אבל לפי המצב הקיים../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif
שכל שבוע היה פיגוע במקום אחר... משה, זה כבר לא ענין של אימפריאליזם או החזקת טריטוריות של ארץ ישראל, זה הגיע כבר חמצב, שאנשים היו מתים כמעט יום-יום בגלל רצועת שטח מזורגגת ש"כל-כך" חשובה. אתה באמת רוצה להגיד לי, משה, שאתה מעדיף להמשיך ולהחזיק בטריטוריה הזו, תמורת חיי אזרחים במדינה, חפים מפשע לחלוטין, שמתפוצצים או נורים בגלל הענין? אתה באמת רוצה להגיד לי שאתה מעדיף חקת אדמה על חשבון חיי בני-אדם? תן לי לקחת תפנית רצינית לרגע. אתה באמת יכול לדמיין אחד מחברי הפורום, שמת, בגלל אי-אלו חלקות אדמה? אתה יודע מה? אם היה לזה חשיבות אסטרטגית-מדינית-פוליטית כלשהי, אולי יש הצדקה. אבל אין. עכשיו, אני מדבר על עזה. אם תשאל אותי על יהודה ושומרון אני אענה לך: שגמככה חלק מהשומרון של ישראל, ושאני תומך בהתנתקות משם, אבל אני גם אגיד לך שאני בכל זאת מוצא ביהודה ושומרון מקום למיקוח כי אכן גדלו להן ערים גדולות ישראליות באיזור, ומכיוון שזה איזור יחסית נרחב, אני עדין מוצא שיש מקום לאיזשהו מו"מ, אבל לי, אישית, נמאס להיות החרא בעיני העולם, ואני לא מאמין שאיתן שוורץ יתקן את זה, ולי נמאס לשמוע על ילדים ואנשים מתפוצצים או נורים, המציאות הזו כבר הפכה לדי סיוט. נמאס לחיות בפחד. ואני כן מבין אותך שזה קשה לך, כי יכול להיות שזה יאמר שאתה תפונה מהישוב שלך, אני מבין את זה, באמת. אבל תשים מעבר דירה, וחיי אדם ע המאזניים, ותראה לאיזה צד נוטה יותר...