לא, אבל הקטע של ואלה היה שהיא היתה
חייבת להמשיך ולהתחזות לגואולד אז היא השתמשה במתקן הזה כדי לעוות את קולה. חוץ מזה, זו לא הפעם הראשונה שהעונה התשיעית מפרקת לנו משהו שהאמנו בו במשך כמה עונות. הדברים שעיצבנו אותי בעיקר: 1. העובדה שהקדמונים לא התפתחו על כדור הארץ! זה ממש עיצבן אותי כי במשך 8 עונות היתה מגמה להשאיר את כדוה"א כמרכז העניינים. זה התחיל עוד מהסרט, כשאמרו שרע ברח לאבידוס מכדה"א לאחר המרד ולקח איתו קבוצת אנשים שימשיכו לסגוד לו. לדעתי הסיבה לכך פשוטה: כשאתם מגלים עוד בני אדם ביקום אתם מתחילים לשאול את עצמכם "מהו מוצאנו? מאיפה זה התחיל? האם אנחנו הגענו לכדוה"א מהכוכב הזה, או שמא אנשי הכוכב הזה הגיעו מכדוה"א?" זה המשיך בעונה הראשונה, כשהתברר שישנם עוד כוכבי לכת מאוכלסים בבני אנוש בגלקסיה, המגמה נמשכה, ההסבר היה שהגואולד לקחו בני אדם מכדוה"א ופיזרו אותם ברחבי הגלקסיה, הבית שלנו הוא עדיין מרכז העניינים ולא סתם עוד פלנטה בגלקסיה. בסופו של דבר גילינו גזע שחי לפני מיליוני שנים שנקרא קדמונים, שאנחנו ההתפתחות השניה שלהם. ושוב הכותבים שמרו על אותה מגמה- הקדמונים התפתחו על כדוה"א לפני מיליוני שנים, זה היה הבית שלהם ולכן התפתחו רק כאן בני אדם. לבסוף בעונה ה- 9 אנו מגלים שהטעו אותנו: הקדמונים (שנקראו באותם ימים "אלטרנים") בכלל נדדו לכאן, לגלקסיה הזאת, לכדור הארץ, מגלקסיה אחרת שבה נשארו עוד רבים מהם, וגם שם התפתחו להן תרבויות אנושיות. כל העניין הזה ביאס אותי רצח מאחר ופתאום כדור הארץ שלנו כבר לא אותו כוכב הלכת שממנו "הכל התחיל", הוא כבר לא כ"כ מיוחד כמו שחשבנו, הוא סתם "עוד כוכב לכת על פני הגלקסיה" וכמוהו יש עוד אחרים בגלקסיות אחרות. 2. העובדה שאת 2 אבני התקשורת (של ג'ק וג'ו), שבהתחלה חשבנו שיכולות לשמש רק את מי שנתברך בגן הקדמוני, מתברר לבסוף שכל אחד יכול להפעיל. אז על מה היתה כל המהומה? מה היה כ"כ מיוחד בג'ו הספר מאינדיאנה שהאבן הגיעה אליו בדרך פלא ולא הופעלה על אף אחד שנגע בה לפני כן? אז אני מבין שהכותבים היו חייבים למצוא דרך שבה ואלה ודניאל יוכלו להשתמש באבנים האלה, אז נאלצו לשנות את מה שידענו. מצטער, לא השתכנעתי. לדעתי הם סתם התעצלו בהסבר: אני הייתי מסביר את זה בזה שלמרות שהאבנים פועלות רק על מי שמכיל את הגן הקדמוני, על מתקן התקשורת למרחקים עצומים האבנים פועלות גם על מי שלא צאצא של הקדמונים. הסיבה לכך היא שהמתקן הזה נועד לשימוש לצורך תקשור בין גלקסיות רחוקות, שבהן ישנם מינים שונים (אסגארד, נוקס, פורלינג וכו'), דבר שמצריך יכולת תקשור אוניברסאלית. לכן קיים מתקן שמופעל ע"י מחשבה, מעביר רגשות ומסוגל לתרגם לכל שפה- וכל זאת ע"מ לגשר על כל פער תרבותי-לשוני-גזעי אפשרי. בשביל זה צריך לשנות מידע באופן רטרואקטיבי?