MajorWinters

New member
הדעות שלי...

לפעמים אני מסכים עם מה שמולי כותב ולפעמים לא. כשאני מסכים עם מולי אז אני רב פה עם כולם כי הרבה פעמים נפתחים פה ריבים מיותרים שנובעים סתם מניסוחים כאלה ואחרים. כשאני לא מסכים עם מולי אז אני רב עם מולי, ואז שוב אין לי כח לזה. כשהדיונים לא נוגעים ממש לבימו, אלא יותר כמו "בימו כחלק מהשקפת העולם של מולי", אז אני נותן למולי להגיד את השקפת העולם שלו. כשאני ארצה לתת את השקפת העולם שלי, לא אהסס להשתמש בבימו בשביל דוגמאות, אבל עד אז, אני לא חושב שבימו צריכים אותי כסנגור, אני מעדיף לתת לקומיקס לדבר. אני לוקח את כל הביקורות שכותבים. לחלק אני מתייחס ולחלק לא. אני אף פעם לא אגיד לבן אדם אם הביקורת שלו מצאה חן בעיניי או לא, כדי לא להתקע לריבים כמו הריבים האלו בינכם, כי זה מוביל אף אחד לשום מקום. Arguing over the internet is like the special Olympics, even if you win, you're still a retard.

Inferius

New member
אתה לא חושב שיש משהו קצת דבילי

ב"תודה לאל, יכולת קבלת הביקורת שלי היא במרחק של 85% ממושלמות"? היכולת לקבל ביקורת היא מאד חשובה. וגם היכולת לדעת איך להגיב לביקורת. וגם זה אצלך במרחק של 85% ממושלמות.

ננסק

New member
הכל כבר נאמר לפני

רק רציתי להבהיר שכמו שסקאם באני אומר, זוויות אינן מקריות או משניות. רוב הפעמים אנחנו יושבים וחושבים על הזווית המתאימה, ומדי פעם אביב גם מציירת סקיצה בסיסית ושולחת לי לפני תחילת העבודה הרצינית, כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותו הדבר. מבחינת ה-cut and paste, זה לא סוד גדול שזה חוסך לאביב עבודה. לאביב יש עבודה אמיתית והרבה דברים אחרים לעשות, וו-בריבוע הוא עיסוק צדדי עבורה - לכן, יש טעם פרקטי לגמרי לוודא שהסטריפים יהיו נוחים יחסית לביצוע (או מסובכים אבל מגניבים - כי אם זה מגניב, יש מוטיבציה מוגברת לעבוד על זה). אבל זאת לא מטרתם *היחידה* של הסטריפים האלו. יש המון כוח הומוריסטי בריבועים שחוזרים על עצמם, אם יודעים לנצל אותו. עם הזמן למדנו לנצל אותו לא רע, פה ושם אפילו באופן מצוין אם יורשה לי (למשל בסטריפ עם רועי והתמסח שתום העין). זה אחד הדברים שגרפילד עושה כבר *עשרות* שנים, למשל. וובקומיקס לרוב לוקח השראה מסטריפים בעיתונים, לא מקומיקס "אמיתי", אבל בכל מקרה, זה טפשי לטעון שוובקומיקס הוא בהכרח X או בהכרח Y. זה תחום ענק, וכל שבוע נפתח וובקומיקס חדש ששובר את החוקים של קודמיו.

ailag

New member
מספר הפאנלים מעיד על התוכן?

במעט פאנלים אפשר לעשות סיפור מעולה, ובהרבה פאנלים אפשר לעשות סיפור שסתם נמרח. זה תלוי ביוצרים ותלוי בגישה. הבדל עיקרי ביניכם לבין וי בריבוע, ואולי זה בגלל ששמענו פחות מאביב וערן בהקשר של הקומיקס שלהם (ואולי לא), זה שמכם שמענו כבר לפחות פעמיים הצהרות שהקומיקס שלכם - או יותר נכון, התחום אליו הוא מכוון - פחוּת. (עם שורוק, למקרה שלא יצא) אמרת כבר בעבר משהו על זה שוובקומיקס זה לא רציני כמו קומיקס מודפס והנה שוב, אתה אומר שאנשים לא באמת קוראים ברצינות את מה שאתה כותב. בוי בריבוע נראה שהם מזלזלים (בצחוק) בכל מיני אספקטים של העולם, אבל את הקומיקס לוקחים ברצינות. בפעמים שהקומיקס לא נלקח מספיק ברצינות - אז הדבר הזה *מהווה* את אחד הפאנצ'ים (כשערן מצלם משהו בבימוי דבילי, למשל) אני לא אומרת לך איך לחשוב או באיזו גישה לבוא, אתה מן הסתם חופשי לחשוב כרצונך וגם דין, אבל אם אנשים מעירים לכם על זה סימן שזה ניכר במה שיצרתם. (כתבתי את זה קודם ושכחתי לשלוח אז לכן יש קצת חפיפה עם הארנב)

ננסק

New member
כמובן, יכולנו לפרסם כאן כל שבוע את הסטריפ

אבל אנחנו מאמינים שהקהל מספיק חכם להגיע אליו גם בלי שנתהדר ביצירה המופלאה שלנו כל הזמן. ...בכל מקרה, הסיבה שאנחנו לא מזלזלים בוובקומיקס היא ששנינו חושבים שזה אחד הדברים המבריקים באינטרנט ובמדיה כיום, ואני אישית סוגד לקונספט כאחד האלים. כולל לשחוט שור כמנחה כל ערב, משהו משהו. אנחנו לא חושבים שהוא נחות בשום צורה, הוא שונה ובעל קפריזות משלו - בדיוק כמו כל מדיה, למעשה - ושנינו מרגישים ברי מזל ובהחלט גאווה לא קטנה שאנחנו יוצרים כזה בעצמנו.

