איכסה,. :\

Thestral

New member
תמיד יהיו מתנגדים../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

דמוקרטיה והכל.

Kryptonite

New member
הם מפחדים ממשאל עם../images/Emo168.gif

כי זה עלול להרוס את הדמוקרטיה, יקירי משה, עד כמה אירוני שזה ישמע. ברגע שיהיה משאל עם אחד - על כל חוק שעובר ובעיניי מישהו הוא לא מוצא חן - הוא ישר יערער ויידרוש משאל עם. הכנסת לגוף ממליץ ולא מחוקק, שזה כמובן התפקיד שלה. זה יהיה פשוט ביזיון. בוחרים במי שמאמינים בהיצע שלו בבחירות, משם אתם כבר צריכים לסמוך על הנציגים שלכם שם.

Thestral

New member
אתה ממש צודק!|מיצ|../images/Emo182.gif

אני מסכים איתך לחלוטין, ואגב, הבעיה שדיברת עליה במשאל העם כיום נמצאת בשוויץ, שהיא המדינה עם הכי הרבה משאלי עם בעולם [או אחד המקומות הראשונים, למדנו על זה באזרחות בבגרות
] וההוצאות שם של משאל העם הן מאוד גדולות והשלטון שם אכן מעורער.

AGENT SHESH

New member
אכן, צדק רב בדבריך.

אבל מה קורה כשמישהו שהצבעת לו משנה את כיוונו הפוליטי במהלך שילטונו במאה ושמונים מעלות..? לדוגמא (היפותטית לחלוטין): אני לפני הבחירות הצבעתי למר"צ. מפלגת שמאל מובהקת לכל הדעות. ועכשיו המפלגה החליטה לפעול למען מטרות הימין. האם היא עדיין מייצגת אותי? האם יש למפלגה לגיטימציה לפעול ככוח מייצג במצב שכזה..? לא מבקשים פה משאל עם על משחק בדוקים, מדובר על פינוי של אנשים מביתם.. אנשים שהממשלה יישבה אותם שם. מה גם שאריאל שרון בעצמו אחראי לבינוי רוב היישובים ביש"ע (בלי הגזמה. בתור מתנחל אני גם יודע כמה כסף עבר ליישובים מתחת לשולחן בשביל הדברים האלו, דו"ח טליה ששון לא הפתיע פה אף אחד..) אני חושב שבמצב הנתון אנו זקוקים למשאל עם, והרי אם לא נבצע פה משאל עם למה בכלל קיימת אפשרות שכזאת? למה קבעו בחוק את האפשרות של משאל העם? משאל העם נקבע לסוגיות לאומיות אשר עשויות להכריע גורלה של המדינה. ועם כמה שזה לא נראה כל כך מכריע - זאת סוגיה אשר עשויה להכריע את גורלה ועתידה של מדינת ישראל. אה, וכמו שקסם אמרה - הדיון פה לא ישנה כלום בנושא. אני אומר - סבבה בבה, סתם נחמד לי לדון על זה.

J a M i T i

New member
../images/Emo42.gif

כאחת שבאמת עייפתי נורא היום, אגיב בקצרה; לכל מפלגה מותר לשנות את דעותיה הפולטיות במהלך הזמן, לפי המצב המשתנה. על כן מצביעים כל ארבע שנים, ולא כל עשר. מיאו. משאל עם מערער את השלטון הדמוקרטי. למרות שאצלנו כל הדמוקרטיה גם ככה די קקאית,. ולסיום- אני חושבת שדיונים הם אחד הדברים היותר טובים בחיים,.
. נחמד לי (ואפילו מעלה לי קצה של חיוך או משהו) לראות שהדיון אינו הולך לאבדון, גם בפורום של חבורות בני עשרה משועממים-מדי.

AGENT SHESH

New member
מפתאום?

מפלגה לא יכולה לשנות דיעותיה פתאום, מפלגה לא אמורה להיות בעלת דיעות אישיות, היא אמורה לייצג את הדעות של ציבור בוחריה - זה אחד מהבסיסים של האזרחות בכלל והאזרחות בישראל בפרט. והאמת היא שגם אם משאל העם מערער את השילטון במידה מסוימת - הוא חיוני וחשיבותו יותר עליונה מרמת העירעור שלו על השילטון.

