mulon1984

New member
בולוקס

אני יודע שאביב עובדת מאוד קשה על הקומיקס ובכלל, ושהיא לא מקבלת על זה כסף, ושאין לה זמן... אבל להגיד שהcut&paste זה חלק מההומור זה פשוט שטות. ויש לי גוגי בבית, ובגוגי אין CUT&PASTE.

chatenoire

New member
זה לא ה-Ctrl+C שמצחיק

ההומור, לפעמים, נעזר בלהשאיר את אותו הדבר בדיוק בין שני פאנלים ויותר. הייתי יכולה לצייר ולצבוע את אותו הציור בדיוק כל פעם מחדש, אבל בשביל מה? ואני דוקא כן מקבלת כסף על וי בריבוע.

mulon1984

New member
כיוצר קומיקס

כיוצר קומיקס אני מסכים שיש סיטואציות שבהן אפילו כדאי לעשות קאט+פאייסט לצורך בדיחה. אבל בוי בריבוע המינון מוגזם. לטעמי. חוץ מזה, בפרק 7 של בימו ציירתי את כל הציורים בנפרד ללא קאט פייסט, למרות שיכולתי, מתוך מחשבה שגם אם הציורים לא אמורים להשתנות הרבה, עדיין ציור שלהם בנפרד יכניס שינויים שלא ישעממו את הקורא.

Scum Bunny

New member
אביב? ננסק? דעתכם?

בעקרון, אתה לא לגמרי טועה. דף ממוצע של וי בריבוע מכיל משהו בין שלושה לארבעה פריימים. מצד שני, ברוב המקרים זה פריימים עם הרבה תוכן, הן מבחינת טקסט והן מבחינת פרטים. הדמויות של וי בריבוע לרוב לא סתם יושבות על הספה או עומדות בפרופיל ומדברות, אלא מעוות את פניהן, מזנקות מצד לצד ומשתמשות בכל מיני חפצים שבסביבה. קח למשל את הקומיקס האחרון שלהם. לא סתם "זוית הצילום" שם היא אלכסונית. היא מאפשרת לך לראות את הדמויות יושבות לשולחן, את הטלויזיה, את החתול, את הדיסקומבובולטור והוופלים, ולמה שכולם עושים בכל רגע- דברים שלכולם יש חשיבות למה שמתרחש בקומיקס. אתה חושב שהיית יכול לדחוף את כל האקשן הזה בארבעה פריימים? מהפרופיל? בכל מקרה, על הנושא הזה הייתי מעדיף שאביב או ננסק יגיבו, אם הם בסביבה. אבל עזוב אותך מוי בריבוע. אתה באמת חושב שהקומיקס שלך, שלפחות על פניו נראה לי שאמור לקרות בו יותר בכל דף מאשר, נגיד, בסטריפ הממוצע של דילברט, מצדיק קומיקס מחופף רק כי זה באינטרנט?

mulon1984

New member
מי דיבר על מחופף?

אני מדבר על זה שאינטרנט זה מהירות. גם אתה מסכים עם זה כשאמרת שעיצוב אתרים צריך להיות "שטוח", וללא סאונד או הרבה תנועה, אלא נקי ולמטרה. אני מתייחס אל בימו כאל מוצר מהיר ולוקח בחשבון שיש לי מעט מאוד זמן להרשים את הקוראים שלי. אני מעדיף שימוש בזוויות פשוטות יותר שמעכבות את הקורא פחות בכל פריים וגם לא יבלבלו אותו לגבי "איזה בלון לקרא עכשיו?" וכ'ו.

Scum Bunny

New member
אוף אלוהים

אני אמרתי שעיצוב אתרים צריך להיות פשוט ונוח כדי שהקורא יוכל להתרכז בקומיקס. תשמע, אני לא הולך להמשיך להתווכח איתך על זה. אם זה מה שאתה חושב שהקוראים שלך שווים אז בהצלחה לך ובהצלחה לקוראים שלך.

apathic

New member
אם זה חשוב לך

הייתי מקטין את הקומיקס קצת, מהפעם הבאה והלאה... אני לא יודע איך לא שמתי לב לזה עד עכשיו, אבל זה גדול מדי בשביל העיניים שלי (לא בהרבה) - והרזולוציה אצלי בסדר גמור.

chatenoire

New member
מה עוד יש לומר?

