"Hulkamania"

t-man

New member
תגובה

1)זאת ממש לא השאלה כאן-התשובה ברורה בשנות ה-80' אוהדי ההיאבקות נהנו מקרבות ב-WWF,הם קנו כרטיסים ומילאו אולמות...אין כאן ספק,אבל אני חושב שאני השתנתי מבחינת הטעם שלי,פעם יכולתי ליראות קרבות של יוקוזונה,לקס לוגר,דיזל ואחרים אבל בשנים האחרונות הטעם שלי השתנה ואני מחפש משהו אחר בהיאבקות,אני יכול להנות מרסלינג המצויין בקרב של הבריטיש בולדוג נגד ברט הרט בסמארסלאם 92' אבל לסבול בשאר הקארד או להנות מקרב שהקדים את זמנו מבחינת רסלינג של רנדי סאבג' נגד ריקי סטימבוט ברסלמניה 3 לשקול התאבדות כאשר אני רואה את שאר הקארד,יש לי המון קלטות מעבר אופק וכיום אני פשוט לא מסוגל ליראות רסלינג מאותה התקופה ב-WWF...פשוט לא מסוגל. 2)אני אישית לא חושב שזה עניין של כמות-ולדעתי אם תעשה את ההשוואה באחוזים תראה שעדיין הרוסטר משנות ה-80' לקה בחסר מבחינת רסלינג,יש מעט מאוד קרבות משנות ה-80' שאני מחשיב לטובים מבחינת היאבקות,היו קרבות שהאווירה עשתה את הקרב(אנדרה נגד הוגאן או הוגאן נגד ווריר וכו')אבל ההיאבקות היתה מתחת לכל ביקורת. 3)תעשה את ההפרדה-אני כתבתי שלדעתי יש מבחינתי משהו כמו שישה מתאבקים באמת איכותיים מאותה התקופה(ברט הרט,הבריטיש בולדוג,מיסטר פרפקט,ריק רוד,ריקי סטימבוט וסאבג')שלדעתי יכולים והצליחו להצליח כיום. אבל יש מתאבקים משנות ה-80' שנחשבו לטובים ובצפייה חוזרת בקרבות שלהם הם היו מתאבקים ממוצעים ומטה.אני זוכר ששמעתי על העובדה שהאולטימט ווריר חוזר ל-WWF ב-96' התלהבתי אבל מצפייה בקרבות שלו באותה השנה ומצפייה חוזרת בקרבות ישנים שלו מדובר במתאבק בסיסי ומטה...אפילו מתאבק גרוע. אני מאמין שכיום הטעם שלי מבוסס ולא ישתנה-כך שאני אוכל ליראות קרב של אורטון-מייקלס בעוד 20 שנה מבלי לדפוק לעצמי כדור בראש...

Gery_Roif

New member
דעתי

זכותו של כל אחד לדעה משל עצמו, אבל השאלה היא עד כמה הקונצנזוס השפיע על הדיעה השלילית הזאת. נדמה לי שיש רבים מכם שלא מוכנים להרחיב אופקים ולא מבינים שכמו בכל דבר, גם בהיאבקות שלנו יש מגוון רחב של דמויות, מתאבקים וסגנונות. חבל שיש אנשים שלא מסוגלים להינות מצפייה, אלא חייבים לנתח כל דבר במקום. אם יש תוכניות שאתם לא אוהבים, פשוט הפסיקו לצפות בהם. אין דבר גרוע יותר מלצפות בתוכניות רק כדי להעביר עליה ביקורת. אף אחד מאיתנו לא קובע מי נחשב למתאבק גרוע ומי לטוב, אל תשלו את עצמכם. כל מי שהתאבק בשנות ה-80 (למעט רבים, ובהנ"ל לא הוזכר שם של אחד כזה לדוגמת טד ארסידי וכו'...ארסידי לדוגמא לא ידע להתאבק והוא יודה בזה, ומקמהן לא הביא אותו בשביל להתאבק) עשה את המוטל עליו כראוי. באופן אישי אעדיף לצפות בקרב של ריקידוזן בו הוא רק הולם בצ'ופים בחזה של יריבו במשך 60 דקות כדי להרגיש את האווירה של הקהל היפני מאשר לראות קרב ב-ROH שדומה מבחינתי לריקוד אומנותי. ולמרות זה, אף אחד לא שומע אותי מזלזל במתאבקי ROH. אני אפילו ניסיתי וממשיך לנסות בהזדמנויות להביא תוכניות שלהם לארץ. כל אחד מאיתנו אוהב משהו מסוים ולא אוהב משהו אחר, אבל לפסול מתאבק מסוים בשל טעם אישי, או בשל הקונצנזוס, מבחינתי זה מגוחך. אז בבקשה, שאתם אומרים על מישהו שהוא מסריח, או גרוע, תוסיפו "לדעתי".

