benkesher

New member
שאלה לגבי sandman

המליצו לי לקרוא אותו אבל: יש לי בעיה עם קומיקס. יש לי נטיה חזקה למילים ופשוט קשה לי להבין ציורים.זה נשמע אדיוטי אבל קשה לי להבין קריקטורות כי אני קוראת כמה פעמים מה שרשום מתחת, ופשוט שוכחת להסתכל בקריקטורה עצמה.. האם יש גרסה של sandman כסיפור ולא כקומיקס? תודה!

אני לא יודעת אם יש

אבל אם יש אזי זה יהיה "עיבוד" יותר מאשר "גרסה". הציורים הם חלק מהסיפור וחלק מהיופי שבו. בגלל שהסיפור באנגלית, גם אני מצאתי את עצמי מתרכזת לפעמים בכתוב על מנת לקרוא אותו (אני קוראת אנגלית היטב, אבל לאט ותוך כדי ריכוז בלבד) - אז פשוט מקדישים שני מבטים לכל פריים - אחד לקריאת ה"בלונים" והשני להתרשמות מהציור. זה שונה מאוד מקריקטורות, אין איזה "פאנץ'" או "טוויסט" שכל תמונה מנסה להעביר, התמונה פשוט עוזרת בהבעת הסיפור, שהוא רציף וקשור לטקסט. חוץ מזה יש לי גם ספר (עם ציורים, אבל סתם איורים, לא קומיקס) ששייך לסנדמן, אבל הוא נפרד מהסדרה בת עשרת הספרים ועוד לא הספקתי לקרוא אותו (אל תחכו ערים, זה ספר באנגלית...).

Boojie

New member
המקום הכי זול לרכישת סנדמן כיום

זה דרך אתר "חלום". לא ראיתי מחיר ברמה שהצליחו להציע שם בשום אתר אחר (כולל אחד שיש לי בו דווקא אינטרס - מועדון הקוראים של חלומות באספמיה. מה לעשות, אצלנו קצת יותר יקר). אמזון, כולל משלוח, הרבה יותר יקר.

Athaclena

New member
תודה רבה, טוב לדעת

אבל אני מעדיפה לקרוא קצת לפני שאני מוציאה 100 שקל (וכמובן שאם זה ממש ממש טוב, עדיף לקנות הכל ביחד...)

Boojie

New member
תרדי שם קצת בדף ותראי

שהמחיר לרכישת כל החוברות ביחד נמוך בהרבה. בכל אופן, את ההסתייגות שלך אני מבינה בהחלט, אבל גם לי קשה למצוא מישהו שישאיל את החוברות האלה. ובצדק.

Athaclena

New member
אז כנראה שהגיע הזמן להקים

ספריית קומיקס ציבורית. זה היה מגביר את המודעות לנושא, ואולי את היצירה המקורית. ואם כבר יצירה מקורית, היא קצת חסרה לי גם במד"ב ופנטזיה (אני יודעת שיש ספרים כאלה אבל אין לי ממי להשאיל)

Boojie

New member
בסיכון להישמע אינטרסנטית,

ספרות מד"ב מקורית - לקנות, לא לשאול. (אפשר גם לבקש אותה במתנה מאנשים אחרים...) אני יודעת, אני יודעת, זה אינטרסנטי מצדי, אבל מה לעשות. אם אנחנו רוצים שתהיה ספרות מד"ב מקורית, אנחנו צריכים לדאוג לזה שלהוצאות הספרים ישתלם להוציא אותה. הוצאות לוקחות סיכון בכל ספר שהן מוציאות, ואם הסיכון ייראה להן גדול מדי - לא יהיה. לגבי קומיקס מקורי - באמת אין הרבה. לאחרונה יצא הגליון הרביעי והאחרון של ארינאה, ובפאנל היוצרים הישראליים שהתקיים באייקון, ציינו יוצרי הקומיקס שהם כבר מתכננים פרויקט חדש. אבל בדיוק כמו עם ספרות מקור - אם לא יקנו, לא יהיה. אף אחד לא יוציא קומיקס רק כדי לשרוף כסף ולהיתקע עם אוסף של חוברות שלא נמכרו. בכל מקרה, ב"חלומות באספמיה" התחלנו לפרסם בגליון האחרון קומיקס מד"בי של אורי פינק, דבר שאני מקווה שמהווה תחילתה של ידידות מופלאה.

Athaclena

New member
אני מבינה את זה, אבל...

קודם כל יש לי את ארינאה (הייתי הולכת ישר לקנות כל פעם), יש לי את קוסמיקס של אורי פינק, וקניתי עוד כמה קומיקסים. אבל קומיקס - מעיפים מבט ורואים שמתחברים. אני לא קונה ספרים שאני לא יודעת עליהם כלום ולצערי אני לא יודעת שום דבר על מד"ב מקורי. ארינאה היה 20 שקל כל גליון - וספר זה מינימום 50 שקל, ולרוב יותר כמו 70. אז אם אני אקרא (אפילו קצת) ואוהב אני ארוץ לקנות כי גם אני מאוד רוצה לעודד את זה, אבל בשביל חתול בשק זה קצת יקר לי. במיוחד עכשיו שאין לי עודף כסף... האמת שיש לי ספר שקניתי לפני 5 שנים או יותר בשם "עתידות". יש בו סיפורי מקור, ומה שאני זוכרת בעיקר זו הרגשה שהרעיונות ממוחזרים ולא מקוריים במיוחד. יחד עם זאת, אם תמליצי על ספר 1 שאפשר להשיג באינטרנט אני אדאג לנסות אותו. (תמיד אפשר לבקש למתנת יומולדת). איזה קומיקס מד"ב של אורי פינק? היו לו כמה כאלה בעבר...