וי בריבוע עובד על כל מיני סוגים של הומור; לפעמים זו בדיחה טקסטואלית נטו כמו ברוב הסטריפים של פני ארקייד, שעבורה מספיקים בהחלט ארבעה פאנלים פרונטליים שנראים בדיוק אותו הדבר, לפעמים זו בדיחה של סצנה, שמצריכה יותר תכנון מבחינת סידור פאנלים, זוויות וקומפוזיציה, ולפעמים זה משהו בין לבין. בכל מקרה, לגבי הדיון הנוכחי, אני לא חושבת שההבדל מבחינת "השקעה" בזוויות מעניינות וקומפוזיציה דינמית צריך להיות בין וובקומיקס לקומיקס מודפס. מטרת הזווית המאגניבה היא בסופו של דבר להעביר את התחושה שהפאנל או העמוד אמורים להעביר. יותר מדי מזה והקורא לא יבין מה רוצים ממנו, שלא לדבר על זה שבקומיקס מצחיק, רוב הסיכויים שהבדיחה תהרס מרוב הפינג פונג הויזואלי. ב-BMO 14, הזווית המיוחדת בסוף מצוינת לדעתי, בעוד שהפאנל השחור-סילואטי מיותר, כי הוא לא תורם שום דבר ורק גורם לקורא לתהות מי כיבה את האורות פתאום.

Inferius

New member
נ-כ-ו-ן

וגם Scum Bunny צודק - בימו הוא ארוך יותר, מושקע יותר וקצת אחרת מהרבה וובקומיקסים, וככה גם אתה התייחסת אליו. אז למה לעזאזל עכשיו אתה בא בגישה כל כך שונה? אני לא אומר שאתה צריך מעכשיו להשקיע יותר בזוויות והכל, כי זה לא מה שמשנה - הרבה פעמים זווית אחרת מחזקת את הפאנץ', וככה אתה עובד. הבעיה היא לא איך שאתה מצייר אותו - אלא איך שאתה מציג אותו עכשיו. זה גם כל כך נוגד את כל מה שאמרת עד עכשיו.

Inferius

New member
סליחה, אביב

התכוונתי שאת צודקת, ומאז פניתי למולי. הייתי צריך להוסיף סוגריים. אופס...

mulon1984

New member
היי, אביב אור!

בקשר לפרק 14 של בימו עליו מתחת ביקורת: הסטריפים אצלנו ארוכים, ולמרות זאת לעיתים כל התוכן שלהם הוא רק דו שיח בין דמויות ללא התרחשות מיוחדות (לחידוש בנושא חכו לפרק 17!). שימי לב ששלושת הפאנלים המקדימים לפאנל הצלליות הם די זהים, ואפילו נמצאים אחד מתחת לשני. מתוך חשש שהקורא ישתעמם מהרצף הזה היה צורך לרענן קצת. פניתי אל וולי ווד ו-22הפאנלים שלו ולקחתי את האופצייה של צלליות. מכיוון שהקונספט ארט של בימו זה פאנלים שמונחים על רקע שחור, הצלליות היו צריכות להיות לבנות. וביחד עם הקו הכללי של העיפרון הגס יצאו שתי צלליות לבנות "גסות". אף אחד לא כיבה את האור, בסך הכל קצת ריענון של הפאנלים החוזרים על עצמם. אומנם וי הוא סטריפ קצר והטקסט שלו בנוי לריבועים שחוזרים על עצמם, אבל בימו חייב לרענן את עצמו קצת.

Inferius

New member
לראשונה בשרשור הזה

אני מסכים איתך. והתנסחת יפה ובלי להתחייסן.

