stargate 8x05 - Icon - שרשרו!

Chelnak

New member
לא ראיתי את הסרט, כך שכנראה היא

לא מוכרת לי משם... אבל בדקתי בקשר לקיין - הוא אכן מוכר - הוא הופיע בסטארגייט ב-Point of No Return כאחד החיזרים מהכוכב של מרטין לויד...

Tollan

New member
זה באמת מזכיר את memento

בהתחלה חשבתי שזה אותו שחקן ששיחק את המנהיג, גם בפרק ההוא. והמדים דומים. ואני לא זוכר בדיוק באיזה פרק זה היה, אבל זאת פעם שניה שאנחנו נתקלים בקומנדר, שמנהל מדינה שלמה.

Enderew

New member
פרק נחמד אבל...

הוא היה ממש לא מקורי. אם הוא לא היה מבית סטארגייט, אלא נניח היו עושים מזה אורך סרט וזה ההי סרט שלא קשור לסידרה הייתי אומר שזה סרט מצויין ועם רעיונות יצירתיים וכו'. אבל זה כן מבית סטארגייט, וכל מה שהיה שם כמעט כבר הופיע בפרקים אחרים... נראה לי שזאת פעם ראשונה שאני יוצא מפרק של סטארגייט עם הרגשה שהכותבים התעצלו...

Echelon

New member
אגב, שמתם לב

לתרגום שנעשה כשג'ק אמר "ניטפיקיניג"? (כן הוא אמר אני רק לא זוכר מה תורגם)

subatoi

New member
"להטפל לקטנות" או משהו כזה.

אם זה ממש קריטי, אני אבדוק. יש לי מוקלט (בינתיים).

