Now I ask YOU questions

../images/Emo41.gifNow I ask YOU questions

I am teaching a course to Tipat Halav nurses from Iryat Tel Aviv. The next lectures is about problems in breastfeeding and solutions. Did you have any problems in the early weeks of breastfeeding? What were they, and how did you solve them? What or who helped you the most? Thanks!!

מאיטאי

New member
היו לי בעיות נוראיות

היו לי סדקים נוראים שנרפאו רק אחרי חודש וחצי של הנקה כואבת. מה שעזר בסוף היה ניסוי של הרבה תנוחות הנקה שונות, ונסיון שלי על פי חיקוי מספרים. כשכבר קבעתי עם יועצת הנקה (בסוף לא הגעתי אליה) הכאב פחת והסדקים נעלמו. אחיות טיפת חלב לא הבינו בנושא ורק יעצו לי על משחה. בבי"ח תל השומר היו 2 מדריכות (לא איריס) שאחת מהן "אבחנה" שצורת הפה של מאי והיניקה שלה משטיחות לי את הפיטמה "ואין מה לעשות".

איזו שאלה?

היו גם היו. הדבר הראשון שתהילה טעמה היה מטרנה בילודים
. אחות טובת לב, אך בורה אמרה לי "היום תנוחי וממחר תניקי" למזלי הרע גם אני הייתי בורה
התחיל בלבול פטמות. רעב בלתי נפסק וכאב נוראי בפטמות. אחות טיפת חלב המליצה לתת תוספת. אני לא נתתי. מה שהיה חסר זה שהיא אפילו לא הציעה לראות איך היא יונקת אחרי חודש פניתי ליועצת לה לצ´ה שה]פנתה אותי לדר´ ליבוביץ´. חשוב לי לציין עוד משהו. תהילה לא עולה יותר במשקל מאז שפתרנו את הבעיה, היא פשוט אוכלת פחות ארוחות.

merav1234

New member
בעיותי עם אחיות התינוקיה + פתרון

את עיקר הצרות גרמו לי (מה לעשות?!) האחיות ל התינוקיה בבי"ח כרמל חיפה. הן לא יודעות כמה הן מבלבלות אמהות טריות וחדשות. יש לכל אחת תיאוריה אחרת לגבי הנקה ואף אחת לא ממש עוזרת - למזלי, אני עקשנית ורק כשהגעתי הביתה ומשהו כמו 5 ימים אח"כ = הצלחנו ליאם ואני להסתגל ליניקה מהשד!! וזה היה הכי כיף בעולם להרגיש את הסיפוק העילאי הזה שיש יכולת לתת לתינוק הקטן שלי את מה שהוא זקוק לו ביותר ורק אני בכל העולם יכולה לתת את המצרך הכ"כ חשוב הזה!!!

golaus

New member
my problem

I have flat nipples and I knew that breast feeding would be difficult. I just didn´t know how much... I had a terrible problem trying to latch my son on my nipple. We tried every position possible. At the beginning he just screamed and screamed (first day) and then he became lethargic. When we were still in the hospital we asked for the help of a lactation consultant, while she was in the room, holding the baby against me, he would latch and eat. But after she left, the battle would start all over again. Finally we went to a different lactation consultant that gave us silicon shields. That changed every thing, my son was able to latch and eat. She told me that I have to pump in order to prevent milk decrease, which I did. We tried to get him off the shields after two weeks, and it didn´t work. we waited another week and tried again. By the time he was four weeks old, he was feeding from my nipple, latching correctly, and we both were very happy. (then the colic started, but that is another story...) Now my son is almost 4 months old, and we both enjoy breast feeding very much. I am a working mom, and I intend to do all that I can to make sure that he is on breast milk only, until it is time to introduce solids. By the way, I currently reside in the USA, and went through the whole ordeal there.

