SG-1 - Beachhead - 9X06

ARIS BOCH

New member
וואללה נכון,איך לא שמתי לב

אני בדיוק רואה בימים אלה את פארסקייפ וזה לא קפץ לי

subatoi

New member
אחלה פרק

הסופר-גייט היה רעיון מגניב לאללה. ולמה לנדרי עדיין הולך עם המעיל עור הזה? כ"כ קר לו בתוך ה-SGC?

subatoi

New member
נ.בים מצפיה שניה

1. מישהו הבין את הקטע של ה"קאם", "שאפט"? קאם זה קמרון, הבנתי. אבל מה הקשר לשאפט? 2. הג'אפה שואלה עלתה לספינה שלו, היה לבוש משום מה בבגדי ג'אפה רגילים. אם אני לא טועה, זה הג'אפה הראשון שראינו "במדים" מתחילת העונה, לא? כל האחרים היו "על אזרחי". 3. בפראפרזה מעולה על "All good things..." (יש פה טרקים?
), נרוס אמר: All good meals must come to an end. גאוני

סלמאק

New member
אין לי ממש מושג

אבל אולי קאם זה איזושהי דמות מ"שאפט", אולי זה היה הכינוי של שאפט בסרט, לא זוכר.

subatoi

New member
והכותבים:

1. חשבו שאנחנו יודעים את זה? 2. חשבו שזה משעשע? כי גם אם הייתי יודע את זה, זה לא נשמע לי כזה להיט היסטרי...

kinspirit

New member
נראה לי שזה קטע של תרבות פופ

בדיחות השאפט האלה כבר הופיעו בסדרות אחרות שראיתי. נראה לי שזה פשוט חלק כל כך מובנה בתרבות הפופ של האמריקאים שהם שמים את הבדיחות האלה מתוך הבנה שזה יצחיק את כולם... את כל האמריקאים לפחות.

ARIS BOCH

New member
כשנרוס מגיע ומתאכזב מהצוות

זה מבטא מה שכולם הרגישו כשהתחילה העונה, אתם חושבים שזו קריצה של הכותבים לצופים? מיטשל הרג אותי עם "דקות ארץ" שלו
וסם חזרה סוף סוף
איך אף אחד לא התייחס לזה שסם חזרה?!?

Chelnak

New member
בדיוק מה שאני חשבתי!

בעיקר לגבי הקריצה, אבל גם לגבי יתר הדברים.

Chelnak

New member
ובכן...

פרק בסדר, עם כמה קטעים נחמדים, אבל היו בו הרבה דברים שהציקו לי. קשה לי להגיד מה בדיוק, אבל נראה לי שמה שהכי מפריע לי זה המעבר לסדרה "חללית" יותר, ופחות אמינה (עד כמה שהיא יכולה להיות אמינה) מבחינה פיסיקלית. ונעבֹר לסתם הערות שהיו לי: דניאל נפטר מהזקן - מצוין. סאם עוקצת את ואלה. ואלה מסכנת את חיה למען כֻלם - מרשים. גואולד מוזר ושמן מגיע לבִקור. גם לי השחקן הזכיר מישהו, לא יודעת מי. וגם לי (כמו שכבר כתבתי) האכזבה שלו בהתחלה מהצוות נראתה כמו קריצה לצופים (מה, ג'ק לא יבוא?). וכמו שמישהו ציין כאן - וולטר נקרא "צ'יף" (אבל לי זה הזכיר את צ'יף או'בריאן
). וסאם חוזרת! (רק לי נראה כאילו חברי הצוות המקורי מתנהגים עכשו כמו ההורים של כֻלם, מבחינת הגישה הסלחנית-מסבירה-לא-יודעת-מה שלהם?) גרק מעצבן. לא כל-כך הבנתי איך הם הפכו כוכב-לכת לחור שחור. בדרך-כלל צריך כוכב (בלי ה"לכת"), ושהוא יהיה ממש גדול. אבל יכול להיות שפספסתי משהו בהסבר. חשבתי שחור-תולעת הוא חד-כיווני. אם האוריי הם אלה שחיגו, ו-ואלה נפלה מהצד הזה של חור-התולעת, היא לא אמורה פשוט להעלם?

