אלה תולדות - אחד הספרים הכי מרגשים

שקראתי בימי חלדי. הייתי לוקחת אותו לאי בודד. לא קראתי הרבה ספרים, בעצם לא קוראת. אבל על הספר הזה קיבלתי המלצה בגלל תיאור בעלי החיים שבו. קראתי פעם ראשונה ודילגתי על תאורי ההיסטוריה "היבשים", למרות שזה היה גם העניין, אבל לא באותו רגע. קראתי ונדהמתי מעצמת הרגישות שלה. זה ספר שתופס אותך ומועך אותך וגורם לך לחוות את מצוקת הקיום של גיבוריו באופן כזה שכשאת מניחה את הספר מהיד, זה כמו להתעורר מחלום, ואת שמחה שזה רק "סיוט", שמלחמת ההישרדות שלך היא יותר נינוחה. אחרי כמה שנים קראתי אותו שוב, ואפילו נהנתי יותר. בסוף בוכים. אם זה לא ספר טוב, אז מה זה ספר טוב?

Noya111

New member
אני עם "לוליטה" האגדית של נאבוקוב -

בעקבות צפייה בסרט לפני כמה חודשים (נפלא, עשוי ללא דופי, עם ג'רמי איירונס המדהים ) התעורר בי רצון לקרוא שוב את הספר לאחר שעברו כמה שנים טובות מאז שקראתי אותו בפעם הראשונה.

מילי33

New member
ספר מרתק...

אבל אכזרי מידי בנונשלנטיות שלו. לא יכולתי לסיים אותו.

מירטל

New member
איך אפשר?

שנאתי את הסיפור של לוליטה, בתור סיפור, אבל אני מאוהבת בצורה שבה הספר כתוב, איך הופכים ספר כזה לסרט טוב?

Noya111

New member
איך אפשר ?

אני סבורה שאת השאלה הזאת ראוי להפנות לאדריאן לין, שהוא ביים את הסרט. אגב, הוא אחד הבמאים הגדולים ביותר בהוליווד, לפי דעתי. תראי, אולי מילת המפתח היא ליהוק. כפי שאמרתי, ג'רמי איירונס יוצר דמות אמינה ומרתקת של האמברט. הנערה הצעירה , נדמה לי ששמה הוא דומיניק סויין, שזאת לה הופעת בכורה קולנועית היא פשוט ……כובשת. בתמימותה, בערמומיותה, בהיותה ילדה-אישה שאי אפשר לעמוד בפניה. ואפילו מלני גריפיט, שחקנית בינונית ומטה לכל הדעות, ממש נסבלת, ואף יתרה מזאת. אני בהחלט ממליצה לך לצפות בסרט.

ל א

New member
יש גם את הגרסה של קובריק

שהוא במאי יותר טוב, לדעתי. בשחור לבן.

Noya111

New member
זה נשמע מעניין. ולגבי קובריק, הוא

אכן במאי גדול. אהבתי מאוד את "עיניים עצומות לרווחה" שלו.

arandiera

New member
לצערי ראיתי את רובו ולא את כולו

היתה לי הרגשה מאד חזקה שהילדה מצטיירת בסרט, בשונה מהספר, כבעלת הרבה יותר אחריות ואשמה על מהלך הדברים שבינה לבין ה"ה. כמעט כאילו היא פיתתה אותו, ובעל כורחו מצא עצמו נגרר למערכת היחסים איתה.

cohen_m1

New member
מכתבים אל פליצה

מומלץ מאד, אני די בהתחלה אבל אני ממש נהנית לקרוא את הספר. איך הוא חושף את הרגשות שלו בכתב וזה מעין הצצה לחייו של קפקא.

מירטל

New member
אחיינו של הקוסם.

באנגלית, ואחריו מחכה לי על גאווה ודעה קדומה של ג'יין אוסטין ( כן, זה הספר הראשון שלה שקראתי).

אני כבר כמה שבועות צולחת את

שיר של אש וקרח, ומאחר ואני רוצה כרגע הפסקה מפנטזיה (התיש לקרוא את כל הספרים אחד אחרי השני...) ולכן נראה לי שאני אתחיל אח"כ את האיש שצפה ברכבות או את אל תיגע בזמיר (מתביישת להודות שעדיין לא קראתי...) שמחכים על המדף.

Ayelet S

New member
אם יורשה לי, אני ממליצה לך להתחיל

עם "אל תיגע בזמיר" הנפלא. (מאחר ואני אישית מאוד לא התלהבתי מ"האיש שצפה ברכבות"

Rivendell

New member
אהבתי מאוד את שניהם, אבל אין ספק

ש"אל תיגע בזמיר" חזק הרבה יותר, ובלי קשר הוא פשוט ספר נהדר שכדאי מאוד לקרוא.

emily play

New member
חזרו איתי מארה"ב

the lost continent \ bill bryson U and I \ nicholson baker frany and zooey \ salinger ariel \ sylvia plath into the wild \ jon krakauer bellwether \ connie willis​
וכשחזרתי חיכה לי בבית אלים אמריקאים של ניל גיימן, מתנת יומולדת מאוחרת מאחי, שיחיו. שני הראשונים ברשימה הותחלו במקביל, אבל לאור שנת לימודים הקרבה בצעדי ענק, אני בספק אם מי מהם יקרא עד סופו לפני פברואר.

Rivendell

New member
אויש, את יודעת איך אני רוצה את

Bellwether? ממש לא הוגן (חסרת כרטיס אשראי אז לא יכולה להזמין לי. באסה לי). בכל מקרה, שמחה שחזרת ומקווה שנהנית
זו ההיכרות הראשונה שלך עם ויליס?

emily play

New member
השרשור עוד קופץ?

משל קוני קראתי בינתיים רק את "ארץ לא נודעת", אבל מההתרשמות הראשונית הזו אני חושבת שאת והפורום יכולים לרשום לזכותכם עוד מומרת.

ל א

New member
ניקולסון בייקר

שמעתי עליו כמה דברים מעוררי תיאבון שהספקתי לשכוח בינתיים, אך מעולם לא קראתי שום דבר שלו ולא ידוע לי אם תרגמו ספרים שלו לעברית. אם את (או מישהו אחר) יכולה לזרוק כמה מילים שיאירו את מחשכי בורותי, אני אודה לך.

weim

New member
אני עדיין עם Cat's Eye

של אטווד, אחרי שבאמצע התגנבו להם "שבחי האם החורגת" ועוד כמה אחרים בינתיים מאוד נהנית מאטווד

למעלה