אירוח 15/7 20:30

בת ים

New member
../images/Emo41.gifשרשור שאלות לאירוח../images/Emo41.gif

להזכירכם-האירוח לא בוטל אלה נדחה!! ב15/7 בשעה 20:30 יתארח בפורום, דודי סימון,בעלים מנכ"ל, מדריך עיוני של ימאות וניווט, מדריך מעשי מסכם לקראת הבחינה, בבית ספר לשיט דרך הים. רשמו לפניכם, מלבד הנושאים המגוונים הקשורים בבית ספר לשייט ונושאי הלימוד, נוכל לקבל תשובות בנושאי, מועדוני שייט בארץ/בעולם,דליברי,ספינות הtallships ,קניה ומכירה של סירות, איפה כדאי לקנות, איזו סירה מתאימה לכם ועוד ועוד. אתם מוזמנים לשרשר שאלות.

בת ים

New member
ההודעה הזו מיועדת עבורכם ../images/Emo26.gif

כן, כן, אתם..שצופים בנו, קוראים אותנו ונהנים...אני מקווה
אתם שרוצים להגשים לעצמכם חלום..פעם, אולי..ואולי החלום קרוב יותר ממה שחשבתם? אז ממה מתחילים? אז מה לומדים? אז איך ממשיכים הלאה? ועוד שאלות שבודאי, מסתובבות לכם בראש..לכולן יהיה מענה..כאן ממש באון ליין. תחשבו על זה..זו ההזדמנות לשמוע, ולדעת..יותר על לימודים, שייט, ימאות, סירות וכעוד ועוד... יום שלישי 15/7/03 20:30 כן..אז מה הייתה שאלה????

lizard

New member
איזה הכשרות מתקדמות יותר

אפשר ללמוד בארץ בנושא שייט? הכוונה כמובן לא לקציני ים,צי סוחר, משיט 40 וכדומה.

תשובה

בארץ ניתן לעבור קורס משיט 7: קברניט נוסעים בשכר. הקורס מועבר במכון להכשרה ימית בחיפה (דדו) ונפתח כאשר מתקבצת כיתה. בקורס ניתנים דגשים לנושאים כמו יציבות כ"ש, מטאורולוגיה וחוקי דרך ברמה גבוהה יותר.

בת ים

New member
מה לבד ../images/Emo45.gifומה לא לבד../images/Emo31.gif

אולי שאלת השאלות. רבים חכמים טובים ו"עניים" רוצים להוציא רשיון סקיפר. השאלה הנשאלת היא, היא אפשר לשלב לימודים עצמיים עם לימודים בבית ספר? מה אפשר ללמוד לבד? מה לא מומלץ ללמוד לבד? חברה...אתה מוזמנים לפתח את השאלה....

תשובה

ניתן ללמוד לבד את כל החלק התיאורטי. רצוי לרכוש את חומר הלימוד מבה"ס שכן הוא מעודכן לגבי הבחינות. בנוסף ניתן לקבל שיעורים ייעודיים להכנה למבחנים. השיטה אומנם מהירה וזולה יותר אך מתאימה במיוחד לאנשחם בעלי יכולת ללמוד עצמי. על הקורס המעשי לא הייתי מוותר. חומר לימוד לכל הקורס עולה כ 1500 ש"ח קורס מעשי כ 4000-5000 ש"ח.

Alex33

New member
איזה קורסים נוספים לרשיון מסחרי..

למי שיש רשיון בינלאומי.מה הקיפם ומה עלותם של קורסים נוספים אלה, והאם יש דרישות נוספות ,כמו "זמן ים" נוסף וכדומה.

GaLim45

New member
../images/Emo140.gifרישיון 40

האם ניתן ללמוד את החומר התאורטי לרישיון 40, דרך בית הספר, במה זה כרוך? האם מדובר בשיעורים פרטיים? האם ניתן ללמוד לבד? תודה מראש

תשובה

לגבי משיט 40: המבחן שנדרש לעבור מתמקד בצו פיקוח המחירים והשירותים ניתן למצוא את הצו במדריך השייט הישראלי או באתר משרד התחבורה. המבחן הוא מבחן תיאורטי ובכדי לקבל את הרשיון יש לצבור שנתיים עבודה על כלי שייט מסחריים כזמן ים. לצערי אין הכשרה מסודרת הנוגעת להדרכת שייט ואין פיקוח בנושא.

arik2000

New member
עד כמה שאני יודע

ישנם עוד מספר דרישות כמו הקורסים עד הדדו.... וגם ה"זמן ים" הינו רק שנה.