J a M i T i

New member
../images/Emo42.gifוול,

ראש ממשלה חשב משהו לפני שנתיים/שלוש, שהוא כנראה חושב שכבר לא נכון למצב שהשתנה. אתה רוצה שינהג בצורה שכבר לא רלוונטית? (פרשתי לישון, מכאן אמשיך מתישהו ביום חמישי,.)

AGENT SHESH

New member
ובדיוק בגלל זה

משאל העם הוא המתאים למצב הזה מאחר וזהו שינוי מוחלט בכיוון שלו, ובטח בכיוון של רבים מבוחריו. לשינוי כזה דרושות בחירות או לפחות משאל עם. משהו... שיגיד לראש הממשלה - העם איתך - לך על זה. או לחילופין - העם לא איתך - פנה את מקומך לאדם שמתאים לדעת העם. אבל שרון פוחד. פוחד שהאפשרות השניה היא הנכונה, לכן הוא לא הולך על זה כי אם יהיו בחירות הוא לא יכול להיבחר לראש ממשלה שוב.. (כבר היה ראש ממשלה פעמיים, אי אפשר יותר מזה על פי החוק.)

Gizmo16

New member
מי אמר שמשאל עם זה כזה../images/Emo28.gif

נהדר?.. אתה מגן עליו בעוצמה רבה כל כך כאילו אין בו פגמים בסיסיים... משה, אתה לא מעדיף שראש ממשלה שרבים בחרו בו, להיות האיש שמייצג אותם, כך שכנראה יש בו מידה של אינטיליגנציה שהיא גבוהה מאוד, יותר מרוב האנשים בארץ, יחליט בשבילך את ההחלטות? מה עדיף, משאל עם? שבו כל האנסים והרוצחים שעוד לא נתפסו, כל הגנבים והרמאים, (אני לא אומרת שזה כל מה שיש בארץ אבל גם!), כל המסוממים, כל בני העשרה שכרגע נכנסו לצבא ועוד לא יודעים מה הם רוצים מהחיים שלהם, כל האנשים שעכשיו חזרו מהודו ועדיין רואים צבעים (נניח שלא היה צונאמי
), כל האנשים האלה- הם יהיו אלה שיחליטו בשבילך את ההחלטות? זה עדיף? הציבור הפחות אינטיליגנטי והוגה דעות, לצערי תופס חלק גדול מאוד מהאוכלוסייה בארץ הזאת, ובכל ארץ... אני לא אומרת שאתה או אני זה העילית שבעילית, אבל אנחנו בהחלט באיזשהו חצי (לפחות) עליון של אנשים מתורבתים... ובשוליים יש קהל רב של אנשים שלא הייתי מפקידה בידיהם את המדינה שלנו.

AGENT SHESH

New member
אבוי... לאן הגענו?

תפיסה כמו זאת שאת מתארת בהודעתך מתאימה לדיקטטורה. הרשי לי להסביר את עצמי: בדיקטטורה המנהיג תופס את עצמו ואת עוזריו כאנשים הכי חכמים אינטלגנטים וחשובים, ושפשוטי העם הם אלו שרק צריכים לחיות את החיים, והוא ישלוט בכל ביד רמה - פשוט כי זה הוא. ייתכן שמה שפירטת זה אחד מהחסרונות של הדמוקרטיה, אך מאחר ובישראל אנו חיים בשיטה זו - גם השרוטים שחוזרים מהודו וגם הפרופסורים החכמים מהאוניברסיטה יש להם קול שווה בהצבעות, וזה עיקרון הדמוקרטיה - הצבעה כשלכולם קול שווה. או כמו שלומדים את זה בשיעורי אזרחות - עיקרון הכרעת הרוב. באותה מידה כמו שאת אומרת שלא היית מפקידה בידי אנשים מסוימים את גורל המדינה, אני משער שגם לחלקם יש בעיה עם אנשים כמונו, והם לא היו מפקידים בידינו את גורל המדינה. אז מה נעשה..? על פי מי נכריע? במדינות מסוימות היו נלחמים על זה מלחמת אחים. אצלנו אנו משתמשים בדמוקרטיה כדי לקבוע את זה וכדי לפתור כזה "פלונטר". כך כולם מרוצים ואכן אנו יודעים כי זהו עיקרון הכרעת הרוב שהביא את השילטון למקומו. ואת הנקודה של "רבים בחרו בו" הבהרתי בהודעות הקודמות שלי פה..