Scum Bunny

New member
עכשיו אני ממש לא מבין אותך

שמע, אתה ממשיך למכור את עצמך ממש בזול, ואני לא מבין את זה. מצד אחד אתה טוען שאתה סטריפ קומיקס פשוט לצפייה מהירה (כי זה אינטרנט), ומצד שני את מגן על עצמך בחירוף נפש כי יש לך המון פאנלים ולפחות אתה לא משכפל. התוכן שלך, ידידי, הוא לא רק דיאלוג. יש לך שם דמויות שדוחפות, דמויות שלועגות ודמויות שמבצעות בעצמן מעשים שהשתיקה יפה להם עם פצירה. אני די בטוח שאף אחד מהדברים האלה משתמע מספיק מהדיאלוג בכזו מידה שאתה לא צריך להראות את זה. ברצינות. בנאדם. תודה בזה שבקומיקס שלך קוראים דברים ותפסיק עם התירוצים. דבר שני, אתה חייב ללמוד לקבל ביקורת. זה לגיטימי לא להסכים לביקורת ולהגן על ההחלטות שלך, אבל אם קצת תפתח להערות של אנשים פה שלהרבה מהם יש נסיון וידע (אולי אפילו יותר משלך) (ואני לא מדבר עלי) תוכל לעשות את הקומיקס שלך ליותר טוב, ואני יבטוח שזה דבר שאתה רוצה. למשל: אביב לא סתם העירה לך על הפאנל השחור עם הצלליות הלבנות. רקעים וצלליות זה כלי שמשתמשים בו הרבה בקומיקס, נכון, אבל כמו כל כלי (שכפול פאנלים למשל) אמני קומיקס טובים עושים את זה לצורך מטרה מסויימת. פאנל שיש לו רקע ששונה באופן בולט ופתאומי מאלה שקדמו לו נועד ליצור אווירה מסויימת (דרמה, הפתעה, אקשן), להדגיש את מה שקורה באותה פאנל או אפילו לדמות "שינוי פוקוס", כשכאילו הדמויות יוצאות ממיקוד והצופה יכול להבחין בפרטי הרקע. להחליף באקראי רקעים ולדחוף צלליות סתם כדי שהקורא לא ישתעמם... ובכן... זה הגיוני בערך כמו לעשות מדי פעם פריימים בצורות משונות ובמרחקים אקראיים אחד מהשני סתם בשביל הקטע. זה מפריע לזרימה ולקצב וזה מראה שההבנה שלך במדיום הזה עוד לא מושלמת כמו שהיית רוצה. אז שוב- אם מישהו כמו אביב נותן לך עצה תנסה לפחות לחשוב עליה שניה. אני מאמין שהיא יודעת דבר או שניים בנושא.

mulon1984

New member
עם כל הכבוד לאביב ולך ולערן ולישו מנצרת

לא כל מה שאתם אומרים הוא דברי אלוהים חיים. תודה לאל, יכולת קבלת הביקורת שלי היא במרחק של 85% ממושלמות. מה שאומר שאני כן יודע לקבל ביקורת מידי פעם. הפעם, לדעתי, הביקורת לא מוצדקת (הביקורת על הצלליות), בטח לא כאשר יש לי סיבה מאוד מוצקה מאחורי הבחירה הזאת (ראה ההודעה שעליה הגבת). רק לידיעתך, העמדה לגבי הצלליות היא לפחות 50%-50% מהאנשים שדיברנו איתם. זה אומנם רחוק משלמות, אבל המטרה שלי הושגה (להפיג את ה"שיעמום") ולכן נשארנו עם זה. דינג-דונג!

Inferius

New member
?

