GIS

שנסון

New member
../images/Emo41.gifGIS

GIS -GLOBAL INFORMATION SYSTEM מערכות מידע גיאוגרפי מישהו התעסק/מתעסק עם זה? ובאותה הזדמנות אם כבר פתחתי שרשור
מקווה שהשאלה שלי לא תשמע כמו השאלות של באבאג'נוג הזה חחח אני אוהב מחשבים אוהב להתעסק בזה אבל אני ממש אבל ממש לא "חנוק על תכנות" איזה תחומים יש בנוסף לתכנות? כי בגדול תכנות זה התחום העיקרי במחשבים ומהכמה קורסים בטכניון שיצא לי להתעסק בזה(תכנות ב C++) לא ממש דיבר אלי!

motior

Member
QA,ניתוח מערכות, ניהול פרוייקטים...

אבטחת מידע תקשורת ניהול רשת הדרכה כתיבה טכנית ...

שנסון

New member
*|ניייס

ולכל התחומים האלה מגיעים דרך תואר במדעי המחשב או שיש אופציות אחרות?

motior

Member
מאד תלוי

לניהול פרוייקטים וניתוח מערכות אפשר להגיע גם דרך תואר בהנדסת תעשיה וניהול. לניהול רשתות בד"ך לא חייבים תואר - מספיק קורס, לפעמים תואר הנדסאי זה התחלה טובה (שכחתי לציין מפעיל מחשב - שזה די דומה) להדרכה וכתיבה טכנית מספיק לפעמים ידע לא פורמלי במחשבים ואולי כמה קורסים כלליים. הרבה מאוד (כמוני) מתחילים כתוכניתנים ומתפתחים לתחומים אחרים

pixiER

New member
ממש לא...

מי שלומד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה, בדרך כלל ימצא את עצמו בסוף התואר מתכנת או מתעסק ב QA, אלא אם יש לו רקע נוסף אחר. רוב אנשי הסיסטם, מנהלי הרשתות וכל מה שקשור בתשתיות, רובם לא ראו אוניברסיטה מימיהם, כי זה מקצוע מאד מאד טכני, ורובם בוגרי קורסים טכנים כמו MCSE או CCIA למשל. הם אנשים מקצועיים מאד, שבדרך כלל התעסקו במחשבים מגיל צעיר, לפעמים עשו תואר הנדסאי או טכנאי רק כדי לקבל תעודה למרות שיש להם מספיק ידע... יש אנשי DBA, שלדעתי רובם מגיעים עם רקע צבאי, לפחות אלו שיצאל י להכיר, הצבא מכשיר מספיק אנשים כאלו ונותן להם את הניסיון הכי טוב שיש. יש אנשי IT, מתכנתי SAP ושאר מערכות CRM, ואלו בדרך כלל בוגרי הנדסת תעשייה וניהול. יש את אנשי החומרה, שלמדו הנדסת חומרה, יש את מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה שמתעסקים בהמון תחומים, כמו למשל תכנון מעגלים, אלגוריתמים ברשתות תקשורת מתוחכמות, פרוטוקולים ועוד המון דברים שאין לי מושג בהם כנראה... בקיצור, יש כל כך הרבה מה לעשות חוץ מלתכנת... כל אחד בסוף מוצא את הנישה שלו

למעלה