t-man

New member
כל הדיון כאן הודגש שזאת דעתי

ולמה לנסות לנתח את הטעם שלי בהיאבקות-שום קונצנזוס,שום השפעה של החברה,שום הקשר לסמארקיות,מארקיות או סמארטיות,קרה פעמים רבות שהלכתי נגד הזרם בנוגע למספר מתאבקים שכולם אהבו/שנאו. "נדמה לי שיש רבים מכם שלא מוכנים להרחיב אופקים ולא מבינים שכמו בכל דבר, גם בהיאבקות שלנו יש מגוון רחב של דמויות, מתאבקים וסגנונות."-נשמע קצת מתנשא...אני לא רואה רסלינג מהיום,אני ראיתי מספיק משנות ה-80' כדי להביע דעה מבוססת בדיוק כמוך וכמו אופק. לגבי הביקורת-אני מסכים איתך לחלוטין,אם אני לא נהנה מסגנון היאבקות/מתאבק אני לא אנסה להימנע ליראות קרב שלו-חד וחלק!,הולק הוגאן ,אולטימט ווריר,סרג'נט סלוטר ואחרים נכנסים לקטגוריה הזאת. אני אוהב אווירה טובה בקהל אבל מבחינתי היא לא מייצגת -אני מעדיף שלא תהיה את האווירה מקהל של הוגאן-ווריר מרסלמניה 6 או הוגאן-אנדרה הענק מרסלמניה 3 העיקר שיהיה קצת רסלינג בקרב. ROH הוא מבחינתי ההפך ממה שהוגאן ושנות ה-80' מייצגים-וגם חזרה למקורות כאשר הם מחזירים את המילה היאבקות לרסלינג ולנסות ולתקן את מה שוינס מקמהון עשה בשנות ה-80'(יותר בידור פחות רסלינג).

Gery_Roif

New member
תגובה

דיברתי באופן כללי. לא הייתה לי כל כוונה להתנשא. דעותיך לגיטימיות, אבל באחת התגובות הראשונות כתבת דעה והצגת אותה כעובדה. הנקודה הייתה שדעתו של כל אחד לגיטימית ואני לא מסכים עם זה ששוללים דעות של אנשים שאוהבים מתאבקים מסוימים. נקודה נוספת בתגובה להודעתך האחרונה.

סלח לי, גרי

אבל ROH יותר קרובים להיאבקות מאשר הקרקס של WWF של שנות ה-80. ROH מציגים היאבקות כספורט תחרותי, לא מאבקים נוסח ספרי קומיקס בין דמויות צבעוניות. עמרי יהרוג אותי, אבל בזה ROH דומים להיאבקות ביפן, שגם שם ההיאבקות היא מוצגת כספורט תחרותי ואמיתי. האווירה של המופעים ב-ROH הוא נהדרת, כי האוהדים מביעים הערכה לקרב עצמו, ולא לגימיקיות של הדמויות. ואני לא חושב שיש מישהו שצופה בתכניות רק כדי לבקר. אני, למשל, לא צופה בסדרות הגרועות, שערוץ 2 מציג. אני צופה במה שאני אוהב. אבל אם מה שאני אוהב איכזב אותי - הביקורת לא תאחר לבוא. ולא צריך לפחד מהביקורת, שהאנשים מביעים. לא הכל בא מהקונצנזוס הבדוי. הביקורת באה מהעצבים על המוצר של וינס.

Gery_Roif

New member
לא מסכים

אתה אוהב יותר את ROH? בסדר, אבל לא תשכנע אותי ש-ROH קרובים להיאבקות מאשר "הקרקס" של ה-WWF בשנות ה-80. האם ראית מספיק משנות ה-80 כדי לומר זאת בבטחה? תענה בכנות, במיוחד כמי שעשה עבודות מחקר. לא נראה לי שהיית מגיע למסקנה זהה אם היית עושה עבודת גמר על ROH נגד WWF של שנות ה-80. גם ביפן היו לא פחות דמויות קומיות. נקודה נוספת אני אכתוב כתגובה לטל.

