KarinDi

New member
קוראים יצירתיים

ראיתי שנערך בפורום דיון על אמנות בספרות, וגיליתי נקודה מעניינת-רוב "תולעות הספרים" שאני מכירה הם אנשים מאוד יצירתיים גם בתחומים אחרים ורובם עוסקים באמנות. אני למשל עוסקת בצילום ובפיסול. עוד מישהו כאן עוסק באמנות? כי אם כן, יש לי רעיון לפרוייקט נחמד לפורום!

neta2

New member
כן . אני לא מזמן התחלתי ללמוד:

"תיאטרון בובות" בניית בובות והפעלתן. כיף גדול. אולם, איני מוצאת קשר בין תולעות ספרים לעיסוק באומנות. אולי מי שקורא הרבה הוא גם יצירתי מחשבתית אבל לא בהכרח בתחום אומנות. מה הרעיון?

Mנטה

New member
אני לא מקבלת את ההנחה הזאת

לא ראיתי שמי שקורא הוא יצירתי יותר ולא ראיתי שמי שלא קורא הוא יצירתי פחות. עד שלא יעשו מחקר רציני, מדוגם סטטיסטית וכל הג'אז הזה, כל הכללה כזאת היא בגדר דעה קדומה.

Guy K

New member
לא יודע לגבי הסטטיסטיקה

אבל פגשתי לא מעט אנשים יצירתיים שקוראים (החבר שלי לעומת זאת - צייר, פסל וצלם אבל לא קורא ולא חשוב מה אני אעשה)... בכל מקרה אם יש רעיון לפרוייקט - אני אצטרף עם המצלמה! פרוייקטים תמיד באים לי טוב. רק תתנו לי מספיק זמן כי אני עמוסססס בעבודה.

Rivendell

New member
אני לא יודעת אם יש קשר או אין

אני כן חושבת שיש קשר בין דמיון וקריאה, אבל זה כבר נושא אחר
. אני עוסקת קצת באמנות, בעבר עסקתי יותר (היה לי יותר זמן, ובעיקר היתה לי יותר סבלנות
), ואשמח לשמוע את הרעיון שלך.

sisyphus

New member
אהמ...

לא רוצה להפוך או להחשב בתוך ההכללה הזו שלך משום שזה מגדיא אותי כ'דומה' מאוד לאותו רוב של אנשים שקוראים ויצירתיים. אז אני מציגה טיעון נגדי: אני איני אדם יצירתי. להפך. מחשבותיי ומעשי עוסקים הרבה בהרס עצמי דווקא. למרות שאותו הרס עצמי שהזכרתי הוא סוג של בניית עולם פנימי תוך מציאת דרכים יצירתיות ביותר לביצוע מלאכת ההריסה. אתם רואים, אז סתרתי את עצמי. כדי לא לסבך אתכם בראשי פשוט אומר שכואב לי להכנס להכללה ולקבוצה כזו של 'רוב' מסוים. לא משנה. הפרטים ה'ביוגרפיים-טכניים' יותר: כן... כיום אני לומדת בהיקף שווה ספרות ואמנות. אני מנגנת בפסנתר (יותר נכון מזייפת תווים על הפסנתר). גם בתיכון למדתי אמנות הן מעשית והן עיונית. התמחתי אז בציור ובצילום. בעיקר צילום מעובד. היום כבר לא יוצרת כל-כך. הסכמתי עם הדעה שברוב המקרים (והנה אני משתמשת במילה הנוראית הזו) יש להפריד פיזית בין אמנות ויזואלית וליטרלית. כלומר לא לשלב טקסט בתוך יצירת אמנות, או תמונות בתוך ספר או שיר. זאת מהסיבה הפשוטה שהאומנויות האלו 'גונבות' אחת מן השנייה את תשומת-הלב העיקרית, ואת התוכן הן 'מאכילות' אותנו בכפית. טקסט ביצירה יכוון ישר למשמעות ולאלמנטים שהצופה היה יכול לגלותם בזמן חשיבה והתבוננות יותר מעמיקה. תמונה שמתארת טקסט ליטרלי לא תאפשר לקורא לראות את הסצינות בעיני רוחו ודמיונו ו'תגנוב' את הייצוג הזה. כמובן שזו דעה אישית ויש לה יוצאים מן הכלל. אני לא נגד קשר בין האומנויות השונות. אני נגד שילוב פיזי בלבד ולא התייחסות או השראה. סליחה על בלבול המוח שגרמתי לכם, סיזיפוס.

עוסקת גם עוסקת

בראש ובראשונה כותבת. גם מציירת ומעצבת לפעמים. מצלמת. משחקת ושרה. קצת מנגנת (בכל מיני כלים, למרות שלאחרונה בקושי נגעתי). על איזה פרויקט חשבת?

0sveta0

New member
אההם

אני מחשיבה את עצמי כיצירתית- מתעניינת באמנות, גם בתולדות, וגם בציור. ומאוד אוהבת לקרוא ספרים. אפשר לומר שבחלק מהמקרים הספרים מעוררים בי השראה.

מילי33

New member
ואני לחלוטין לא יצירתית

שום כלום. נאדה. ורוב התולעים היותר כבדים שאני מכירה חווים את העולם בעיקר דרך ספרים, לא יוצרים ולא כלום.