GalBatz

New member
המ,

אני בעד ההתנתקות אבל בכל זאת חושבת שכדאי לעשות משאל עם. כי זאת החלטה די חשובה וכדאי שרוב האנשים יתמכו בה, וזה באמת משהו שדי נוגד את מה שמצופה משרון שיעשה. אני חושבת שאם משהו פה נוגד את הדמוקרטיה זה ~לא~ לעשות משאל עם. כי הרעיון במנהיג שנבחר ע"י רוב העם הוא לא שמעכשיו יש לו כוח בלתי-מוגבל והוא יכול לעשות כל מה שבא לו, וחלק מהעניין בדמוקרטיה הוא שלעם יש זכות להפיל שלטון אם הוא לא מרוצה ממנו ולהתנגד אליו אם הוא לא מסכים ולא ללכת אחריו בעיניים עצומות רק בגלל שהוא נבחר ע"י רוב. כי אם זה ככה אז אדם יכול להעמיד פנים שהוא מתכוון לעשות משהו מסוים רק כדי שיבחרו בו ואח"כ לעשות משהו שונה לגמרי למרות שלא תהיה לו תמיכה מהעם, אבל הרי הם אלה שבחרו בו, לא? לחכות ארבע שנים עד לבחירות הבאות זה דבר קצת לא חכם לעשות, כי עוד ארבע שנים בטוח כבר יסיימו עם תוכנית ההתנתקות ויהיה כבר מאוחר כדי לשנות משהו. בקשר למה שקסם כתבה איפשהו למעלה על זה שהעם פחות אינטיליגנטי, כביכול, מהמנהיג שהוא בחר - אני לא חושבת שזה נכון, וגם אם כן - לעם, עם כמה טיפש שהוא יהיה, עדיין יש דעה משלו וצריך להתחשב בה. כי אם אומרים שהעם טיפש ורק למניגים יש מספיק אינטיליגנציה כדי לקבוע מה לעשות אז למה עושים בחירות לראשות הממשלה? הרי בכל מקרה העם טיפש והוא יבחר מישהו לא מתאים. ובקשר למה שצחי אמר, שזה נוגד את הדמוקרטיה - אני לא חושבת שאם עושים מדי פעם משאל עם זה מוריד מהכוח של השלטון. אני לא חושבת שזה יהיה נכון להפוך את זה למנהג - על כל דילמה קטנה ישר לעשות משאל עם, אבל בנושא כזה חשוב שיש עליו כאלה חילוקי דעות עדיף לקבל את תמיכת רוב האנשים לפני שפועלים. אז... אני חושבת שלמרות שמבחינתי הכי קל לתמוך בהחלטה של שרון ולא להסכים למשאל עם, נראה לי יותר נכון ודמוקרטי לעשות אחד כדי שההחלטה תהיה מקובלת על הרוב, למרות שככה יש סיכוי שמה שאני מאמינה בו לא יתקיים. כן.

Gizmo16

New member
אבל משאל עם נוגד../images/Emo28.gif

את העוצמה של הממשל, ואני כבר חוזרת על דברים שנאמרו אז זה מיותר... אם כל דבר עכשיו יעשו עליו משאל עם, אז בשביל מה יש לנו ממשלה אם לא בשביל שתחליט את הדברים האלה?

Gizmo16

New member
בשביל זה הם בוחרים בשלטון../images/Emo28.gif

מסוים ולא מנהלים את המדינה בעצמם, וגם אנחנו בוחרים בשלטון ולא מנהלים את המדינה בעצמנו, וככה במקום שאני אתנגד לזה שהשרוטים ינהלו לי את המדינה, והשרוטים יתנגדו לזה שאני אנהל להם את המדינה, יהיה לנו ראש ממשלה שרוב האנשים לא מתנגדים לזה שהוא מנהל להם את המדינה... על פי הסקרים, אגב, רוב העם מסכים עם שרון... זה שאתה לא מסכים איתו לא אומר שצריך לקיים משאל עם.

