אחלה רעיון חי ../images/Emo9.gif

אני אישית נגד התערבות ממשלתית בעניין הסמים הקלים ואני מאוד נגד סמים כימיים [גם תרופות.. רק אלכוהול לא
] השאלה - למה אתם קוראים סם? כי.. קפה זה סם, ואלכוהול זה סם, ואקמול זה סם, וחשיש זה סם.. חצי מהדברים שאנחנו צורכים בלי לחשוב בכלל [כמו אקמול או משכחי כאבים אחרים] - הם סמים.. [אני פלספנית.. אני יודעת..]

CatchMeToo

New member
וגם כל ה"תרופות" האלה שאתם צורכים,

מנוסיים על חיות בתנאי מעבדה מזוועים. חוץ מזה עם כל אקמול שת'לוקח/ת מערכת החיסון מעבדת מ"חוזקה". שמתם לב שבאנגלית קוראים לתרופות וסמים אותו דבר- DRUGS!!!

את צודקת,אני התכוונתי לשימוש לשם

הנאה או חוויה... ולא לשימוש בסם כתרופה/אמצעי טיפול. אגב יש סמים שמשתמשים בהם להנאה/חוויה אבל מקורם כתרופות או כאמצעי טיפול(אקסטזי התחיל את דרכו כעזר לפסיכיאטרים והיה נפוץ בשימוש אצל קבוצות תמיכה)

בסדר אבל.....

כשיש ילד בן 14 שניסה כבר פעמיים להתאבד וההורים ניסו הכל, ושיש משהו שיכול להציל אותו, גם אם זה כרוך בסיכונים, והם יודעים שאם לא יעשו משהו לא יוכלו לעצור אותו תרופות נגד דיכאון זה מוצדק זה שאלה של מוסר כמובן, אבל במקרים כאלה זה מוצדק פסיכיאטרים לא רושמים לאנשים תרופות סתם, יש אנשים שזה פשוט מציל את החיים שלהם. ואני חושבת שיש הבדל בין מצבים כאלה לבין אנשים שרוצים להתנסות\ להתמסטל כשהם יכולים לחיות טוב גם בלי זה.

........

התגובה שלי הייתה לא רק בגלל ההודעה של שירה ספציפית, קראתי כאן כמה הודעות, ולא היה לי כוח לכתוב 5 תגובות שונות, אז פשוט הצגתי את העמדה שלי.

double M

New member
הדוגמא שלך אכן נכונה....

אבל מה לגבי כל הדוגמאות על ילדים שאומרים שקצת רע להם אז ישר דוחפים להם תרופות חזקות, מסוכנות וממכרות ולא מנסים לטפל בשורש של הבעיה בדרכים אחרות? קשה וכמעט בלתי אפשרי לזהות מתי צריך לתת תרופה ומתי זה לא הכרחי, הרבה פעמים יותר נוח לתת תרופה ולקוות לטוב. אז....? זה בסדר?

מה?!?!

מאיפה הבאת את זה שדוחפים ישר תרופות חזקות?! קודם כל בדרך כלל הולכים אל פסיכולוג והוא מפנה אל פסיכיאטר במידת הצורך ואז המטופל צריך לעבור אבחונים שרק אחריהם מחליטים אם לתת תרופות וזה כמובן באישור הורים. שלא לדבר על זה שפסיכאטר למד באוניברסיטרה כמה שנים טובות ויש להניח שהוא יודע מה הוא עושה. ואז המטופל עובר תקופת ניסיון כדי להתאים את הכמות ולראות איך הגוף מגיב, בהתחלה הוא מקבל כמות מזערית שעולה בהדרגה עד הכמות הרצויה, אם הוא לא מגיב לתרופה, ואין שיפור הפיסיכאטר יפסיק את הטיפול התרופתי, כל העסק עשה נעשה ממש בקפידה.

הוא לא נעשה ממש בקפידה

פשוט עושים איבחון אצל פסיכיאטר, הוא נותן מרשם לאיזה תרופה, נותנים איזה יומיים את התרופה המסויימת במינון נמוך ואז מעלים למינון ממוצע. אם הוא לא מגיב לתרופה - מחליפים תרופה כל כמה זמן הולכים לרופא-פסיכיאטר למעקב תרופתי לראות אם באמת התרופות משפיעות והכל.. זהו. וזה ממש לא נעשה בקפידה.. פשוט דוחפים כדור ומחכים לראות אם זה עובד..

double M

New member
אני לא אמרתי שזה לא צריך להיות ככה.

זאת כנראה האופציה הכי פחות גרועה. אבל ההתייחסות הכללית לתרופות, לא משנה איזה, היא מאוד חיובית, להבדיל מההתייחסות השלילית והמדיניות הבלתי-סלחנית לסמים לא חוקיים למיניהם.

לא ביקשתי שזה יהיה יותר בקפידה

בעיקרון אין הרבה מה לעשות כיום כשימציאו מכונות שיוכלו לנתח ת'מוח מבחינה פסיכולוגית, הכל יהיה יותר פשוט אבל גם כשיהיה שלום עולמי הכל יהיה יותר פשוט.. לא?

double M

New member
הידעת?

בשנת 1999 בלבד, כ-2,000,000 איש אושפזו וכ-140,000 אנשים מתו ברחבי העולם עקב תופעות לוואי של תרופות וסמים חוקיים שהתקבלו על ידי מרשם רופא.

זה די מרחיב את הנושא

כי כשמתכוונים לתרופות וסמים חוקיים זה גם מה שנותנים לאנשים שחולים במחלות קשות כדי שלא יסבלו, זה מה שנותנים לאנשים לפני ניתוח לב פתוח (או כל ניתוח אחר) בשביל שלא ירגישו כלום. ואני יכולה להתערב אתכם שאם הם לא היו משתמשים בחומרים האלה, אחוזי האשפוז והתמותה היו גבוהים בהרבה.

HairyPoota

New member
ת'כלס כל מה שסובב אותנו הוא סם...

תשאלו את בן שלום...הא מזריק שוקולד לגוף! ואני אוכל כל יום לארוחת בוקר ככה 20 מ"ג ריטלין! זה ממש טעים!

HairyPoota

New member
זה תסיסה כהלית!

זה לא בעיה... נשימה תאית אנארובית.... אמא של הATP מזדיין אם הגלוקוז ויוצר רווח של 963857ATP כמובן שנוצר גם אנרגיית חום..ואנרגייה של זונה! הבנת?! ברוך אתה אדוני אלוהינו בורא תסיסה כהלית... (הסבר למה זה סם כימי)

chaosoda

New member
תחשבו גם שאם הסמים הקלים בארץ..

יהיו חוקים ותחת פיקוח אז התירות שלנו תיגדל וככה המדינה תרוויח הרבה כסף!!..

למעלה