SG1 - The Powers That Be - 9X05

AtlantiX

New member
לדעתי זה היה סתם ניחוש

לפי הציוד שהם לקחו אני לא חושבת שהיה ללאם את הזמן או את המשאבים להשוות בין שתי המחלות. גם העובדה שבזמן כ"כ קצר הנגיף כבר עבר מוטציה לא נראה לי כמתכון מלפני מיליוני שנה.

סלמאק

New member
או קיי, כמה הערות שלי:

קודם כל חשוב לציין שאני מגיב לשרשור הזה רק עכשיו כי רק היום היה לי זמן לצפות בפרק... -לגבי הזרקה של נאקוודה לגוף: זה קצת לא יתכן כי אם זה היה כ"כ פשוט, שצריך רק נאקוודה בגוף כדי להפעיל מתקני כף יד למיניהם של הגואולד, אזי כל ג'אפה (כולל ט'יאלק) היה יכול להפעיל את המתקנים האלה. אין סיכוי שהגואולד יאפשרו טכנולוגיה, שלכאורה אמורה להוכיך לנאמנים שלהם את "כוחותיהם האלוהיים", שיכולה להיות מופעלת ע"י כל ג'אפה "זוטר". על מנת להפעיל את הטכנולוגיה הזאת נדרשים (לדעתי) האלמנטים הבאים: 1. נאקוודה בדם 2. פרוטאין או שארית פרוטאין שייחודי לגואולד (לא לג'אפה) 3. זיכרון מהגואולד או הטוק'רה שאירחת, כדי להבין איך מפעילים את המתקן. זו הסיבה שלסם לקח קצת זמן כדי להבין איך להפעיל את המתקנים האלה, הזיכרון שלה מג'ולינאר היה עמום ומעורפל, בניגוד לזיכרון של ואלה מהגואולד שלה (שכחתי את השם). האמת, הדבר הזה גורם לי לחשוב על משהו: האם גם ג'ק יכול להשתמש במתקנים האלה? אחרי הכל גם הוא היה פונדקאי לטוק'רה בדיוק כמו סם. לא נראה לי שהוזכר משהו בקשר לזה בסדרה, אבל אם זה אכן נכון אז ג'ק מאוד מיוחד: הוא יכול להפעיל גם טכנולוגיה גואולדית וגם טכנולוגיה קדמונית- יש לו את כל הנתונים. לכמה אנשים יש את שתי היכולות האלה ביחד? -בעניין החסינות של דניאל, ט'יאלק וואלה מהמחלה: לי ממש לא נראה שהם היו פשוט "מחוסנים", יותר נראה לי שהאוריי (שמן הסתם גרמו למחלה הזאת אצל אנשי הכפר) החליטו מי יחלה במחלה ומי לא יחלה בה. לדעתי הרמז לכך שוכן בסוף הפרק, בדבריו של הכהן שאומר להם "ספרו לאחרים את שהייתם עדים לו היום" (או משהו כזה). לדעתי האוריי החליטו שכל אנשי הכפר יחלו (מי שלא מאמין- יושמד) על מנת להבהיר את עמדתם, והחליטו שמיטשל יחלה כדי להבהיר לדניאל, ט'יאלק וואלה את אותה עמדה ולגרום להם להפיץ את הידיעה הזאת בשובם הביתה. למה דווקא מיטשל? הם כנראה היו חייבים לבחור את מפקד הצוות, האדם הכי סמכותי, כדי לגרום לממונים עליהם להקשיב להם.

ARIS BOCH

New member
הם לא חלו כי הנזיר

רצה שהם יראו איך הוא מרפא את כולם ויספרו את זה לאחרים. אם גם הם היו חולים (ומבריאים) הם לא היו יודעים מי ריפא אותם, כמו שמיטשל לא ידע מה קרה בזמן שהוא היה חולה. הוירוס היה בשליטה מוחלטת של הנזיר, זה לא וירוס רגיל.

ARIS BOCH

New member
אין סיבה מיוחדת

הנזיר רצה שחלק יהיו חולים וחלק יראו איך הוא מרפא אותם, זה לא ממש משנה מי חולה ומי לא חוץ אולי מדניאל, שהנזיר רצה במיוחד להוכיח לו שהוא טועה. בקיצור, זה שרירותי וטיאלק יכל להיות חולה במקום מיטשל. מקובל עליך?

subatoi

New member
אולי, אבל עדיין יש את ההתיחסות של

הד"ר לזה שצוות SG1 חלה בעבר במשהו, שעוד לא הבנתי, ולא ענו על זה פה. לדעתי שם נמצאת התשובה לעניין הזה.

subatoi

New member
בקשר למגפה וליחסים אוריי/קדמונים

אני מוכן שיהיה פרק שלם, שיהיה בנוי כהרצאה אקדמית של דניאל בכיתת לימוד רגילה, שהוא יסביר אחת ולתמיד מה קו הזמן של שני הכוחות הללו ומה הסיפור שם. קינספיריט ניסתה להסביר את זה פה לפני כמה ימים, אבל זה ממש מעיק, כל הסיפור הזה. לא יכולים לתת לנו את זה במסודר, במקום שנלקט מילה מכל פרק ונחבר למשפט שלם? מעצבן