ראיתי די הרבה

כדי להעדיף את ההיאבקות של ROH על פני WWF אז או WWE היום. אחרי שרואים 10,000 בודיסלאמים, אגרופים וארמברים, המוח דורש גיוון ומהלכים חדשים. אם לא ROH, הייתי, ככל הנראה, מפסיק לצפות בהיאבקות, כי האירועים נוסח טאבו טיוזדיי פשוט הרגו את אוהד ההיאבקות שבי. כמובן ששום דבר אינו קיצוני, שחור/לבן, ואפשר למצוא הרבה שלילי והרבה חיובי בכל אחד מהתקופות, הארגונים והסגנונות. בסופו של דבר קובעות ההעדפות האישיות של הצופה. ולא "קונצנזוס".

Gery_Roif

New member
אין ספק

שהכל מסתכם בהעדפה אישית. אבל יש הבדל בין תגובה כזו כפיית העדפות אישיות על אחרים.

k o b i m

New member
זה הכול יחסי

אנשים אתם לא מפסיקים להתלונן על ההבדלים בין ההאבקות של פעם ושל היום אני כבר אוהד רסלינג 12 שנים מאז ש/אני זוכר את עצמי ואף לא התלוננתי לגבי הקרבות או האם הwwe צריכים להשתפר תבינו זה הכול יחסי בשנים של בראט ושל שון ושל קווין נאש אלו היו הכוכבים בישבלנו אבל זה לא תמיד יכול להישאר ככה היום יש את רנדי וטריפל בעעעעעעעעע שילדים צעירים ובני נוער מעדיפים אז די להתבכיין כל הזמן על מה שהיה פעם אלו היו המתאבקים עצמם שעשו את התוכנית ומה לעשות אי אפשר להתמקד בעבר אז בואו נעבור שלב סוף סוף ונקבל את זה ודי לנתח כל דבר זה הכול יחסי !!!

Styles Clasher

New member
רק לציין בפניך

שנדיה קומנצ'י היתה מקבלת היום בערך 7 על אותו תרגיל עליו היא קיבלה 10 לפני עשרות שנים, ש9.99 שניות למאה מטר נחשב כיום כריצה איטית, שאוהדי היאבקות חדשים שהיו רואים היום את אוון-ברט ומייקלס-ראמון מרסלמניה 10 לא היו נותנים להם 5 כוכבים... האנושות מתפתחת, מתאבקים אתלטיים יותר צצים כל הזמן ויש להם הזדמנות להתגלח על זקנם של המתאבקים הישנים ואף לשפר ולהוסיף למהלכים הישנים. מה שהיה מספיק טוב בשביל שנות ה80 וה90 כבר לא מספיק טוב בשביל שנות ה2000 (אלא אם כן אלמנט של נוסטלגיה מעורב, או מדובר בקרבות באמת נדירים באיכותם) ומה שמספיק טוב היום כנראה לא ייחשב כמספיק טוב בעוד 20 שנים. אגב, מתוך רוסטר של כ40-50 מתאבקים, 8 מתאבקים טובים מאד (ה6 שציינת + טד דיביאסי ודיינמייט קיד) זה אחוז בכלל לא רע. כיום הרוסטר הוא בערך כפול אבל אני לא חושב שזה משתקף במספר המתאבקים הממש טובים...

../images/Emo45.gif

אוהדי אולד סקול צריכים לקלוט, שההיאבקות לא הספיקה להתפתח לפני 20 שנה, וכיום בודיסלאם, נקברייקר וסנאפ סופלקס לא מרשימים אף אחד.

t-man

New member
אתה שוב נדבק לעניין הזמנים

זה לא עניין של זמנים אופק-בשנות ה-80' ה-NWA נתנה קרבות מעולים שיכולים להיחשב למצויינים גם כיום,הם השקיעו בהיאבקות שלהם. בשנות ה-80' וינס מקמהון רצה להפוך את פרו רסלינג ליותר שואו-והזניח מאוד את הרסלינג,העיקר שיהיו דמויות צבעוניות,הרע נגד הטוב וסטורי ליינס ילדותיים...מבחינתי לרוב הקרבות בשנות ה-80' ב-WWF אין שום ערך מבחינת רסלינג. ואגב-דיביאסי מתאבק ממוצע לא יותר מזה,אחלה כרזימה,דמות מצויינת אבל בזירה מאוד בסיסי. ג'ייק רוברטס גם מתאבק סביר אולי בעל הפסיכולוגיה הטובה בעולם ההיאבקות אבל הדמות עולה על איכות שלו כמתאבק. אחוז נוראי -במיוחד שמתאבקים האלו התקשו לקבל פוש מעבר לאליפות הבין יבשתית ואליפות הזוגות,ריק רוד וריקי סטימבוט היו צריכים לחזור ל-NWA כדי לחזור למשבצת את המיין איבנט/אליפות עולם .

