SG1 - The Powers That Be - 9X05

dvirsasson

New member
לגבי גנרל לנדרי

אני רוצה להזכיר לך שגם המונד היה בעונה הראשונה ספקן, אגרסיבי ולא ממש מודע למה שקורה סביבו. אפשר לראות זאת היטב בפרק הפיילוט the children of the gods בכל מה שקשור לאפופיס. אני חושב שהגנרל עצמו ישתנה במהלך העונה הבאה, ואז גם יתגלה הצד האנושי יותר בו.

neboris

New member
המאמר

מאמר מעולה (כמיטב המסורת שלך). בחלקים גדולים ממנו הרגשתי שביטאת גם את התרשמותי מחמשת הפרקים המדוברים. רק שהיחס שלי כלפי הדמויות החדשות הוא יותר סלחני ואני אחכה עוד קצת על מנת להחליט סופית האם אני מחבב אותן או לא. המאמר בעצם עזר לי להסתכל על הויכוח בין דניאל לכהן מנקודת מבט שונה. הויכוח היה די מעצבן (ראינו כבר שדניאל יודע לשכנע הרבה יותר טוב). אבל אם מסתכלים על מה שהצבעת עליו במאמר, כוונת הכותבים הייתה להשאיר את אוריי עם ידם על העליונה בויכוח עצמו, לא רק בהתמודדות של כוחות. אכן, כשחושבים על זה, זוהי קפיצת מדרגה בנושאי דיון שמטופלים בסדרה ואני מקווה שדיון זה ימשיך לאורך העונה ושדניאל יצליח לשכנע יותר בצדקת דרכו. עדיין לא ברור לי מה הכוח המניע של אוריי. ז"א עדיין לא ראינו שום סיבה לצורך שלהם בסגידה של אנשים. הם לא כמו גואולד שיש להם אופי/רגשות "אנושיים" שמניעים אותם להתנהג כמו שהם מתנהגים ולא כמו ריית' שהמניע שלהם הוא חומרי לגמרי. למה הם צריכים כל כך שאנשים יסגדו להם? אני יודע שהמאמר מטפל בנושאים בסיסיים, אבל הייתי מעוניין לשמוע גם את דעתך על נקודה ספציפית יותר שמוזכרת בפרק החמישי, אבל את לא מדברת עליה במאמר. זה העובדה שהמחלה של אוריי דומה למגיפה שגרמה לקדמונים להתעלות. עד עכשיו התייחסו למגיפה הזאת כמשהו שהגיע ממקור לא ידוע ועכשיו אומרים לנו שהאוריי הדביקו את הקדמונים. מה זה אומר לנו על אוריי ועל הקדמונים?

subatoi

New member
המניע של האוריי

גם דניאל תהה לגביו במהלך הפרק (כמו שאני עשיתי אחרי הפרק השני, אני חושב). גם הוא לא הבין מה הם משיגים מכל זה, "מה אכפת להם שאנשים סוגדים להם?". באמת מסקרן. אני מניח שנגלה בהמשך.

סלמאק

New member
אין לי סבלנוווות!!!

איך סקרנת אותי עכשיו... ד"א, פצצה של מאמר. תראי עד איזו שעה הוא משך אותי. רציתי לכתוב תגובות למאמר אבל בוריס בתגובתו גנב לי את כל דבריי מילה במילה, אני רציני. דבר אחד שלא נאמר: התייחסת לקשר בין הגנרל לבין הרופאה. תאמיני או לא אבל הקו הזה באמת עניין אותי ואף סקרן אותי. תיארתי לעצמי שיש בניהם קשר מסוג כזה (לפי סגנון הדיבור ביניהם, עם סגנון דיבור כזה היא יכלה להיות או גרושתו או הבת של גרושתו מנישואין קודמים.) אבל ממש אב ביולוגי לא כ"כ האמנתי... בכל זאת סקרן אותי כל המשחק הזה של הרמיזות.

subatoi

New member
מאמר מעניין מאוד.