ARIS BOCH

New member
בקשר למגפה

לא סביר שהמגפה שהיתה בפרק הזה היא אותה מגפה שהכחידה את הקדמונים, כי האוריי לא ידעו לאיזה גלקסיה הקדמונים הגיעו (הם הסתירו אותה מהם) ולכן לא יכלו לשלוח לשם מגפה. מצד שני, יכול להיות שהאוריי הדביקו את הקדמונים במחלה לפני שהם באו לכאן כשהוירוס רדום. במקרה כזה הם הביאו את הוירוס איתם והוא התפרץ מאוחר יותר. למישהו יש הסבר יותר טוב?

neboris

New member
גם זה לא מסתדר

לפי מה שהבנתי, הקדמונים הסתירו את הגלקסיה שלנו מהאוריי רק אחרי שהם התעלו. והם התעלו רק אחרי שהם חלו במחלה. השאלה היא גם מתי האוריי התעלו (לפני/אחרי/ביחד עם הקדמונים). אני מניח שפשוט צריך להתעזר בסבלנות ולקוות שבמהלך העונה יתנו לנו (הרבה) פרטים נוספים על אוריי, קדמונים ומה שביניהם.

ARIS BOCH

New member
זה דווקא כן מסתדר

אם האוריי ידעו כבר על הגלקסיה שלנו אז אין טעם להסתיר אותה. קצת סדר בדברים: הקדמונים עזבו את גלקסיית הבית שלהם ושל האוריי. האוריי לא ידעו לאן הם הולכים. בשלב מסוים הקדמונים חלו ולאחר מכן התעלו. כנראה שהם התעלו לפני שהאוריי התעלו ולכן יכלו להסתיר את הגלקסיה שלנו מהאוריי. זו ההשערה שלי. בקשר לשאר העונה, כבר ראיתי את כולה ואין שם הרבה פרטים בנושא הזה. אולי בעונה 10 נקבל יותר תשובות.

הלדין

New member
למיטב הבנתי,

הבריות שאנחנו מכנים 'הקדמונים' היו סיעה בקרב האלטרנים. חלק מהם כבר התעלו בגלקסיית פגאסוס כמו הקדמונית שפוגשים באחד מפרקי העונה הראשונה. אלה שהגיעו לכדור הארץ בחרו שלא להתעלות אלא להישאר מוחשיים עד שהמגפה אילצה אותם להתעלות גם הם. האוריי היו בטח בין הראשונים מבין האלטרנים שהתעלו. הם לא ידעו על הגלקסיה שלנו משום שלא היה להם עניין רב במעשי אחיהם המפגרים.

סלמאק

New member
אהבתי! צרף עוד אפשרות לשמות

המוצעים בתגובתי מתחת: "אוריי, קדמונים ומה שביניהם" (אםשר גם "...מה שמתחתיהם")

סלמאק

New member
אני אישית מציע שנארגן שרשור במיוחד

למטרה זו. יש לי חלק מאוד גדול מכל הסיפור של הקדמונים מסודר בראש, הייתי אפילו מוכן לכתוב מאמר על זה, אבל אני שונא לכתוב מאמרים. אבל אתה, בתור אחד שאוהב לכתוב מאמרים, יכול לנצל את העניין לכתיבה של מאמר מסודר על הנושא. אם יש לי כמה ליקויים בתיאוריות, אני בטוח שמכל השרשור עצמו תתגבש לה תיאוריה ברורה והגיונית, שממנה אפשר יהיה לכתוב מאמר בסגנון "קו הזמן של הקדמונים" / "מסעם של הקדמונים" / "קדמונים - אוריי: יחסים ממישורים גבוהים".

subatoi

New member
אני מעדיף בד"כ

לא לכתוב על דברים שאני לא ממש מבין או זוכר אותם

סלמאק

New member
אבל זו כל המטרה של השרשור המוצע

בהודעתי הנ"ל, לגרום לך להבין ואף לזכור.

subatoi

New member
כן, אבל אני מעדיף רמה מסוימת של

התמצאות. אחרת אני מרגיש שאני לא שוחה בחומר אופילו טובע קצת. לא מרגיש שלם עם זה

kinspirit

New member
זמן מצויין להזכיר מאמר מסויים ../images/Emo8.gif

זהו הזמן המצוין להזכיר את המאמר שלי על חמשת הפרקים הראשונים של סטארגייט SG1 עונה תשיעית. לכל אלו שלא קראו בזמנו עקב המנעות מספוילרים, ולכל אלו שקראו ומעוניינים להזכר

superdead

New member
לגבי המאמר

טוב אז בתור מישהוא שראה את כל העונה התשיעית אבל רק לראונה קראתי את המאמר אני לא יודע איך ממש להגיב אליו אני יכול להגיד לך שאני הגדרתי לעצמי לפחות את העונה התשיעית בתור עונת בניה שהיה לי ברור מראש שחלק מהפרקים אולי יהיו משעממים או טיפה חסרי תוכן אני יכול להבין כמה מהדברים שאמרת לגבי בן אבל לדעתי הוא בדיוק הדבר שהיה צריך לעשות בגלל שריצארד עזב כמובן שהייתי מעדיף שריצארד יחזור אבל בן הוא השחקן המתאים להחליף אותו בכל מקרה נראה מה עומד לקרות בעונה העשירית ואז נראה אם כל מה שהלך בתשיעית הלך לכיוון טוב או רע

kinspirit

New member
חשוב לציין

שהמאמר נכתב אחרי צפייה בחמשת הפרקים הראשונים בלבד. כמובן שעם פרספקטיבה של עונה תשיעית שלמה זה נראה קצת אחרת... למרות שאת דעתי על בןו ברוודר לא שיניתי. אבל על זה כבר נאמר המשפט הנדוש "על טעם ועל ריח"...

למעלה