בעיות בהנקה

היו לי קשיים מאד גדולים בתחילת ההנקה כיון שלתינוקת היה קשה לתפוס את הפטמה (היא פתחה פה קטן מאד והצליחה לפצועה אותי. עזרה לי מאד יועצת הנקה, בנוסף הלכנו לכרופרקט שטיפל בתינוקת. בהתחלה היא קיבלה חלק מהארוחות ממזרק (חלב שאוב). ההתחלה היתה ממש קשה מאד. היתה בעיה נוספת שנגרמה כתוצאה מהבעיה הראשונה ואלו היו פצעים איומים ונוראים. לפצעים עזר לי רופא הומאופט (ד"ר רוזנטל). לקח הרבה זמו עד שעלינו על דרך המלך. מקוה שעזרתי לך.

niritcat

New member
Everything was fine till the milk

came in. Then I had a terrible "godesh" that made it difficult for Dana to latch on. We had a Tipat Halav nurse come over. She helped with the godesh and she put us on silicone sheilds. It worked, Dana could latch on, but suddenly I was breastfeeding for an hour and a half each time and she was hungry every two hours or so. I didn´t look for help, I just stuck to it and waited for it to get better. Eventually, at about 2 months old she was feeding less time, and at 3 months we were finally successful at getting rid of those sheilds.

Wow, Kol ha Kavod to all of you

It takes real dedication to continue breastfeeding after such problems. was it because you knew that or you ther was no alternative to breastfeeding? I also had many problems, but for me bottles and artificial milk were not an option for my babies.​

מאיטאי

New member
התעקשות די מטורפת../images/Emo3.gif

מהרגע שהבנתי שזאת האופציה הבריאה ביותר עבור מאי, הרגשתי שלא משנה הכאב, אני חייבת להתעקש עד שזה יצליח.

MiTh

New member
Mine

I had a C-Section and was on pain killers (Percoset) for a week and a half. So, i did not really feel the pain. Later on, I started having sore nipples and the likes. I thought about quitting but got great supprot from my family and a lactation consultant here in NYC. I decided to stick with it no matter what ... the pain went away at about 4 weeks

MiTh

New member
The LC

is a LC firm called "Wellcare" they are pretty good and it was also covered by my insurance at the hospital, i was asked (pre op) if i wanted to breast feed. if you say yes they bring the baby to you on demand they are very very much pro BF i started BF the morning after because i was very tired. she got 2 bottles but did not eat much the baby can spend as much time with you as you want and the nursery stuff is just great i delivered at lenox hill in manhattan

niritcat

New member
Two things helped me stick to it:

First of all, I read in the forum about all of those mothers saying what a great and fun thing breastfeeding is. So, I understood that the fact that at the moment breastfeeding was more like hell, with time it apparently gets better. The other thing that helped me, was the fact that I had a c-section, which was very dissapointing. I was hoping for a natural birth. Anyway, I decided that if I couldn´t give birth the "right" way, you could be damm sure I would breastfeed. I´ll admit, it was more for my own ego than for the good of my baby.

הסיבה לעקשנות

התעקשתי מאד עם ההנקה בגלל שילדי הגדולים היו אלרגים לחלב, ורציתי למנוע מיובל צרות. אגב היא עדין יונקת ובעוד שבוע תהיה בת שנה ועשרה חודשים. גם שניים מהגדולים ינקו. עם הבן היו הרבה קשיים והוא קיבל חלב אם שמונה חודשים. הבת ינקה בלי בעיות במשך שנה והפסיקה בבת אחת (אני הייתי מוכנה להמשיך ומאד נעלבתי ממנה) היא הפסיקה כי הייתי בהריון והטעם של החלב כנראה קצת השתנה (עד היום היא מפונקת...) השלישי ינק תקופה של חודשיים בקושי ואחר כך קיבל איזומיל. הוא היה מאד אלרגי לא רק לחלב פרה אלא גם לאיזומיל וסבל מדימומים קשים מהקיבה וקיבל שנתיים נוטרמיגן. זו הסיבה שכל כך התעקשתי על הנקה

נירית1

New member
היו קצת בעיות

התאומות שלי נולדו במשקלים 2600 ו2400 וירדו הרבה בבי"ח, כבר בבי"ח ניסו לשכנע אותי שאין מספיק חלב ושניתן להן תוספות -בגלל הלחץ הסכמתי -ולאופיר שמההתחלה היו בעיות באחיזת הפיטמה היה יותר קל עם הבקבוק והיא סירבה לשד. בבית התעקשתי אתה על ההנקה ועל אחיזה נכונה - ולמרות הכאבים התגברנו על המכשלה והיום הן בנות 11 חודש ועדיין יונקות. ובמקרה של תאומים הייתי רוצה להעביר לאחיות טיפת חלב שזו משימה אפשרית להניק רק צריך לעודד את האמא ולא לדכא אותה שזה מעייף וקשה.