בועז ד

New member
שאלה בנושא לימודי מטאורולוגיה../images/Emo35.gif

לחברים שלום: שאלה בנושא המטאורולוגיה מה המשקל שניתן ללימוד מטאורולוגיה בקורס הימאות בזמן הוצאות רשיון סקיפר? האם יש מקום לדעתך לשקול פיתוח והרחבת הלימוד בתחום? לאיזה רמה נידרשים להגיע בלימודים אילו?איזה חומר נילמד? והאם יש לך קישורים שעשויים להיות לעזר בכל הקשור למידע אותו צריך הסקיפר? מקווה להכניס חלק מהמידע שינתן גם לאתר שלי תחת מצב הים על מנת שיהיה נגיש לכולם בתודה מראש בועז

תשובה

המשקל שניתן ללימודי המטאורולוגיה במהלך הכשרת משיטים הוא נמוך יחסית. נידרשת מהמשיט הבנה בסיסית במערכות מזג האוויר העיקריות בים התיכון. לדעתי יש מקום לפיתוח בנושא במסגרת שלאחר הרשיון הבנת מזג האוויר היא הנתונים החשובים ביותר לסקיפר טוב. ישנם אתרים נפלאים ללמוד מטאורולוגיה ימית.

benya

New member
קורס קשר

ברשותי רשיון מפעיל רדיו ישן והבנתי שבקרוב אאלץ לשדרג אותו לרשיון מפעיל רדיו בזיקה ל GMDSS האים ניתן ללמוד לבד ? האם יש הבדל בבחינה בין נבחנים ללא רשיון ישן ובין אלו שיש להם ? אים יש האם המבחן לבעלי רשיון ישן כולל חומר ישן או רק על ה GMDSS ? האים תידרש בעתיד החלפה של כל מכשירי הקשר הקיימים בספינות ? כל מידע נוסף בנושא יתקבל בברכה תודה ירון

תשובה

ניתן ללמוד לבד: כדאי לרכוש שימוש בסימולטור. ההבדל בין ניבחנים בעלי רשיון לכאלה שאינם בעלי רשיון הוא שאלו בעלי הרשיון מחויבים במבחן מעשי/בע"פ בלבד. חומר המבחן מקיף גם את הדרישות לרישיון הישן וגם GMDSS.

מה חשוב לזכור?

לאלו מאיתנו שאינם בעלי יאכטה ולא מפליגים הרבה, ואולי גם אלו שכן - אני מוצאת שאחרי כשנתיים אני מנסה להזכר בהמון מהחומר וחלק מתפוגג במהירות מסחררת מהתאים. אז מה עושים, לוקחים את החוברות להפלגה ונזכרים תוך כדי? הניווט הלכה למעשה הוא במקרה הטוב רבע ממה שלמדנו בכיתה, ברור שחוקי דרך ואורות וסימנים חשובים, אבל מישהו מכם רואה סימני יום, או שומע צפירות ארוכות וקצרות? ודגלים? ותקלות מנוע - החלפתי פעם אחת פילטר בכיתה ממוזגת. gmdss רק עכשיו סיימתי וכבר מתחיל להשכח, ועדיין אין מכשירי dsc ואין איך לתרגל. ממש מטריד אותי.

כמה שאת צודקת....

אני מנסה להפליג מידי פעם ולרענן את זכרוני. לא לוקח איתי את החוברת אך חוזר בבית על חומר שאני מרגיש ששכתי. לאחרונה הרגשתי שגם זה לא מספיק ולכן אני מחפש אפשרות לשייט לימודי ותירגולי בשילוב כיף ולא רק את האחרון.

תשובה

קל לענות מה לא חשוב לזכור: ואריציה ודוויציה, כל הדברים שנמצאים בספרות מסודרת. חשוב לתרגל והרבה מיקרים ותגובות: אדם בים, תקלות מנוע, עגינה, כניסה למעגן על מפרשים ועוד. חשוב להכיר את היאכטה ואת הציוד שנמצא בא ואת כלי העבודה השונים.

למעלה