WELCOME BACK PEOPLE

vk3

New member
ברוכה השווה חומד... ../images/Emo70.gif

ואני כבר חשבתי שנטשת אותנו...
אמממ... לפני שאענה לך, אפנה אותך לרשימת הסוגיות לדיון שלנו ( בראש העמוד), שם תמצאי את כול הדיונים הרלוונטיים שנפתחו בנושא זה ותוכלי לעיין בתגובות שניתנו בעבר. אישית, אני מסכים איתך בכול. על הסבתא אין בכלל מה לדבר... ואיך אדבר עם הנכדים שלי
האמא יותר גמישה, אך כמובן העדפתה ברורה לחלוטין... אני חייב לאמר שבגישה זו חונכתי ולכן אני עצמי כבר מסתכל לצד " שלנו"... חליל וחסה אני לא מאשים אף אחד, אבל בסוף זה נתקע גם אצלי בראש. מדובר במנטליות, בהתנהגות, בחינוך, בשורשים ובידע הכללי שלנו. כול אלו מרכיבים מאוד חשובים בקשר
אבל תכלס, הכול תלוי בך... אי אפשר לקבוע. אפשר רק לאמר איך זה בשביל הרוב ( הציצי בסקר הנוכחי שלנו). בכלל אני חושב שאם יש אהבה, עזבי כול השאר, היא תנצח הכול
אז באמת כבר לא יישנה לך דבר...

הכי מצחיק זה האמא שנכנסת לסרטים

כבר מהדייט הראשון, לגבי השפה בה הנכדים שלה ידברו... אני צריכה להתמודד עם זה כל פעם מחדש....חחח...

../images/Emo6.gif

אצלי גם משהו כזה.... שתי האחיות שלי התחתנו עם החבר הראשון שהביאו הביתה
אז אצלי כל קשר הופך להיות רציני בגלל אמא! ולא משנה שאני רק בת 16.... חחח אבל עכשיו אני עוד מעט בת 18... (כן חחח עוד מעט...) אמא שלי כבר למדה לקחת את זה קצת יותר באיזי..

Evil Gremlin

New member
אז ככה

זה ממש ממש טבעי שתרגישי קרע...גם אני ואין סיבה שלא כי הם באמת שונים מאיתנו אבל יש ויש ותאמיני לי שיש גם איזרים שהם בסר גמור....

אני יודעת שיש "איזרים" שהם בסדר גמו

ר, זו לא הנקודה. רוב החברים שלי הם ישראלים שנולדו בארץ, אבל לפעמים אני מרגישה לא קשורה לא לכאן ולא לכאן, לא לצברים ולא לעולים. למשל לפני שנה וחצי בערך הייתי במסיבה של בת דודה שלי שהסתובבה בזמנו רק עם חבר'ה רוסים, ולרגע הרגשתי כאילו שזה המקום שלי... עד שהיה איזה קטע שעמדנו כמה אנשים ודיברנו, ודיברתי בעברית ואיזה מישהו אמר לי בזלזול :"מה את מדברת בעברית, מה את לא יודעת רוסית?" הייתי בהלם, כי תמיד הייתי רגילה שהיו מעירים לי בביצפר על זה שאני מדברת ברוסית ושאני צריכה לדבר בעברית, ופתאום מצאתי את עצמי באותו מצב, רק בצד השני... אני ממש לא יכולה לתאר איך הרגשתי אז... כאילו שאני אף פעם לא אוכל להיות שייכת באמת לשום מקום...

Evil Gremlin

New member
יש הרבה אנשים שמרגישים ככה

ויש הרבה "חבורות" של רוסים עוליעם חדשים ישנים (כמוך) וחוץ מזה מה זה משנה......תנסי להרגיש בנוח עם כולם....יותר נכון..תתיחסי לאנשים כאנשים תאהבי ותשנאי אותם בגלל מה שהם ולא מאיפה הם באו (למרות שמאיפה אנשים באו זה לק מש חשוב ממה שהם..)

זה לא שאנ "ממיינת" אנשים לפי המקום

ממנו באו, ואני כן מנסה להרגיש נוח עם כולם, וזה ממש לא משנה מה המוצא שלהם. פשוט יש הרבה קטעים שאני בטוחה שכולם נתקלו בהם שלאנשים משום מה יש משהו נגד העליה הרוסית, מסיבות בורות ומטומטמות לחלוטין, וזה די משפיע. רוב החברים הכי טובים שלי הם ילידי הארץ וזה ממש לא משנה לי, אבל עדיין אני מרגישה שיש דברים שאני לא ממש יכולה לחלוק איתם, כמו כל מיני דברים מהתרבות הרוסית שלא ממש התנתקתי ממנה. ומצד שני יש חבר'ה רוסים שהם נורא אנטי הישראלים, ולמצוא את עצמי באמצע זה לא ממש נחמד. ואם אני אוהבת אנשים או שונאת אנשים, זה לא קשור למקום ממנו הגיעו. וכן, הרבה פעמים מאיפה שאנשים באו זה חלק חשוב ממה שהם.

רק לי זה היה קורה

כשהייתי יותר קטנה.. הרוסית שלי היתה חרא, אז הרגשתי לא במקום עם הרוסים, אבל הישראלים (שבמקרה שלי היו ערסים\פרחות) התייחסו אלי כאל "רוסיה מסריחה". עם הזמן זה פשוט עבר לו.. לא יודעת איך או למה, אבל עכשיו יש לי חברים הכי טובים שהם רוסים וחברים הכי טובים שהם ישראלים (אבל עדיין אין חברים ערסים!
) בעקרון אני מסתדרת עם כולם ואנשים שלא מסתדרים אתי זה אף פעם לא בגלל המוצא שלי..

ואי זה כבר ממש דפוק...

אנחנו בחבר'ה הרבה רוסים וכמה צברים.. עם הצברים נוכחים מדברים רק בעברית! אולי פה ושם נפלטת מילה מתוך הרגל... אבל.... הצברים כבר יודעים בעל פה את המילים האלו!!!! אם אנחנו רק רוסים כל אחד מדבר בשפה שהכי נוחה לו! לרוב זו שפה מעורבת.. לא עברית לא רוסית... אלא הכל ביחד.. כולל אנגלית..

Janem

New member
לא יודע...

אני מרגיש מקומי יותר מאשר רוסי... רוב החברים שלי ישראלים.

ברוכה השווה../images/Emo70.gif

אני 10 שנים בארץ... ואין לי שום בעיה עם ישראלים! עם צברים שנולדו בארץ.... במיוחד עם הילד המתוק שלי
וההורים?... לא אכפת להם..... יש לי שני גיסים שחורים - תימנים! למרות שסבתא שלי פעם זרקה לי משהו... "מרינצ'קה תתחתן עם אחד משלנו...."
כנירא היא תצתרך להסתפק באשכנזי

למעלה