טוב, לפני הכל, אני רוצה שכולם ידעו שאני לא בא לריב פה עם אף אחד או להתווכח, וההודעה הזאת נכתבה ברוח טובה (יחסית), ובלי שום כוונה לפגוע. אז ככה תקראו אותה (במיוחד אתה, מולי, כי היא מופנית אליך): לדעתי אתה קצת מגזים. יש כאלה שהפאנל עם הצלליות נראה להם מיותר, יש כאלה שזה לא הזיז להם (כמוני), ויש כאלה שהתלהבו. יופי. אבל דיונים כמו הנוכחי מתקיימים עם פרסומו של כמעט כל פרק חדש של בימו (אתם כעיקרון מציגים אותו כפרק ולא כסטריפ, כאילו באמת משהו חשוב וגדול וגרנדיוזי יקרה שם, ו... טוב, זה בהמשך), וברוב המקרים אתה סתם נלחם ו... מתנהג באופן... מעצבן. אז לא תמיד כולם מתים על כל מה שעשית, נכון. ואתה צריך להבין שזה לגיטימי לחלוטין, מולי. אז אם מישהו מעיר לך על זה, אתה לא צריך לשנות את דעתך כל שנייה ולנסות למכור את זה בכל מחיר, כי כיוצר של הקומיקס הזה אתה צריך להיות עם עמדה ברורה, ועם זאת להיות פתוח לביקורות - גם אם רובן לא נראות לך, יהיה נחמד אם תנסה לשנות, לתקן ולראות איך יוצא ואולי גם ללמוד משהו. זכותך המלאה להגיד שלא מתאים לך ושאתה חושב שזה צריך להיות אחרת. אבל אתה לא צריך לריב עם אנשים פה בגלל זה ולבקר בדרך באופן מעצבן כל מיני קומיקסים אחרים - ע"ע ההעתק-הדבק בוי בריבוע. ולגבי וי בריבוע: קודם כל - מה שאמרת על 'גוגי' ("ויש לי 'גוגי' בבית, וב'גוגי' אין CUT&PASTE.")- אז ככה: בהרבה מאד סטריפים ב'גוגי' זווית הציור לא משתנה, והאיורים כמעט זהים. גם לי יש 'גוגי' בבית. אז לאורי (פינק) יותר נוח וזריז לצייר את זה דקה בעט, ולאביב יותר נוח לשכפל - בכל אופן, אביב לא יושבת כל היום לצייר את וי בריבוע (בניגוד לאורי), והציורים של אורי קצת הרבה פחות מושקעים. עוד משהו (יותר בכלליות לגבי וי בריבוע) - מה שכתבת לי ש"להגיד שהcut&paste זה חלק מההומור זה פשוט שטות" זה פשוט שטות, כי: א. זה לא מה שאמרתי. דיברתי על זוויות צילום אחידות ואיורים זהים. זה גם יכול להיות *כמעט* זהים. במיוחד אמרתי *הקיפאון* הזה. ב. כן, מולי, הרבה פעמים ב*קיפאון* הזה יש הרבה הומור. לא תמיד, אלא כשזה מתאים ומחזק את הפאנץ'. זה הקטע - בדיוק כמו שזווית חדשה בסוף (או זוויות שונות והרבה עניין ותזזיתיות: http://www.vgames.co.il/comics.aspx?ComicsID=251) מחזקת את הפאנץ' והופכת את הסטריפ ליותר מגניב ומשעשע, גם איורים זהים (או כמעט זהים) יכולים להפוך אותו ליותר סטטי ולהעביר אווירה משעשעת באופן לא פחות טוב, וצריך רק לדעת להשתמש בשניהם כדי להצליח ולא להפוך את זה למוגזם. בכל דבר צריך להשתמש נכון ובמידה. ולדעתי בוי בריבוע זה במידה וזה תורם לאווירה המשעשעת. תראה, כמו שכבר נכתב פה, עם כל ההצהרות שלכם על בימו, זה היה נראה כאילו אנחנו הולכים לקבל משהו שונה וחדש – סטריפ ארוך יותר, משעשע יותר, בנוי קצת אחרת, עם אתר גדול ומושקע לקומיקס. הנה – פרק (זה הגיע! זה הגיע!). המילה הזאת כבר הופכת את זה למשהו שונה, ואחר. וזה מגניב, וככה זה גם נראה בהתחלה. אבל אם פתאום אתה מתחיל לדבר על מוצרים מהירים זה כבר נראה מאולץ ולא מתאים. האתר, הציורים, הכתיבה – הכל משדר משהו חדש ויותר קרוב ל-- איך קראת לזה? אה! קומיקס אמיתי (יש משהו נורא מעצבן בכינוי הזה) מאשר וובקומיקסים אחרים. בדיוק ככה הוא גם הוצג בהכרזות שלכם. אבל פתאום אתה בא ומספר לנו סיפורים על כל מיני אתרים ומוצרים מהירים? אל תהרוס את מה שכבר עשיתם. ככה זה פורסם, וזהו. אם היית רוצה משהו מהיר 'כי זה אינטרנט', אז היית עושה אותו ככה ומפרסם אותו ככה – ולו רק בשביל שיהיה לך את מה להאשים אחר כך. ולמה דין לא מגיב? זה יכול להיות מעניין לראות מה הוא חושב. שוב - אני לא בא לריב או להתווכח לא עם מולי, לא עם דין ולא עם אלעד, אבל הייתי חייב לכתוב את זה כי זה נראה מוזר והפריע לי, והקטע עם וי בריבוע עיצבן אותי. זהו....

למעלה