות. אליהב, למרות המנה הראשונה הפחות טובה, הוכיח שהוא גאון קולינרי והקרב יהיה צמוד בין שניהם. עד שיבוא אבי, יכין קציצות שיגרמו למיכל לקפץ במקום וייקח את התואר. או כמו שעמנואל אמר עליו - "ברור שאבי יכין קציצות, אני אתחרה איתו על קציצה?...." משעשע אותי גם שבמהלך התוכניות האחרונות נורא אוהבים להדגיש בהפקה כמה כל המתחרים מתים על אבי......

זה היה הכי מקורי מכולם!

מה היה יותר טוב לדעתך? קרפ? מוקפץ? כבד אווז מטוגן? אם היית יודע כמה קשה זה להכין קרם טופי... (בתור אחת שזה כבר הסיר החמישי, בערך, שאני שורפת בנסיון נואש להכין אותו) לא היית אומר את זה

anesthesi

New member
תגיד, ברצינות, אתה על תרופות פסיכיאטריות?

לא רוצה להעליב או משהו, רק סקר שאני עורך.

peporain

New member
המטרה לא הייתה ארוחת צהריים

ועל המורכבות של כבד אווז ברוטב בצל או מרק עדשים גם אפשר להתווכח. ועם כל הכבוד לעוגיות, תסלחו לי, לעניות דעתי, זאת לא מנת עלייה לגמר. למרות שהן כנראה היו כל כך טעימות שגרמו למיכל לקפץ מההתרגשות ואפילו רושפלד שאני מאוד מעריכה בתור הכי מקצוען שם שכח מ"פוליטיקלי קורקט" בשלב התחרותי של התוכנית.

lb22

New member
שמעי , אני לא מסכים איתך על משהו

צריך לדעת להכין כבד ובעיקר אם זה כבד אווז. לכבד אווז אסור להיות רייר ואסור לו להיות קשה (בניגוד למי שאוהב כבד רגיל שאפשר להגיש אותו יותר קשה למי שאוהב). כבד אווז צריך להיות מבושל במידה כ"כ מדוייקת שכל סטיה קטנה גורמת למנה להיות גרועה. ובהשוואה לאליהב זה היה טוב יותר "מתוקית" ? ראבק פנקייק ?! זה הכל ?

Haad Yao

New member
אני לא כל כך יודעת לגבי הקרפ

אבל לאליהב היו הברקות גאוניות לאורך כל העונה - החל מהאודישנים וכלה בתוכניות האחרונות. אבי לעומת זאת הגיש את אותן קציצות, וכשהוא סטה קצת מהמסלול והביא משהו אחר, בסיסי ככל שיהיה (כמו צלחת מטבוחה וסיגרים, או קינוח שכבות שעוצב בסגנון אולמי אירועים של שנות ה - 90, או עוגיות כאלה ואחרות, או כבד אווז על בצל), הוא קיבל שבחים מטורפים כשברור שכל אחד אחר (גילי/ אליהב/ איריס/ עמנואל/ שי) היה נקטל אם היה בכלל חושב על מנה כזו. תעשה סימולציה בראש ותדמיין את אלה שכבר נופו מגישים את המנות של אבי. היו מנפים אותם עם לב קל יותר, ועם נימוק פשוט ומוצק. משמים, לא מקורי, בסיסי מדי, חוזר על עצמו. כמו שבן זוגי אמר - היחס לאבי הוא כמו לילד מפגר שהצליח לעבור כיתה יחד עם כולם, משבחים אותו כאילו היה מצטיין. אבל ברור שזה (הרצת אבי בומבה/ סמדי מדריכת גמילה) ימשיך גם בעונות הבאות של מאסטר שף, עד שיבוא מועמד עממי שיהיה גאון קולינרי אמיתי (ולא, אליהב בפירוש לא מתאים למשבצת, כי להגיד שבאת ממשפחה מרוקאית לא עושה אותך עממי). או שיש כאן בעצם סתירה, כי מועמד עממי עם מעוף קולינרי אמיתי יתויג מיד כ"פלצן" ויידחה בשאת נפש. קחו למשל את חיים כהן, שלוקח את המטבח הביתי - עממי לרמות של גאונות. לא בטוח שהוא היה מושך את הקהל של אבי (מבשל לא כשר ומה לא).

Haad Yao

New member
זה לא היה בגלל הטעם

אלא בגלל שיקולים קרים מאוד ש - pix הציג בהודעת התגובה הראשונה בשרשור הזה.

למעלה