מאמר מעניין מאוד.
מצד אחד, אני מאלה שטוענים שאי אפשר לשפוט סדרה, או דמויות, רק לפי מספר פרקים קטן. וכאן זה נכון לגבי הדעות השליליות (יחסית) שמוצגות לגבי לנדרי, מיטשל והד"ר. מצד שני, ברור לי שגם אני שופט ככה סדרות שאני מנסה לראות ונוטש אחרי מספר פרקים כשזה לא מעניין אותי ולא תופס אותי. מצד שלישי, אני לא מבין באיכויות משחק ולא מנסה להבין בזה, אז אני גם לא מביע את דעתי בנידון. וכמובן שיש המון טען וריח בכל העניין. הממ.. כן. הלכתי קצת לאיבוד. הקטע הוא שאני לא יודע אם לנדרי, לדוגמה, באמת לא מחובר. כמו שכבר שאלו פה - איך המונד היה בהתחלה? איך המונד היה בפרקים הראשונים? הבעיה שלנו כשאנחנו משווים מישהו למישהו אחר, זה שאנחנו זוכרים את המונד עם כל מה שעברנו איתו, וזוכרים אותו איך שהוא היה בסופעונה 7. לא זוכרים אותו בפרק 01X03. מצד שני, אולי לנדרי נראה כזה "שקט" ו"רגוע" כי הוא כבר כמה חודשים בפיקוד (אין לנו מושג כמה זמן הם שם, לא?), וכי לא ראינו אותו תחת לחץ בתוך ה-SGC. עם כל הכבוד לחמשת הפרקים האלה, לא ממש קרה שם המון אקשן. כן, אני לא ממש החלטי, ויש לי הרבה "מצד שני". אני תמיד רואה במקביל כמה צדדים, זו בעיה (אל תשכחו, אתם מדברים עם מישהו שאוהב את כל סדרות מב"כ ואת כל הדמויות (ווסלי לנצח!
). אין הרבה כאלה
). בקשר לדמויות של SG1 המקורי, אני בהחלט מסכים לגבי טיאלק (כמו שכבר ציינתי פה). ולגבי ג'ק - כבר ציינתי, שאני מעדיף להסתכל על זה כאילו ג'ק קיבל מינוי גבוה יותר כנגד רצונו, ולכן הוא כ"כ בדיכאון. הוא בעצם נורא רצה להיות איתנו, להיות עם החברים שלו, והכריחו אותו ללכת. בגלל זה הוא מבואס. ככה זה הרבה יותר הגיוני מאשר שאין שום סיבה לזה שהוא לא נראה כמו ג'ק.