חצי גמר הערב

Mominit

New member
טוב תצטרכו לחכות עוד קצת עד שאבי יעוף../images/Emo6.gif

בעקרון כמעט שלישיית הגמר שהימרתי בדיוק - אני פשוט חשבתי שגם גילי תהיה שם יחד עם עמנואל ואבי...
אבי - הבחור הזה כל כך מרגש.כשהוא הכין את מנת הסליחה ( שרובכם מזלזלים בעוגיות האלה שממש לא קלות להכנהן והן לא פחות ממושלמות לחצי גמר ולגמר... ) והקדיש אותה לאמא שלו עמדו לי דמעות בעיניים. אחרי כל מה שהוא עבר סוף סוף להרגיש שהוא שווה משהו זה סיפוק אדיר.בקשר למנות - האמת ראיתי את הקציצות ופשוט נזכרתי בפורום הזה ומה שיעשו לו והתחלתי לצחוק.לדעתי לא כזה נורא שהוא עושה קציצות נהדר כל אחד והתחום שהוא חזק בו עובדה שזה העביר אותו שלב. הכווד אווז - נראה לי פשוט מדי והליכה על בטוח אבל לשופטים היה טעים. המרק עדשים - טוב עוד לפני שהוא התחיל לבשל והסתכל על העדשים די הימרתי פה על המג'דרה ( שאין לי מושג איך הוא אל הספיק להכין...כאילו בו זמנית שהמרק מתבשל אפשר להכין את המנה היה לו מספיק זמן... ) ועל המרק לכן לא הופתעתי ( חוץ מהטוויסט של הגבינת עיזים ).העוגיות המרוקאיות - אני באה מבית מרוקאי אותנטי הביושלים שלו לגמרי מזכירים לי את הבית ולכן קל לי מאוד להתחבר למנות שהוא מכין...מנסיון העוגיות האלה פשוט מעדן לא מפתיע שמיכל אנסקי התמוגגה כל כך עליהם גם הכלי הגשה המדהים...בקיצור כמו שטענתי לכל אורך העונה הגיע לו להגיע לגמר לפות להיות בין 3 המתמודדים האחרונים כי הוא באמת בשלן מעולה ( אם רושפלד הסנוב הפלצן טען שהוא יבוא לאכול אצלו פעם בשבוע באמת נגמרו לי המילים...
) . בקשר לדירוג בגמר עמנואל - כמובן מקום ראשון כמו שחשבתי עוד מהאודישן שלו הוא בכמה דרגות מעל ה-2 שנשארו לדעתי. אליהב - רק על היצירתיות שלו במנוטת שהוא מכין מבחינת בישול לדעתי הוא לא יותר טוב מאבי אבי - שוב כי מגיע לו.

Mominit

New member
*יאק השכמה מוקדמת*../images/Emo122.gif

להכין* כבד* לא* הבישולים* לפחות* במנות*

מסכימה איתך שאבי בשלן מעולה!

וכמו שרושפלד אמר לו- שהוא צריך לפתוח מסעדה שמגישה אוכל כמו שהוא מבשל (אני בכוונה לא אומרת אוכל ביתי כי זה ממש לא רמה של מסעדת פועלים, אלא גבוה הרבה יותר), אני מסכימה עם זה מאוד, אני אישית אבוא לבקר שם הבעיה היא שפרט לכמה הברקות הוא מכין אותה מנה, עם אותם חומרים (קציצות+רוטב עגבניות+חצילים) פעם אחר פעם. כל פעם מגוון טיפה אבל זה אותו בסיס. זה לא חוכמה להכין כל פעם מתכון שאתה אלוף בו! שנית מה שלי אישית יצר אנטי כלפיו זה הקידום הזה של השפטים אותו. זה כאילו שכלפיו יש להם סנטדרטים אחרים- מצפים ממנו ומשבחים אותו שהוא מכין אוכל מרוקאי, ואילו מהאחרים מצפים לגוון- כמנו איריס למשל שהכינה אוכל איטלקי מצויןן אבל בשלב מסוים זה כבר לא הספיק. אז ככה שלא משנה כמה הוא טוב, הקידום הזה של ההפקה/שופטים יוצר אנטי מאוד גדול אצלו.

Mominit

New member
אבל גם את איריס הם שיבחו על הטאץ' האיטלקי שלה

אני חושבת שהיא אלופה בבישול ממטבח איטלקי...
בדיוק בגלל עניין הקציצות אבי יהיה מקום שלישי לדעתי כי עמנואל ואליהב קצת יותר מגוונים ממנו - אני מעולם לא טענתי שאבי ינצח ממש ממש לא! אבל לגמר הגיע לו להגיע הוא עבר דרך די ארוכה אם מסתכלים מתחילת העונה...

מממאיה35

New member
הכי מוזר היה שרושפלד אמר לו

אם אתה לא תהיה בגמר - מי יהיה? וזה עוד לפני ש"השופטים קיבלו החלטה". הקציצות של אבי טעימות ,אין ספק, ואין ספק שהוא אלוף הקציצות, אבל זה לא כל מה שאנחנו מצפים ממסטר שפ. צריך שיהיה גם יצירתי ומגוון ומקורי, ואת זה אין לו.. טוייסט של גבינת עיזים במרק.. נו באמת...ועל העוגיות צחקתי עם חברה שלי ואמרתי לה שהוא עשה "קציצות מבצק".

Mominit

New member
אז זהו שהקציצות בצק האלה זה פשוט מעדן מושלם

כנראה את לא מרוקאית אז לא נתקלת בהן...
בכל מקרה סתם קציצות בצק הן לא...

אל תשכחי שלמשימה של הכבד היתה לו רק 1/4 שעה

ולא שעה ורבע או שעתיים כמו לכל משימה אז הוא היה צריך להכין מנה ממש מהירה ולא להיתקע עם משהו שיקח לו הרבה זמן להכין ובמגבלה הזו של הזמן באמת המנה שלו היתה טובה.

Mominit

New member
על אף חיבתי אליו התפספסה לו המנה לדעתי

עמנואל הכין את המנה המושקעת ביותר גם באותו זמן שהקציבו לכולם ( המניפת אגסים היפהפיה
) ואני מאוד מחוברת לאוכל שאבי מכין אבל פה הייתה הרגשה של הליכה על בטוח מדי - לדעתי זאת הבעיה המרכזית הוא במצבי לחץ בורח למה שהוא מכיר ויודע במקום לחשוב מחוץ לקופסא...בגלל זה גם נראה לי רוב האנטי כלפיו לפחות פה בפורום... עובדה שהוא רוצה הוא יכול להכין מנה מושקעת ( העוגיות המרוקאיות )

למעלה