סקר

A d i 23

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif סקר ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בהמשך לדילמה שהועלתה בפורום אחר.. הכרתם בן/בת זוג, הקשר נמשך ואז אתם מגלים שבן/בת הזוג אינם בני אותה דת כמוכם.. מה תעשו? 1.תחתכו? 2.פשוט תזרמו עם הקשר ומה שיהיה, יהיה..? 3.תשקלו להמיר את דתכם או תבקשו זאת מבן/בת הזוג? 4.תמשיכו להיפגש בסתר?

b0redavid

New member
איזה כיף שאני אתאיסט!../images/Emo98.gif

אבל בעצם זה עדיין לא עונה לשאלה!
ברור שאני אזרום, אני לא מסוג האנשים שכופה את האמונה או חוסר האמונה שלו על אחרים. כל עוד מכבדים אחד את השני ונוהגים בטקאט, אני לא רואה בעיה. לדוגמא: אני צמחוני 7 וחצי שנים אבל, זה לא מנע ממני להיות בקשר עם בחורה קרניבורית (אוכלת בשר) למשך שנתיים. אם אוהבים באמת, אז אפשר כמעט להתגבר על כול מכשול. מי שמחפש/ת זוגיות באופן רציני, חייב/ת להתפשר על דברים מסויימים אבל כמובן זה מאוד תלוי באיזה דברים מדובר.

straycat

New member
תשובה לסקר -- הבדלי דת בין בני-זוג

ממש לא מפריע לי שלבן-הזוג שלי תהיה דת שונה משלי. יתכן שזה קשור בעובדה, שאני מגדירה את עצמי כחילונית אקלקטית. חשוב לי, שלא יהיה דתי מדי, מעדיפה אורח-חיים חילוני. בשום פנים ואופן לא הייתי מבקשת ממישהו להמיר את דתו. נוטה לכבד אנשים כפי שהם. אם מצא-חן בעיני לאורך תקופה, אין סיבה לדרוש ממנו שינוי כזה. במקביל, לא הייתי ממירה את דתי, מפני שאין לי צורך בדת, מעדיפה להיות חופשיה מהמיסגרת הזו. על פגישות בסתר אין מה לדבר -- מי שיש לו ביקורת, שישמור אותה לעצמו.

A d i 23

New member
את כנראה לא הבנת את כוונתי..

הכוונה לא היתה לדתי או חילוני.. הכוונה ללא יהודי. אני אתן לך דוגמא, תייר מחו"ל או ערבי?

straycat

New member
קראי שוב את המשפט הראשון בתשובתי.

התייחסתי בדיוק לשאלתך, כלומר לדת שונה. קישרתי את זה למידת החילוניות שלי, מבחינה סיבתית.

ronen1981

New member
לגביי תירת מחו"ל.

כמה זמן היא בארץ שכבר הספיקו להכנס לקשר ,זה די תמוהה?.

A d i 23

New member
אין חשיבות לזמן

זמן הוא לא פקטור פה, לא זו כוונת המשורר. מה, אין אנשים שמגיעים לפה לתקופות ארוכות? לדוגמא: מתנדבות בקיבוצים. העיקרון פה זה לא הזמן, אלא מדובר בקשר שכבר התחיל, ומה היית עושה אם כבר היית נמצא בתוך קשר כזה..

ענבר 23

New member
אלה...

תראי מה זה, ענינו אותו הדבר ללא תיאום מראש... (-: (המבין יבין)

ronen1981

New member
אני שואל איך הגענו למצב של קשר?

ראשית אני אציין שאני אתאיסט כך שכל בת שמשתיכת לדת כלשהי לא בעלת אותה דת כמוני. כיוון אני משתייך לעם היהודי ובן ללאום היהודי אז אין לי בעיה לצאת עם בת שמשתייכת לדת היהודית בלבד שמדובר בהשקפה מתונה מה שנקרה בת חילונית שמקימת חלק מהמנהגים והפולחן הדתי אבל זה לא משהו מהותי בחייה. בת שהינה מסורתית או דתית או חרדית אני לא אכנס לקשר איתה כי לא נסתדר מבחינת אורך חיים וגם מבחינת השקפות בנושאים רבים חשובים. לגבי בת השייכת לדת אחרת סביר להניח שהיא לא בת ללאום שלי אז אני יעדיף שלא להכנס איתה לקשר אלא אם תראה נכונות לאמץ זהות לאומית כשלי.

A d i 23

New member
ואם לא ידעת את זה בתחילת הקשר..?

פרט שהיא לא שיתפה אותך בהתחלה, מהסיבה שהיא חששה שלא תיתן לקשר סיכוי..

באזיל25

New member
הקדמת אותי....

אז היא השלתה אותי... ויקרה מה שקורה לכל קשר שמובסס על השליות (כמובן שאני גבר גבר עכשיו)

A d i 23

New member
אתה צודק, יש פה חוסר כנות!!

אבל היא באה ואומרת לך שהיא חששה מהתגובה שלך.. עכשיו, תשים שניה את הקטע של החוסר כנות בצד.. (כמה שקשה, אני יודעת) בוא נצא מנקודת הנחה שאתה אוהב אותה והיא חשובה לך.. תתרכז בקטע של הדת.

באזיל25

New member
אוקי

אני פשוט אענה לך מהניסיון שלי. אין לי בעיה שמשהי תתיחס לדת בכבוד ותתנהג איך שהיא רוצה על מנת לרצות\לא לאכזב\WHATEVER את בני המשפחה שלה. השאלה היא מה היא חושבת באמת כשלעצמה ואיך היא תתנהג שהיא איתי לבד. וכל זה מפני שיהיה לי קשה לכבד אותה בתור אדם שמוליך עצמו שולל אחרי אמנות של אחרים(מבחנתי).

ronen1981

New member
איך אפשר שלא לדעת?

דת זה לא משהו שקל להסתיר גם אם לא מספרים מראש . אני אוכל מזון לא כשר ויוצא למסעדות שמין הסתם מוכרות מזון לא כשר שאני לא יכול להסיג במסעדות כשרות,אני יצא לבלות איתה בשבת . אם מדובר בבחורה דתיה אז מהר מאוד אני ידע על כך.... בשיחה כשאברר בשלבים מוקדמים מה יחסה לעישון\שתיה אני אקבל עוד מידע ,אם היא לא שותה אז למה היא לא שותה.... עכשיו תקופת החגים אז אני למשל יתעניין איך עברה עליה התקופה מה עשתה.... מעבר לכך שאני די בשלבים מוקדמים של קשר מברר מה השקפת עולמה של הבחורה כמו שאני גם דואג לידע שאני אתאיסט ואם מפריע לה שאני לא מאמין בפיקציות ושטויות אז תפרד דרכינו.

למעלה