bambi31

New member
לא אדם יצירתי../images/Emo3.gif

אבל קוראת גדולה של ספרים
והרעיון שלך נשמע מדליק. אפשר לפשט אותו קצת אם כל אחד מתי שיבוא לו פשוט יציג כאן בפורום יצירת אומנות כלשהי שנעשתה בהשראת ספר/סיפור/דמות/סופר שהוא אוהב.

Wednesday

New member
לא יצירתית

למרות שנדמה לי שפעם הייתי. ואולי גם אז לא ממש. אבל אוהבת מאוד ספרים, ציור ופיסול (אבל ,כאמור, לא ליצור אותם, רק להתפעל מהם).

לא יצירתית

ספרים בשבילי הם סוג של בריחה. אומנם בתחום שבו אני עוסקת יש יתרון לאנשים שקוראים - פיתוח השפה, ידע כללי, יכולת התבטאות וכו'. אך אני בהחלט לא עשיתי שום דבר יצירתי מאז שהיתי בתיכון. היצירה שלי היא בעיקר מחשבתית.

jader

New member
כל אחד יכול

ליצור. לדעתי זה אחלה רעיון, גם בשביל אנשים שלא חושבים שהם נכנסים להגדרה "יצירתיים". יצירה היא בעצם הביטוי האישי של כל אדם למחשבות ולרעיונות המקוריים שלו. שיהיה לכולם סוף שבוע נפלא!

passiflora

New member
דווקא כן יצירתית

לא יודעת אם יש קשר או לא, הקריאה מאפשרת חופש , נותנת דרור לדמיון, ואולי כן עוזרת. בכל אופן מאז שאני זוכרת את עצמי, אני קוראת, מציירת, מפסלת, משפצת מכל הבא ליד ( החצי אומר שאני נכנסת לתקופות כאלו, הוא צריך לזוז מהר, אחרת אני אצבע גם אותו...), ולעיתים גם כותבת ( לא תמיד כתיבה יצירתית...) אני לא בטוחה שרק כך ניתן להביע יצירתיות,בעיני פתיחות מחשבתית בכל נושא מצריכה לא פחות יצירתיות. בכל מקרה אם תחליטו על פרוייקט, אשמח להצטרף.

KarinDi

New member
רעיונות?

אני רואה שלמרות שתגובות העוינות בהתחלה, יש כמה וכמה אנשים שמביעים נכונות להצטרף לפרוייקט שמאוד מסקרן אותי אישית. למישהו יש רעיון לספר נבחר? חשבתי על משהו קלאסי מאוד, נאמר בכיוון של "נשים קטנות", ובעקבות הביוגרפה עליה אני עובדת חשבתי גם על "העבד"... אפשר להחליט גם שכל אחד יצור משהו בעקבות הספר האחרון שהוא קרא, ולקבוע מועד לפרסום העבודות.

Rivendell

New member
אני חושבת שמשהו בסגנון "נשים קטנות"

או "אליס בארץ הפלאות" או "האסופית" יכול מאוד להתאים. משהו שכולם קראו ומכירים. אליס נראה לי הכי מתאים. אצלי הוא מעורר המון יצירתיות
. אפשר להעלות הצעות, ובסוף לרכז את הכל לסקר ולהצביע על זה.

passiflora

New member
פרוייקט

את סלון ביתי מפאר ציור שצוייר בעקבות אליס... את אחת העבודות היותר מוצלחות שלי באוניברסיטה, עשיתי בעקסות 'בעקבות הזמן האבוד של פרוסט', ומאז הומרתי והצטרפתי למועדון המאוד מצומצם של מומרי פרוסט. קשה לי להאמין שאוכל היום להתחבר לאסופית או לנשים קטנות באותה הדרך שבה התחברתי אליהם בילדותי, ולמען האמת אני לא ממש רוצה לחזור אליהם כדי לא לאבד את הטעם של פעם... אני לא בטוחה שחייבים לסקור, אפשר ללכת על כיוון של תערוכה של יצירות בעקבות ספרים, כשלצד כל יצירה יהיה ציטוט או תקציר? מה דעתכן?

