stargate 8x05 - Icon - שרשרו!

Echelon

New member
דה ז'ה וו?

Meridian 2 רק בלי ההתעלות? פרק קצת חסר מטרה.

SL Anubis

New member
ממממ....

מישהו שם לב שבכל עולם ש-SG מגיעים אליו יש לא יותר מ2-3 מדינות שמתפרשות על פני הכוכב לכת...בדרך כלל הן יריבות (שזה מתקבל) אבל 2-3 לעזאזל! בניגוד לכדור הארץ שיש כמה מדינות?! 300? באמת שאין לי מושג... אבל לדעתי משהו בסביבה.... קיצר זה דיי מציק....ראינו את זה גם פה, גם בעולם של ג'ונס...ובעוד כמה עולמות....סביר להניח שזה פשוט יותר נוח לכותבים להתמודד עם זה ככה. סה"כ פרק בסדר. לא יותר. ובלי קשר - אני לא יודע למה אבל זה קצת הזכיר לי את הספר "1984" למי שקרא...הקטע עם המלחמה בסוף בין המדינות.

Tollan

New member
גם שמתי לב לעניין

זה באמת מוזר. מה שחשבתי עליו, זה שזה בגלל שהגואולד הביאו את הבני אדם לאותו כוכב, לאזור ספציפי, לביצוע עבודה מסויימת. כך שאחרי שהגואולד עזבו, בני האדם באותו כוכב לא התפרסו רחוק יחסית, ורק חלק קטן מהכוכב מיושב בבני אדם.

Chelnak

New member
ואולי גם מאחר וכבר במקור הובאו לשם

הרבה פחות בני-אדם מאשר אלה שהיו באותה נקודת זמן בכדור-הארץ (ולכן עכשו האוכלוסיה שם בהקף קטן הרבה יותר מאשר כאן).

Enderew

New member
לא כל כך מסכים עם הנימוק שלך

כי אם יש באיזה כוכב שני מכרות שמועילים לגואולד אז הם יביאו בני אדם לשניהם. מה שכן, כשהגואולד הביאו אותם לכוכבים השונים, הם הביאו בני אדם מאותו שבט בדר"כ, שכבר היו בשלב כזה של התפתחות תרבותית שכבר יש שפה וחקלאות וכו'. לכן למעשה יש תרבות אחת עיקרית על הכוכב, ויש רק גזע אחד במובן מסויים. מה גם שכשעל כדור הארץ כבר היו מילניונים, ברוב הכוכבים האלו היו אלפים בודדים. ככה שהייתה עליהם צפיפות אוכלוסין יותר נמוכה = פחות סיבות למלחמות. תוסיפו לזה את האוייב המשותף שהיה בהתחלה (גוואולד), ולמעשה, כאן אין סיבה לרב תרבותיות כמו על כדור הארץ. אם ניקח את אמריקה שלפני האדם הלבן, כשלא הייתה צפיפות, ולא היה ריבוי גיזעי, והייתה תרבות על משותפת, אז לא היו כמעט אף פעם יותר משתי מעצמות. כמו כן, סביר להניח שפשוט לא שומעים על מדינות קטנות, אלא על המעצמות. ויתכן גם שלפעמים זאת לא מדינה אלא איחוד של מדינות כמו שבמלחמה הקרה כדור הארץ היה מחולק לשלושה גושים = המערב, הקומוניסטים, והניטראלים.

SL Anubis

New member
הגואולד הם הדבר הטוב ביותר שקרה לנו

רק עכשיו חשבתי על זה שלפי סטארגייט הגואולד הם בעצם הדבר הטוב ביותר שקרה למין האנושי.... תחשבו על זה....הם פיזרו אותנו בכל הגלקסיה....אני לא יכול לחשוב פה על שום חסרונות.... בסדר עבדות ובלה בלה בלה אבל בגדול יש מספר דיי גדול של עולמות שבהם בני האדם לא משועבדים. המין האנושי מפוזר בכל רחבי הגלקסיה, המספרים שלו הם עצומים, ומגוון הטכונולוגיה והתרבות שלו הוא בלתי מוגבל. קיבלו ***....

subatoi

New member
לגבי המשפט האחרון שלך, בפרק הזה

זה היה נכון. היה מצד אחד פדרציה, ומצד שני איזשהו תואר אחר של מדינה שלא שמעתי בעבר, אבל זה עשה רושם של משהו גדול כזה גם כן.

נכון !

נכון ! גם אני שמתי לב לזה לאחרונה ! יש להם (לכותבים, או לא יודע למי) מעין כזו דרך להציג את העולמות שס"ג מגיעים אליהם בצורה מאוד חד-גונית, אפשר לחשוב שהעולם שלנו כזה מושלם... עוד דבר ששמתי לב אליו, שזה קרה כבר בכמה עולמות, זה הקטע של הביגוד ; גם בעולם בפרק הזה, גם בעולם של ג'ונס וגם בעולמות אחרים הבגדים שלהם מאוד דומים לבגדים שלבשו פה לפני איזה 60 שנה. כל הקטע היעני עלק מחוייט הזה לא יוצא הכי אמין... ועוד דבר ; שמתם לב לנשקים שהיו להם ? זו הייתה מעין כזו הכלאה של קראבין וקלאצ'ניקוב (למביני הנשקים שבינינו..), כאילו אני לא מבין - יש להם רקטות וטילים בליסטיים וכל זה אבל הם לא יכולים להמציא לעצמם נשק יותר נורמלי שיורה יותר כדורים מאשר מחסנית של איזה 10 כדורים בלחץ ? (כמו בקראבינים) נקודה למחשבה...

lenin972

New member
רק לידע שלך

המחסנית הכי קטנה של קראבין היא 15 כדורים וקלצ' זה נשק לא רע בכלל.

אז ככה,

רק שתדע, אני עכשיו עובד עם קראבינים, ואני בכלל די מבין בכלי נשק (בלי להתפלצף או משהו, באמת) והמחסניות הראשונות שיוצרו אי פעם, בתחילה, היו עם 10 ו-12 כדורים, רק לאחר מכן באו ה-15 וה-20. ה-20 בכלל נדיר למצוא, כי זה הורס את הקנה וכל העסק של המכלול מאוד מהר אז הוציאו אותם משימוש (וזה כמובן באופן יחסי לנשק בן איזה 80 שנה). ולא אמרתי כלום על הקלאץ',להיפך - אחלה נשק, באמת, נשק לא הכי מדוייק אבל כמעט בלי מעצורים.

lenin972

New member
לעומת הקראבין

שהוא נשק מדויק מאוד יחסית לגיל שלו

Enderew

New member
או במילים אחרות, עזבו את זה...

נושא ה"איזה נשק הכי טוב" וכדומה כבר התלהט כמה פעמים לוויכוחים מאוד לא נעימים... (אני מבין נכון למה את מתכוונת כן?)

Chelnak

New member
פרק נחמד, לא יותר מזה.

מאד מזכיר, כמו שכתבו כאן (וכמו שאמרה קרטר), את קלונה. והעניין של דניאל שנתקע שם - מזכיר קצת את A Hundred Days, אם כי קצת פחות. לידה וקיין נראו לי ממש מוכרים מאיפשהו... בעצם, הפרק מזכיר גם קצת את The Other Side ואת Memento. מסתבר שזה פרק שמזכיר המון פרקים...

Echelon

New member
בדקתי את זה

היא מופיעה ביום שאחרי מחר, בספריה ומתווכחת עם הספרן על ניטשה. (האישה, איך שלא קראו לה)

למעלה