מעולה, אבל אל תשתעמם כל כך מהר
אני יכול רק להגיב בנושא של ויטמין C, שזו לא היתה בחירה טובה לשם הסבר. מהסיבה שויטמין C הינו הויטמין שעשו עליו הכי הרבה מחקרים. אני באופן אישי ראיתי כמה כאלה שאומרים שזה לא עוזר כלום להתקררות, ראיתי כמה כאלה שאומרים הפוך וראיתי גם אחד שאומר שרק במתן 6 גרם של ויטמין C יש הטבה סימפטומטית. מדוע הבחירה לא טובה??? כי זו בחירה שרק מראה שכל המחקרים הם זמניים, היום היה כך, שנה הבאה אחרת. הכל תלוי בעורך המחקר ומה האינטרס שלו. וזה לא נכון רק ברפואה, וכדאי לך לבדוק את זה. אני מאוד קרוב למחקרים רפואיים שנוגעים בתוספי מזון בפרט... אני כן צורך ויטמין C כאשר אני מתחיל להתקרר, ולרוב זה עוזר לבד. אז את המחקר הזה על עצמי לא מחשיבים ולא על עוד מאות אנשים שעושים בדיוק כמוני ונהנים מתוצאות חיוביות. אחד מתפקידי הוא יועץ בבית מרקחת, ויצא להמליץ על ויטמין ב ב-4 שנים האחרונות לכמה מאות אנשים, אצל הרבה זה עזר ואצל מסוימים לא... זה נכון שהיום אנו חיים בעידן שדורש הוכחות, זה עדיין לא אומר שהמחקר הוא ההוכחה הטובה ביותר ושהיא לא תשתנה, ולהיפך, מחקר ששולל לא אומר באופן גורף שהדברים לא נכונים. בכל מצב, מחקרים לא נותנים לנו ידע רב יותר, הם רק משפיעים על הרגלי הצריכה והשימוש של אנשים שאינם מבינים בדבר. בדיוק כמו המחקר שנעשה על ויטמינים לפני כחודש, אבל אם היית נכנס לתוך המחקר האמיתי ומה עשו שם המתרגמים, היית חושב אחרת על התעשייה הזו. וכאן אסיים, כי גם אותי זה מעייף. אני מוצא את עצמי מצדיק את דברי... תודה בכל מקרה