אהלן!

שלום לך עידעזר החדשה

וברוכה הבאה. אנחנו שמחים לקבלך בצל קורתנו - בביתנו הגועש מאהבת ריקודי העם והארץ. גם אם לפעמים יראה לך שיש כאן שנאת חינם, דעי וזכרי - הכותבים כאן עושים זאת מתוך אהבה ורצון לשינויים כדי שהריקודים ואלה העוסקים בכך יראו, בנקודות מסויימות, קצת אחרת. נכון לא לכולנו אותה התמונה של "כיצד צריכים להתנהל ריקודי העם", אך ללא ספק כולנו כאן רוצים רק טוב. בהזדמנות זאת אספר לכם חבריי שאני פוגש רוקדים רבים שהם "משתתפים פאסיביים בפורום". הם מספרים לי מה קראו ואיך זה נראה להם. לשאלתי - "מדוע אינך כותב/ת" התשובה הסטנדרטית היא" "אין לי מה לכתוב". יש לי הרגשה שאתם, הקוראים הפאסיביים (כוונתי - פאסיביים בפורום, בלבד), דווקא כן רוצים לכתוב אך לא תמיד בטוחים שתדעו איך לנסח את דעתכם, איך יקבלו אתכם, האם תקבלו תגובות מתנגדות (מה שלפעמים, בטעות, נראה כתגובות עוינות). ובכן אל לכם לחשוש. ביתינו פתוח לכולכם - הרקדנים המתקדמים והרוקדים המתחילים, מבוגרים וצעירים, בעלי הלשון החדה והחוששים לדבר, בעלי ההשכלה הפורמלית ובעלי ההשכלה מ"החיים" - בקיצור - בית זה נבנה לבנה אחר לבנה, בכוחות משותפים של כולנו. כולנו כאן הבנאים וגם הדיירים. כולנו מעצבים את הבית ולכולנו זכויות שוות לגור בתוכו. הסירו את הבושה ובואו והצטרפו אל הכותבים. דעתכם חשובה לנו - של כולכם!

ותוספת קטנה לחברים הקבועים.

כאשר יש דיון בנושא מסויים ומישהו כותב את דעתו ואתם תומכים במה שכתב (או מתנגדים) - לא מספיק להניד ראש בביתכם אל מול המחשב (המחשב לא מבין דבר). חשוב להוסיף שורה - "תומך בדעתך", או "אני מסכים עם מה שאמרת (כתבת)", או "אני חולק עליך ולא מסכים לאף מילה ממה שכתבת" וכו'. נראה לי שתגובות כאלה חשובות גם לכותבים וגם לקרואים ונותנות אפשרות לדעת מה הלך הרוחות בפורום. לפעמים זה נראה מיותר , אך זה לא!תגובות כאלה חשובות ביותר בדיון בהמשכים כאשר אין רואים את הכותבים וה"שומעים".

גם אני הייתי...

אכן, כמו שירון אומר גם אני הייתי זמן ארוך בין הקוראים הפאסיביים והצטרפתי לאחרונה... אני בטוחה יש רבים נוספים שהם קוראים פאסיביים ואינם מביעים את דעתם, וחבל... שהרי רק "מי שמצביע - משפיע"...

חבל....אבל....

יש מי מבין ה"פסיביים" האילו שפשוט ההתנצחויות הקטנוניות שהיו עד לאחרונה פשוט נמאסו עליהם. אולי עכשיו לאחר "שינוי" מסויים שחל פה
, אולי הפורום הזה יהפוך לבית יותר חמים ונעים? (אמן ןאמן)

