סקר

באזיל25

New member
אני מצטרף לשאלה

איך קרה שהכרנו בת זוג הקשר נמשך אבל אנחנו לא יודעים מה יחסה\ או השייכות שלה לדת? לא קורה אצלי, אין חיה כזאת וכמובן אין דילמה כזאת.

DANDI 30

New member
אחתוך

בדרך כלל על ההתחלה אני שואלת ומבררת מה הדת שלו ואם זה אחד ממבינות ערב אז אני חותכת ישר - מצטערת לא בשבילי רק יהודים ולא משנה מאיפה

Lim0nit

New member
אחתוך

וכפי שכבר ציינו פה, הסיכוי שאקלע למצב כזה הוא קלוש. לא נראה לי סביר שמישהו יסתיר את זהותו הדתית/לאומית או יצליח ל"עבוד" על הישראלי המצוי בעניין זהותו.

k e r e n m

New member
../images/Emo12.gifאוי ואבוי

לי זה מאוד חשוב עניין הדת,בכל אופן זה לא היה קורה לי כי אני טיפוס עירני..אבל נניח שכן, הייתי חותכת מיד.לא מכניסה ראש בריא למיטה חולה..

b0redavid

New member
פחחח, אתן/ם לא רצינית/יות...

קל לכתוב "כן, בטח, אני אחתוך מיד! לא אחשוב פעמיים!" ובלה בלה... אבל ברגע שתתאהבו, יש סיכוי שתראו דברים קצת אחרת.

A d i 23

New member
מסכימה איתך..../images/Emo45.gif

רגשות זה לא משהו נשלט.. והם יכולים לשנות כל כך הרבה.. במיוחד כשדובר ברגש כל כך חזק, אהבה :) אני לא אשלול עד שלא הייתי בסיטואציה, כמה מטורף שזה ישמע.. כי כמו שאמרת, הכי קל לכתוב "לחתוך" אבל לא בטוח שזה יעמוד במבחן המציאות..

באזיל25

New member
מצד שני

אנשים חותכים מסיבות הרבה יותר קטנוניות, אז אל תהיו בטוחים שלא יחתכו מסיבות באמת בעיתיות.

k e r e n m

New member
דווקא תתפלא אדון דויד

שחלקנו היו מאוד רציניות(לפחות אני),יש נושאים שחזקים וחשובים לאנשים לא פחות מההתאהבות..

Lim0nit

New member
עדי, שוב אני נאלצת לחזור על כך

איך מגיעים למצב בו אתה נמצא בקשר ממושך עם אדם ולא מודע לדתו.

A d i 23

New member
אני אשאל אותך שאלה הפוכה..

איך כן תדעי? אם הוא לא יגיד לך, אין לך אפשרות לדעת.. את יכולה רק לשער..

A d i 23

New member
ואני אתן לך דוגמא..

הכרת מישהו שהגיע מחו"ל, לביקור בארץ, והוא אומר לך שהוא יהודי שגר בארה"ב / קנדה / אנגליה... ובא לביקור מולדת. רק אחרי שהקשר מתהדק, הוא מתוודה בפניך שהוא לא יהודי, ואומר לך שהסיבה שלא אמר את האמת כי פחד שלא תתני לקשר סיכוי, וממש מצאת חן בעיניו.. תראי, ברור שיש מקרים שאת יודעת מראש, או כי הוא אומר, או כי יהיה לו מבטא ערבי (סתם דוגמא..) אבל לא חסר מקרים שאת לא תדעי, אלא אם כן תבקשי שיראה לך תעודות :) חבר'ה, למען הסר ספק, ולאור המסרים שקיבלתי, לא הייתי בסיטואציה כזו..זו דילמה שהועלתה בפורום אחר על בחור שנמצא בקשר עם בחורה ערביה. פשוט סיקרן אותי מה תהיה דעתכם בנושא..

k e r e n m

New member
המצב הזה חמור כפליים

כי הבחור שיקר לך במצח נחושה.אבל שוב אני בטוחה שיש הרבה נורות אזהרה שנדלקות ממש בתחילה במידה והבחור משקר בקשר לדת שלו ואולי בכלל,החוכמה היא להיות עירניים..

A d i 23

New member
לא תמיד תדעי.. ואמרתי כבר

ברור לי שמדובר בחוסר כנות לגבי הדת..(גם אני חושבת שכנות זה א' ב' במערכת יחסים) אבל את אוהבת אותו, והוא אומר לך שמזה הוא חשש..מהתגובה שלך! את באמת יכולה לדעת איך תתנהגי בסיטואציה כזו..?

gili812

New member
עדי, איך שלא מסתכלים על זה

כשבן אדם מתחיל איתך והוא יודע ישר מההתחלה שאתם לא בני אותה הדת והוא לא מספר לך,הוא מרמה אותך, אז אפשר להגיד במילים נורא יפות שזה מאהבה ושהוא פחד שלא תרצי אותו, אבל האמת הפשוטה היא שזו רמאות וחוסר כנות ועוד ישר בתחילת הקשר. זה לא מקובל עליי גם אם נניח בצד את העובדה שאני בחיים לא אוכל להיות עם מישהו מחוץ לדת שלי...

k e r e n m

New member
איך? נו באמת עדי

ניואנסים מסויימים בדיבור,אם הוא ערבי למשל רק למשל זה לא אמור להיות כ"כ קשה.עברית של ערבי היא לא עברית של יהודי.התחמקות שלו להביא אותך אל ביתו,התחמקות שלו מלפרט על עצמו כל מיני דברים..כל זה יכול להדליק נורה אדומה..היה לי פעם קטע שבו חייל ניסה להתחיל איתי,הוא היה גבר נאה אבל איך שהוא דיבר איתי שמתי לב שהמבטא שלו קצת מוזר,וכששאלתי אותו אמר שהוא בדואי(אין לי דבר נגדם ואני מעריכה את העובדה שהם משרתים את המדינה אבל עדיין מחפשת מישהו מהדת שלי),עניתי לו שאני לא מעוניינת ותודה,אם לא הייתי שואלת אז הייתי בבעיה.אם את טיפוס עירני לא תפלי כ"כ מהר במלכודת..

למעלה