Now I ask YOU questions

הבעיות שהיו לי בתחילת ההנקה

ראשית - את כל הבעיות שאני עומדת להציג פתרתי בעזרת התשובות והתמיכה שלך ושל בנות הפורום דאז בוואלה.אני מתייחסת כאן רק לשתי הבעיות העיקריות שזכורות לי בראשית ההנקה כמו שביקשת- ולא לאלו שצצו מאוחר יותר. 1. גודש- נעזרתי בעיצה להניק ככל האפשר ולנסות לרוקן מעט תוך כדי המקלחת. 2. בעייה מאד רצינית הייתה קפיצת הגדילה הראשונה- לא ידעתי מה זה בכלל למרות שזו הנקה של ילד שני- לא הבנתי מה לא בסדר- איך יכול להיות שלא הולך לי - שהרי כבר הינקתי בעבר. הייתי שבורה וסחטה ומיואשת- ואני זוכרת עד היום את מה שכתבתי לך בעוד אני ממררת בבכי מיוסר. ואת הסברת לי לראשונה שזה טבעי וכל כך הרגעת אותי-..... נשיקות מתו וממני }{

קצת באיחור... אבל בעיות בתחילת הנקה

קודם כל נעם ינק כבר בחדר לידה וזו היתה התחלה נפלאה... אח"כ הוא, שלא כמו רוב הילודים ביממה הראשונה, כל הזמן רצה לינוק. היה מחובר לי לציצי כל הזמן והייתי אחרי לידה מאוד מאוד ארוכה וכואבת ומתישה כך שהייתי ממש באפיסת כוחות. בלילה השני הסכמתי לעצתה של אחת האחיות בבייבי אפרופו והלכתי לישון והשארתי את נעם בתינוקיה. שם נתנו לו פעם אחת פורמולה ולהנקה שאח"כ כבר התעוררתי - כך ישנתי איזה 5 שעות שזה היה המון המון יחסית לשבוע שעבר עלי. אח"כ היו פצעים נוראיים בפטמות ותינוק שלא ישן יותר מ 45 דקות רצופות ביום ובלילה! ממוטטת מעייפות אבל עקשנית והחלטית שפורמולה זו לא אופציה כלל וכלל הצלחתי לעבור את התקופה הזו. אחות טיפת חלב איתה התייעצתי בטלפון דוקא עודדה ועזרה לי וכך גם הפורום המופלא וכמובן הידע שרכשתי לפני הלידה וההדרכה שניתנה בבייבי אפרופו. מה לא עזר? או יותר נכון הקשה? הסביבה! - אמא שלי, חמותי ולפעמים אפילו בעלי שכל הזמן ניסו לשכנע שכנראה אין לי מספיק חלב, אני מרעיבה את הילד ומתעללת בעצמי! (מה שהוכח כלא נכון בעליל! אחרי שהילדון התחיל לעלות חצי קילו בכל שבוע!)

למעלה