The 7th Turtle

New member
טוב..

קודם כל יכול להיות שאני צעיר בפורום הזה אבל עדיין גם לי בא להגיב.. אני לא יודע מה עם מולי, אבל גם אני מפרסם פה בצורה שבועית את הקומיקס שלי.. זה לא כי אני מתהדר וחושב שהוובקומיקס שלי הוא הכי טוב בעולם (הייתי רוצה אבל) זה כי הוא חדש ואין לו כמות קוראים כמו שיש לכם. אני אישית חושב שוי בריבוע זה קומיקס ענק.. עם ירידות ועליות כמובן, כמו כל קומיקס אבל בסך הכל קומיקס טוב.. אבל אל תצפו שקומיקס שרץ כמה שנים יכול להשתוות לקומיקס שרק התחיל.. חוץ מזה, אני בן אדם שמאוד אוהב לשמוע ביקורת על דברים שאני יוצר, כדי להשתפר.. אבל אני חושב שקצת גלשתם מביקורת והפכתם את זה להטפה.. אבל זה רק אני, יכול להיות שאני טועה כמובן ובכל מקרה אני די בטוח שכל מה שנאמר פה אחד לשני הוא מרצון לעזור ולא לזלזל.. או לפחות אני מקווה ובננה.

ננסק

New member
קצת הומור

השורה הראשונה היתה רק עקיצה, והשאר היה תגובה ישירה לגלייה. קח בקלות.

The 7th Turtle

New member
הכל נלקח בסבבה../images/Emo45.gif

אני כנראה עוד לא בקיא בעקיצות שלכם אחד את השני :)

ailag

New member
האמת שעם ההתחלה אני לא ממש מסכימה

כלומר, כולנו חכמים, אבל לכולנו יש גם 4000 אתרים לבדוק. אז הצעד של מולי לפרסם כל פעם את הסטריפ הוא צעד נבון לדעתי. מה גם שזה מעודד דיון יותר מרק להתקל בסטריפ ברשת. יוצא לי לפעמים לקלוט שלא קראתי וי בריבוע כבר מלא זמן, עם בימו זה לא קורה.

Salem

New member
ומה עם פקפקה ../images/Emo13.gif

אנחנו עובדים על שיח ציבורי

ננסק

New member
זה היה סתם, סתם עקיצה

ואם את מעדיפה, נפרסם כאן כל פרק חדש של וי-בריבוע. אנחנו פשוט חושבים שזה קצת... ובכן, אנחנו לא מתלהבים מהרעיון. אבל אם לדעתך זה יעזור לקומיקס (אם כי אני חושב שקומיקס שעולה בשיחה *אפילו שלא נתנו לו קישור כבר חודשים*, זה קומיקס פופולרי מספיק), אז סבבה מבחינתי לפרסם כל שבוע. פשוט לא רציתי שיאשימו אותנו ברדיפה אחרי פרסום ודברים כאלה.

ailag

New member
כנכנ הבנתי שעקיצה

זה נרמז בין השורות בהודעה "השורה הראשונה היתה רק עקיצה". בכל מקרה, חשבתי (כבר כמה זמן) להחזיר את שרשור הסטריפים השבועי - שבו אני ומי שירצה נאסוף וובקומיקס ישראליים מהרשת ונקשר אליהם. ואז וי בריבוע יכלל בו וזה יפתור לכולם בעיות כאלו. (אם כי אולי לי שיעלה עדכונים בנפרד בכ"ז יהיה יותר דיון, אבל נחיה ונראה)

ailag

New member
הביקורת שלי דומה לפעם שעברה

אם כי לפי התגובות האחרות נראה שפשוט כיוונתם לתחום מסוים של קהל שאני לא בו.. כי זה לא הצחיק אותי, למרות שאתם בהחלט הייתם יכולים. זה השאיר לי הרגשה של לא מספיק מהכל - עלילה הצהרתם שאתם לא מתכוונים לבנות, אז זה לא היה חלק מסיפור מרגש או משהו כזה. הפאנצ'ים במשך הסטריפ היו "פסדר" כאלו כאילו הם משמשים ככלי לבנות את המתח לפאנץ' הסופי. והפאנץ' הסופי.. היה עוד אחד מהפאנצ'ים במשך הסטריפ. מה שכן, הציור בפאנל האחרון טוב גם יחסית לאחרים, עם הזווית וכל זה.

למעלה