SG-1 - Beachhead - 9X06

nzkiwi

New member
האפקט הזכיר גם קצת את של מב"כ, לא?

הכוונה לאפקט של השיגור עם ה"פסים" האנכיים...?

subatoi

New member
אה, כן,

אבל למב"כ היו כ"כ הרבה אפקטי שיגור, שמה שלא תעשה יהיה דומה לזה. פסים אנכיים, נקודות מפוזרות, נקודות שהופכות לפסים, נקודות שזזות מצד לצד. וכמובן שזה בא גם בצבעים
ולא, לא אמרתי הכל על סמך זכרון ספציפי, אלא לפי זכרון כללי.

אכן פרק טוב... ../images/Emo13.gif

אם הסאגה של שלושת הפרקים הראשונים פתחה את העונה ואת קו העלילה החדש, ופרקים 4-5 היו פחות "משהו" בעיניי - פרקים מסוג "בוא נשחק חתול ועכבר במשך 45 דקות" ו"בוא נראה את הצד האנושי של ואלה" טיפה נמאסו ונלעסו בעיניי , אם כך פרק 6 היה פשוט מצויין בכך שלמעשה ירה את יריית הפתיחה הרשמית אפשר לומר של (המשך, וכאן אמנע מספוילרים) המאבק לא רק בין כדוה"א לאוריי, אלא למעשה גם מול כל הגלקסיה. לגבי שאר הפרקים יש לי כמובן תגובות בהתאם אבל היות ואין לי כוח להתחיל לדון בספוילרים, נמתין בסבלנות לשעה המתאימה לכך, שגם תבוא בבוא היום..

ואם הייתי ממשיך לקרוא עוד כמה

תגובות קדימה הייתי מגלה שטולאן כבר די מראש ביסס את מה שאמרתי, טוב לדעת.. טוב עכשיו לישון, באמת. לילה טוב
.

שיט איזה חמור אני... ../images/Emo67.gif

הגבתי לעצמי במקום הלא נכון. וואי כמה שאני עייף...
טוב ההודעה הזאתי שעכשיו אני "מגיב" עליה רלבנטית להודעה עם הצ'יף וכו'... לילה טוב !!!!!

neboris

New member
הדבר הכי טוב בפרק

בפרק הזה הכי אהבתי את הכתיבה. הייתה מן הרגשה של רמת כתיבה אחרת (בעיקר מהפרקים הראשונים של העונה). זה כולל גם התייחסות לחלק גדול מהדברים שדיברנו עליהם מתחילת העונה (והוזכרו במאמר של קינסי): זה שאין הרגשה של צוות - אז הביאו לנו את משחק הכדורסל (רק אני ממש אהבתי את הקטע הזה?, איך זה שאף אחד עוד לא הגיב על זה?). האכזבה של הצופים מהצוות החדש - נרוס הביע את זה בצורה הכי טובה. סם חסרה לנו - אז הנה היא חזרה. ג'ק משעמם - כבר לא (אפילו שהוא לא היה שם באמת אלא רק בצורת שיחת טלפון). הוא עובד על לנדרי בדיוק איך שג'ק הישן והטוב היה עובד עליו. ועוד נקודות אור - ואלה שאף אחד לא מקשיב לה, ואלה שמקריבה את עצמה, הסטארגייט הענק (כמעט), התיאבון של נרוס (והרעב העתידי שלו). והיו גם נקודות חושך - גרק המעצבן (והוא עוד יותר מעצבן מהפרקים הראשונים), היו חלקים שהיו חללים מדי לטעמי (זה לא שיש לי משהו נגד חלל, אני חובב מב"כ ובבילון, אבל עוד לא התרגלתי לשמוע בסטארגייט משפטים כמו - "הרם מגנים", "קיבלנו הודעה בתת-חלל" וכו'), מעיל העור של לנדרי. שאלה קטנה: מישהו זוכר אם מתישהו בסדרה אמרו שגואולד יכולים לדבר רגיל (בלי עזרה של אמצעים טכניים)? כי זה בא לי בהפתעה כשנרוס אמר שגואולד לא חייבים לדבר כך, אבל אחר כך נזכרתי במעורפל שהיו כבר מקרים כאלה.

subatoi

New member
אני הנחתי שזו פעם ראשונה,

אחרת לא היו מתפלאים על זה שהוא דיבר בקול רגיל. לא?

