חצי גמר הערב

Reutgold

New member
מבחינת וויז'ואל

הפעם של שי היה יפה יותר משל אליהב לדעתי.

Haad Yao

New member
המנה של שי הייתה גאונית

האחרונה, אני מתכוונת. אבל אי אפשר היה להביא לגמר את עמנואל, שי ואליהב. קהל היעד המשותף של שלושתם לא מגיע ל - 50% מקהל הצופים, כי אנשים שמתחברים לשי (מקצוע חופשי/ הומו מוצהר/ מבשל אוכל אנין ויצירתי עם נגיעות ממטבחי העולם) מתחברים לרוב גם לעמנואל ואליהב, שניהם או לפחות אחד מהם.

שי גם תותח , למרות שקצת סלדתי ממנו הוא ראוי

אני חושב שעמנואל מבשל פלצני מדי אבל לעמנואל יש פרנסה אוף

peporain

New member
אני כבר כמה הודעות שאתה מציף כאן מנסה להבין..

מה קשורה פרנסה?????? זה תחרות בישול, לא תחרות סעד. למרות שלפעמים הייתה לי תחושה דווקא הפוכה...

כי יש צדק פואטי, אבי ואליהב צריכים הכסף למנו

זה לא ידגדג הוא משתכר בערך כ80K או כ30K נטו מנואל לא יפתח מסעדה - אלא יבשל לחברים שלו לאליהב ולאבי זה יעזור יותר

peporain

New member
שוב, זו לא תוכנית סעד

שבאה לעזור למיעוטי יכולת להקים עסק עצמאי. ולא ידעתי שאליהב או עמנואל הרשו לך להציץ בעו"ש שלו

בסופו של דבר זה כסף ולא מעט זה לא סכום

סימלי של 30K זה יוצא בנטו לא מעט אני מעריך את המשכורות של טייס, ואין לי עין עליו חוץ מזה שאין לו שם של טייס יש לו קצת יוהרה אבל זה מה שה' הביא לו מנו לא יעשה עם זה קריירה כי יש לו

peporain

New member
עדיין לא הבנתי מה הקשר לכסף

לתחרות זו באים לא רק בשביל הכסף. ועמנואל, ללא קשר לכמה באמת מופיע בתלוש שלו א. זה לא מעניין אף אחד ב. עובד מספיק קשה בשביל זה ג. לא אמור להתנצל על הסכום שמופיע בו או לפרוש מהתוכנית על מנת לפנות מקום למסכנים ממנו. שילמדו כמוהו, יעבדו כמוהו, ואם יהיו גם כשרוניים כמוהו יגיעו לאותו הסכום שאתה מדמיין כאן. הכי קל לספור את הלירות בכיס של האחר.

lb22

New member
אוי תשתוק כבר

חלאס חפרת. די כבר עם ההודעות המטומטמות האלו. אין לך מושג מה זה מצריך להיות טייס... נראה אותך קודם כל אחראי על החיים של שני אנשים ואחרי אני אדבר איתך על אחריות על חייהם של 400 אנשים. אתה פולט שטויות בקצב שאייל שני פולט אנלוגיות מוזרות חלאס כבר !

במקרה אחי טייס, ולא יכולתי שלא להגיב

אמנם הוא לא עובד באל-על אלא בחברה אירופאית, אבל אני יכול לספר לך שהעבודה בכלל לא קלה כמו שאתה חושב. לקום לפנות בוקר או באמצע הלילה, לעשות לפעמים 3 או 4 טיסות ברצף של כמה שעות כל אחת, להיות מוצב כל פעם באיזה חור אחר על פני הגלובוס (רילוקיישן), גם כאלה שלא בא לך להיות בהם, או סתם להעביר שבוע במלון על מזוודות כשאתה מנותק מהחברים והמשפחה, לפעמים גם על חשבונך, זהו לא דבר של מה בכך. ובכלל לא דיברתי על דברים שאנחנו לוקחים כמובנים מאליהם, כמו לנסות ולהקים משפחה כשאתה בקושי יכול להיות זמין בטלפון. נכון, אז רובם מתוגמלים כלכלית על כך, וברור שלא צריך לרחם על טייסים, אבל כמו בהרבה מהמקרים - מה שרואים מכאן לא רואים משם. לאנשים האלה יש המון אחריות והם עובדים מאד קשה בשביל הכסף שלהם. תיכנס לכיס של מי שאתה רוצה חופשי, רק אל תשלה את עצמך.
-אבו

אני בעד שוק חופשי ואין לי בעיה עם זה

אבל מי שזקוק יותר לכסף / למקום הראשן זה אבי

Haad Yao

New member
האמת היא, שלא התכוונתי להיכנס

לויכוחים עם דוד לב בשום שלב של דיון פורומי (כי אנחנו יודעים לאן הם מגיעים), אבל במקרה הזה יש צדק בדבריו. תחרות הבישול הזו היא ממילא מונחית על ידי שיקולי רייטינג, אז למה לא לקדם גם מטרה חברתית על הדרך? מצד שני, אף אחד לא יתעשר רק כי הוא זכה ב"מאסטר שף". צריך הרבה כישורים נוספים, הון, מזל ותכנון כדי למנף את ההצלחה הזו.

במסטר שף כמעט ואין תככים , כלומר אתה מבשל ואם

אתה יותר טוב אתה זוכה מצד שני , הזוכה צריך לבשל לממן לעצמו מזון / ציוד וכו' (התחרות לא מיועדת למקצועניים) ולכן לדעתי מעמד בינוני + יכול יותר להשתתף בתוכנית אוכל פלצני כמו של שי או של עמנואל לא עושה לי את זה 200K לא יעשירו את אבי אבל בהחלט יוכלו לעזור לךו בחיים חדשים (ולא אני לא סובל ערסים שהיו בכלא על סמים אבל מגיע לו דרך חדשה)

Haad Yao

New member
נחמד מאוד לראות אותך

מנסח הודעה מנומקת. מסתבר שאתה יכול להפסיק להיות טרול כשאתה רוצה
בכל אופן, ראיתי את התוכנית שהציגה את המתמודדים עם משפחותיהם. התוכנית הזו די ניפצה את הבועה שהציגה את אבי כגיבור המעמד הנמוך, ששרד כנגד כל הסיכויים וכד' לעומת עמנואל השבע שהוא כל כך מקסים רק בגלל שאין לו שום סיבה להיות חמוץ. בשורה התחתונה - להורים של אבי יש בית גדול ומרווח בשכונה (כנראה) טובה מאוד בירושלים, ולמרות שהעיצוב המקושקש מדבר אלי פחות מהעיצוב הצנוע והמאופק של ביתו של עמנואל - ברור לחלוטין שאבי אינו חסר בסיס כלכלי כלל וכלל. הבית שאבי ומשפחתו הצטלמו בו עולה בוודאות יותר מהבית שעמנואל ומשפחתו הצטלמו בו. לא ראיתי את אשתו של אבי, אבל הבן המקסים שלו נשמע רהוט מאוד לגילו, מה שמחזק את התחושה שלא מדובר במסכן גנטי אלא כנראה במישהו שמעד בחיים, אבל (1) לא בא מעוני (2) נשוי לאישה שלא באה ממעמד סוציו - כלכלי נמוך.

אני תמיד מנמק, אבל הדירה של מר רוזנצוייג יש ב

כמה מפלסים וכמה קומות יש לו הרבה שכיי חמדה (חולה על המילה "שכיי חמדה")

למעלה