קודם כל ישרי כוח-אחלה הערות. לעניין
-אני ריחמתי על ואלה על כך שהיה לה מה לומר על כל העניין מההתחלה, והיא צדקה מההתחלה (גם בקשר לנרוס) אבל אף אחד לא הקשיב לה (ודניאל השתיק אותה), גרמו לה להרגיש לא רצויה (והיא ציינה זאת בדרך הומוריסטית כשט'יאלק אמר שצריך לגרום לאוריי להבין שהם לא רצויים, אז היא אמרה: "לכמה מכם יש כישרון לזה"), ובסוף היא מחליטה לסכן את חייה כדי להציל אותם ממה שנגרם עקב זה שלא הקשיבו לה מלכתחילה. כל הכבוד לכותבים, הם עשו עבודה טובה כדי לגרום לנו לזכור את ואלה לטובה. -גם אותי גרק עיצבן. הבנ'אדם (סליחה, ג'אפה) כל הזמן מנסה להתגונן מכולם, צריך כל הזמן להסביר לו שאנחנו באותו צד, הוא לא יודע לשתף פעולה, והוא מתנהג ממש כמו גואולד בזה שהוא חושב ששיתוף פעולה עם כוחות אחרים יציג אותו כחלש בעיני נאמניו. באחד הפרקים הראשונים, לפני שהוא נבחר כבר ציינו שהוא עוד "תאב כוח" בדיוק כמו הגואולד, עכשיו רואים כמה זה נכון. -בעניין 2 ההערות האחרונות שלך: לאוריי יש ידע מאוד מתקדם על היקום, דבר שכמעט הופך אותם ל"מעל חוקי הפיזיקה". הם שינו לגמרי את הידע שלנו על פיזיקת חורי התולעת בכך שהחזיקו חור תולעת יציב במשך כמה ימים, אז הגיוני שהם מסוגלים גם ליצור חור תולעת דו כיווני (אבל אל תתפסי אותי במילה בעניין הזה), או להפוך כוכב לכת לחור שחור ע"י הבאתו ליידי קריסה. -אבל דבר אחד שאני לא מבין: איך הפרומית'יאוס שרדה את כבידת החור השחור שנוצר מהפלנטה? אני יכול להבין את זה שהם הפעילו מגנים מקסימאליים כדי להימנע מההדף של הקריסה, אבל גרביטציית חור שחור? רק לאסגארד יש יכולת כזאת, ולא זכור לי שהם סייעו בבניית הפרומית'יאוס. -עוד דבר שאני מנסה להבין זה מה לעזאזל עשה הכהן כשהניח את ידו על השער? האם זה היה סוג של שליחת מידע? אם כן, איזה מידע? אור ירוק לשיגור המטוסים המונחים? או אולי הפיכה של חור התולעת כדי שהוא יוכל לחזור לפני שהכוכב יקרוס? יש למישהו עוד רעיונות? מוזר העניין הזה...