kinspirit

New member
שני הסנטים שלי

קודם אקדים ואומר שזאת היא הפעם השלישית שאני רואה את הפרק - הפעם הראשונה הייתה בארה"ב לפני שנה, זמן קצר אחרי הכנס של סטארגייט (מה שרק מראה שאנחנו בפיגור של שנה בערך מארה"ב). נפלתי על אמצע הפרק ולא הבנתי מה הם רוצים מהחיים שלי ולמה הזמן הולך כל הזמן אחורה וקדימה. הפעם השנייה הייתה בבית - עדיין לא הבנתי מה הם רוצים מהחיים שלי. בפעם השלישית, אתמול בלילה (מאחר והיום עבדתי בערב), הבנתי מה הם רוצים מהחיים שלי... טוב, קצת.
בעיקרון הפרק הזה דן בנושא שכבר דנו בו פעמים רבות בסטארגייט, אולם לא מספיק - מה קורה כאשר הגעת האנשים מכדור הארץ גורמת לבלאגן שלם בכוכב אליו הגיעו. הגעת אנשי כדור הארץ גרמה למהפך שלם באמונות הדתיות והבסיסיות ביותר של אנשי הכוכב. בעוד שכבר ראינו מצבים כאלה בעבר, עד כמה שזכור לי, הפעם זה היה קיצוני יותר מכל פעם אחרת. והאמת, זה הגיוני למדי. אולי לא הגיוני שיש רק שתי מעצמות גדולות (למרות שאני חייבת לציין שאהבתי מאוד את הטיעונים שהוצגו כאן להסבר מדוע זה כך), אולם הגיוני ביותר שתוך חודש וקצת הכל מתחרפן לחלוטין ומתמוטט להם מתחת לידיים. והכל - בגלל צוות SG1. התחושה של דניאל, שאם הם לא היו מגיעים למקום זה לא היה קורה, אכן מוצדקת. לא משנה מה החבר'ה שם ינסו להגיד לו על מנת להשקיט את מצפונו, אנחנו יודעים שאין זה כך - הכל קרה בגלל שאנשי כדור הארץ הגיעו למקום. אז כאמור, זהו נושא שכבר דובר עליו בעבר, אולם לא מספיק. בסופו של דבר, אנשי כדור הארץ הם חוצפנים לא קטנים. הם תרים את היקום, אולם לא חושבים על ההשלכות של הגעתם למקומות אחרים. במקרים אחדים הם מצילים את תושבי המקום מחיי אבדות וחורבן, אולם במקרים אחרים הם גורמים (כמעט) להרס כוכבי הלכת, ולמלחמות אזרחים. זה מציג את אנשי כדור הארץ באור די שלילי. מגיעה נקודה לזכות הכותבים על כך שהם שבו לדון בנושא זה. מה שכן, יכול היה להיות דווקא מעניין לתת לרעים לנצח לשם שינוי, ולא לסיים את הכל כאשר הטובים מנצחים (כי זה הרי אמריקה, הסוף חייב להיות טוב). הכותבים היו צריכים להעיז ללכת צעד נוסף קדימה ולתת לרע הראשי להשאר בשלטון ולטובים להפסיד. ההשלכות של זה היו הרבה יותר כבדות והרבה יותר ברורות.
כאמור, גם הפרק הזה נע על ציר הזמן של עבר-הווה, כנראה שהכותבים התאהבו בסוג סיפור הזה. בשבילי, הפעם זה לא עבד. זה בעיקר בלבל אותי, במיוחד כאשר העבר התקדם בקפיצות של כמה חודשים בתחילה ואז כמה ימים... סתם בלאגן לא מסודר. אז נכון, הפתיחה הייתה מפתיעה, למצוא את דניאל פצוע בלי לדעת מה קרה לו בדיוק, אבל ייתכן והם היו יכולים לעשות את זה בצורה קצת יותר מסודרת לצופה המסכן.
דניאל שוב מוכיח את עצמו כמוכה האולטימטיבי של הסדרה *אנחה*. אני כבר רואה חלק נוסף למאמר שלי על דמות המוכה.
היה מצחיק לראות את חברי הצוות באינטראקציה שלהם עם ג'ק. הדוגמה הבולטת ביותר הייתה כאשר סם וטיאלק נכנסו למשרד של ג'ק בזמן שהם דיברו איתו, טיאלק התיישב על הכיסא מול הכיסא של ג'ק ואחרי שהוא עשה את זה ג'ק סימן לו מחווה של לשבת. עם המונד הם לעולם לא היו מתנהגים ככה. לא טיאלק, לא סם, ולא דניאל. עם המונד תמיד הייתה יראת כבוד שכזו, יחסים של מפקד ופקוד. אצל ג'ק זה אחרת - הוא עדיין חלק מהחבר'ה בשבילם. אפילו שהוא עכשיו גנרל ומנהל את המקום, בשבילם מאזן הכוחות לא השתנה (ולא, זה לא קשור לכך שסם הועלתה בדרגה, זה הרבה יותר עמוק מכך).
בזמן הצפייה בפרק עלתה תמיהה בראשי - מדוע למעשה כל התרבויות מתפתחות אותו הדבר כמו על כדור הארץ? תקנו אותי אם אני טועה, אבל הרי בני האדם פוזרו ברחבי הגלקסיה לפני המצאת הנשק, נכון? אז למה בכל מקום שהם מגיעים אליו הנשק נראה אותו הדבר? ותמיד כמובן מתאים לשלב ההתפתחות הטכנולוגית-חברתית שמקבילה לזו שהייתה בעבר בכדור הארץ (יש הגיון במשפט הזה!). כאילו מה, בכל כוכב לכת הם גילו את אבק השריפה ובנו רובים ונשק באותו צורה בדיוק? טענה שהם למדו את זה מהג'אפה לא מתקבלת כי הרי הגאולד ומשרתיהם משתמשים בסוג נשק אחר לחלוטין. בסך הכל, פרק לא מהטובים ביותר, אבל סביר בהחלט. פרק שצריך להשקיע בו מחשבה יותר מכל דבר אחר, לא ניתן פשוט להסתכל ולהינות ממנו, את הפרק הזה חייבים לראות במובן פילוסופי יותר. נחמד.