motyp2

New member
לירון - תגובה כבקשתך

תאמר, האם אתה חושב שהרקדנים הנכנסים לפורום הזה נאיבים או אהבלים? עומדים מול המחשב (שאינו מבין) ומנידים ראש להסכמה או לשלילה? או שמא כדבריהם, "אין להם מה לכתוב". אני אומר לך מדוע הם אינם כותבים. משום שבפורום הזה יש הרבה רוע,חוסר פירגון, שקרים,התחזויות ,זלזול בכבוד האדם ויכול אני למנות לך עוד איי אלו תכונות "חיוביות" אשר חלק ממשתתפי הפורום נגועים בהם ומעיזים להעלותם כאן על הכתב. אלו הן הסיבות שקוראים רבים הגונים ו"רגילים" אשר כל עיניינם הוא ריקודי עם, נמנעים מלכתוב, שמא יקום איזה חוכמולג אחד וכבר ימצא איזו נקודה,פסיק,מילה שלא במקום על מנת לרדת ולקטול. אז למה ל"הסתכן" ולהיכנס לפיהם של אלה? מדבר אני מניסיוני האישי. כאשר בעבר ניסיתי להעלות כאן ולספר חוויות אישיות מרחבת הריקודים, קם לו איזה ששי אחד ועלב בי, ואאמן לי שאפילו לא ידעתי מדוע. אבל חלילה לי מלאאשים אחד מסויים, יש כאן כמה כאלה. כך שעצתי למי מחברי הפורום ה"ישרים וההגונים",עשו כמוני, שבו על הגדר ה"אזינו" להתכסחויות לעקיצות ולאאשמות ולקוות שמידיי פעם "תיפול" איזו ידיעה מעניינת העוסקת בריקודי עם. תודה מוטי

ציון2

New member
מוטי אתה צודק אבל

קח הכל בפרופורציה הנכונה , זה סך הכל פורום , אף אחד לא יכול לנשוך אותך , אמנם אתה צודק יש באמת מספר "חוכמולוגים" המנסים להשתלט על הפורום , וכל גולש חדש המנסה להביע איזו דעה המנוגדת לדעתם , זוכה למקלחת צוננים , גם אני זכיתי ליחס דומה בעבר, אבל "נשארתי בחיים". למה לך להתייחס אליהם??? הבע את דעתך , ואל תחשבן לאף אחד . הפורום מיועד ל כ ו ל ם ואין לאף אחד זכות למנוע ממך להביע את דעתך , שהרי אם כולם יחשבו כמוך , ויעלבו, ישארו אותם "חכמי הדור לבדם וידברו ל"קירות"............ "והעיקר לא לפחד כלל"....... ציון

הי מוטי

לי דווקא זכורים דברים אחרים מהתקופה בה כתבת. דווקא נראה לי שקיבלת תמיכה וגם אם לא מכולם, זו עדיין לא סיבה "להתקפל". כתב יפה ציון2 ואני חוזר - אם אתה מאמין במשהו, אמור אותו ביושר ובקול רם. גם אם לא כולם יאהבו את מה שאמרת, זו זכותם. אם התבטאו לא יפה, אם עלבו בך או כתבו בשביל לפגוע, זכור שסגנון פרוע אינו מעיד על האדם כלפיו הוא הופנה אלא אך ורק ובפירוש על הכותב עצמו!

motyp2

New member
תודה לציון ולירון

אכן צודקים אתם. קורה לי לא פעם להתקל בידיעה מסויימת שלא לרוחי והאמוציות מתחילות לפעול ולעיתים גם ה"סעיף" עולה. כל אלה מאפילים על שיקול דעתי שבדרך כלל רגועה היא ונסחף אני ומתייחס קצת לדברים כמו אלה שאני מלין עליהם ולאחר רגיעה מסויימת מגלה אני שניסחפתי בתגובתי. תודה לכם ציון וירון על המענה העינייני שלכם ועל החזרתי לפרופורציות נכונות. בפעם הבאה אספור עד עשר לפני מתן תגובה. וכעת כאשר אני "רגוע" יכול אני לומר שיש כאן חברים בפורום אשר כותבים ומתנסחים יפה ולעיניין וממש תענוג לקרוא אותם ודולה אני אינפורמציה רבה כאן בפורום על כל הקורה בנושא ריקודי העם, למשל המון שירים שרוקד אני אותם קבוע למדתי לא משמיעה בהרקדות אלה דווקא מחידותיו של דב כאן בפורום. תודה ל כ ו ל ם מוטי

למעלה