SG1 - The Powers That Be - 9X05

Chelnak

New member
פרק מעניין.

מזכיר קצת את One False Step, וגם את Cor-ai ועוד כמה פרקים אחרים. הקטע עם הכדורים הזכיר, כמובן, את המטריקס. ד"ר לאם די מעצבנת, לפחות בינתים (אני מניחה שזה ישתנה בהמשך, לא?), ו-ואלה מתגלה סוף-כל-סוף כיצור אנושי יותר. ההצגה של המקומיים בתחילת הפרק היתה משעשעת (ביחוד ה"דם" המדומה).

nzkiwi

New member
ראו לטילק, ז"א לכריסטופר את ה...

העגיל או את החור של העגיל באוזן, איפה אוניל שישאל: "טילק מה עם העגיל?"

Chelnak

New member
הו, זה כמובן מסמל את היותו עבד נרצע

אני חושבת שראו את זה כבר קודם באיזשהו פרק. אבל כן, או'ניל בהחלט היה חסר (ביחוד כשדברו על הפרק בו הוא הפך לטוק'רה!).

nzkiwi

New member
למה להזכיר את שעורי תנך, למה?

בובה אכזרית שכמוך! ואפרופו, ראיתי היום את צ'אקי בתפקיד אורח באיזה מגזין אמריקאי קומי... ישר נזכרתי...

subatoi

New member
אפרופו כריסטופר, אני לא מבין למה

כבר 5 פרקים עברו, והוא פותח את הפה פחות מוולטר (שאגב, קיבל קרדיט אבל לא פתח את הפה הפרק הזה. מוזר). מה, גם הוא בהריון? זה לא שהוא לא משתתף בסצנות, הוא שם, אבל ואלה ודניאל פשוט משתלטים על השיחות והדיונים. מה נהיה איתו?

subatoi

New member
ההצגה אכן היתה נחמדה,

והזכירה לי את ההצגה של סטאר וורז שעושים ב... באיזה סרט זה? "שלטון האש", או משהו דומה, לא?

neboris

New member
פרק נחמד

פרק סביר בהחלט, למרות שעדיין חסרה לי הדינמיקה של הצוות (אולי כי קרטר חסרה). הדבר הכי חשוב בפרק היה הרמז שהאוריי אשמים במגיפה שפגעה בקדמונים (כך לפחות אני הבנתי). אבל חבל שלא פירטו על זה יותר. למה טיאלק, דניאל וואלה היו מחוסנים נגד המחלה הזאת? ממתי ואלה יודעת להתשמש בטכנולוגיה של גואולד? ז"א זה הגיוני שהיא תדע (כי היא הייתה מארחת של גואולד) אבל למיטב זכרוני זה לא הוזכר קודם. לדעתי, זו יכולת משמעותית ו-SGC יכולים לנצל אותה בללמד אנשים אחרים להשתמש בהתקני יד ולחקור את הפעולה של ההתקנים. ודרך אגב, זהו הפרק הראשון של הסדרה שבו ג'ק או'ניל לא מופיע וגם לא מוזכר (ז"א הם מזכירים את הארועים שהיו בפרק Frozen אבל הם לא מזכירים את ג'ק).

eve6

New member
דווקא הוזכר

ב-PROMETHEUS UNBOUND ואלה משתמשת במכשיר הריפוי על דניאל. ולעניין הפרק - שיפור משמעותי לדעתי משבוע שעבר, דווקא ממש נהניתי (אחרי צפייה שלישית).

neboris

New member
אופס

צודקת, שכחתי מזה לגמרי. ראיתי את הפרק די מזמן ואני זוכר משם רק את המכות בין ואלה לדניאל ואת המשפט הנפלא של דניאל: I'm Olo. Hans Olo. אבל זה עדיין לא מסביר למה לא התייחסו לזה יותר ברצינות. לדעתי, היכולת הזאת של ואלה הינה בעלת פוטנציאל די גדול לשילוב בעלילה. מצד שני, מי אני שאייעץ לכותבי סטארגייט.

sprqy

New member
שומרים לנו את זה

לעונה עשירית אולי... מתאים לי פרק על העבר של וולה וכל הבאלגן, אני מתגעגע לאיזה גואאולד נבלתי...

AtlantiX

New member
ואלה גם הזכירה ששימשה כפונדקאית

(מה שמידית מאפשר לה להשתמש בטכנולוגיה שלהם) אבל מי יודע מתי להאמין לה ?

subatoi

New member
טאילק ודניאל היו מחוסנים

עוד מזה שהקדמונית ריפאה אותם, לא? זה מה שאני הנחתי... ואלה? לא יודע. אולי כי היא אקס-גואולד בעצמה?
ולגבי להשתמש ביכולות שלה כדי ללמד אחרים, אני לא חושב שזה יעזור. הרי היא יודעת את זה רק כי היא היתה גואולד. היא לא בנאדם רגיל. כמו שקרטר ידעה להשתמש בכזה (אני חושב), בכלל הזכרונות של ג'ולינאר (
). נראה לי, לפחות.

neboris

New member
טעות בידך

הקדמונית לא ריפאה אותם - טיאלק לא חלה בכלל (למיטב זכרוני) בגלל שהיה לו את השותפן (ועכשיו כבר אין לו) ודניאל היה "למעלה" במשך העונה ההיא. אני ניסיתי לחשוב על משהו משותף, אבל כל אחד מהם הוא מיוחד (טיאלק - אקס ג'אפה, ואלה -אקס גואולד, דניאל - דאבל אקס מתעלה) ואין ביניהם משהו משותף שמסביר למה דווקא הם מחוסנים ומיטשל לא. בקשר ליכולות של ואלה - זה שונה מסם, כיוון שואלה נראית כאילו שהיא יודעת מה היא עושה (בניגוד לסם שעשתה את זה לא במודע כל כך). חוץ מזה גם אם צריך נקוואדה בדם כדי להפעיל את ההתקנים (כמו שהסבירו את היכולת של סם להפעיל אותם), לא נראה לי שזו בעיה להמציא תמיסה של נקוואדה שניתן להזריק אותה לכל אחד.

subatoi

New member
אוקיי...

1. אני הנחתי ככה בטעות, כי הזכירו שם משהו לגבי צוות SG1 שחלה במחלה. אז למה הם התכוונו בעצם? נראה לי שהרופאה אמרה את זה. 2. כן, אבל ואלה, בניגוד לקרטר, גם בילתה זמן בתור גואולדית מן המניין, ולא מעט שנים, כמו שהשתמע מהפרק הזה. אולי היא זכרה את כל הטריקים שצריך לעשות, ולכן עשתה את זה במודע (בניגוד לקרטר). ולגבי הזרקה של משהו לגוף, אם זה כ"כ פשוט, אז כן. אבל אולי זה איזה חומר מיוחד שמופרש רק בזמן סימביוזה עם הגואולד, או משהו שמתפתח במוח, או איזה תירוץ מטופש אחר

למעלה