kerenzl

New member
נפלא שהעולם הקונבנציונאלי

בשל להשלים עם קיומה של הרפואה המשלימה ולאמר זאת בפה מלא. זו פעם ראשונה לפי מיטב זכרוני שאנו מקבלים פידבק חיובי מוצהר. כן ירבו המחקרים שיאירו את עינהם ויעמידו אותנו כשווים ושותפים לתהליכי ריפוי. תחי האינטגרציה! זהו החזון!

ככל שיהיו יותר מחקרים ברפואה הסינית

הדבר יעיד שהיא עובדת. מכירה עוד רופאים קונבנציונאליים שחושבים כך, אך עדיין היו רוצים לראות מחקרים על מנת לתת לכך בסיס. גם הרפואה הקונבנציואלית מתבססת על מחקרים.

hava1d

New member
הי סינייייייים

עכשיו אתם יכולים לומר לכל הרופאים שגיחחו וזלזלו ברפואה הסינית -אמרנו לכם. כמו שאתם יודעים, אני מאמינה גדולה של הרפואה הסינית וגם אני יכולה לומר לרופא שלי שכל הזמן כאילו בעדינות, כשאמר לי - טוב אם את חושבת שזה מה שיעזור לך אז תבזבזי כסף, לומר לו- אתה רואה, אמרתי לך! זה מאוד משמח גם אותי @)) למרות שזה קצת ילדותי @))

פורסם כבר ע"י יעל בסינית בלוג

לפני כחודש בערך. מאמר מאוד מאוד חזק. חשוב לציין שהיעילות הוכחה רק בשילוב טיפולי פוריות ולא במקום. ובתגובה לדרור. ממש ממש לא חבל. ללא מחקר שמוכיח לא ניתן לדעת.

מי שצריך הוכחה על ידי מחקר לא ממש

מבין את הרפואה הסינית. היא קיימת כבר 5000 שנה ללא מחקרים. אין צורך להוכיח משהו שעובד וקיים גם בזמננו, כלומר שעבר את מבחן הזמן. זו המודרניזציה והמדע שמחפשים הוכחות. אני באופן אישי לא צריך שיוכיחו לי שמה שעובד אצלי שהוא גם עובד אצל כל השאר... זה מיותר אבל שוב כל אחד ודרך החשיבה שלו...

אמונות תפלות קיימות מעל 5000 שנה

האם זה מוכיח את אמיתותן? אין קשר להבנה. מדע אכן מחפש ראיות. המילה הוכחות היא גדולה מדי. למעשה אין הוכחות במדע. תאוריה היא נכונה להפרכתה. הפיסיקה הניוטונית עובדת עד היום, אבל היא לא תקפה במהירויות גדולות או בחלקיקים קטנים. החשיבה האינדוקטיבית שמה שעובד אצלך יעבוד אצל כל השאר לקויה מיסודה. כמו שנאמר גם לפני, גם הרפואה הקונבציונאלית מסתמכת על מחקרים. זה לא משהו אישי נגד הרפואה הסינית או כל תחום אחר. ולדעתי זה רק מבורך. אם אנו רוצים שהיחס אל הרפואה הסינית יהיה כאל דיסיפלינה רצינית ולא כאל אסטרולוגיה, זה מאוד חשוב. ובעידן בו דנים בחקיקת חוקים ומתן רשיונות לדיקור, זה לא רק חשוב אלא אף הכרחי!

אתה נכנסת לדיון פילוסופי שאין לו סוף, אמונה

מול מדע. כפי שאני רואה מי שמאמין באמונות תפלות, אכן מושפע מהן וזה לא דורש הוכחה... זה לא בהכרח אומר שאני מאמין באמונות תפלות, וזה ההבדל ביני לבין אלו הדורשים הוכחות לאמונות, אני מקבל כל דבר ולא שולל, כי ידוע לי שלאמונה יש כוח חזק בהרבה מזה של המדע. ותופעות רבות מראות את זה שלרפואה אין הסבר עליהם, מה שמוגדר "נס רפואי" למשל. מדע מחפש ראיות כדבריך (הוכחות כדברי) וזה אכן בסדר ולא נגד אף אחד באופן אישי... אני טוען ויודע שמה שעבר את מבחן הזמן לא דורש את הוכחה, כי אחרת הוא היה נעלם עם השנים... זה נכון שאחד הדברים החשובים היום למדע ולאדם וגם לרפואה הסינית (במדינות המודרניות) זה הוכחה שהדבר עובד... אני לא טוען שמה שעובד עבורי עובד גם על אחרים, כי כל אדם הינו יישות בפני עצמה ומה שטוב לי לא בהכרח טוב לאחר ולהיפך. גם הרפואה הסינית דוגלת בכך, אולם הסינים לא מחפשים את ההוכחה שטיפול סיני עובד... זו דרישה שהתחילה עם פרוץ המדע והרפואה המודרנית. כל שאני אומר שחבל שהגענו למצב שצריך הוכחה למה שכבר קיים ועובד... שוב אני אינני שולל, אך טוען שבמקרה זה, זה פחות רלוונטי (לפחות לי)...