ענתש

New member
נגה סירבה לפתוח פה גדול. כתוצאה

היא "ינקה" מהקצה ולא מההילה ולי היו כאבים איומי ופצעים מדממים. הפתרון היה ביקור במרפאת אודים - למדו אותי לחבר אותה עם היד הנגדית, ודי בכח (אני בטוחה שאת מכירה את הטכניקה
) וזה עזר לי ה-מ-ו-ן !!!! אחרי שלושה יים של חיבור אגרסיבי כזה היא למדה לתפוס לבד. באודים איבחנו גם שיש לה מבנה חיך גבוה (אני מקווה שאני לא טועה בהגדרה) שגורם לחיכוך של הפיטמה שלי ולכאבים. אני לא יודעת מה זה אומר אבל אחרי שהיא תפסה טוב זה לא קרה יותר. בעיות נוספות - לא ידעתי שגודש גורם לתפיסה עוד יותר לא טובה של הפיטמה (כי ההילה נוקשה וקשה להכניס אותה לפה) אם הייתי יודעת זה הה חוסך לי לא מעט כאבים בימים הראשונים בבית. אחר כך, אחרי הביקור באודים, ידעתי לסחוט קצת ידנית לפני כל הנקה ואז היה לה יותר קל לתפוס את הפיטמה.

בעיות? איזה בעיות *לא* היו לי?

סדקים, דימום מהפטמות, כאבי תופת, זיהום של הפטמה, פטריה, דלקת בשד שהביאה כמעט לכדי אשפוז, גודש, תינוק שיונק "בתשלומים", כלומר הנקות קצרות למשך כל היום (הפרשים של פחות משעה בין הנקה להנקה) - you name it.... מה שעזר לי - המון סבלנות ועקשנות, שאיבת חלב כשהפטמות היו פצועות מכדי להניק, קצת פורמולה כדי להחזיר אותי לשפיות וייעוץ של יועצת הנקה עם הרבה סבלנות (כמה פעמים). אבל בעיקר - עקשנות שלי, עקשנות ושוב עקשנות.

ומה שעוד עזר

מגיני פטמה מסיליקון של מדלה (לשעות או לדקות בהן לא הנקתי) בזמן פציעת הפטמות, כדי למנוע חיכוך שלהם בבגדים.

בעיות קצת אחרות - שיהיה גיוון

כבר בבית החולים שי ואני סבלנו מ"תת תזונה בהנקה" (הגדרה של פנלופה ליץ´) כי יש לי איזה שריטה במוח שגורמת לי להיות תזזיתית במצבים מסוימים (בעיקר כשיש הצדקה לנוח כל הזמן) וגופנית התאוששתי מהלידה מהר מאוד - אז בערב היה ממש מעט חלב ושי היה נרדם אחרי הנקה "מלאה" לחצי שעה וקם להשלמות. בבי"ח הסבירו לי שזה בגלל שהיום והלילה התהפכו לו ובמשך איזה שבועיים שלושה עשינו הפרדה מקסימאלית והמצב רק התדרדר ואז בטעות ראיתי את הנושא אצל פנלופה ומיד התארגנו על סוף שבוע שבו רק נחתי (הייתי עציץ כמו שחברה שלי קוראת לזה - הוא השקה וטיפח אותי...) המצב מאוד השתפר. אחר כך משכתי כאבי פטריה למשך איזה חודש וחצי כי האחות בט"ח ושני רופאי משפחה ורופאת ילדים לא ראו כלום....

למעלה