Boojie

New member
"עתידות" ממוחזר ולא מקורי?

אולי בגלל שהם העתיקו חלק מהסיפורים?
באמת, ב"עתידות" היה מקרה מאד לא נעים שהם העתיקו איזה שניים מהסיפורים, ואף אחד לא שם לב לזה. לגבי המלצות - איך, איך אני יכולה לתת המלצות כאלה בלי לצאת אינטרסנטית? נראה לי שהכי טוב שאני אמליץ לך לדגום חוברת אחת של "חלומות באספמיה". רוב הכותבים העיקריים בז'אנר בימינו מפרסמים שם.

Athaclena

New member
אין לי בעיה שאת אינטרסנטית

אבל תמליצי... טוב, אני אפתח פתיל בפורום מד"ב לבקש המלצות. אבל תמליצי גם, אני רוצה. אני כבר לא זוכרת שןם דוגמא מ"עתידות" אלא רק שזו הייתה התחושה הכללית. כבר אז קראתי הרבה סיפורים (נו, לאבא שלי יש אסימוב) וזה הרבה רעיונות במעט מילים. וגם שאני כתבתי סיפור במבחן באנגלית הרגשתי שהוא ממוחזר ולא מקורי. אבל עובדה שעד היום אני קוראת ספרים ולרוב זה מקורי מספיק בשבילי. ולפעמים מקורי בצורה מדהימה - KILN PEOPLE של DAVID BRIN הוא הדוגמא האחרונה שלי.

Boojie

New member
ספר מקסים.

לתרגם אותו היה משהו בנזונה... (ולא, אין לי מושג מתי הוא אמור לצאת, אם בכלל.)

Athaclena

New member
KILN PEOPLE?

גם את קראת?
חשבתי לתומי שהעותק שלי הוא היחיד בארץ... אמור לצאת המשך (לפי אמזון), KILN TIME, בזמן הקרוב יחסית (פברואר אם אני לא טועה).

Athaclena

New member
תרגמת?!?!?!?!?!?!?!

WOW. באמת נשמע קשה. אני עוד לא החלטתי אם אני אוהבת אותו יותר מTHE PRACTICE EFFECT או טיפ טיפה פחות, אבל שתיהם ספרים מדהימים ואני חולה עליהם ועל ברין בכלל. גם הסיפורים הקצרים שלו חזקים מאוד, וגם אהבתי את GLORY SEASON ואת כל ששת ספרי הרימום. בקיצור, אני לגמרי מעריצה את ברין וחושבת שהוא גאון הדור. וקראתי את רוב הספרים שלו (אני תקועה באמצע HEART OF THE COMET, לא משהו)

Arana

Well-known member
מנהל
"שיטות מחקר במדעי החברה"../images/Emo3.gif

יש לי מבחן ביום שישי...
(מה לעזאזל אני עושה באינטרנט?!) וספרים אמיתיים: אני כבר לקראת סוף The Wind in the Willows, ואחריו מחכים לי ספרי הספרייה: "על אהבה ושדים אחרים" של מארקס, "הגמד" של לאגרקוויסט, "מעשה השפחה" של אטווד ו"סולאריס" של לם (הסדר מקרי; עוד לא החלטתי מה אקרא קודם). מעבר לזה, כל הספרים שקניתי השבוע (ועוד שניים מהיום - "צבע הכשף" ו"אור מופלא" של פראצ'ט, את שניהם כבר קראתי פעם, אבל נעים להיזכר
)

מילי33

New member
קראתי את שיטות

ודווקא נהנתי מהכרך על אנתרופולוגיה (כרך 6?)- בעיקר מהמחקרים בסוף וגם מפסיכולוגיה חברתית. מעורר השראה. בהצלחה בבחינה!

Arana

Well-known member
מנהל
הסגנון גולש לדקלמנות-יתר

מדי פעם, אך ניתן לומר שיש רמה אחידה. העלילה, לעומת זאת, לעתים "נמרחת" ולעתים מדלגת בקפיצות בזמני עבר, הווה ועתיד. ייתכן והדבר נובע מריבוי המחברים, אם כי לא ניתן לשמוע את קולו הייחודי של כל סופר, דבר שיש אולי לציין לחיוב (ראו "בית שחור", למשל). העלילה היא ריאליסטית לרוב, אך יש בה יסודות פנטסטיים שמצליחים להציל אותה משממון. המגרעת הבולטת ביותר בספר היא הדידקטיות שלו, האופן בו הוא גורם לקורא לחוש שמאכילים אותו בכפית, למרות שפה ושם מוצבים לו אתגרים אינטלקטואליים (וגם במקרים אלה יש תשובות בסוף הפרק). באופן כללי, הספר דורש מידה מסוימת של מאמץ מצד הקורא, למרות שהאיורים העליזים וסיפורי האפרסמונים שלו עלולים להטעות בתחילה. טוב, גמרתי להתפרק. חזרה לעבודה.
ותודה!

ויפי

New member
בדרך כלל פאסיבית...

אבל החלטתי להשתתף הפעם. בהמלצת הפורום, סיימתי את "מלבד הכלב" של קוני וויליס. בעקבותיו מחכה לי כבר "Passage" לקריאה. וגם אני קוראת כעת את Acorna של מק'קפרי (על פי המלצה על הסופרת בפורום) - במקרה אספתי אותו בחנות יד שנייה בזול... נראה אם הוא טוב ואם כן נקנה גם את נספחיו

למעלה