א ר נ ה

New member
הפרויקט הזה הוא רעיון פשוט מדליק.

אני בעצמי מאד חלשה בתחום, וספק אם אוכל לתרום משהו, אבל בטוח שאצפה בהתלהבות ביצירות של אחרים.

Rivendell

New member
לי זה נשמע טוב

מישהי רוצה להכין הסבר בקווים יותר מעשיים, שזה יהיה קצת יותר ברור?

KarinDi

New member
שתי אפשרויות-

הועלו פה-הראשונה היא לבחור ספר אחד, עדיף קלאסי וידוע (כלומר שרובינו קראנו) ולראות בו השראה ליצירת אומנות מכל סוג שהוא. אם בוחרים שאפשרות הזו יש לבחור ספר (אני הצעתי את הקלאסיקה "נשים קטנות", שנראה לי שפשוט כולם קראו) ותאריך יעד לפרסום העבודות. כמו שכבר כתבתי-הרעיון הוא לא להמחיש את הספר, אלא לראות בו השראה בלבד. ההצעה השניה הייתה לעשות את הפרוייקט חופשי יותר, כלומר לא לבחור ספר מסויים וגם לא מועד פרסום, פשוט להציע את הרעיון ולחכות למתנדבים...

הצעתי

כדי שהפרוייקט יהיה רחב לכמה שיותר משתתפים אני מציעה שתהיינה 3 אופציות לכל משתתף: 1) יצירות לספר מסוים שיוגדר מראש 2) יצירות לפי ספר כלשהו, למי שלא מכיר את הספר מ-1) או למי שלא מתחבר לספר הזה 3) ולמי שאין כשרון אמנותי אבל מתעניין באמנות (אני בקטגוריה הזאת) יצירה אמנותית קיימת שמצאה חן בעיניו בהשראת ספר מסוים, כמובן עם ציון שם האמן.

Danial***

New member
אני מכירה ציירת נפלאה

עם כמה ציורים בהשראת אליס, אם זה הספר שנבחר.

כמו שכתבתי

לדעתי המטרה צריכה להיות לשתף כמה שיותר אנשים. כך שאם את מכירה ציורים יפים בהשראת ספר, גם אם זה לא הספר הנבחר, אני בעד שתביאי אותם. חוץ מזה שאישית עוררת את סקרנותי

חמוד ../images/Emo13.gif

מזכיר לי שפעם ראיתי בבית אריאלה תערוכה של אמנות בעקבות "אליס". היה מקסים. מישהו ראה?

Rivendell

New member
נשמע לי טוב. כמה זמן כדאי לתת

לכזה דבר? חודש להכין את העבודות זה מספיק? אח"כ אני אוכל לפתוח לכם גלריה שתעלו אליה את העבודות. וחוצמזה, אני יכולה לנסות להזמין גם את פורומי האמנות השונים להצטרף, אם בא לכם

אליס ואיורים קיימים- בעיה?

לי, לפחות, יהיה קצת קשה לצייר משהו עפ"י אליס מכיוון שברגע שהסיפור עולה על דעתי, הוא עולה מאוייר באיורים המוכרים והיפים שלו. אני מרגישה שכל מה שאנסה לצייר לפיו יהיה העתקה מהזיכרון של אותם ציורים נהדרים. ואם תרשו לי לסתור את עצמי באותה נשימה - דווקא ספרים מאויירים גורמים לי לפעמים חשק גדול יותר לנסות ולצייר גרסא משלי או להוסיף איורים לקטעים שלא אויירו. אם מישהו זוכר - זו בדיוק התחושה שיצאתי איתה מסיום קריאת "the sandman" - ישר לדף ולעיפרון.

למעלה