KarinDi

New member
סליחה על ההכללה

אני מבינה שיש כאלו שראו בה "דעה קדומה". לא אמרתי שרוב האנשים שקוראים הם כאלו, אלא רק אלו שאני מכירה, כלומר, מדגם לא מייצג שלא אומר דבר על הכלל. בכל מקרה, הזדמן לי לראות פרוייקט נהדר בצילום, בו בוחרים השראה וכל אחד יוצר בעקבותיה. מכייון שבדרך כלל כשאני קוראת ספר כבר מתביימות לי תמונות בראש, ולפעמים (אם יש זמן ודוגמנים) הן גם יוצאות לפועל- חשבתי לנסות זה פרוייקט כאן. הרעיון הוא כמובן לבחור ספר (אחד שנידון בפורום וכל מי שירצה להשתתף קרא/יקרא) וליצור בעקבותיו.. הכוונה אינה להמחיש את הספר-לא לבנות את הדמויות או סיטואציות מסויימות, אלא לקחת את הספר כמקור השראה. זו עוד דרך לנתח ספר ולראות איך אנשים שונים מפרשים בדיוק את אותו הטקסט.

Mנטה

New member
אם ככה....

אז גם אני בין אלו שאוהבים ליצור. אם כי אני לא בטוחה אם מה שאני עושה זה אמנות, יכול להיות שזה סתם אומנות. ועוד משהו, מה עם חשיבה יצירתית ? נדמה לי שזה תחום שלם בפני עצמו שלא מייצר תוצרים מוחשיים אלא מילוליים, אבל הוא מאוד יצירתי ! ואגב, הצפיה האינסופית בסדרה בשבת (נו אתם כבר יודעים, pride and prejudice), בפעם החמישית בערך כבר הסתכלתי ממש על הפרטים הקטנים, ולא תאמינו, אבל הטאפט בחדר האוכל של משפחת בנט, נתן לי השראה לעבודה מאוד גדולה שעכשיו אני עושה

renjintso

New member
אני לא יוצייר, אלוהים יוצייר

אמר יוסל בירשטיין יש לי בעיה עם עצם המונח "בנאדם יוצר" "נשים יוצרות" זה נשמע לי יומרני מדי. אני לא יכולה להיזכר בשום דבר שיצרתי, חוץ מצרות להורים אולי כשהייתי בביצפר. למה את קוראת ליצור? מה זו מחשבה יצירתית? מה התוצרים שלה בדיוק? (אם יוצרים משו, צריך להיות תוצר, לא ככה?) ולא, אני לא עוסקת באמנות, אני כן קוראת, והרבה.

tazmanyak

New member
חשיבה יצירתית

היה אחד שאמר (לא זוכר את שמו) על חשיבה יצירתית שהיא חשיבה שמביאה לרעיונות מקוריים (שלא חשבו עליהם קודם) וכשירים (שפועלים). תוצר? לא בהכרח.

renjintso

New member
גם רעיון הוא תוצר

ויש לי התנגדות לשימוש המופרז במונחים "יצירתי" "יוצר" "חשיבה יצרתית" ודומיהם, אבל זה לא לפורום הזה, כמו שאומרים

Mנטה

New member
כחומר ביד היוצר, ברצותו מאריך, מקצר

זה שלך יש בעיה עם איזה מושג
לא אומר שהוא לא נכון. אם עשית משהו ויצא לך תוצר, סימן שהיית יצירתית. לא ?

renjintso

New member
לא

זה אומר שייצרתי משו וזה לא אותודבר לא כל קופירייטר הוא יוצר, ולא כל מחשבה שנונה היא יצירתיות. במושג הזה יש המון שחצנות, ואם משתמשים בו יותר מדי מגיעים לאבסורדים. זה בולט מאד בישראל. כולן "נורא יצירתיות" זה למה שאני חיה במקום שלא מחזיק מ"יצירתיות" יותר מדי (טוב, נו, יש עוד כמה סיבות) ושמנה לב מה קורה לספרות הישראלית מאז שנתמעטו המחברים ונתרבו היוצרים (כמו שהמחבר ש"י עגנון היה אומר, אולי). לא דברים טובים, נראה לי

Mנטה

New member
חשיבה יצירתית .....

אין לי תשובה מושכלת. אני זוכרת שכתבתי את עבודת הסמינר שלי, לקחתי המון ציטוטים וסידרתי אותם במקומות שצריך וחשבתי לעצמי, בואנה, זה מה שעושים באקדמיה ? רק מעתיקים בסדר אחר ? אבל אחרי שהתגבשה לי העבודה, ראיתי שבעצם בשביל רעיון מקורי-שלי, לקחתי כל מיני אנשים שאמרו דברים אחרים לגמרי, הוצאתי את דבריהם מהקשרם (טוב, לא בדיוק
) ויצרתי רעיון חדש. יש בזה משהו מאוד יצירתי. או סוג אחר של חשיבה יצירתית: היום כשנהגתי לי במכונית, עלו לי מלא רעיונות לסרטי תעמולה בשביל המועצה למניעת תאונות

נכון

היום כשהלכתי לאכול עלו לי מלא רעיונות לסרטים פורנוגרפיים בכיכובי משמע, אני אדם יצירתי.

למעלה