?
טוב, לפני הכל, אני רוצה שכולם ידעו שאני לא בא לריב פה עם אף אחד או להתווכח, וההודעה הזאת נכתבה ברוח טובה (יחסית), ובלי שום כוונה לפגוע. אז ככה תקראו אותה (במיוחד אתה, מולי, כי היא מופנית אליך): לדעתי אתה קצת מגזים. יש כאלה שהפאנל עם הצלליות נראה להם מיותר, יש כאלה שזה לא הזיז להם (כמוני), ויש כאלה שהתלהבו. יופי. אבל דיונים כמו הנוכחי מתקיימים עם פרסומו של כמעט כל פרק חדש של בימו (אתם כעיקרון מציגים אותו כפרק ולא כסטריפ, כאילו באמת משהו חשוב וגדול וגרנדיוזי יקרה שם, ו... טוב, זה בהמשך), וברוב המקרים אתה סתם נלחם ו... מתנהג באופן... מעצבן. אז לא תמיד כולם מתים על כל מה שעשית, נכון. ואתה צריך להבין שזה לגיטימי לחלוטין, מולי. אז אם מישהו מעיר לך על זה, אתה לא צריך לשנות את דעתך כל שנייה ולנסות למכור את זה בכל מחיר, כי כיוצר של הקומיקס הזה אתה צריך להיות עם עמדה ברורה, ועם זאת להיות פתוח לביקורות - גם אם רובן לא נראות לך, יהיה נחמד אם תנסה לשנות, לתקן ולראות איך יוצא ואולי גם ללמוד משהו. זכותך המלאה להגיד שלא מתאים לך ושאתה חושב שזה צריך להיות אחרת. אבל אתה לא צריך לריב עם אנשים פה בגלל זה ולבקר בדרך באופן מעצבן כל מיני קומיקסים אחרים - ע"ע ההעתק-הדבק בוי בריבוע. ולגבי וי בריבוע: קודם כל - מה שאמרת על 'גוגי' ("ויש לי 'גוגי' בבית, וב'גוגי' אין CUT&PASTE.")- אז ככה: בהרבה מאד סטריפים ב'גוגי' זווית הציור לא משתנה, והאיורים כמעט זהים. גם לי יש 'גוגי' בבית. אז לאורי (פינק) יותר נוח וזריז לצייר את זה דקה בעט, ולאביב יותר נוח לשכפל - בכל אופן, אביב לא יושבת כל היום לצייר את וי בריבוע (בניגוד לאורי), והציורים של אורי קצת הרבה פחות מושקעים. עוד משהו (יותר בכלליות לגבי וי בריבוע) - מה שכתבת לי ש"להגיד שהcut&paste זה חלק מההומור זה פשוט שטות" זה פשוט שטות, כי: א. זה לא מה שאמרתי. דיברתי על זוויות צילום אחידות ואיורים זהים. זה גם יכול להיות *כמעט* זהים. במיוחד אמרתי *הקיפאון* הזה. ב. כן, מולי, הרבה פעמים ב*קיפאון* הזה יש הרבה הומור. לא תמיד, אלא כשזה מתאים ומחזק את הפאנץ'. זה הקטע - בדיוק כמו שזווית חדשה בסוף (או זוויות שונות והרבה עניין ותזזיתיות: http://www.vgames.co.il/comics.aspx?ComicsID=251) מחזקת את הפאנץ' והופכת את הסטריפ ליותר מגניב ומשעשע, גם איורים זהים (או כמעט זהים) יכולים להפוך אותו ליותר סטטי ולהעביר אווירה משעשעת באופן לא פחות טוב, וצריך רק לדעת להשתמש בשניהם כדי להצליח ולא להפוך את זה למוגזם. בכל דבר צריך להשתמש נכון ובמידה. ולדעתי בוי בריבוע זה במידה וזה תורם לאווירה המשעשעת. תראה, כמו שכבר נכתב פה, עם כל ההצהרות שלכם על בימו, זה היה נראה כאילו אנחנו הולכים לקבל משהו שונה וחדש – סטריפ ארוך יותר, משעשע יותר, בנוי קצת אחרת, עם אתר גדול ומושקע לקומיקס. הנה – פרק (זה הגיע! זה הגיע!). המילה הזאת כבר הופכת את זה למשהו שונה, ואחר. וזה מגניב, וככה זה גם נראה בהתחלה. אבל אם פתאום אתה מתחיל לדבר על מוצרים מהירים זה כבר נראה מאולץ ולא מתאים. האתר, הציורים, הכתיבה – הכל משדר משהו חדש ויותר קרוב ל-- איך קראת לזה? אה! קומיקס אמיתי (יש משהו נורא מעצבן בכינוי הזה) מאשר וובקומיקסים אחרים. בדיוק ככה הוא גם הוצג בהכרזות שלכם. אבל פתאום אתה בא ומספר לנו סיפורים על כל מיני אתרים ומוצרים מהירים? אל תהרוס את מה שכבר עשיתם. ככה זה פורסם, וזהו. אם היית רוצה משהו מהיר 'כי זה אינטרנט', אז היית עושה אותו ככה ומפרסם אותו ככה – ולו רק בשביל שיהיה לך את מה להאשים אחר כך. ולמה דין לא מגיב? זה יכול להיות מעניין לראות מה הוא חושב. שוב - אני לא בא לריב או להתווכח לא עם מולי, לא עם דין ולא עם אלעד, אבל הייתי חייב לכתוב את זה כי זה נראה מוזר והפריע לי, והקטע עם וי בריבוע עיצבן אותי. זהו....