Gery_Roif

New member
לא מסכים לגבי ה-NWA.

גם כתגובה לאלכס: אמרת שה-NWA נתנו קרבות מעולים ושמו דגש על ההיאבקות, זה בגלל שהם דחפו את המילה "רסלינג" בזמן שמקמהן דחף את המילה "בידור". למרות זאת, במציאות ב-WWE היו קרבות לא פחות טובים. אם היית קונה קלטת של רק קרבות של ג'וברים ותוכניות שבועיות מ-85-86, היית מגלה עולם אחר לגמרי. כנ"ל NWA, שם היית מגלה כמה שטויות הם עשו ועדיין לא הצליחו למשוך קהל כמו האלק הוגאן.

t-man

New member
אילו קרבות מעולים אתה מדבר למען

השם?! בשנות ה-80' אני יכול לספור על יד אחת את מספר הקרבות הטובים שאהבתי ב-WWF-אני לא טענתי ש-NWA היו מושלמים אבל ראיתי מספיק אירועים של האירגון כדי לבסס את העובדה שכן היתה השקעה ברסלינג. מקרבות של פלייר נגד סטימבוט ועד לקרבות של סטינג נגד דה גרייט מוטה,סדרת הקרבות של המידנייט אקספרס לרוק'נרול אקספרס וקרבות רבים אחרים.

Gery_Roif

New member
הקרבות:

לא יודע מה זה "קרב טוב" עבורך, אבל כמעט בכל אירוע של WWF/WWWF שראיתי מצאתי קרבות טובים. לדוגמא: ריק הנטר נגד ריקי סטימבואט. הנטר, בעל רקע בהיאבקות חובבנית (אני בטוח אף אחד כאן לא מכיר) הצליח להוציא מסטימבואט קרב קרקע נהדר וסטימבואט עמד בקצב. האלק הוגאן נגד דיוויד שולץ. שולץ היה הסטיב אוסטין של שנות ב-80 (רק שאז לא אהבו אנטי-גיבורים) והשניים כיסחו אחד לשני את הצורה בקרב מאד אמין. הרעש בקהל היה מחריש אוזניים כשהם עודדו את הוגאן. האווירה מדהימה ומרגשת. אדריאן אדוניס ודיק מרדוק נגד ג'רי וג'ק בריסקו. דוגמא לקרב היאבקות טכנית שהקהל של ה-WWE לא אהב. ג'ק בריסקו, אחד הגדולים בתולדות הענף החליף מהלכים עם אדוניס ומרדוק. החלפות טבעיות כמו שאני אוהב לראות. לא משנה כמה ROH ינסו להעתיק את הסגנון, לדעתי, הם לעולם לא יוכלו לשחזר אותו. וטטזומי פוג'ינמי נגד מאט בורן. כולל SUICIDE DIVE בקרב זה שה-WWF לא היו רגילים לראות. קרב שכלל את כל הסגנונות ועדיין התנהל בטבעיות. עוד OFF THE TOP OF MY HEAD: הוגאן נגד הרלי רייס TEXAS DEATH MATCH, הוגאן נגד מארוקו בכלוב, בולדוגס נגד ההרטס, פטרסון נגד סלוטר, באקלאנד נגד סטן הנסן ופדרו מוראלס, אהבתי את הקרבות של מרטל וגאריה הרבה יותר מכל הקרבות של רוקנרול אקפרס או מידנייט אקפרסס(שני הציוותים)... השורה התחתונה היא שאהבתי 99% מהקרבות שראיתי בכל הארגונים. העובדה היא שהסגנון "הקרקסי" הוא שהציל את ענף ההיאבקות, כי ה-NWA כמו שאומרים didn`t draw a lick באותם הימים. (בדומה לימיו של לו טז=באדי רוג'רס, או סאמארטינו=גראהם, כנ"ל באקלאנד/פלייר=הוגאן) לכן אם משבחים את איכות ההיאבקות של הקרבות המרכזיים של NWA, צריכים לזכור שב-WWF היו קרבות (שאף אחד לא זוכר) לא פחות טובים מבחינת היאבקות נטו. כל קרב יכול להיות קרב טוב עבור מישהו שמביט מזווית ראייה מסוימת. מכל קרב אפשר מהפיק את המיטב אם כוונותיך להינות ממנו.

t-man

New member
אחוז גבוה מקרבות לא נכנס ל-PPV

של ה-WWF ובמקביל התרחשו לפני עליית הולקמניה ועידן הקרקסי,יש הבדל ענקי בין WWWF ל-WWF. שורה תחתונה יש לנו טעם כל כך שונה מבחינת רסלינג.

למעלה