אירוח 15/7 20:30

תודה - ועוד

ואם אפשר עוד שאלה, גם לאנשי הפורום שיודעים - בבואי לשכור יאכטה מחברת צ'ארטרים כלשהי בחו"ל, האם אקבל תדרוך מאוד מקיף על היאכטה כולל כל היציאות/כניסות בגוף, כל הציוד והכלים, עוגנים, פתיחת מנוע, כולל גם ספרות ומפות רלוונטיות? האם יש אפשרות להשטת נסיון, תמרון ועגינה בהדרכה של החברה? אני משערת שכן, ואם כך האם זה כרוך בתשלום נוסף? מעולם לא שכרתי בחו"ל, האם הרמה בדר"כ גבוהה? הסירות נראות תמיד כחדשות, אבל עד כמה הן מתוחזקות היטב מנסיונכם? עד כמה יש סבירות שאיאלץ לתרגל תקלות מנוע למשל? כי חבל"ז, בנושאי מנוע, אני מצטערת להודות שהשוביניסטים צודקים במקרה שלי. אשמח לכמה שיותר פרטים. תודה.

-רוני-

New member
הכל טוב ויפה,

אבל מה העלויות של הקורס עד לרשיון סקיפר או שייט חופים??

-רוני-

New member
עוד אחת

במבחנים שנערכים בסיום כל שלב במשרד התחבורה מהוא ציון עובר ומה לא?

תשובה

ציון עובר בימאות, מכונה, ניווט ב' הוא 90. ציון עובר בניווט א' הוא 70. במבחן המעשי הוא 70.

תשובה

עלות הקורס היא 9,900 ש"ח. למחיר צריך להוסיף אגרות בחינה כ234 ש"ח למבחן תיאורטי ו 408 ש"ח למבחן מעשי.

תשובה

בימאות אסור להתנגש, אסור לטעות בסימני מצוקה ואסור לטעות בזיהוי דגל צוללים. בניווט חופי אסור להפליג על היבשה או לעלות על שירטון. במבחן המעשי יש משקל לא קטן לחוות דעת הבוחן.

lizard

New member
בניווט חופי יש עוד דבר שאסור לעשות

זה לתכנן נתיב שעובר מעל מפגע שייט. הכוונה לWRECK, שרטונות וכדומה. העניין הוא כזה, אם יצא לך שאתה עובר על דבר שכזה, אז 99% שיש לך טעות בתשובה. למה 99%, כי יש מבחן אחד שבו לא שמו לב ואכן הנתיב שאתה אמור לתכנן עובר מעל דבר שכזה. בנוסף, אם אתה חוצה נציב תעבורה אתה צריך לרשום הערה לבוחן שאתה מודע לזה שאתה עובר/חוצה נתיב שכזה. בנוסף, צריך לדעת אופיינים של המפה ומשמעויות של מגדלורים. נדמה לי שלא עברתי מבחן אחד בגלל הקטע הזה. בגדול, לעומת הניווט החופי שלמדתי במכון בעכו, החומר הוא לא קשה בכלל.

yamit33

New member
לימודים לרשיון להשטת יאכטה

שלום, כבר כמה שנים אני חושבת להוציא רשיון סקיפר. הבעיה היא שאין לי שום נסיון קודם. אף פעם לא השטתי סירות, גם לא קטנות. אבל החלום בכל זאת קיים. שאלתי: איזה כישורים צריך אדם בכדי ללמוד ולהיות סקיפר? האם נסיון קודם הכרחי? ועוד שאלה: אחרי בירור במספר בתי ספר, הבנתי שיש הבדלים משמעותיים במחיר בין בתי ספר שנחשבים קטנים, לגדולים. האם עדיף "לחסוך" וללמוד בבית ספר שהתשלום בו מועט? תודה גלית

תשובה

לדעתי אין צורך בשום כישורים מיוחדים על מנת להיות סקיפר טוב. הכישרון היחיד שצריך הוא רצון ללמוד וההבנה ששייט הוא מקצוע פרקטי המחייב תירגול,לימוד וניסיון שאותו כדאי לרכוש בזהירות. ניסיון קודם אינו הכרחי והלימודים מתחילים מאפס. לדעתי הגודל לא קובע אלה רמת ביה"ס ומס' השעות, איכות המדריכים וכו' לדעתי לאיכות יש מחיר.

skipper4

New member
השכרת יאכטות בחו"ל

איזה רישיון דרוש לשכירת יאכטה בחו"ל ומה העלויות ?

skipper4

New member
שמעתי שברוב המדינות

אין צורך ברישיון, יש רק להוכיח ידע וניסיון בהשטת סירות. זה נכון ?

תשובה

לפי הידוע לי בכל מדינות הים התיכון דרוש רשיון, בהרבה מדינות הרשיון אינו ממשלתי ומונפק מטעם עמותות שייט ולכן אישור שלהן או חברות במועדון שייטים מספיקה להשכרת יאכטה. בהרבה מדינות ניתן לשכור טוסטוס עם כרטיסיה של אגד השאלה אם זה חוקי והתשובה היא לא !!!

למעלה