לא נכנסתי לשום דיון פילוסופי אבל עזוב..

אני אתן לך דוגמה שאולי תבהיר למה אני מתכוון ובזאת אסיים (פשוט כי הדיון מתחיל לשעמם אותי). מה שאתה קורא "מבחן הזמן" עלול לעתים להיות לא יותר מנוהג מושרש. מי קבע שזה עובד? אתה פשוט מסתובב בלופ סביב עצמך. דוגמה קלאסית היא צריכת ויטמין C בזמן הצטננות. נעשו מחקרים רבים, ולא נמצא שויטמין C יכול לסייע (אני מדבר על אנשים עם תזונה כללית מאוזנת, לא אנשים בתת תזונה). בכל זאת, יש נטייה אדירה של רבים (ואני מודה שלעתים גם לי ) לצרוך יותר מוצרים עם ויטמין C בזמן הצטננות. בשביל הדברים האלה צריך מחקרים. על מנת שנוכל להבדיל בין דברים "שנדמה לנו שעוזרים" ו"עברו את מבחן הזמן" (לטענתך) לבין דברים שבאמת פועלים. ברפואה סינית יש בהחלט דברים שעוזרים. ויש דברים שלא עוזרים. כדי להבדיל ביניהם צריך לבדוק. ודבר אחרון לסיום. אתה מדבר על "פרוץ המדע". המדע הוא לא דבר של ה 100 השנים האחרונות ולא מודרני (כנ"ל לגבי הרפואה). המדע לא יותר חדש מהרפואה הסינית. גם הרפואה ה"מודרנית" לא פחות עתיקה מהרפואה הסינית. פשוט כמו כל דבר, הם עוברים התפתחות עם השנים. אתה יכול לקרוא לזה אבולוציה אם בא לך. לילה טוב

מעולה, אבל אל תשתעמם כל כך מהר

אני יכול רק להגיב בנושא של ויטמין C, שזו לא היתה בחירה טובה לשם הסבר. מהסיבה שויטמין C הינו הויטמין שעשו עליו הכי הרבה מחקרים. אני באופן אישי ראיתי כמה כאלה שאומרים שזה לא עוזר כלום להתקררות, ראיתי כמה כאלה שאומרים הפוך וראיתי גם אחד שאומר שרק במתן 6 גרם של ויטמין C יש הטבה סימפטומטית. מדוע הבחירה לא טובה??? כי זו בחירה שרק מראה שכל המחקרים הם זמניים, היום היה כך, שנה הבאה אחרת. הכל תלוי בעורך המחקר ומה האינטרס שלו. וזה לא נכון רק ברפואה, וכדאי לך לבדוק את זה. אני מאוד קרוב למחקרים רפואיים שנוגעים בתוספי מזון בפרט... אני כן צורך ויטמין C כאשר אני מתחיל להתקרר, ולרוב זה עוזר לבד. אז את המחקר הזה על עצמי לא מחשיבים ולא על עוד מאות אנשים שעושים בדיוק כמוני ונהנים מתוצאות חיוביות. אחד מתפקידי הוא יועץ בבית מרקחת, ויצא להמליץ על ויטמין ב ב-4 שנים האחרונות לכמה מאות אנשים, אצל הרבה זה עזר ואצל מסוימים לא... זה נכון שהיום אנו חיים בעידן שדורש הוכחות, זה עדיין לא אומר שהמחקר הוא ההוכחה הטובה ביותר ושהיא לא תשתנה, ולהיפך, מחקר ששולל לא אומר באופן גורף שהדברים לא נכונים. בכל מצב, מחקרים לא נותנים לנו ידע רב יותר, הם רק משפיעים על הרגלי הצריכה והשימוש של אנשים שאינם מבינים בדבר. בדיוק כמו המחקר שנעשה על ויטמינים לפני כחודש, אבל אם היית נכנס לתוך המחקר האמיתי ומה עשו שם המתרגמים, היית חושב אחרת על התעשייה הזו. וכאן אסיים, כי גם אותי זה מעייף. אני מוצא את עצמי מצדיק את דברי... תודה בכל מקרה