סלמאק

New member
כל גואולד שהתחזה לבן אנוש דיבר בקול

רגיל: קובולסקי, ג'ולינאר (סם), ועוד כמה, לא זוכר ספציפית. פשוט תמיד נראה היה לי שהם מחריכים את הפונדקאי האנושי לדבר בשמם. כאילו מצמידים לא אקדח לראש ואומרים לו "תעשה מה שאני אומר". מי יודע, אולי זה באמת מה שנרוס אכן עשה...

הלדין

New member
זה עניין של פוזה

כל אחד יכול להעמיק את הקול עם התרגול המתאים. גם כשהגואולד מדברים עם קול הגואולד שלהם, הם משתמשים במיתרי הקול של הפונדקאי שלהם. הגואולד גם כך שולטים בצורה מושלמת בתפקודים השכליים הגבוהים של הפונדקאי שלהם. אין להם בעיה לגרום לו להעמיק את הקול. מתי הגואולד לא מצמידים אקדח לראש של הפונדקאי שלהם?

סלמאק

New member
כשהם לוקחים שליטה מלאה.

הם לא זקוקים לשום עזרה מהפונדקאי לביצוע פעולות בגופו כשהם בשליטה, אבל כשקולו של הפונדקאי נשמע-לדעתי זה מעיד על "שליטה" של הפונדקאי, שעושה מה שהגואולד כופה עליו. נזכרתי בעוד כמה גואולד שהתחזו לאנושיים ודיברו בקולו של הפונדקאי: דניאל (בפרק 'מוביוס') והדוקטור ההוא, זה עם הזקן, חבר של דניאל (לא זוכר את השם שלו, אבל הוא היה אמור להחליף את דניאל בפרק forever in a day, וניסה לסייע להחזיר אותו בפרק crystal skull). הוא הפך לגואולד בפרק the first ones, (עונה 4).

Chelnak

New member
הדוקטור ההוא הוא רוברט רות'מן.

והיה כמובן גם את אמחותפ מהפרק The Warrior, שהתחזה לג'אפה לאורך כל הפרק.

nzkiwi

New member
והיה גם את המתקן ששמו על סקארה

ב"משפט" בטולן(?) כדי שהגואולד לא יתחזה...

sprqy

New member
הכדורסל

היה קטע חביב, במיוחד סגנון המשחק של טי'אלק, אם מישהו מפריע לך בדרך אל הסל העף אותו בעזרת גופך העצום... קמרון חטף כמה OFFENSIVE...

kinspirit

New member
בעניין הקול המעוות

זה היה אחד הדברים שהכי עצבנו אותי בעונה הראשונה. בשיא הרצינות. אחרי 8 עונות שגרמו לנו להאמין שכל הפואנטה של הגאולד זה שהם מדברים אחרת (טוב, לא כל הפואנטה, אבל אתם מבינים את כוונתי), פתאום אנחנו מגלים שהם יכולים פשוט לסגור את זה אם הם רוצים?! שהם לא באמת חייבים לדבר ככה אלא עושים את זה בשביל הקטע? אין לכם מושג כמה התעצבנתי כשראיתי שהם יכולים לעשות לזה Off בכזאת קלות. כל האפקט של 8 השנים האחרונות הלך פייפן. האפקט של הקול שעבר סינתיסייז'ר - סימן ההיכר שהכי בולט של הגאולד!
וגילינו את זה עוד קודם לפרק הזה, וואלה עשתה את זה בפרק הקודם, כשהיא התחזתה לגאולד ואחר כך דניאל אמר לה "shout this off" היא לחצה על אזור מסויים בקולר של הבגד וחזרה לדבר רגיל.