Thestral

New member
אבל הממשלה צריכה לפעול../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

בעיקר לפי דרישות העם, רוב העם כרגע מעונין להפסיק להתפוצץ, ולהתנתק מהרצועה בת ה-43 קילומטרים הזו שגורמת לכל-כך הרבה בעיות. והממשלה פועלת לפי מה שרוב העם מצפה ממנה. זה ההפך מדיקטטורה או אי-נאמנות לעם. אני מוצא את זה צעד די אמיץ אפילו. כי השינוי הזה היה חייב להגיע.

AGENT SHESH

New member
אני לא מסכים עם הקביעה הזאת.

הקביעה כי רוב העם מעוניין בהתנתקות מבוססת על...? סקרים..? סקרים גם נתנו ניצחון לפרס ב96... להזכירכם - מי שניצח אז - ובגדול - היה נתניהו. זאת סתם דוגמא אחת מרבות. אז גם אם כל הסקרים אומרים ככה (כמו ב96) זה לא הופך את זה למציאות... שרון מזמין סקרים מוטים לטובתו כדי לשנות את דעת הקהל לחשוב שאכן ישנו רוב גדול מאוד להתנתקות. אזז... ככה שאתה לא יכול להגיד שיש רוב עד שזה יוכרע בבחירות או משאל. ומי אמר שיציאה מהרצועה תוביל להפסקת הפיגועים? הרי אירגוני הטרור הכריזו בפומבי שלא יפסיקו את הטרור גם אם ההתנתקות תבוצע! ברור שחייב להיות שינוי, ברור שחייב לקרות משהו. זה ידוע וברור. אבל השאלות שצריכות להישאר הן איך, מה, מי יבצע, מתי, איפה, ובאיזה עיתוי.

Thestral

New member
אבל לפי המצב הקיים../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

שכל שבוע היה פיגוע במקום אחר... משה, זה כבר לא ענין של אימפריאליזם או החזקת טריטוריות של ארץ ישראל, זה הגיע כבר חמצב, שאנשים היו מתים כמעט יום-יום בגלל רצועת שטח מזורגגת ש"כל-כך" חשובה. אתה באמת רוצה להגיד לי, משה, שאתה מעדיף להמשיך ולהחזיק בטריטוריה הזו, תמורת חיי אזרחים במדינה, חפים מפשע לחלוטין, שמתפוצצים או נורים בגלל הענין? אתה באמת רוצה להגיד לי שאתה מעדיף חקת אדמה על חשבון חיי בני-אדם? תן לי לקחת תפנית רצינית לרגע. אתה באמת יכול לדמיין אחד מחברי הפורום, שמת, בגלל אי-אלו חלקות אדמה? אתה יודע מה? אם היה לזה חשיבות אסטרטגית-מדינית-פוליטית כלשהי, אולי יש הצדקה. אבל אין. עכשיו, אני מדבר על עזה. אם תשאל אותי על יהודה ושומרון אני אענה לך: שגמככה חלק מהשומרון של ישראל, ושאני תומך בהתנתקות משם, אבל אני גם אגיד לך שאני בכל זאת מוצא ביהודה ושומרון מקום למיקוח כי אכן גדלו להן ערים גדולות ישראליות באיזור, ומכיוון שזה איזור יחסית נרחב, אני עדין מוצא שיש מקום לאיזשהו מו"מ, אבל לי, אישית, נמאס להיות החרא בעיני העולם, ואני לא מאמין שאיתן שוורץ יתקן את זה, ולי נמאס לשמוע על ילדים ואנשים מתפוצצים או נורים, המציאות הזו כבר הפכה לדי סיוט. נמאס לחיות בפחד. ואני כן מבין אותך שזה קשה לך, כי יכול להיות שזה יאמר שאתה תפונה מהישוב שלך, אני מבין את זה, באמת. אבל תשים מעבר דירה, וחיי אדם ע המאזניים, ותראה לאיזה צד נוטה יותר...

למעלה