Enderew

New member
לגבי הנושא התרבותי טכנולוגי

רק לזה יש לי כוח להגיב כרגע... זה הגיוני שהנשק "החם" שהם יפתחו יהיה בגדול דומה לזה שפותח על כדור הארץ פשוט בגלל שכדי לפתח נשק אנרגיה צריך טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת... והסיבה שעשו את הנשק שלהם בצורת רובה שיורה כדורים ולא באיזה צורה מקורית אחרת היא לדעתי אותה סיבה שבגללה בכל הכוכבים לרוב ההמצאות והטכנולוגיות יש את אותו שם (וכך סם יכולה לדבר עם פיזיקאים מכוכבים אחרים), ובעצם אותה סיבה שכולם מדברים אנגלית, ולכך שרוב החייזרים דמויי אדם - זה פשוט יותר נוח וברור לצופה, וחוסך זמן מסך ומשאשבים מההפקה (שאחרת היו צריכים להמציא כל פעם נשק יצירתי ואז לתת זמן מסך להסבר שזה נשק ומה בערך הוא עושה). אגב, פתאום שמתי לב לכך שבכל העולמות, ללא יוצא דופן לדעתי, כל התרבויות היו מונוגמיות. וזאת למרות שבהיסטוריה המספיק רחוקה לא היו חסרות תרבויות שאינן מונוגמיות. פשוט הדתות הגדולות השמידו את התרבויות שהמשיכו עם זה...

lenin972

New member
יותר כמו 7.5 דולר

אף פעם אין לי זמן לקרוא את כל ההודעה שלך, אני לא מבין איך לך יש. אולי בערב אני מקווה.

subatoi

New member
למי יש זמן לקרוא הודעות בשש בבוקר?

ברור שזה לא הזמן לשבת ולקרוא...

SL Anubis

New member
בעניין הנשקים

וואי אני פשוט חשבתי שזה מגוחך.... לא העלתי את זה כי לא חשבתי שמישהו שם לב, או שלמישהו אכפת. אבל היו שם קלצ'ניקובים למען השם!!!!!!! ופפ"ש ומוזין/קרבין...רובים ממלחמת העולם השנייה. כאילו - כל כך קשה לשים נשקים שהם לא כאלו מוכרים (אולי לא אלו ממלחמת העולם אבל קלצ'ניקוב....נו באמת), או לייצר אביזרים חדשים בשביל הפרק?! קצת השקעה....

Echelon

New member
הקטע התרבותי היה בולט בפרק

הכוונה לרעה כמובן. הם לא השקיעו מספיק בכלל, לדעתי רק שחזרו את המלאי מהעולם של ג'ונאס הוסיפו כמה קלצ'ים וזהו. אבל כמו שאמרת בעצמך - רק ככה אפשר להביא לנו פרקים כמו Lost City (או Reckoning לצורך העניין).

arman

New member
מנהיג המורדים

תגדיו אני הייתי היחיד שכל הזמן חשד שמנהיג המורדים (סורן) הוא בעצם גוואלוד ? שליטה באמצעות יצירת אווירת טרור ופחד, זלזול מוחלט בחיי אנוש, דמו מנהיג כוחני ושות'..... אני במקומם הייתי בודק לראות אם הוא באמת מת... :) עכשיו שלטילאק כבר אין גוואלוד קטן ולבנבן בבטן אני לא בטוח שהוא יכול לחוש גוואלדים אחרים....

Enderew

New member
זאת יכולה להיות הפתעה מעניינת

אם היו עושים את זה באותו פרק אז הייתי אומר - עוד פעם גנבו רעיון מאיזה פרק אחר (אני לא זוכר איזה אבל אני בטוח שלא היו חסרים פרקים שבהם גואולדים התחזו לאנשים רגילים וכאלה). אבל אם עוד כמה פרקים נחזור לעולם הזה, ונגלה שאנשיו של סורן מתחזקים, ושיש שמועות שהוא חזר מן המתים (כמו ישו?) ובסוף יתברר שהוא היה גואולד כל הזמן... זה יהיה יפה.

Sedna

New member
מסכימה

אבל סם לא אמורה להרגיש נוכחות של גואולד או משהו כזה, כי פעם היה אחד בתוכה? היא יכולה להשתמש במכשיר היד שלהם, אחרי הכל.

Chelnak

New member
גם סאם וגם טיאלק עדין יכולים להרגיש

נוכחות גואולד (אולי אפילו ג'ק, אם כי לא הזכירו את זה): זה קשור לנוכחות של נאקוואדה בדמם (כך הם יכולים לחוש נאקוואדה בדמו של מישהו אחר, ולהשתמש במכשירים הדורשים המצאות של נאקוואדה בדם - כמו מכשירים של הגואולד).

kinspirit

New member
מאז שהוא היה טוקר'ה

עונה שישית - abyss, פרק המופת (בה' הידיעה).

למעלה