סלמאק

New member
לא, אבל הקטע של ואלה היה שהיא היתה

חייבת להמשיך ולהתחזות לגואולד אז היא השתמשה במתקן הזה כדי לעוות את קולה. חוץ מזה, זו לא הפעם הראשונה שהעונה התשיעית מפרקת לנו משהו שהאמנו בו במשך כמה עונות. הדברים שעיצבנו אותי בעיקר: 1. העובדה שהקדמונים לא התפתחו על כדור הארץ! זה ממש עיצבן אותי כי במשך 8 עונות היתה מגמה להשאיר את כדוה"א כמרכז העניינים. זה התחיל עוד מהסרט, כשאמרו שרע ברח לאבידוס מכדה"א לאחר המרד ולקח איתו קבוצת אנשים שימשיכו לסגוד לו. לדעתי הסיבה לכך פשוטה: כשאתם מגלים עוד בני אדם ביקום אתם מתחילים לשאול את עצמכם "מהו מוצאנו? מאיפה זה התחיל? האם אנחנו הגענו לכדוה"א מהכוכב הזה, או שמא אנשי הכוכב הזה הגיעו מכדוה"א?" זה המשיך בעונה הראשונה, כשהתברר שישנם עוד כוכבי לכת מאוכלסים בבני אנוש בגלקסיה, המגמה נמשכה, ההסבר היה שהגואולד לקחו בני אדם מכדוה"א ופיזרו אותם ברחבי הגלקסיה, הבית שלנו הוא עדיין מרכז העניינים ולא סתם עוד פלנטה בגלקסיה. בסופו של דבר גילינו גזע שחי לפני מיליוני שנים שנקרא קדמונים, שאנחנו ההתפתחות השניה שלהם. ושוב הכותבים שמרו על אותה מגמה- הקדמונים התפתחו על כדוה"א לפני מיליוני שנים, זה היה הבית שלהם ולכן התפתחו רק כאן בני אדם. לבסוף בעונה ה- 9 אנו מגלים שהטעו אותנו: הקדמונים (שנקראו באותם ימים "אלטרנים") בכלל נדדו לכאן, לגלקסיה הזאת, לכדור הארץ, מגלקסיה אחרת שבה נשארו עוד רבים מהם, וגם שם התפתחו להן תרבויות אנושיות. כל העניין הזה ביאס אותי רצח מאחר ופתאום כדור הארץ שלנו כבר לא אותו כוכב הלכת שממנו "הכל התחיל", הוא כבר לא כ"כ מיוחד כמו שחשבנו, הוא סתם "עוד כוכב לכת על פני הגלקסיה" וכמוהו יש עוד אחרים בגלקסיות אחרות. 2. העובדה שאת 2 אבני התקשורת (של ג'ק וג'ו), שבהתחלה חשבנו שיכולות לשמש רק את מי שנתברך בגן הקדמוני, מתברר לבסוף שכל אחד יכול להפעיל. אז על מה היתה כל המהומה? מה היה כ"כ מיוחד בג'ו הספר מאינדיאנה שהאבן הגיעה אליו בדרך פלא ולא הופעלה על אף אחד שנגע בה לפני כן? אז אני מבין שהכותבים היו חייבים למצוא דרך שבה ואלה ודניאל יוכלו להשתמש באבנים האלה, אז נאלצו לשנות את מה שידענו. מצטער, לא השתכנעתי. לדעתי הם סתם התעצלו בהסבר: אני הייתי מסביר את זה בזה שלמרות שהאבנים פועלות רק על מי שמכיל את הגן הקדמוני, על מתקן התקשורת למרחקים עצומים האבנים פועלות גם על מי שלא צאצא של הקדמונים. הסיבה לכך היא שהמתקן הזה נועד לשימוש לצורך תקשור בין גלקסיות רחוקות, שבהן ישנם מינים שונים (אסגארד, נוקס, פורלינג וכו'), דבר שמצריך יכולת תקשור אוניברסאלית. לכן קיים מתקן שמופעל ע"י מחשבה, מעביר רגשות ומסוגל לתרגם לכל שפה- וכל זאת ע"מ לגשר על כל פער תרבותי-לשוני-גזעי אפשרי. בשביל זה צריך לשנות מידע באופן רטרואקטיבי?

subatoi

New member
ג'ו לא היה הראשון שנגע באבן?

אני כבר לא זוכר איך היא הגיעה אליו. הוא לא מצא אותה פשוט?

סלמאק

New member
הוא קנה אותה בשוק יד שניה

מעין שוק מציאות כזה. ממש לא הגיוני שהאבן הזאת הגיעה לשם ללא מגע יד אדם. אם מגעו של כל אחד יכל להפעילה, היא כבר היתה אמורה לפעול על מישהו אחר.

kinspirit

New member
עד כמה שזכור לי

הקטע היה שמישהו הי הצריך לגעת גם באבן השנייה על מנת להפעיל אותה. ג'ק נגע בה ואז ג'ו נגע בה. אפשר להניח כי זה קרה בטווח קצר מאוד - שג'ו היה הרששון שנגע בה אחרי שג'ק נגע בשנייה.

למעלה