מצד אחד, אני מאלה שטוענים שאי אפשר לשפוט סדרה, או דמויות, רק לפי מספר פרקים קטן. וכאן זה נכון לגבי הדעות השליליות (יחסית) שמוצגות לגבי לנדרי, מיטשל והד"ר. מצד שני, ברור לי שגם אני שופט ככה סדרות שאני מנסה לראות ונוטש אחרי מספר פרקים כשזה לא מעניין אותי ולא תופס אותי. מצד שלישי, אני לא מבין באיכויות משחק ולא מנסה להבין בזה, אז אני גם לא מביע את דעתי בנידון. וכמובן שיש המון טען וריח בכל העניין. הממ.. כן. הלכתי קצת לאיבוד. הקטע הוא שאני לא יודע אם לנדרי, לדוגמה, באמת לא מחובר. כמו שכבר שאלו פה - איך המונד היה בהתחלה? איך המונד היה בפרקים הראשונים? הבעיה שלנו כשאנחנו משווים מישהו למישהו אחר, זה שאנחנו זוכרים את המונד עם כל מה שעברנו איתו, וזוכרים אותו איך שהוא היה בסופעונה 7. לא זוכרים אותו בפרק 01X03. מצד שני, אולי לנדרי נראה כזה "שקט" ו"רגוע" כי הוא כבר כמה חודשים בפיקוד (אין לנו מושג כמה זמן הם שם, לא?), וכי לא ראינו אותו תחת לחץ בתוך ה-SGC. עם כל הכבוד לחמשת הפרקים האלה, לא ממש קרה שם המון אקשן. כן, אני לא ממש החלטי, ויש לי הרבה "מצד שני". אני תמיד רואה במקביל כמה צדדים, זו בעיה (אל תשכחו, אתם מדברים עם מישהו שאוהב את כל סדרות מב"כ ואת כל הדמויות (ווסלי לנצח!
). אין הרבה כאלה
). בקשר לדמויות של SG1 המקורי, אני בהחלט מסכים לגבי טיאלק (כמו שכבר ציינתי פה). ולגבי ג'ק - כבר ציינתי, שאני מעדיף להסתכל על זה כאילו ג'ק קיבל מינוי גבוה יותר כנגד רצונו, ולכן הוא כ"כ בדיכאון. הוא בעצם נורא רצה להיות איתנו, להיות עם החברים שלו, והכריחו אותו ללכת. בגלל זה הוא מבואס. ככה זה הרבה יותר הגיוני מאשר שאין שום סיבה לזה שהוא לא נראה כמו ג'ק.

sprqy

New member
פרק מצויין!!

קלאודיה בלאק (וולה) השחקנית היהודייה מספר 1 היום בTV!! (ולמי שעכשיו מתעניין עקב המידע החדש היא כבר נשואה+ילד
)

superdead

New member
וואלה לא ידעתי

חח יצא יפה וואלה ואלה ^_^ קיצר לא ידעתי שהיא יהודית :) נחמד לגבי הנשואה + ילד ידעתי ובנוסף לכל גם יפה :)

aerynsun

New member
כן. הנה תקציר עליה

תקציר על קלאודיה. דרך אגב לא צריך לשנות קצת את הדף של סטארגייט , עכשיו שעונה תשיעית על המסכים?

aerynsun

New member
בהודעה מעלי . בלינק י ש ספוילר

על מס' הפרקים של וולה בעונה התשיעית.

subatoi

New member
פרק נחמד

לא "מאמם", אבל פרק בסדר גמור. המונולוג של דניאל במשפט היה נווווווווווווווווווווווווורא משעמםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם וארוווווווווווווווווווווווווווווך. לפחות ככה אני הרגשתי. לא מיצינו כבר את כל הדיונים וההתפלספויות?
אבל היה בסדר, ואלה נהייתה חביבה עוד יותר, וזהו, נראה לי. אה, וחשבתי על משהו מוזר. בגלל ההריון של אמנדה יצא מצב מוזר שבו היא מופיעה בפתיח כחלק מצוות, כשבעצם היא עוד לא יצאה איתם לאף משימה. בעצם, גם אין כזה צוות בכלל
רק בפתיח הוא מופיע. וחוצמזה, מתי צילמו אותו בכלל אם היא היתה בהריון? לא רואים לה שום בטן שם, אני חושב. אלא אם כן הפתיח הזה לא היה מלכתחילה בשידור הרגיל?

AtlantiX

New member
הלידה היתה לפני תחילת הצילומים

לפי החישוב שלי, בכל פעם שמתחילים שידורי עונה כבר הסתיימו צילומי החצי הראשון של העונה ויש לפחות 6 פרקים מוכנים.

subatoi

New member
נו, אז מתי צילמו אותם נכנסים לשער?

בסוף עונה 8, כשמיטשל בכלל לא היה בסביבה? מוזר. או שהורידו לה את הבטן בפוטושופ

AtlantiX

New member
אתה מדבר על שבריר השנייה שבה

רואים אותה לבושה שחור ועם ג'קט פתוח ורובה מקדימה ? בשביל להסתיר איזה בטן קטנה צריך הרבה פחות מזה

subatoi

New member
טוב, זה כבר תלוי איזו בטן ../images/Emo13.gif

אבל אני באמת לא זוכר כמה רואים שם את קרטר ולכמה זמן. שבוע הבא נבדוק.

aerynsun

New member
אז ככה היה

כשהפרקים של העונה התשיעית החלו בארה"ב: את החצי הראשון של העונה התשיעית הראו פתיחה קצרצרונת. הראו את החור תולעת מסתובב ועוד איזה טייק קצר ומייד השם סטארגייט SG! בחצי השני של העונה התשיעית , שמו פתיחה מורחבת ורגילה כמו שאנחנו רואים היום. מכיוון שקנו את העונה אחרי סיומה , החברה שם סידרו ככה שהפתיחה הרגילה והמורחבת תהיה במקום הפתיחה הקצרה בחלק הראשון של העונה התשיעית. זהו.

סלמאק

New member
נכון, לא חשבתי על זה

יש לי בבית את הפרקים כמו שהם שודרו ב"סקיי וואן", ושם אכן מופיע פתיח 2 שניות כזה...

למעלה