ARIS BOCH

New member
גם כדה"א יכול להפוך לחור שחור

אם הוא יתכווץ מספיק (לא לדאוג, זה לא יקרה). נכון שבדרך כלל כוכב (כמו השמש שלנו) הופך לחור שחור בסוף חייו (אם יש לו מספיק מסה) אבל מה שצריך למעשה זה מסה מאוד מאוד צפופה. יש רדיוס מסוים שאם כדור הארץ יתכווץ ויגיע אליו, הוא יהיה מספיק צפוף על מנת להפוך לחור שחור. בקשר לזה שהחור חד כיווני, עד כמה שידוע לי זה נכון רק בסדרה ומבחינה פיסיקלית אמיתית זה לא חד כיווני. איך בפרק היא עברה לצד השני, אני יכול רק לשער שמה שעושה את זה חד כיווני זה השער, וברגע שנוצר החור השחור, השער (הקטן) הושמד וחור התולעת התחבר לחור השחור ואז אפשר לעבור לשני הצדדים, אבל זו רק השערה. אלה היו 60 שניות על חורים שחורים
וואי כבר מאוחר אני לישון עכשיו

סלמאק

New member
קודם כל ישרי כוח-אחלה הערות. לעניין

-אני ריחמתי על ואלה על כך שהיה לה מה לומר על כל העניין מההתחלה, והיא צדקה מההתחלה (גם בקשר לנרוס) אבל אף אחד לא הקשיב לה (ודניאל השתיק אותה), גרמו לה להרגיש לא רצויה (והיא ציינה זאת בדרך הומוריסטית כשט'יאלק אמר שצריך לגרום לאוריי להבין שהם לא רצויים, אז היא אמרה: "לכמה מכם יש כישרון לזה"), ובסוף היא מחליטה לסכן את חייה כדי להציל אותם ממה שנגרם עקב זה שלא הקשיבו לה מלכתחילה. כל הכבוד לכותבים, הם עשו עבודה טובה כדי לגרום לנו לזכור את ואלה לטובה. -גם אותי גרק עיצבן. הבנ'אדם (סליחה, ג'אפה) כל הזמן מנסה להתגונן מכולם, צריך כל הזמן להסביר לו שאנחנו באותו צד, הוא לא יודע לשתף פעולה, והוא מתנהג ממש כמו גואולד בזה שהוא חושב ששיתוף פעולה עם כוחות אחרים יציג אותו כחלש בעיני נאמניו. באחד הפרקים הראשונים, לפני שהוא נבחר כבר ציינו שהוא עוד "תאב כוח" בדיוק כמו הגואולד, עכשיו רואים כמה זה נכון. -בעניין 2 ההערות האחרונות שלך: לאוריי יש ידע מאוד מתקדם על היקום, דבר שכמעט הופך אותם ל"מעל חוקי הפיזיקה". הם שינו לגמרי את הידע שלנו על פיזיקת חורי התולעת בכך שהחזיקו חור תולעת יציב במשך כמה ימים, אז הגיוני שהם מסוגלים גם ליצור חור תולעת דו כיווני (אבל אל תתפסי אותי במילה בעניין הזה), או להפוך כוכב לכת לחור שחור ע"י הבאתו ליידי קריסה. -אבל דבר אחד שאני לא מבין: איך הפרומית'יאוס שרדה את כבידת החור השחור שנוצר מהפלנטה? אני יכול להבין את זה שהם הפעילו מגנים מקסימאליים כדי להימנע מההדף של הקריסה, אבל גרביטציית חור שחור? רק לאסגארד יש יכולת כזאת, ולא זכור לי שהם סייעו בבניית הפרומית'יאוס. -עוד דבר שאני מנסה להבין זה מה לעזאזל עשה הכהן כשהניח את ידו על השער? האם זה היה סוג של שליחת מידע? אם כן, איזה מידע? אור ירוק לשיגור המטוסים המונחים? או אולי הפיכה של חור התולעת כדי שהוא יוכל לחזור לפני שהכוכב יקרוס? יש למישהו עוד רעיונות? מוזר העניין הזה...

subatoi

New member
לדעתי הוא הניח את היד

בסוג של "אני עומד למות עוד שניה, אז אני אגע בקשר היחיד שלי הביתה, בשער, בדבר שמסמל (קצת) את האוריי, האלים שלי". קיצר - נגע במה שהכי קרוב לו, מה שמזכיר לו את האמונה שלו, מה שמסמל אותה, וכו'. ולגבי האסגארד - הם לא עזרו בבניה של הספינות? הם הרי נתנו את המנועים, לא? או שהם נתנו אותם רק לדדלוס? ומאיפה הגיע המשגר שהם משתמשים בו (לראשונה, לדעתי)? זה גם נראה כמו משגר אסגארדי, לא?

סלמאק

New member
את המשגר הם לקחו מהספינה

שממנה שיגרו אנשי הNID לשעבר את הרעל לכוכבי הגואולד, הספינה של אוזיריס. אין לה חישנים של האסגארד, אבל יש להם יכולת לשגר ע"י סימון האובייקט.

ARIS BOCH

New member
דווקא יש להם את החיישנים של האסגרד

בפרק הראשון הם השתמשו בחיישנים של האסגרד כדי למצוא את אבאלון, כי החיישנים הרגילים לא יכלו להתגבר על ההפרעות של ההסוואה של הקדמונים.

סלמאק

New member
ואללה? את זה לא זכרתי.

אולי כי ראיתי את הפרק הראשון די מזמן, ופספסתי אותו בערוץ אחד...

למעלה