מאיר72

New member
היעילות הוכחה רק בשילוב טיפולים כיוון שזה

מה שנבדק! הרי הם לא בודקים את כל אלו שהולכים לטיפול ברפואה סינית בלבד וגם בטיפולים אלו שהסיבה השכיחה שבגינה באים המטופלים (והמטופלות) מוגדרת ע"י הרופאים כאדיופטית.

נכון.

זה מה שנבדק, ולכן זאת המסקנה היחידה שקבלה תוקף (והיא כשלעצמה מספיק חשובה). ייתכן מאוד שגם טיפולים סיניים לבדם מסייעים. אבל עד שזה לא יבדק לא נדע.

מאיר72

New member
אני לא יודע אם אתה מטפל או לא

אבל מה שכן אני רואה את זה בקליניקה, מדעי או לא מדעי, אני רואה תוצאת בדמות תינוקות ולכן אני יודע.

לא רלוונטי אם אני מטפל או לא

ויותר מכך, לא רלוונטי גם מה שאתה רואה. אני מכיר אנשים שמוכנים להשבע שמצאו מזור או זיווג לאחר שהשתתחו על קברי צדיקים. מי יודע- אולי גם זה נכון. עד שלא מתבצעת בדיקה אוביקטיבית מסודרת וביקורתית , צר לי לומר לך, אתה לא יכול לדעת. אתה יכול רק להעלות ספקולציות. ותפסיק לקחת את זה אישי. אני מתיחס בצורה דומה גם לרפואה הקונבנציונאלית ובעצם לכל דיסיפלינה אחרת.

מאיר72

New member
בעיינך לא רלוונטי בעיניי כן

כי אם היית מטפל היית יכול לראות את זה. אמונה אי אפשר למדוד אבל ידוע שיש לה השפעה עצומה על האדם, אז לשלול את זה על הסף?? מדוע אני לא יכול לדעת? מדוע זוג שנכשל כמה פעמים בטיפולי פוריות שונים מגיע לטיפול ואז מצליח להרות , האם זה "נס" הצלחה ספונטנית? ואני יודע שזה לא אישי אבל נסה להבין כאשר אתה תקוף את היקר לנו, שלא ניקח את זה אישי? להיות ספקן זה בסדר אבל להפוך את זה לאורך חיים, לא מומלץ.

אינני שולל שום דבר. גם לא אמונה.

אני פשוט לוקח כל דבר בערבון מוגבל עד לקבלת עדות מספקת. ובנוסף גם אינני תוקף , לא את הרפואה הסינית ולא שום דבר אחר. עם זאת, ממך ומאחרים אני מגלה גישה תוקפנית כלפי המחקר המדעי. וחבל. בעבר עסקתי במחקר, כרגע אני בהפוגה , אך מתכוון לשוב לכך גם בעתיד. באותה תקופה לא חסכתי את הגישה הביקורתית שלי גם מעצמי. וזה אומר, עוד עבודה, עוד זמן , עוד כסף. מי שלא מסוגל להתעלות על עצמו ,ולראות דברים גם מבחוץ, ההפסד כולו שלו. שכן נגזר עליו שיהיה שבוי בקונספציות.

מאיר72

New member
אני לא רואה גישה תוקפנית, אני רואה גישה שונה

אחרת כלפי המחקר המדעי. כתבתי כאן בעבר דיי הרבה על הנושא, אבל כאשר עושים מחקר על הרפואה הסינית יש לקחת את כולה כפי שהיא ולא לקחת חלק ממנה ולבדוק, למשל כאשר נעשה מחקר על PMS ומחליטים לדקור 5 נקודות באופן קבוע שידוע שיש להן השפעה על המחזור זה נחמד ויפה אבל גם אתה יודע שיש לעשות אבחנה מבדלת ומן הסתם כאשר מחליטים לעשות טיפול ללא אבחנה מבדלת סינית אלא עפ"י המערבית בלבד (קרי PMS) אנחנו מוותרים על הרפואה הסינית והמחקר לטוב או לרע בעניי הוא לוקה בחסר. לגבי השאר חבל לעסוק בספקולציות מיותרת.

למעלה